Spiseguiden: 5 restaurant-oplevelser i Odense du sent vil glemme

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Restaurant Aro
Foto: Restaurant Aro

Odense har stadig sin første Michelin-stjerne tilgode, og det er vi nu egentlig mange, som undrer os over.

For der er masser af talent og top spiseoplevelser her i Danmarks tredjestørste by.

Selvom det ikke blev til stjerner i år, så kommer vi her med fem bud på de ypperste restaurantoplevelser i Odense.

Pasfall

Vi skal en del år tilbage, da jeg første gang var forbi Pasfall, og alle gangene jeg har været forbi, har de leveret topklasse gastronomi.

Vi er ikke ude i det eksperimenterende køkken men mere klassisk fransk krydret med fynske råvarer og idéer.

Den vinkel er ofte et match made in heaven og har nok også været medvirkende til, at Pasfall er blevet så etableret i toppen af den odenseanske restaurantscene.

Faktisk anmeldte jeg helt tilbage i 2013 Pasfall – det kan du læse om her.

Pasfall ligger som en lille gourmet-oase gemt i midten af centrum i Brandts Passage.

Om sommeren er den hyggelige udendørsterrasse også særlig dragende.

Indenfor kan man fra bordene ofte følge med i hvad, der sker i køkkenet, men der er sjældent meget larm derfra. Servicen er høflig, diskret og til stede på samme tid.

Der er stor viden inden for alt på menukortet inklusiv den i øvrigt fornuftige vinkælder.

Er du til eksklusive råvarer, som får lov til at spille på den helt rigtige måde, så er Pasfall et rigtig godt bud på en god oplevelse.

Priserne er i den lidt tungere ende (hvis du kører ala carte), men det er pengene værd.

Der har flere gange været snak omkring mulige Michelin-stjerner til Pasfall, men det er endnu ikke blevet til noget.

Umiddelbart undrer det mig lidt. Pasfall kunne godt have én stjerne. Hvis jeg skal sammenligne med internationale 1-stjernede restauranter kan Pasfall sagtens levere på samme niveau.

Sted: Restaurant Pasfall
Menu, kontakt m.m.: www.pasfall.dk

Sortebro Kro

Lidt uden for centrum, ved siden af Den Fynske Landsby, ligger Sortebro Kro.

Det er gennem årene blevet til flere besøg på Sortebro Kro – et af dem kan du læse om her.

Køkkenstilen er en blanding af dansk og fransk, og så bliver der også lånt lidt fra resten af europa.

Sortebro Kro har i al den tid jeg kan huske været et kendt ansigt på den odenseanske gourmetliste, og det er ofte også et sted, jeg sammenligner med, når jeg besøger andre steder – simpelthen fordi kvaliteten af alt, de laver, er tårnhøj.

 

View this post on Instagram

 

Red deer filet with petit chanterelles, glazed reed beets- sorrel flowers and truffles – just simple #sortebrokro

A post shared by John Kofod Pedersen 🍽 (@sortebrokro) on

Restauranten ligger i en gammel bindingsværksbygning, og indenfor er der ægte krostemning.

Servicen er særdeles kompetent og matcher niveauet af hver enkel servering. Retterne er sammensat, så de ikke alene er æstetisk smukke men også velsmagende.

Menuen skifter af og til, typisk afhængig af årstid og råvarer i sæson.

Skal du have den fulde Sortebro-oplevelse vil jeg anbefale at gå efter den store menu, og sætte god tid af.

Priserne er i den højere ende, men det er også forventeligt, når det er en helhedsoplevelse, man ender med at gå derfra med.

Man kan også overveje at tage deres brunch om foråret. Her holder køkkenet sig heller ikke tilbage med at trylle lækre retter frem.

Sted: Sortebro Kro
Menu, kontakt m.m.: www.sortebro.dk

The Balcony

En af de lidt mere nye på restaurantkortet er The Balcony. Åbnet tilbage i 2016 har The Balcony på rekordtid etableret sig som en af de tunge drenge i Odense.

