Få perfekt hår til sommeren

Skrevet af: Redaktionen

Sommeren er over os, og det betyder, at du rigtigt skal ud i sommervejret og vise din stil frem fra den bedste side.

Du har nok allerede styr på tøjet, men hvordan står det til med håret?

I denne artikel kigger vi nærmere på nogle frisører til dig, der bor i Odense, ligesom vi kommer med nogle simple tips til din hårstil.

Frisører i Odense

Som nævnt kommer vi lige med nogle bud på, hvor du skal bevæge dig hen, hvis du er bosat i Odense eller omegn og gerne vil have en fed frisure, hvor det lige bliver klippet til, så det passer til sommervejret.

Bellacci Frizisto

Adresse: Vestergade 102, 5000 Odense C
Telefon: 66 19 25 10

Her har du første bud på et sted, hvor du nok skal komme ud med en frisure i særklasse. Ikke nok med at du giver dit look prikken over i’et, så kan du også forkæle dig selv lidt ekstra undervejs.

Du kan nemlig nyde en cappuccino, en latte eller en kop kakao i deres kaffebar, mens du venter – det er altså forkælelse.

Trend of Hair

Adresse: Overgade 14, 5000 Odense C
Telefon: 66 13 85 13

Her vil du ligeledes gå fra med et smil på læben, da kvaliteten og servicen altid er i top. Ydermere findes der to andre saloner i Odense (Tarupcenteret og Vesterbro 4), så uanset hvor du holder til, har du ikke langt til en frisør fra denne kæde.

By Holst

Adresse: Klaregade 35, 5000 Odense C
Telefon: 66 14 66 14

Hvis du kan lide en frisør, der sætter dig i fokus og prioriterer en god dialog under klipningen, er dette stedet for dig. Salonen beskriver sig selv som værende nytænkende og i konstant udvikling, men hele tiden med kunden og relationen mellem frisør og kunde i fokus.

Gør det selv

Er du studerende, eller føler du selv, at du har styr på alt, når det kommer til hårfarve, er der jo ingen grund til at besøge frisøren, og de penge, du sparer, kan du bruge på en cocktail eller øl i solens stråler.

Når det kommer til hårfarven, er der mange muligheder, men hvad skal du vælge denne sommer?

Moden dikterer lige nu, at du skal have striber i håret, så det er bare med at komme på jagt efter de rette toningsfarver eller skyllefarver, så du kan få være med på sommerens hårmode.

Klip håret selv

Det her kræver, at man har træning eller meget mod. Til kvinder vil vi anbefale, at det maksimalt er spidserne, man kaster sig over, hvis man vil spare frisørregningen.

Til drengene derimod er det lidt en anden snak. Det er nemlig utrolig populært med undercut, og det er egentlig ikke den sværeste frisure, så længe du har de rette midler.

Med en god hårtrimmer, hvor du selv kan indstille længden, kommer du rigtig langt. Lad eventuelt en ven være behjælpelig. Det tager måske længere tid end hos frisøren, men det er bestemt muligt at klare på egen hånd.

Du kan se en god guide her

Plej håret med gode produkter

Hvis du er typen, der ikke gider bruge oceaner af tid på dit hår, men stadig gerne vil se godt ud, kommer du langt med nogle gode hårprodukter. En ugentlig hårkur i god kvalitet er guld værd for dit hår, især når det er udsat for solens stråler og saltvand i løbet af sommeren.

Hvis du ligeledes investerer i en god shampoo og balsam, kan dit hår meget lettere holde til den hårde behandling, det ikke kan undgå at få i sommermånederne.

Et stylingprodukt du nemt og hurtigt kan bruge i dagligdagen er saltvandsspray. Med det ved hånden kan du lynhurtigt forvandle fladt morgenhår til en lækker, bølget manke, der ligner en million.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.

Kan skabe kø: Vejarbejde spærrer centrale veje i Odense fredag

Skrevet af: Redaktionen

Hverdagen i trafikken er næsten vendt tilbage til normal igen i Odense.

Derfor kan der opstå meget kødannelse, når der fredag d. 29. maj indledes vejarbejde på centrale veje i Odense C.

Odense Letbane meddeler i en presse-info, at man skal være opmærksom på midlertidige vejarbejder.

Fredag 29. maj mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Middelfartvej spærret for biler, der kører mod øst, på strækningen mellem Stadionvej og Christmas Møllers Vej. Det skyldes asfaltarbejde på strækningen.

Der er omkørsel for bilister via Stadionvej og Christmas Møllers Vej.

Beboere på strækningen har stadig adgang til deres indkørsler, men de vil kunne opleve ventetid i forbindelse med arbejdet.

Cyklister og forgængere kan passere i begge retninger.

Blå cykelflade skal laves

Fredag også mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Kochsgade spærret ved Thomas B. Thriges Gade. Det skyldes, at der skal laves en blå cykelflade på tværs af Kochsgade.

Der er omkørsel for både bilister via Skibhusvej og Bredstedgade. Cyklister og fodgængere bliver ikke påvirket af arbejdet.

Den blå cykelflade er et afsluttende arbejde i forbindelse med den dobbeltrettede cykelsti på Thomas B. Thriges Gade, som er en del af letbaneprojektet.

Bilpleje og kanelsnegle til en 10’er: Biltema i Odense åbner ny stor café

Skrevet af: Redaktionen

Det var ikke lige umiddelbart det næste sted, man regnede med, at Odenses næste café slog dørene op.

Men i kampen om kundernes gunst vinder caféområder indpas i forretninger landet over.

Det gælder også for Biltema, der nu satser målrettet på den bedst mulige indkøbsoplevelse, og derfor udstyrer samtlige nye varehuse med en stor café, mens der i flere af de eksisterende er caféområder på tegnebrættet.

Efter at have lukket dem ned på grund af COVID-19 genåbner Biltema nu caféerne med begrænset antal siddepladser, og i Odense er en helt ny café netop åbnet for kunderne.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

“Folk vil gerne kunne sidde og hygge sig, når de er ude at handle, og der er ingen tvivl om, at caféer får større og større betydning i vores varehuse.

Udover at de nye varehuse, vi åbner, alle får et stort caféområde, så opgraderer vi også i nogle af de eksisterende, og i skrivende stund har vi netop færdiggjort caféen i Odense,” siger Jacob Borring Møller, der er direktør i Biltema, og understreger:

“Vi har fjernet nogle borde og sørget for rigtig god plads til vores siddende gæster, og vi opfordrer selvfølgelig fortsat kunderne til at passe på hinanden og efterleve regeringens retningslinjer, når man besøger vores varehuse og caféer.”

Caféen er et produktområde

Samtidig med at caféområder kan være med til at gøre indkøb til en hyggeligere oplevelse, kan det få kunderne til at blive længere i forretningerne.

Og hos Biltema ser man tilmed caféen som et decideret produktområde på lige fod med kategorier som Bilpleje, Fritid, Hjem og Byggeri.

“Vi vil naturligvis gerne have vores kunder til at blive så længe som muligt, og med caféen som en integreret del af varehuset, kan folk tage sig en pause og få en kop kaffe med en kanelsnegl til en flad tiér eller invitere familien på middag, uden det bliver for dyrt,” siger Jacob Borring Møller.

x