Få Tessa hjem i stuen: Odense-firma hjælper Roskilde Festival med nyt koncertformat

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Roskilde Festival
PR-foto Roskilde Festival

Fredag og lørdag giver de fremadstormende rappere Tessa og Artigeardit to unikke minikoncerter som led i indsamlingsbegivenheden ”Roskilde Festival – do it yourself.”

Roskilde Festival har i samarbejde med det digitale Odense-bureau Tokerød Plus indspillet koncerterne med hjælp fra AR-teknologi, som gør, at brugerne med skærmen fra mobiltelefonen kan placere kunstnerne hjemme i eks. stuen eller i haven.

 I denne uge ville omkring 130.000 musik- og festivalelskere have valfartet til Roskilde til den årlige festival, hvis det ikke havde været for covid-19.

I stedet hjælper Roskilde Festival nu deltagerne med at skabe deres egne festivaler derhjemme under navnet ”Roskilde Festival – do it yourself.”

Det betyder, at det fredag og lørdag er muligt at opleve to helt nye minikoncerter med to af landets vigtigste unge rappere, Tessa og Artigeardit.

Det sker gennem appen Roskilde Festival DIY Concerts, som præsenterer et helt nyt og banebrydende koncertformat til smartphone.

 Få digitalt koncertbesøg derhjemme

I et samarbejde med det digitale bureau Tokerød Plus med hovedkontor i Odense har Roskilde Festival fået indspillet koncerterne ved hjælp af AR-teknologi.

Med augmented reality-teknologien kombinerer appen live-optagelser med brugerens egne omgivelser.

Det betyder, at man med skærmen på sin mobiltelefon kan placere Tessa eller Artigeardit et vilkårligt sted og se dem optræde på eks. brugerens græsplæne, i stuen, på stranden eller et helt fjerde sted.

Brugeren skaber altså nøjagtig den scene og ramme, man ønsker for sin egen koncertoplevelse med vennerne. Deltagerne kan også selv træde ind i billedet og optræde ”sammen” med de to rappere og dele det efterfølgende.


Gør det digitale menneskeligt

Dermed får teknologien et menneskeligt ansigt, konkret anvendelse og skaber værdi, påpeger Harald Reedtz Tokerød, strategisk rådgiver og partner i Tokerød Plus.

“Roskilde Festival har vist en enorm nysgerrighed og åbenhed for at bruge nye digitale teknologier til at skabe nye og anderledes oplevelser.

Derfor har det overhovedet kunne lade sig gøre, at vi har kunne nå fra idé til endeligt produkt på meget kort tid, og derfor har det været et helt fantastisk og spændende projekt at være en del af.

Samtidig er projektet et meget konkret udtryk for vores mission i Tokerød Plus; at vi arbejder for at gøre det digitale menneskeligt og håndgribeligt. Det er det i høj grad, når de to rappere står hjemme hos brugerne.”

Støttekoncert med fokus på unge

Roskilde Festival DIY Concerts kan anvendes på iOS og Android.

Appen er gratis og kan bruges af alle, uanset om man deltager i Roskilde Festivals øvrige aktiviteter.

Man kan samtidig købe støttearmbånd for at samle penge ind til gavn for unge – ligesom Roskilde Festival gør i forbindelse med sine fysiske festivaller.

“Det centrale for ’Roskilde Festival – do it yourself’ er, at vores deltagere kan skabe de bedst mulige festivaler derhjemme. Vi ønsker altid at prøve nye ting af, og her har vi fået uvurderlig hjælp og sparring af Tokerød Plus.

Det vigtigste er naturligvis, at det er en god oplevelse for vores deltagere. Derfor håber vi, at de her to minikoncerter kan være en god tilføjelse til hjemmefestivalerne, og at folk samtidig støtter vores indsamling, så vi også i år kan donere et beløb til gavn for unge,” siger Roskilde Festivals chef for kommunikation og marketing, Mads Mikkelsen.

 Læs mere om ‘Roskilde Festival – do it yourself’ og se koncerterne her i weekenden på den nye fede måde lige her 

Fra TopGunn til Tessa: Generator har det fulde line-up klar

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er småt med større arrangementer og events i Odense i disse Corona-tider.

Men et af årets helt store events holder fast, og for mange studerende i Odense – både nye og gamle – er startskuddet på studiestarts-festivalen Generator.

Forleden blev de første navne til dette års fest 3., 4. og 5. september meldt ud – Malte Ebert, Lydmor, Høker og mags – til Benjamin Hav, Emil Kruse, Pind, Nonsens, Lokedeph og BERLIN ZOO.

Nu er man så klar med det fulde lineup, og her til sidst har man præsenteret to sværvægtere i dansk musik lige nu. For både TopGunn og Tessa som topper diverse hitlister kommer til Generator.

TopGunn kommer d. 3. september og Tessa slutter af som kronen på værket 5. september.

Der er desuden annonceret en 90’erne fest og en 00’erne fest.

Og vil du med til denne sommers store fest – der er jo ikke så mange på grund af corona-faren – så er det en god idé allerede nu at sikre sig billet.

Billetsalget finder du lige her.

PR-foto

Coronatilpasset fest – men ligeså fed, som den plejer

Årets slogan er “We Celebrate music – Generate your own experience”, og arrangørerne bag Generator har gjort en dyd ud af at tilpasse årets festivaloplevelse, så den overholder alle gældende retningslinjer i forhold til smittespredning af coronavirussen og samtidig stadig er den fede fest, den plejer at være.

