MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Færre store stjerner til byen: Odense vil med ny spareplan skære voldsomt i kulturen

Af Redaktionen

Flere af de andre større byer i Danmark skæver misundeligt til Odense, der i år kan præsentere en dobbeltkoncert med Ed Sheeran og en masse stjerner som warm up. 

En del af den pakke er medfinansieret af Odense Kommune, ligesom kommunen også støtter op økonomisk om den store gadefestival Generator.

Det kan der potentielt blive mindre af i fremtiden. Det kan man læse ud af et oplæg, som politikerne i Økonomiudvalget i Odense har på deres dagsorden på et vigtigt møde tirsdag d. 2. april.

Direktørerne for de fem forvaltninger i Odense Kommune er kommet med et samlet forslag på, hvor der kan spares for at få råd til mere velfærd i kommunen.

Besparelse på 28 mio. kr. på kulturen

Her står især kultur, oplevelser og byliv til at blive skåret væsentligt. Ifølge TV 2 Fyn er der lagt op til en besparelse på 28 mio. kr.

Vækst og udvikling skal også skære 27. mio. kr.

Hvor man sagtens kan forstå, at der skal være penge til en bæredygtig velfærdsmodel i Odense Kommune, så kan det fremstå ærgerligt, at Odense i rivende udvikling skal bremse i forhold til store kulturoplevelser.

Direktørgruppen i Odense Kommune har vurderet, at udfordringen vil være løst de kommende fire år, hvis der hvert år bliver flyttet 200 millioner kroner ekstra til velfærd fra andre kommunale områder.

Del artikel

Andre læser også