MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Favoritter og skjulte perler: Her er Isa Dawn Whyte Jensens guide til Odense

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Benjamin Dalby.
Foto: Benjamin Dalby.

Historisk, charmerende og ekspanderende. Sådan er Odense ifølge Isa Dawn Whyte Jensen, som er kreativ direktør i Odenseanske Le Klint og grundlægger af The Love & Light Project.

Men hvor er hendes personlige favoritsteder i byen? Få inspiration i hendes guide her.

Foto: Rico Feldfoss, VisitOdense.

Odense – en by, du troede, du kendte

Odense er i rivende udvikling og har du ikke været forbi de sidste par år, bliver du meget overrasket over alt det nye, byen byder på.

Nyt H.C. Andersens Hus, en helt ny bymidte, som dækker det område Thomas B. Thriges Gade tidligere dækkede, letbanen, udviklingen på havnen og meget mere. 

Foto: Jonas Legarth.

Isa Dawn Whyte Jensens personlige guide

Isa Dawn Whyte Jensen er 58 år gammel og født og opvokset i London. Tilbage i 2002 flyttede hun til Odense, hvor hun stadig bor.

Hun er gift og mor til en voksen datter fra et tidligere forhold.

Vi giver i samarbejde med VisitOdense ordet til Isa Dawn Whyte Jensen herfra.

Mangfoldighed og international stemning

Kulturmaskinen byder alle slags mennesker velkommen, og det kan jeg godt lide ved stedet. Samtidig har de en lang række aktiviteter for alle – lige fra unge til gamle og mødregrupper, så det er ikke bare begrænset til et musiksted.

De har også en café, hvor du kan slappe af, de har kreative værksteder, og så er der virkelig variation i deres begivenheder.

Jeg skal selv synge der til en jazzkoncert i efteråret, og de har alt fra foredrag til standup og pride-fester på programmet.

Foto: Thomas Mørkebjerg.

Arkitekturen på det nye H. C. Andersens Hus er fantastisk og designet af den verdenskendte japanske arkitekt Kengo Kuma. Jeg synes, det er en genial måde at bringe noget international stemning ind i byen på.

Jeg er også vild med museets måde at udstille på, fordi du som publikum kan følge historien om H.C. Andersen trin for trin. Det er ikke for tungt, men en let oplevelse, og igen er det et perfekt sted for alle.

Smørrebrød og champagne på stjerneniveau

Restaurant HOS fokuserer på smørrebrød med et twist. Selvom jeg ikke er dansker, har jeg selvfølgelig spist traditionelt dansk smørrebrød før, men det kan slet ikke sammenlignes med maden på Restaurant HOS.

Det er meget sofistikeret, og folk skal komme og opleve, hvordan de tager smørrebrød op til et helt andet stjerneniveau. Det er virkelig lækkert, og også deres vin og desserter er guddommelige.

Der er den skønneste champagnebar i Pogestræde, og Champagniet har altid mindst 50 forskellige slags champagne på køl. På menukortet er der også tapas, osteanretninger og små kolde retter, som går godt sammen med champagnen.

De to ejere er rigtig gode til at fortælle om maden og champagnen, og så er de begge søde og jordnære mennesker. Det er en stor oplevelse at komme der og nyde stemningen og de dejlige bobler.

Foto: Benjamin Dalby.

Kontrasternes by

Jeg elsker området ved Fruens Bøge, og specielt i foråret og i sommertiden bliver du mødt af så mange forskellige fugle i og omkring Skovsøen. Jeg er lidt slem, for jeg starter altid med at købe en lækker is i ishuset, og så går jeg tur.

Det er et smukt sted, og jeg er vild med, at det er så naturligt. Når træerne bliver gamle, og grenene knækker, bliver det selvfølgelig samlet op, men ellers er skoven meget urørt. Og gåturen langs stien til zoologisk have er også magisk.

Foto: Anja Panudro, VisitOdense.

Odense Havn er jeg vild med, og jeg elsker, at det er blevet en helt ny del af byen. Folk spiller basket, svømmer i havnebadet, går ture ved vandet, og børn leger ved de små springvand ved siden af havnebadet.

Der sker så meget på ét sted, og det er et dejligt sted at nyde livet i solen, mens de smukke både kommer sejlende ind.

Da jeg kom til Odense i 2002, var der hverken boliger eller liv på havnen, så det er helt fantastisk at opleve den forvandling.

Små nichede butikker

Mit absolut yndlingssted at shoppe er hos dr. Adams. Det er et cool sted med designertøj fra hele verden, som du kan mikse og matche, mens du er i butikken.

Der er en helt fantastisk service fra de ansatte i butikken og næsten for fantastisk, for det betyder, at jeg bruger rigtig mange penge derinde. Men du kan også bruge stedet som inspiration til, hvad der hitter inden for modeverdenen lige nu.

Foto: Rico Feldfoss, VisitOdense.

De sælger de mest funky briller hos Stærmose Briller, der matcher tøjet fra dr. Adams. Jeg kan også godt lide, at det er en lille virksomhed, der har overlevet at være i byen i disse tider.

Ejeren holder produkterne moderne og opdateret hele tiden, så du ikke ser de samme stel hver gang.

Jeg har rigtig mange briller og kan sagtens finde på at købe fire par ad gangen, og ejeren har altid tid og lyst til at hjælpe mig.

Vil du vide mere om Odense?

Du kender din by – eller gør du?

Klik her og få tips til hyggestunder, store oplevelser og alt derimellem: Odense – en by, du troede, du kendte.

Del artikel

Andre læser også