MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fallulah og Katinka åbner Torsdagskoncerterne: Odenses egen fest

Af Betina Vestergård Jepsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Så er det på torsdag, at den første af i alt fire gratis Torsdagskoncerter løber af stablen. Torsdagskoncerterne, som har eksisteret i omkring 30 år, foregår i Kongens Have, og de arrangeres i et samarbejde mellem Odense Kommune og en række sponsorer og samarbejdspartnere.

Anderledes måde at sætte fokus på fællesskab

Kulturkonsulent ved Odense Kommune, Henrik Kragh, fortæller, at der gennemsnitligt kommer 5.000 gæster til koncerterne, som på den måde er med til at forene folk. I år prøver man med et nyt tiltag, “Haven i Haven”, der laves sammen med Ungdommens Røde Kors, PIO (Psyk Info Odense), Bedre Psykiatri Odense, Head Space og Studenterhus Odense, der alle medbringer forskellige aktiviteter, som gæsterne kan fornøje sig med.

“Det er en anderledes måde at sætte fokus på fællesskab og på værdien af Torsdagskoncerterne som et arrangement, hvor alle kan mødes og hygge sig på tværs af alder, lokalområder, indkomst og så videre. Og det er netop formålet med Torsdagskoncerterne; at samle borgere på tværs af forskelle, at bruge kultur til at danne fællesskaber og samtidig bidrage til menneskelig livskvalitet,” siger Henrik Kragh og tilføjer, at der også vil være en krammebar.

”Her kan alle komme forbi, hvis de trænger til en krammer. Det viser sig nemlig, at mennesker, der krammes længe, bliver mere rummelige, glade og modtagelige for nye oplevelser. I år er det Natteravnene, som står i spreder god karma i Krammebaren.”

Garanti for en god fest

Henrik Kragh tør godt love, at Torsdagskoncerterne bliver festlige, og han håber at se en masse glade mennesker:

”Torsdagskoncerterne er i høj grad odenseanernes egen fest. Det skal være i Kongens Have, at du både hører musik, som du ikke lige vidste, var godt, samt musik du kender og kan lide. Det afspejles i programmet, hvor der både er etablerede navne og upcoming artister,” siger Henrik Kragh.

Denne torsdagens første af fire Torsdagskoncerter kan du fra 18-22.30 opleve Fallulah, Katinka og The Red House.

Fallulah
Du kender måske især Fallulah for hendes gennembrudssang ”Out of It”, som var temasangen til komedieserien Lykke. Men Fallulah har siden leveret mange pophits som f.eks. ”I Lay My Head”, ”Perfect Tense” og senest ”Big Bite”.

Desuden medvirkede Fallulah i sidste års “Toppen af poppen”, hvor otte danske musikere fortolker hinandens musik.

 

Katinka
Katinka er et dansksproget upcoming rockpopband, hvis frontfigur er sangskriver og sangerinde Katinka Bjerregaard, som også spiller på ukulele. Derudover består bandet af Simon Ask (guitar, produktion), Marie Hageltorn Christiansen (keys, kor) og Tobias Pedersen (trommer).

I 2015 vandt Katinka DR’s talentudviklingsprogram KarriereKanonen, og ved prisuddelingen Steppeulven i 2017 vandt Katinka prisen som ‘Årets Håb’.

 

The Red House
Bandet The Red House er odenseanske Anja Følleslevs soloprojekt. Teksterne er på engelsk, og flere af dem er skrevet sammen med svenske og danske sangskrivere.