Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få rådgivning til de økonomiske omkostninger ved den sidste rejse

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret.

Når der skal tages afsked til en af dine nærmeste er det naturligt, at man ønsker den bedste og smukkeste begravelse. Det kan være svært at navigere i, hvordan man lige skal gribe det hele an. Selve begravelsesceremonien kan indeholde mange elementer, og der er forskellige priser ved begravelse, alt efter dine ønsker og behov til begravelsen. Forskellige faktorer er med til at afgøre, hvor meget en begravelse kommer til at koste. Ved at forstå disse faktorer, kan du få mere overblik over hvilke dele af begravelsen, som du ønsker at bruge flere penge på end andre.

Forskellige prisklasser at vælge imellem

Ligesom med mange andre aspekter i livet, kan der findes både dyre, storslået valg ved en begravelse, som tilsvarende koster det mere. Samtidig er det også muligt at finde mere billige, enkelte løsninger, alt efter behov. Det hele afhænger af egne ønsker og de ønsker, som den afdøde eventuelt har haft. I denne sammenhæng kan der være tale om ting som kisten eller urnen, blomster, begravelseshjælp, og dødsannoncer, som alle er ting, hvor prisen kan reguleres efter behov og kvalitet. Det er ydelser og ting, som du og dine nærmeste enten selv kan tage sig af eller få hjælp fra en bedemand til at håndtere.

Betaling for gravsted og vedligeholdelse

Andre aspekter, som ofte forbindes med udgifterne ved en begravelse, kommer i form af betaling for gravsted, gravsten, og vedligeholdelse af dette. Priserne for et gravsted kommer til at afhænge af den kirke, som du ønsker at afdøde skal begraves ved. Her kan du selv snakke med kirken om omkostninger, eller du kan få vejledning fra din bedemand i forhold til de lokale kirker. Medlemmer af folkekirken kan som regel få gratis gravsteder ved folkekirkens egne kirkegårde. Efterfølgende er der også et ansvar i forhold til vedligeholdelse af gravstedet, som du også kan betale kirken for at gøre for dig.

Hjælp fra din bedemand

At skulle arrangere en begravelse er ikke en nem opgave, især når det i forvejen er forbundet med megen sorg og smerte for de nærmeste. Mange af udgifterne ved en begravelse kan mindskes ved at lægge kræfter og egen arbejdskraft i tingene. Det kan dog være svært og gøre sorgen endnu stærkere, og måske ønsker man mest af alt at lægge de praktiske ting og ansvaret i andres hænder. Her kan du få hjælp fra din bedemand, idet du ofte kan betale dig fra mange af opgaverne og lade din bedemand håndtere ting som kontakt til kirken, begravelseshjælp, vejledning, og alle de andre aspekter, der opstår i forbindelse med en begravelse. Det hele er op til dine egne ønsker og økonomiske spændevidde.

Del artikel

Andre læser også