Spiseguiden: 5 restaurant-oplevelser i Odense du sent vil glemme

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Restaurant Aro
Foto: Restaurant Aro

Odense har stadig sin første Michelin-stjerne tilgode, og det er vi nu egentlig mange, som undrer os over.

For der er masser af talent og top spiseoplevelser her i Danmarks tredjestørste by.

Selvom det ikke blev til stjerner i år, så kommer vi her med fem bud på de ypperste restaurantoplevelser i Odense.

Pasfall

Vi skal en del år tilbage, da jeg første gang var forbi Pasfall, og alle gangene jeg har været forbi, har de leveret topklasse gastronomi.

Vi er ikke ude i det eksperimenterende køkken men mere klassisk fransk krydret med fynske råvarer og idéer.

Den vinkel er ofte et match made in heaven og har nok også været medvirkende til, at Pasfall er blevet så etableret i toppen af den odenseanske restaurantscene.

Faktisk anmeldte jeg helt tilbage i 2013 Pasfall – det kan du læse om her.

Pasfall ligger som en lille gourmet-oase gemt i midten af centrum i Brandts Passage.

Om sommeren er den hyggelige udendørsterrasse også særlig dragende.

Indenfor kan man fra bordene ofte følge med i hvad, der sker i køkkenet, men der er sjældent meget larm derfra. Servicen er høflig, diskret og til stede på samme tid.

Der er stor viden inden for alt på menukortet inklusiv den i øvrigt fornuftige vinkælder.

Er du til eksklusive råvarer, som får lov til at spille på den helt rigtige måde, så er Pasfall et rigtig godt bud på en god oplevelse.

Priserne er i den lidt tungere ende (hvis du kører ala carte), men det er pengene værd.

Der har flere gange været snak omkring mulige Michelin-stjerner til Pasfall, men det er endnu ikke blevet til noget.

Umiddelbart undrer det mig lidt. Pasfall kunne godt have én stjerne. Hvis jeg skal sammenligne med internationale 1-stjernede restauranter kan Pasfall sagtens levere på samme niveau.

Sted: Restaurant Pasfall
Menu, kontakt m.m.: www.pasfall.dk

Sortebro Kro

Lidt uden for centrum, ved siden af Den Fynske Landsby, ligger Sortebro Kro.

Det er gennem årene blevet til flere besøg på Sortebro Kro – et af dem kan du læse om her.

Køkkenstilen er en blanding af dansk og fransk, og så bliver der også lånt lidt fra resten af europa.

Sortebro Kro har i al den tid jeg kan huske været et kendt ansigt på den odenseanske gourmetliste, og det er ofte også et sted, jeg sammenligner med, når jeg besøger andre steder – simpelthen fordi kvaliteten af alt, de laver, er tårnhøj.

Restauranten ligger i en gammel bindingsværksbygning, og indenfor er der ægte krostemning.

Servicen er særdeles kompetent og matcher niveauet af hver enkel servering. Retterne er sammensat, så de ikke alene er æstetisk smukke men også velsmagende.

Menuen skifter af og til, typisk afhængig af årstid og råvarer i sæson.

Skal du have den fulde Sortebro-oplevelse vil jeg anbefale at gå efter den store menu, og sætte god tid af.

Priserne er i den højere ende, men det er også forventeligt, når det er en helhedsoplevelse, man ender med at gå derfra med.

Man kan også overveje at tage deres brunch om foråret. Her holder køkkenet sig heller ikke tilbage med at trylle lækre retter frem.

Sted: Sortebro Kro
Menu, kontakt m.m.: www.sortebro.dk

The Balcony

En af de lidt mere nye på restaurantkortet er The Balcony. Åbnet tilbage i 2016 har The Balcony på rekordtid etableret sig som en af de tunge drenge i Odense.

Det er blevet til talrige gode anmeldelser, og det er ikke uden grund.

Overliggeren er sat højt her, og man fornemmer en tydelig passion for vin og gastronomi, når man er på besøg på The Balcony.

For mit eget vedkommende er det allerede blevet til flere besøg på The Balcony, og deres koncept vokser stille og roligt på mig.

Råvarer, tekniker og smage er både udfordrende og spændende. Servicen er nærværende og i de fleste tilfælde på et virkelig højt niveau vidensmæssigt.

Typisk kan du vælge mellem tre forskellige menuer.

En lille, en mellem og den helt store med pt. 15 serveringer.