Det er blevet til talrige gode anmeldelser, og det er ikke uden grund.

Overliggeren er sat højt her, og man fornemmer en tydelig passion for vin og gastronomi, når man er på besøg på The Balcony.

For mit eget vedkommende er det allerede blevet til flere besøg på The Balcony, og deres koncept vokser stille og roligt på mig.

Råvarer, tekniker og smage er både udfordrende og spændende. Servicen er nærværende og i de fleste tilfælde på et virkelig højt niveau vidensmæssigt.

Typisk kan du vælge mellem tre forskellige menuer.

En lille, en mellem og den helt store med pt. 15 serveringer.

Skal du have den fulde oplevelse, så skal du selvfølgelig tage den helt store, men mindre kan nu også gøre det.

Eksempelvis når restauranten deltager i Dinnerdays (typisk 3-4 retters særtilbud), så formår de stadig at levere varen, og så endda til en god pris.

Selvom The Balcony ikke har mange år i bagagen, så er det tydeligt, at de sigter efter Michelin-stjerner, og det er bestemt heller ikke utænkeligt, at de indenfor få år har den første stjerne hjemme.

Sted: The Balcony
Menu, kontakt m.m.: www.thebalcony.dk

Under Lindetræet

I 2017 anmeldte vi Under Lindetræet og var rigtig tilfredse med oplevelsen.

Under Lindetræet er nærmest en institution i Odense, og erfaringen skinner igennem, når man besøger stedet.

Beliggende i Odenses gamle H.C. Andersen-bydel oser stedet bare af nostalgi og hygge.

Stilen er klassisk fransk gourmet. Råvarerne er eksklusive, og der er i særdeleshed styr på teknikkerne og håndværket.

Det er derfor ikke en billig oplevelse, men kvalitet koster, og sætter du pris på det, så går du ikke forgæves her.

Menuen er typisk bestemt på forhånd, og du kan med fordel også tilvælge vinmenu, som ofte er ret veludrustet med nøje udvalgte flasker.

Betjeningen er professionel og nærværende, og som nævnt emmer den af erfaring.

Er du typen, som sætter pris på kvalitet, og det helt klassiske franske fin-gourmet, så må du ikke snyde dig selv for oplevelsen.

Som jeg også skrev i anmeldelsen, så kan man også tage den lille menu, hvis man ikke vil brænde hele formuen af.

Sted: Restaurant Under Lindetræet
Menu, kontakt m.m.: www.underlindetraet.dk

Aro

Tilbage i 2017 anmeldte vores gode ven Madsvin med stor begejstring Restaurant Aro for MigogOdense.

Siden da er det også blevet til mange rosende ord fra andre medier, og Aro har på rekordtid gjort sig positivt bemærket som et topklasse sted.

Beliggende i et nedlagt autoværksted tryller de velsmagende retter frem og formår stadig at gøre det med begge ben på jorden og sikre at gæsten er i centrum.

Betjeningen er nærværende, uanset hvem der serverer.

Stilen i køkkenet er legesyg og kreativ.

Anretningerne er smukke og flotte. Menuen og retterne som serveres, udvikler sig hele tiden, og derfor kan det være en god idé at holde sig opdateret på deres Facebookside.

Vinkortet er primært fransk men nøje udvalgt.

Overvej deres “Store Aro”, hvor du får snack, hele 7 retter inkl. vin, bobler og kaffe og sødt.

 

View this post on Instagram

 

Ananas, rom, ingefær og creme fraiche. Enkelt og godt 💪🏻🍍🏴‍☠️ God weekend 🍷 #arobravo #østerbro32 #odense

A post shared by ARO (@restaurant.aro) on

Der er ingen tvivl om, at hvis de fortsætter udviklingen, kan de nå rigtig langt og skabe noget helt unikt for Odenses restaurantscene.

Sted: Restaurant Aro
Menu, kontakt m.m.: www.restaurant-aro.dk

Lækker sommermad lige til døren: Smageriet leverer for kun 49 kr.

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Hold hyggelige og velsmagende sommeraftener i godt selskab, og lad Smageriet forkæle jeres smagsløg.

