Salget eksploderer i nedlukningen: Folk går fastelavnsbolle amok

Af Mathilde Mågård Hansen

Fastelavnsbollerne er populære som aldrig før.

Under denne Corona-nedlukning er salget eksploderet, og både kæder samt lokale bagerier her i Odense har oplevet gigantisk efterspørgsel på både dem med flødeskum og de “gammeldags”.

Fastelavnsbollerne var også hurtigere ude på hylderne i år end nogensinde før. Stort set lige efter nytår begyndte fastelavnsbolle-nyhederne at vælte ud her i Odense.

Salget lå 70% højere i sidste uge

Hos Lagkagehuset oplevede man, at i sidste lå salget af fastelavnsboller 70 procent højere end samme tid sidste år.

“Hypen vokser år for år – især på flødefastelavnsbollen. Og i år er efterspørgslen eksploderet,” siger marketingschef hos Lagkagehuset Simone Visbjerg Møller til B.T.

Her i Odense er der er allerede kommet flere gode bud på byens bedste fastelavnsboller. Her er en mini-guide til de bedste.

Torvebageren

Her har de fundet de store kanoner frem, og laver dem både med MASSER af flødeskum samt de mere almindelige. Sikkert er det, at de er perfekte til en weekend, hvor der ikke er meget andet er at lave.

Wendorff

Det populære bageri har selvfølgelig også haft travlt med at lave deres berømte fastelavnsboller.

De frister med lækre gammeldags fastelavnsboller med creme, nougat, chokolade eller hindbær. (Hindbær er deres veganske variant)1 stk. for 19kr og 4 stk. for 65kr.

Så har de desuden fem varianter af flødefastelavnsboller:

Hindbær, nougat og sveske i wienerbrødsbolle

Citron/hvid chokolade eller kaffe/amaretto på vandbakkelse

Lagkagehuset

Lagkagehuset har også gjort livet lidt sjovere med deres lancering af årets fastelavnsboller. Her er især nyheden med en fastelavnsbolle med kaffe og saltkaramel smag absolut værd at prøve.

Du kan også få en vild fløde-fastelavnsbolle med vanilje, blåbær & nougat, hindbær og Sarah Bernhard.

Stjernebageriet

De har lanceret de mere “gammeldags” fastelavnsboller og fra lørdag har man også dem med masser af flødeskum i montréen.

Eventyr Bageriet

De har også lanceret deres bud på toplækre fastelavnsboller i alle mulige afskygninger og varianter.

Fru Lund Bageri

Her laver de nogle af byens allerbedste fastelavnsboller.

De har selvfølgelig flødefastelavnsboller hvor man kan vælge mellem creme, sveske, hindbær, nougat eller Othello (creme, hindbær og knust makron).

De har også Fru Lund fastelavnsboller i alle deres butikker. Gammeldags fastelavnsboller med chokolade eller nougat. Wienerfastelavnsboller med creme eller hindbær.

Fru Lunds fastelavnsboller: Sveske (tv) nougat (th).

Pistoria

De har i år lavet 4 forskellige varianter med fløde:

  • Hindbær som består af: flødeskum med hindbær, creme og hindbærmarmelade
  • Nougat som består af: Flødeskum og nougatcreme
  • Solbær som består af: Flødeskum, creme og solbærmarmelade med rom.
  • Abrikos som består af: Flødeskum, chokoladecreme og abrikosmarmelade

Derudover har de også gammeldags fastelavnsboller 1 med Creme/chokolade og 1 med Remonce/hindbær

Samt deres Wienerfasterlavnsboller som består af 1 med creme, 1 med hindbærmarmelade 1 med  æblemarmelade og crumble og den sidste er med macroner.

Rise’s Brød

De har også i år en masse forskellige lækre varianter i vinduerne, som man har svært ved at komme udenom, hvis man går forbi.