Skal du have den fulde oplevelse, så skal du selvfølgelig tage den helt store, men mindre kan nu også gøre det.

Eksempelvis når restauranten deltager i Dinnerdays (typisk 3-4 retters særtilbud), så formår de stadig at levere varen, og så endda til en god pris.

Selvom The Balcony ikke har mange år i bagagen, så er det tydeligt, at de sigter efter Michelin-stjerner, og det er bestemt heller ikke utænkeligt, at de indenfor få år har den første stjerne hjemme.

Sted: The Balcony
Menu, kontakt m.m.: www.thebalcony.dk

Under Lindetræet

I 2017 anmeldte vi Under Lindetræet og var rigtig tilfredse med oplevelsen.

Under Lindetræet er nærmest en institution i Odense, og erfaringen skinner igennem, når man besøger stedet.

Beliggende i Odenses gamle H.C. Andersen-bydel oser stedet bare af nostalgi og hygge.

Stilen er klassisk fransk gourmet. Råvarerne er eksklusive, og der er i særdeleshed styr på teknikkerne og håndværket.

Det er derfor ikke en billig oplevelse, men kvalitet koster, og sætter du pris på det, så går du ikke forgæves her.

Menuen er typisk bestemt på forhånd, og du kan med fordel også tilvælge vinmenu, som ofte er ret veludrustet med nøje udvalgte flasker.

Betjeningen er professionel og nærværende, og som nævnt emmer den af erfaring.

Er du typen, som sætter pris på kvalitet, og det helt klassiske franske fin-gourmet, så må du ikke snyde dig selv for oplevelsen.

Som jeg også skrev i anmeldelsen, så kan man også tage den lille menu, hvis man ikke vil brænde hele formuen af.

Sted: Restaurant Under Lindetræet
Menu, kontakt m.m.: www.underlindetraet.dk

Aro

Tilbage i 2017 anmeldte vores gode ven Madsvin med stor begejstring Restaurant Aro for MigogOdense.

Siden da er det også blevet til mange rosende ord fra andre medier, og Aro har på rekordtid gjort sig positivt bemærket som et topklasse sted.

Beliggende i et nedlagt autoværksted tryller de velsmagende retter frem og formår stadig at gøre det med begge ben på jorden og sikre at gæsten er i centrum.

Betjeningen er nærværende, uanset hvem der serverer.

Stilen i køkkenet er legesyg og kreativ.

Anretningerne er smukke og flotte. Menuen og retterne som serveres, udvikler sig hele tiden, og derfor kan det være en god idé at holde sig opdateret på deres Facebookside.

Vinkortet er primært fransk men nøje udvalgt.

Overvej deres “Store Aro”, hvor du får snack, hele 7 retter inkl. vin, bobler og kaffe og sødt.

 

View this post on Instagram

 

Ananas, rom, ingefær og creme fraiche. Enkelt og godt 💪🏻🍍🏴‍☠️ God weekend 🍷 #arobravo #østerbro32 #odense

A post shared by ARO (@restaurant.aro) on

Der er ingen tvivl om, at hvis de fortsætter udviklingen, kan de nå rigtig langt og skabe noget helt unikt for Odenses restaurantscene.

Sted: Restaurant Aro
Menu, kontakt m.m.: www.restaurant-aro.dk

Bakker op global kampagne: Lyset slukkes i hele Odense i en time

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto på Earth Hour
Arkivfoto på Earth Hour

WWF Naturfonden står den 30. marts bag klima-opråbet ‘Earth Hour’, hvor millioner af mennesker over hele kloden slukker for lyset i en time mellem klokken 20.30 og 21.30.

Odense Kommune bakker igen i år op om initiativet ved at slukke for gadebelysningen i hele byen. Som en grøn og bæredygtig by er det et vigtigt signal at sende, mener by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

“I Odense bakker vi naturligvis op om Earth Hour, fordi vi også ønsker at bidrage til den gode sag og samtidig minde om, at alle bidrag betyder noget.

Hver gang vi forlader et værelse med en tændt computer eller fjernsyn og lader lyset brænde, er vi med til at øge det samlede forbrug i en negativ retning,” siger hun.

Strømforbrug reduceres hele tiden

Der er med andre ord plads til forbedring hos de fleste.

Rådmanden glæder sig derfor over, at Odense Kommune løbende optimerer byens gadebelysning, så strømforbruget falder år for år.

I 2013 var strømforbruget på godt 12 millioner kilowatttimer.

I 2018 var tallet faldet til under otte millioner, og dermed er der sket en reduktion af forbruget på 34 procent.

