MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Facebook som arbejdsplads: Søger 14 nye ansatte til datacenter i Odense

Af Betina Vestergård Jepsen

I januar 2017 blev det offentliggjort, at Odense skal huse et kæmpe Facebook-datacenter, og nu søger de 14 nye ansatte.

Mere end 1000 job på sigt

På sigt kan byggeriet skabe mere end 1000 job, og når det står færdigt, vil omkring 150 ansatte have deres daglige gang på centret. Det skriver Berlingske Business.  Men lige nu er der tale om 14 stillinger. Facebook søger blandt andet en bygningschef og en miljø, sundheds- og sikkerhedskoordinator og diverse slags ingeniører. Det fremgår ikke af opslagene, hvornår der er ansøgningsfrist.

Facebooks datacenter skal fungere som et kæmpe lagerrum fyldt med store computerservere. De skal håndtere de enorme mængder af data, der flyver afsted, når vi benytter os af netbaserede tjenester som f.eks. Facebook. Jo tættere du er på et datacenter, jo bedre forbindelse og højere hastighed opnår du.

En del af Tietgenbyen

Facebooks datacenter kommer til at ligge i erhvervsområdet Tietgenbyen i det sydøstlige Odense ud til motorvej E20. Centeret forventes færdigt i 2020, og det er det tredje center, som Facebook bygger uden for USA. Der ligger allerede et i den nordlige del af Sverige samt i Irland.
Facebook ser frem til at bygge i Odense og ser mange fordele ved placeringen:

“Danmark er et fantastisk sted at bygge et datacenter. Vores specifikke beliggenhed i Odense giver fremragende adgang til fibernet og robust, nordisk elnet med en overflod af vedvarende ressourcer, en stærk pulje af talent inden for både konstruktions- og driftspersonale samt mange fællesskabspartnere, der har hjulpet os med hurtigt at komme fremad med vores projekt,” skriver Facebook PR Danmark i en mail til Berlingske.

Hvis du kunne tænke dig at arbejde for Facebooks datacenter, kan du finde de ledige stillinger her.

Seneste nyt