Spiseguiden: 5 restaurant-oplevelser i Odense du sent vil glemme

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Restaurant Aro
Foto: Restaurant Aro

Odense har stadig sin første Michelin-stjerne tilgode, og det er vi nu egentlig mange, som undrer os over.

For der er masser af talent og top spiseoplevelser her i Danmarks tredjestørste by.

Selvom det ikke blev til stjerner i år, så kommer vi her med fem bud på de ypperste restaurantoplevelser i Odense.

Pasfall

Vi skal en del år tilbage, da jeg første gang var forbi Pasfall, og alle gangene jeg har været forbi, har de leveret topklasse gastronomi.

Vi er ikke ude i det eksperimenterende køkken men mere klassisk fransk krydret med fynske råvarer og idéer.

Den vinkel er ofte et match made in heaven og har nok også været medvirkende til, at Pasfall er blevet så etableret i toppen af den odenseanske restaurantscene.

Faktisk anmeldte jeg helt tilbage i 2013 Pasfall – det kan du læse om her.

Pasfall ligger som en lille gourmet-oase gemt i midten af centrum i Brandts Passage.

Om sommeren er den hyggelige udendørsterrasse også særlig dragende.

Indenfor kan man fra bordene ofte følge med i hvad, der sker i køkkenet, men der er sjældent meget larm derfra. Servicen er høflig, diskret og til stede på samme tid.

Der er stor viden inden for alt på menukortet inklusiv den i øvrigt fornuftige vinkælder.

Er du til eksklusive råvarer, som får lov til at spille på den helt rigtige måde, så er Pasfall et rigtig godt bud på en god oplevelse.

Priserne er i den lidt tungere ende (hvis du kører ala carte), men det er pengene værd.

Der har flere gange været snak omkring mulige Michelin-stjerner til Pasfall, men det er endnu ikke blevet til noget.

Umiddelbart undrer det mig lidt. Pasfall kunne godt have én stjerne. Hvis jeg skal sammenligne med internationale 1-stjernede restauranter kan Pasfall sagtens levere på samme niveau.

Sted: Restaurant Pasfall
Menu, kontakt m.m.: www.pasfall.dk

Sortebro Kro

Lidt uden for centrum, ved siden af Den Fynske Landsby, ligger Sortebro Kro.

Det er gennem årene blevet til flere besøg på Sortebro Kro – et af dem kan du læse om her.

Køkkenstilen er en blanding af dansk og fransk, og så bliver der også lånt lidt fra resten af europa.

Sortebro Kro har i al den tid jeg kan huske været et kendt ansigt på den odenseanske gourmetliste, og det er ofte også et sted, jeg sammenligner med, når jeg besøger andre steder – simpelthen fordi kvaliteten af alt, de laver, er tårnhøj.

 

View this post on Instagram

 

Red deer filet with petit chanterelles, glazed reed beets- sorrel flowers and truffles – just simple #sortebrokro

A post shared by John Kofod Pedersen 🍽 (@sortebrokro) on

Restauranten ligger i en gammel bindingsværksbygning, og indenfor er der ægte krostemning.

Servicen er særdeles kompetent og matcher niveauet af hver enkel servering. Retterne er sammensat, så de ikke alene er æstetisk smukke men også velsmagende.

Menuen skifter af og til, typisk afhængig af årstid og råvarer i sæson.

Skal du have den fulde Sortebro-oplevelse vil jeg anbefale at gå efter den store menu, og sætte god tid af.

Priserne er i den højere ende, men det er også forventeligt, når det er en helhedsoplevelse, man ender med at gå derfra med.

Man kan også overveje at tage deres brunch om foråret. Her holder køkkenet sig heller ikke tilbage med at trylle lækre retter frem.

Sted: Sortebro Kro
Menu, kontakt m.m.: www.sortebro.dk

The Balcony

En af de lidt mere nye på restaurantkortet er The Balcony. Åbnet tilbage i 2016 har The Balcony på rekordtid etableret sig som en af de tunge drenge i Odense.

