MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fans kommer fra hele Europa: Harry Potter-festival fylder snart Odense

Af Betina Vestergård Jepsen
Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.
Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.

Den 19.-21. oktober bliver Odense for 15. gang forvandlet til et magisk univers, når Harry Potter Festivalen indtager byen.

For både store og små

Harry Potter Festivalen er en festival for hele familien. De fleste aktiviter henvender sig til børn i alderen 8-12 år, men der er også aktiviteter for unge og for magiske mugglere uanset alder.

Fans fra hele Danmark og det nære udland rejser glædeligt til Odense i uge 42 for at deltage i den populære festival.

I 2016 deltog ca. 10.000 gæster i festivalen.

Foto: Finn Wraae.

Årets magiske program

Dette års program er som altid fyldt med fantasifulde oplevelse med Gråbrødre Plads som omdrejningspunktet. Og der er noget for alle aldersgrupper!

Vi har her samlet en oversigt over noget af det, du ikke må gå glip af:

ZOOlomagisk sejltur i mørket
Få en tur på Hagrids vejrbidte skude eller Smørhårs fashionable Cruise. I stævner ud fra åens bred i Munke Mose og lytter til spændende fortællinger, mens I vugger afsted (i mørket).

Denne tur er for børn.

Magisk Markedsplads
Den Magiske Markedsplads er for troldmænd og hekse i alle aldre.

Træd ind i den magiske markedsstemning, hvor det emmer af fortællinger, besværgelser, mystiske spådomme og lyssky tuskhandler.

Divinara – tebladslæsning
Gå igennem den lille uhyggelige tusmørkegyde ved Ove Sprogøes Plads, og kom indenfor til en kop te og bliv spået i teblade. Du vil få mulighed for at se, hvad fremtiden bringer og tage en pause fra det hektiske marked.

Jagten på de 7 Horcruxer
Vær med i jagten på De Syv Horcruxer og til endelig at besejre Voldemort! Brug din fantasi og viden om Harry Potter universet til at finde alle syv Horcruxer.

Harry Potter Filmmaraton
Se eller gense alle Harry Potter-filmene sammen med 100 andre fans, når OFF – Odense International Film Festival – byder velkommen til et halsbrækkende maraton. Der blændes op for små 20 timers Harry Potter-film på det store lærred.

UgleRiget
Er du tosset med ugler, har du mulighed for at møde intet mindre end selveste Hedwigs slægtninge. Kom forbi, og oplev magiske ugler tæt på! Hvem ved? Måske kan du få lov at holde en af dem.

Harry Potter Cupcakes
Kom og pynt din helt egen Harry Potter Cupcake i Konditoriet Kagedåsen i den magiske passage ved Brandts. Om den skal være fin eller uhyggelig er helt op til dig. Du vælger blot en kage og pynter den med forskellige slags frosting, drys, krymmel, glimmer osv. Du kan også selv lave pynt i fondant.

Magisk slikballet
Det Kongelige Teater Balletskolen Odense inviterer indenfor til tre forrygende balletopvisninger.

Kandisbaronens værksted er gået amok, og det magiske slik danser, hopper, springer og prøver for enhver pris at undgå at blive indfanget og solgt i kandisbaronens butik.

Harry Potter Koncert med Odense Symfoniorkester
Kom med på en magisk rejse ind i Harry Potter-universet, når Odense Symfoniorkester spiller den kendte og stemningsfulde musik fra filmene.

Undervejs vil ”Akademiet for magisk dans”, Harry, Ron, Hermione og mange flere og sørge for at universet bringes til live.

Det er forskelligt fra arrangement til arrangement, om det koster penge at deltage.

Foto: Finn Wraae.

International quidditch turnering i Kongens Have

Traditionen tro kan festivalgæsterne ganske gratis opleve den store quidditch turnering, som arrangeres i samarbejde med International Quidditch Association (IQA) . Ligesom sidste år vil turneringen finde sted i Kongens Have, hvor hele otte hold fra Europa vil dyste i kostesporten.

Kampene afvikles fra et flot stadion med stemningsfulde tribuner.

Du kan også selv prøve kræfter med quidditch i Eventyrhaven. Du skal blot møde op, og så finder de det helt rigtige hold til dig.

Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.

Hele Odense samles om festivalen

Harry Potter Festivalen er arrangeret af Odense bibliotekerne i samarbejde med en række kulturinstitutioner og aktører, og festivalen er ifølge By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) med til at samle Odense:

”Harry Potter Festivalen åbner op for samarbejder på tværs af hele vores by – både de forventelige og de måske lidt utraditionelle.

Jeg glædes år efter år over at se, hvordan Odense samles om Harry Potter Festivalen, og hvordan festivalen formår at give genlyd i hele landet.

Hvad enten man repræsenterer en erhvervsorganisation eller er engageret som frivillig, er man med til at skabe en fællesskabsfølelse om hele det fantastiske set-up. Jeg glæder mig over festivalen – både som By- og kulturrådmand og som odenseaner, og jeg kan ikke vente til uge 42.”

Fra Harry Potter koncerten sidste år.
Foto: Finn Wraae.

I år har Harry Potter Festivalen udvidet åbningstiden med to timer pr. dag, så gæsterne kan udforske det magiske univers fra kl. 10-17 alle tre dage.

Læs mere om Harry Potter Festivalen, og se det fulde program her.

Del artikel

Andre læser også