Uanset om du ønsker en skøn grillaften, en delebuffet for hele familien eller en lækker sommertallerken, som du kan tage med på farten, så er Smageriet klar til at hjælpe – og du kan bestille helt ned til fire kuverter.

Der er tre forskellige menuer at vælge imellem, og lige nu kan du få levering for blot 49 kr. i hele august måned med spisetid mellem kl. 16.30-21 i her i Odense, eller hvis du kender nogen i København eller Århus.

Delebuffet til særlige anledninger – kun 149 kr./kuv.

Forkæl dig selv og dem du holder af med en skøn menu til middagsbordet.

Smageriet har dog taget sig af besværet, så alt I skal gøre er at hygge jer sammen med en dejlig middag for hele familien.

Uanset om anledningen er barnedåb, fødselsdag eller bare en hyggelig aften i venners lag, så indbyder Smageriets Familie-forkælelses-menu til ægte forkælelse for smagsløgene.

Glæd dig til bl.a. kyllingespyd med sweet chili, tomatsalat med mozzarella, mini tærte med chorizo og chokoladebrownie med vaniljecreme.

Du får i alt 9 retter til kun 149 kr. (ex. miljøtillæg og lev.)
Smageriet har lavet det meste, så du blot skal varme og anrette.

Foto PR

Grillaften i godt selskab

Klar til grill i haven?

Med Smageriets Surf ´n Turf – grillmenu er det ingen årsag, og du kan bruge tiden sammen med dine gæster.
Du får en lækker menu klar til grillen med hele syv forskellige dele for kun 230 kr.

Menuen er sammensat som ægte Surf ´n Turf med både oksekød & skaldyr i én servering.

Dertil skønne, små kartoffelpakker og sommerkål med brunet smør – lige til at smide på grillen en dejlig sommeraften.

Du kan også glæde dig til en skøn salat, grydebrød bagt med majs samt hjemmelavet, pisket hvidløgssmør og hummermayo.

Foto PR

Picnic i det grønne

Saml familie, venner eller kollegaer til en hyggelig sommerfrokost eller sommerfest med den skønneste mad.

Smageriet har kreeret en sommertallerken med de bedste sommerretter bestående af både fisk, beef, salat, ost og noget sødt.

Du kan glæde dig til en platte med syv kolde retter i engangsservice og dertil 2 kuvertbrød med smør – perfekt til en picnic eller til at tage med ud i sommerlandet.

Platten byder både på lufttørret serano-skinke med aioli og oliven, koldrøget laks med rygeostcreme og rugbrødschips, vesterhavsost med syltede valnødder og meget mere.

Foto PR

Alle sommermenuerne leveres ud kold i engangsservice, og kræver blot en lille håndtering.

Du kan som altid tilpasse eller annullere din bestilling hos Smageriet ganske gratis – helt frem til 8 dage før levering.

Hvad: Sommermenuer fra Smageriet med levering for kun 49 kr.
Hvor meget: Fra 149 kr. pr. kuvert ex. miljøtillæg og levering. Min. 4 kuverter.
Tilbuddet gælder i postnumrene 5000-5330, 5462, 5471, 5474, 5491, 5492, 5550, 5560, 5750 og 5792 i og omkring Odense.
Hvordan: Læs meget mere og bestil her

Rider med på bølgen: Nu kan du snart prøve Gin-Yoga i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det har været nogle stressfyldte måneder for mange af os med corona-truslen hængende over hovedet.

Trænger du til at slappe gevaldigt af og få lidt mere zen i hverdagslivet, har vi fundet det perfekte arrangement.

Storms Pakhus danner rammen om Gin-Yoga, og som navnet antyder er der masser af gin involveret. Det finder sted lørdag d. 22. august fra klokken 16.00, og virker til at være at være en perfekt optakt til en god lørdag aften.

Yoga-instruktør Johanne Juhl tager holdet igennem både anderledes og klassiske yoga poses, der er justeret, så man får tid til at nyde strækket mens, man liiiige snupper en tår.

