Fans kommer fra hele Europa: Harry Potter-festival fylder snart Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.
Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.

Den 19.-21. oktober bliver Odense for 15. gang forvandlet til et magisk univers, når Harry Potter Festivalen indtager byen.

For både store og små

Harry Potter Festivalen er en festival for hele familien. De fleste aktiviter henvender sig til børn i alderen 8-12 år, men der er også aktiviteter for unge og for magiske mugglere uanset alder.

Fans fra hele Danmark og det nære udland rejser glædeligt til Odense i uge 42 for at deltage i den populære festival.

I 2016 deltog ca. 10.000 gæster i festivalen.

Foto: Finn Wraae.

Årets magiske program

Dette års program er som altid fyldt med fantasifulde oplevelse med Gråbrødre Plads som omdrejningspunktet. Og der er noget for alle aldersgrupper!

Vi har her samlet en oversigt over noget af det, du ikke må gå glip af:

ZOOlomagisk sejltur i mørket
Få en tur på Hagrids vejrbidte skude eller Smørhårs fashionable Cruise. I stævner ud fra åens bred i Munke Mose og lytter til spændende fortællinger, mens I vugger afsted (i mørket).

Denne tur er for børn.

Magisk Markedsplads
Den Magiske Markedsplads er for troldmænd og hekse i alle aldre.

Træd ind i den magiske markedsstemning, hvor det emmer af fortællinger, besværgelser, mystiske spådomme og lyssky tuskhandler.

Divinara – tebladslæsning
Gå igennem den lille uhyggelige tusmørkegyde ved Ove Sprogøes Plads, og kom indenfor til en kop te og bliv spået i teblade. Du vil få mulighed for at se, hvad fremtiden bringer og tage en pause fra det hektiske marked.

Jagten på de 7 Horcruxer
Vær med i jagten på De Syv Horcruxer og til endelig at besejre Voldemort! Brug din fantasi og viden om Harry Potter universet til at finde alle syv Horcruxer.

Harry Potter Filmmaraton
Se eller gense alle Harry Potter-filmene sammen med 100 andre fans, når OFF – Odense International Film Festival – byder velkommen til et halsbrækkende maraton. Der blændes op for små 20 timers Harry Potter-film på det store lærred.

UgleRiget
Er du tosset med ugler, har du mulighed for at møde intet mindre end selveste Hedwigs slægtninge. Kom forbi, og oplev magiske ugler tæt på! Hvem ved? Måske kan du få lov at holde en af dem.

Harry Potter Cupcakes
Kom og pynt din helt egen Harry Potter Cupcake i Konditoriet Kagedåsen i den magiske passage ved Brandts. Om den skal være fin eller uhyggelig er helt op til dig. Du vælger blot en kage og pynter den med forskellige slags frosting, drys, krymmel, glimmer osv. Du kan også selv lave pynt i fondant.

Magisk slikballet
Det Kongelige Teater Balletskolen Odense inviterer indenfor til tre forrygende balletopvisninger.

Kandisbaronens værksted er gået amok, og det magiske slik danser, hopper, springer og prøver for enhver pris at undgå at blive indfanget og solgt i kandisbaronens butik.

Harry Potter Koncert med Odense Symfoniorkester
Kom med på en magisk rejse ind i Harry Potter-universet, når Odense Symfoniorkester spiller den kendte og stemningsfulde musik fra filmene.

Undervejs vil ”Akademiet for magisk dans”, Harry, Ron, Hermione og mange flere og sørge for at universet bringes til live.

Det er forskelligt fra arrangement til arrangement, om det koster penge at deltage.

Foto: Finn Wraae.

International quidditch turnering i Kongens Have

Traditionen tro kan festivalgæsterne ganske gratis opleve den store quidditch turnering, som arrangeres i samarbejde med International Quidditch Association (IQA) . Ligesom sidste år vil turneringen finde sted i Kongens Have, hvor hele otte hold fra Europa vil dyste i kostesporten.

Kampene afvikles fra et flot stadion med stemningsfulde tribuner.

Du kan også selv prøve kræfter med quidditch i Eventyrhaven. Du skal blot møde op, og så finder de det helt rigtige hold til dig.

Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.

Hele Odense samles om festivalen

Harry Potter Festivalen er arrangeret af Odense bibliotekerne i samarbejde med en række kulturinstitutioner og aktører, og festivalen er ifølge By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) med til at samle Odense:

”Harry Potter Festivalen åbner op for samarbejder på tværs af hele vores by – både de forventelige og de måske lidt utraditionelle.

Jeg glædes år efter år over at se, hvordan Odense samles om Harry Potter Festivalen, og hvordan festivalen formår at give genlyd i hele landet.

Hvad enten man repræsenterer en erhvervsorganisation eller er engageret som frivillig, er man med til at skabe en fællesskabsfølelse om hele det fantastiske set-up. Jeg glæder mig over festivalen – både som By- og kulturrådmand og som odenseaner, og jeg kan ikke vente til uge 42.”

Fra Harry Potter koncerten sidste år.
Foto: Finn Wraae.

I år har Harry Potter Festivalen udvidet åbningstiden med to timer pr. dag, så gæsterne kan udforske det magiske univers fra kl. 10-17 alle tre dage.

Læs mere om Harry Potter Festivalen, og se det fulde program her.

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.