ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få overblik over din økonomi: derfor er et samlelån smart

Af Annoncør

Der er mange muligheder for at låne penge, og mange forskellige måder at låne dem på. Med alle disse muligheder kan det være svært at holde styr på sin daglige økonomi. Vi kender alle sammen problematikken med at skulle holde styr på, hvad man betaler til, hvornår man betaler og hvor pengene bliver trukket fra. 

Har du også benyttet dig af forskellige lånemuligheder? Ja så kan kender du garanteret det her med hurtigt at miste overblikket over din daglige økonomi, specielt hvis du har mange små lån hos forskellige udbydere. 

Selvom det kan virke uoverskueligt at kigge mere på lån, når det er det der skaber frustrationer i forvejen, så kan det være værd at kigge lidt på samlelån. Samelån kan nemlig være en smart løsning, hvis du har flere lån, store eller små, hos forskellige udbydere og det kan til og med også være en nem måde at holde styr på dine renter og gebyrer. 

Hvordan fungerer et samlelån? 

Helt lavpraktisk er et samlelån en måde du kan samle de forskellige lån du har i banker og hos andre kreditudbydere. Når du samler dine lån i et samlelån, så optager du ét større lån hos en enkelt låneudbyder, det kan for eksempel være i form af et forbrugslån, hvilket vil være smart, hvis du har forskellige kviklån eller hurtiglån. Hvilket slags lån du samler dine forskellige lån i, kommer an på typen af lån du samler og vil typisk også være påvirket af beløbsstørrelser og løbetid på disse lån. Dette kan du nemt finde ud af med hjælp fra den bank du vælger.

Fordelen ved et samlelån er simpelthen, at du i stedet for at have flere lån ved forskellige udbydere, får samlet dem allesammen et sted. Ofte betyder det også at man kan få skåret ned på en del renter og gebyrer, hvilket kan betyde at dine månedlige omkostninger til lånet falder betydeligt ved brug af et samlelån. 

Hvordan ansøger du om et samlelån?

Der findes mange banker der er blevet interesserede i at samle forbrugeres lån, det betyder også at der er mange muligheder for netop dig, der overvejer et samlelån. Det er en god ide at undersøge banken hvor du vil samle dine lån grundigt inden du vælger hvem du samler hos. Mange banker har låneberegnere og forskellige modeller for, hvilke lån du kan samle og til hvilken pris. Det kan være en nem måde at skabe overblik på, inden du trykker på ansøg knappen.

Der er også muligheder for samlelån, hvis du ikke er forbundet med en dansk bank. Du kan for eksempel benytte dig af et omstartslån, som er præcis det samme som et samlelån, men bare i Norge. Så hvis du bor i Danmark, men har en norsk bank, så kan du undersøge dine muligheder for omstartslån her

Værd at huske på inden du låner penge

Inden du låner penge, eller omlægger dine lån, så er det vigtigt at overveje hvilke konsekvenser og muligheder du har. Først og fremmest er det en god ide inden du tager et lån at overveje om du kan vente og spare op til det du skal bruge pengene til. Hvis det ikke er en mulighed, er det vigtigt at du undersøger den reelle pris på det lån du tager. Der kommer altid gebyrer og renter på et lån, hvor høje de er, er forskelligt alt efter hvor du tager lånet henne. Det kan være en god ide at sammenligne de forskellige lån med hinanden, på den måde kan du finde det lån med den lavest månedlige ydelse og det laveste slutlån. Det er gældende for både nye lån, men også for dine overvejelser ved et samlelån.

Del artikel

Seneste nyt