ANNONCE
Favorit-topping på pizzaen: Én ting er vi helt vilde med i Odense
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Favorit-topping på pizzaen: Én ting er vi helt vilde med i Odense

Af Michael Qureshi

Pizza toppings er og har altid været et emne, der har skabt store diskussioner ved middagsbordet.

Om man er til ananas, kebab, kartofler eller noget helt fjerde er meget forskelligt.

Fynboerne og Region Sydjylland har talt – i en YouGov undersøgelse foretaget af Ooni, som laver pizza-ovne.

I YouGov-undersøgelsen foretaget i sommeren 2022 for Ooni, har fynboerne givet deres mening til kende, når det kommer til pizza toppings.

Hvad end du skal samle familien om middagsbordet eller får gæster på besøg i weekenden, så taler resultaterne sit klare sprog om syddanskernes præferencer – og ananas er ikke den mest upopulære.

Disse toppings er populære i regionen

I Finland vil man have kogt skinke. I Sverige vil man have Kebab.

Men hvad skal man egentlig have på sin pizza, hvis man vil have succes på Fyn og hele Region Syddanmark?

Her er det den friske mozzarella, der har overtaget førstepladsen blandt de mest foretrukne toppings.

Ud fra undersøgelsen har Ooni lavet en liste over de fem toppings, der vil gøre dig til den bedste pizzaiolo her i Odense.

Top 5 pizza-toppings

Frisk Mozzarella (39%)
Pepperoni (37%)
Kebab (34%)
Parmaskinke (30%)
Kogt Skinke (19%)

Hvis du vil lege endnu mere med pepperoni, parmaskine og frisk mozzarella, kan du få inspiration til opskrifter her: Ooni opskrifter.

Hold dig fra ansjoser og laks

Ananas har længe vakt forargelse blandt pizzaelskere, der har set ondt mod den velkendte Hawaiipizza.

Men undersøgelsen viser, at ansjoser er markant mere upopulære på pizzaen.

Hele 45% udtrykker modstand mod ansjoser på pizza, mens hver fjerde syddansker har det på samme måde med laks som topping.

Begge toppings er at finde i top-3 over det mest upopulære.

Her må de dog se sig slået af den svenske pizzatradition med Banan & Karry, som 47% af syddanskerne ikke vil spise.

Der kan altså være drøje hug på vej, hvis du smider ansjoser, laks eller banan & karry på weekendens pizza.

Del artikel