Det er blevet til talrige gode anmeldelser, og det er ikke uden grund.

Overliggeren er sat højt her, og man fornemmer en tydelig passion for vin og gastronomi, når man er på besøg på The Balcony.

For mit eget vedkommende er det allerede blevet til flere besøg på The Balcony, og deres koncept vokser stille og roligt på mig.

Råvarer, tekniker og smage er både udfordrende og spændende. Servicen er nærværende og i de fleste tilfælde på et virkelig højt niveau vidensmæssigt.

Typisk kan du vælge mellem tre forskellige menuer.

En lille, en mellem og den helt store med pt. 15 serveringer.

Skal du have den fulde oplevelse, så skal du selvfølgelig tage den helt store, men mindre kan nu også gøre det.

Eksempelvis når restauranten deltager i Dinnerdays (typisk 3-4 retters særtilbud), så formår de stadig at levere varen, og så endda til en god pris.

Selvom The Balcony ikke har mange år i bagagen, så er det tydeligt, at de sigter efter Michelin-stjerner, og det er bestemt heller ikke utænkeligt, at de indenfor få år har den første stjerne hjemme.

Sted: The Balcony
Menu, kontakt m.m.: www.thebalcony.dk

Under Lindetræet

I 2017 anmeldte vi Under Lindetræet og var rigtig tilfredse med oplevelsen.

Under Lindetræet er nærmest en institution i Odense, og erfaringen skinner igennem, når man besøger stedet.

Beliggende i Odenses gamle H.C. Andersen-bydel oser stedet bare af nostalgi og hygge.

Stilen er klassisk fransk gourmet. Råvarerne er eksklusive, og der er i særdeleshed styr på teknikkerne og håndværket.

Det er derfor ikke en billig oplevelse, men kvalitet koster, og sætter du pris på det, så går du ikke forgæves her.

Menuen er typisk bestemt på forhånd, og du kan med fordel også tilvælge vinmenu, som ofte er ret veludrustet med nøje udvalgte flasker.

Betjeningen er professionel og nærværende, og som nævnt emmer den af erfaring.

Er du typen, som sætter pris på kvalitet, og det helt klassiske franske fin-gourmet, så må du ikke snyde dig selv for oplevelsen.

Som jeg også skrev i anmeldelsen, så kan man også tage den lille menu, hvis man ikke vil brænde hele formuen af.

Sted: Restaurant Under Lindetræet
Menu, kontakt m.m.: www.underlindetraet.dk

Aro

Tilbage i 2017 anmeldte vores gode ven Madsvin med stor begejstring Restaurant Aro for MigogOdense.

Siden da er det også blevet til mange rosende ord fra andre medier, og Aro har på rekordtid gjort sig positivt bemærket som et topklasse sted.

Beliggende i et nedlagt autoværksted tryller de velsmagende retter frem og formår stadig at gøre det med begge ben på jorden og sikre at gæsten er i centrum.

Betjeningen er nærværende, uanset hvem der serverer.

Stilen i køkkenet er legesyg og kreativ.

Anretningerne er smukke og flotte. Menuen og retterne som serveres, udvikler sig hele tiden, og derfor kan det være en god idé at holde sig opdateret på deres Facebookside.

Vinkortet er primært fransk men nøje udvalgt.

Overvej deres “Store Aro”, hvor du får snack, hele 7 retter inkl. vin, bobler og kaffe og sødt.

 

View this post on Instagram

 

Ananas, rom, ingefær og creme fraiche. Enkelt og godt 💪🏻🍍🏴‍☠️ God weekend 🍷 #arobravo #østerbro32 #odense

A post shared by ARO (@restaurant.aro) on

Der er ingen tvivl om, at hvis de fortsætter udviklingen, kan de nå rigtig langt og skabe noget helt unikt for Odenses restaurantscene.

Sted: Restaurant Aro
Menu, kontakt m.m.: www.restaurant-aro.dk