Storms Pakhus oplyser, at der vil være yogamåtter, men hvis du har din egen, opfordrer de dig til at medbringe den.

Både for nybegyndere og trænede

Det er fuldstændig ligegyldigt, om du har prøvet yoga før eller er totalt ekspert i alle øvelserne.

Johanne er uddannet yogainstruktør siden april 2019 med fokus på vinyasa, yin og restorativ yoga.

For hende er det vigtigt, at yoga ikke betragtes som en lukket klub, men et dynamisk, kreativt og sjovt fristed, hvor man kan være sig selv og hvor der er plads til både at grine, udforske – eller blot at være stille.

En billet der inkluderer to G&T samt 45 minutters yoga koster 99 kr.

Hvad: Gin-Yoga
Hvor: Storms Pakhus
Hvornår: Lørdag d. 22. august kl. 16.00
Køb billetter her

Solgte over 12 mio. i Danmark sidste år: IKEA lancerer helt nye slags kødboller

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Hver dag lægger mange danskere vejen forbi IKEAs restauranter, hvor de ikoniske IKEA kødboller kan nydes.

Nu får kunderne mulighed for at vælge en plantebaseret bolle, der har samme smag og tekstur som den klassiske kødbolle, men blot fire pct. af miljøpåvirkningen.

Den kan naturligvis også smages i IKEA varehuset i Odense fra i morgen.

Den plantebaserede bolle er endnu et skridt på vejen for IKEA i bestræbelserne på at blive en klimapositiv forretning i 2030.

Det skriver IKEA i en pressemeddelelse.

Den nye plantebaserede bolle er fremstillet af ærteprotein, havregryn, kartofler, æbler og løg, og dens klimaaftryk er blot fire pct. af den traditionelle kødbolles.

I modsætning til det nuværende alternativ – den veganske ’grøntsagsbolle’ – er den nye plantebaserede bolle udviklet til de kunder, der har en forkærlighed for smagen af kød, fortæller Country Sustainability Manager i IKEA Monica Keaney.

“Den plantebaserede bolle er vores nyfortolkning af kødbollen.

Vi ved, at rigtig mange kunder er glade for kødbollen, og derfor tilbyder vi dem nu et alternativ, som har samme lækre smag og tekstur, men som bare er mere miljøvenlig.

Vi sælger flere millioner kødboller hvert år, så vores håb er, at flere fremover vil tilvælge den plantebaserede kødbolle eller andre af vores bæredygtige alternativer.

Vi ser et stort potentiale i den plantebaserede bolle og håber, at vi med et lille initiativ som dette kan gøre en stor forskel,” siger Monica Keaney.

Det er en populær ret, som IKEA nu lancerer i en ny udgave. I sidste regnskabsår solgte IKEA Danmark i alt 12.400.000 kødboller til sultne kunder i landets fem varehuse.

Det grønne menukort vokser

Hos IKEA har man over en længere periode fokuseret på at tilføje grønne retter på menuen hos restauranterne i IKEAs varehuse.

De sidste par år har man bl.a. lanceret en plantebaseret softice og en vegetar hotdog. Ifølge Monica Keaney er den nye plantebaserede bolle et skridt på vejen mod målet om at blive en klimapositiv virksomhed i 2030.

“Vi er på en grøn rejse, hvor vi hele tiden afdækker områder, hvor vi kan øge vores fokus på bæredygtighed.

Vi har allerede indført en række grønne alternativer i vores restauranter, og nu tilføjer vi altså endnu en til menuen, når den plantebaserede bolle bliver langet over disken.

Vi forventer, at 10-15 pct. af salget i restauranterne vil komme fra de grønne alternativer fremover,” siger Monica Keaney.

De plantebaserede boller kan nydes i IKEAs restauranter i bl.a. Odense fra i morgen d. 5. august, og kan også købes på frost i IKEAs svenske madmarked.

Ligesom til de traditionelle kødboller serveres den plantebaserede version med kartoffelmos, flødesauce og tyttebærsyltetøj.