Generator sælger i år ikke partoutbilletter grundet corona-restriktioner, men derimod billetter til hvert venue, så du har mulighed for at sammensætte din egen unikke festivaloplevelse.

På de forskellige venues er der plads til 500 siddende gæster.

Der vil være 2 kvm. pr. gæst, der enten kan sidde på de allerede arrangerede tæpper, sponsoreret af Stimorol, eller ved borde/bænkesæt, hvorpå Albani har tape-inddelt zoner til gæsterne.

Hvert venue præsenterer et sammensat program af flere kunstnere, og har en samlet varighed på tre timer. Hvert venues line-up starter sharp henholdsvis kl. 15 og kl. 20, og dørene åbner en halv time før.

Kommer bordservering

Tiden imellem koncerterne bliver brugt til at rengøre festivalområderne efter gældende corona-restriktioner, så pladsen er klar til det næste hold festivalgæster. I år vil der være bordservering, så gæsterne kan blive siddende i de grupper de ankom sammen med.

Generator opfordrer alle deres gæster til at ankomme samlet og i god tid i de grupper de gerne vil sidde sammen med, og så sørger festivalens medarbejdere for at anvise pladser, så I kan sidde i samlet flok og feste.

Generator arrangeres af We Celebrate Odense, som er et samarbejde mellem Studenterhus Odense, Musikhuset Posten, Ungdomshuset og Slagteriet. Festivalen er arrangeret med støtte fra Odense Kommune og Albani.

Hvad: Generator
Hvor: Forskellige steder i Odense C
Hvornår: 3-5 september 2020
Du kan se datoer, tidspunkter – artister og booke billet lige her

Pas på selv den mindste glød: Odense ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Michael Qureshi

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Odense-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Odense-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

  • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
  • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
  • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
  • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
  • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
  • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
  • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Lækre specialøl og cocktails på dåse: Ny bottleshop åbner i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag d. 14. august slår Odenses nye bottleshop Holy Fridge dørene op i historiske lokaler i hjertet af Odense og byder på klassisk service, moderne øl og eksperimenterende spiritus.

Nu får Odenses ølentusiaster endnu et sted at slukke tørsten i den nye ølbutik Holy Fridge.

Bag butikken står erfarne kræfter fra cocktailbaren Bar Rar og nye ansigter fra byens restaurationsliv.

Butikken er en såkaldt bottle shop, der vil sælge specialøl – eller craftbeers – på flaske, som man ellers kan kan finde andre steder i Odense.

I køleskabene i den kun 16 kvm store butik vil man kunne finde et udvalg af øl fra mikrobryggerier som blandt andet To Øl, People Like Us, Omnipollo, Ebeltoft Gårdbryggeri og Mikkeller.

Dansk rom og spiritus

På hylderne vil der også være rom fra danske Phantom Spirits og spiritus fra destilleriet Empirical Spirits, som drives af den tidligere Noma-kok Lars Williams.

“For os har det været vigtigt at sammensætte et udvalg af øl, som odenseanerne normalt ikke stifter bekendtskab med. Vi kommer løbende til at skifte ud i sortimentet.

Det er sådan med mikrobryggerier, at når tanken er tom, så kommer der som oftest ikke mere af den samme øl. Det handler om at holde sig til,” fortæller Nicolaj Pasfall som står for den daglige drift i Holy Fridge.

Fejrer åbningsweekend med gratis lækkerier

Den nye ølbutik fejrer åbningsweekenden med mere end 100 forskellige specialøl, alkoholfrie øl, sodavand og mixere samt cocktails på dåse.

Desuden vil der være smagsprøver fra People Like Us til de hurtige.

Selvom kræfterne bag Holy Fridge har drevet bar i mere end et årti, så er det ikke nyt territorium, som holdet bag bevæger sig ud i.

“Da coronakrisen ramte, så vi, at rigtige mange af vores faste gæster gerne vil have noget ordentligt i glasset derhjemme – og den tendens ser ud til at fortsætte, så den service vil vi gerne blive ved med at tilbyde,” fortæller Claus Martin Nørgård som står bag cocktailbaren Bar Rar og nu også Holy Fridge.

Har tidligere huset tobakshandlere og guldsmede

De historiske lokaler på Vestergade 3 er opført i 1895 og har tidligere huset både tobakshandlere og guldsmede.

Af respekt for bygningen har Holy Fridge derfor også malet dele af lokalet i den originale irgrønne farve og pudset de oprindelige messinglister op, der indrammer facadens vinduesparti.

Og netop traditionerne bliver vægtet højt hos Holy Fridge

“Vi er stolte af, at kunne få lov til at skrive os ind i den tradition af steder i byen, som har slået et slag for at udvide danskerens øl-horisont.

Odense er en by med en stolt øltradition, og vi glæder os til at kunne bidrage med spændende nyheder fra ind og udland til denne.

Øllet er noget som samler folk på kryds og tværs,” siger Nicolaj Pasfall.

Hvad: Holy Fridge åbner
Hvornår: Fredag d. 14. august kl. 11.30
Hvor: Vestergade 3, 5000 Odense C
Se mere på deres Facebook-side her