Odense Kommune fortsætter også i de kommende år med at renovere gadebelysningen, som er tændt cirka 4.000 timer om året og styres efter, hvor mørkt det er.

Selv om en time med slukket gadebelysning ikke betyder så meget i det store regnskab, så bliver der dog alligevel sparet, hvad der svarer til det årlige energiforbrug i et typisk en-families rækkehus.

WWF Naturfonden sætter i år fokus på klimaforandringernes konsekvenser for vores natur, økosystemer og dyr. Hver sjette art er nemlig i fare for at uddø på grund af klimaforandringer.

Du kan også selv deltage i kampen ved at slukke for lyset og andre elektriske apparater i tidsrummet 20.30 til 21.30 den 30. marts.

Kampagnen kan også følges på Instagram under de to hashtags #EarthHour og #Connect2Earth

 

Helt unikt tilbud: Overtag værtshus i Odense for 0 kroner

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Majoren/Facebook
Foto: Majoren/Facebook

De brune værtshuse er en stor del af den danske historie.

Rent faktisk er de ved at få et popularitets comeback, hvor flere og flere yngre mennesker bruger værtshusene til at varme op til byturen senere på natten.

Hvis du har gået med en nostalgisk drøm om at stå bag baren på dit eget værtshus, så er der opstået en gylden mulighed i hjertet af Odense.

Værtshuset Majoren i Overgade kan nemlig overtages ganske kvit og frit. Det skriver TV 2 Fyn.

Fuldtidsjob koster på energien

Siden september har kammeraterne Nicolai Lommer og Rasmus Dolmer drevet værtshuset Majoren sideløbende med fuldtidsjobs.

Men det kan de ikke længere overskue, og derfor er de klar til at overlevere nøglerne for 0 kr.

“Vi har skabt en forretning og en succes hernede, og vi har mange stamkunder.

Så det er ikke bare at sælge stedet. Vi håber i virkeligheden, at nogen vil overtage nøglerne til Majoren,” fortæller Nicolai Lommer til TV 2/Fyn.

Ramte også Ekstra Bladet

Nyheden ramte også onsdag et af Danmarks største medier, da Ekstra Bladet på deres website skrev nyheden.

På Ekstra Bladets Facebook fik den også vanvittigt mange kommentarer med over 1000 i skrivende stund.

Tidligere hed stedet Aben & Kyllingen, som var kendt som et af de bedste raflesteder i Odense.

Da makkerparret overtog stedet i Overgade renoverede de lokalerne helt igennem og fik sat et mere moderne udtryk ind.

Nicolai Lommer er i forvejen kendt i Odense, hvor han har sandwichbaren Lommer’s Sandwich og Salat, som også har til huse i Overgade.

Vild nyhed: Megastjernen Miley Cyrus kommer til Tinderbox

Skrevet af: Redaktionen

Den amerikanske popstjerne sættes på plakaten sammen med Giorgio Moroder, Stefflon Don, Eric Prydz og 20 andre danske og internationale navne

Plakaten til Tinderbox 2019 indeholder allerede verdensstjerner som Neil Young, Swedish House Mafia, Lana Del Rey, A$AP Rocky, Lil Uzi Vert, Billie Eilish, The Chainsmokers, Duran Duran, Greta Van Fleet, The Lumineers, Macklemore og mange andre.

Nu færdiggøres et allerede imponerende program med tilføjelsen af 24 stærke navne inklusive megastjernen Miley Cyrus, der topper, hvad der må siges at være den stærkeste plakat i festivalens 5-årige levetid.

Ingen har som Miley Cyrus konverteret en karriere som populær barnestjerne på tv til en provokerende, farvestrålende og konstant grænsesøgende karriere som popstjerne, der kun har gjort hende til et endnu større og mere omdiskuteret navn.

Siden Miley Cyrus i 2008 sprang ud som sanger i eget navn, har hun solgt 16 millioner plader, ligget nummer et på albumhitlisten i USA tre gange og haft verdensomspændende hits med sange som ”Malibu”, ”We Can’t Stop” og ”Wrecking Ball”.

Mere end en milliard visninger på Youtube

Sidstnævnte har mere end 1 milliard visninger på YouTube, hvilket var en afgørende faktor, da Time Magazine i 2014 for anden gang listede hende som en af de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

Senest har Miley Cyrus medvirket på Mark Ronsons seneste hit, ”Nothing Breaks Like a Heart”, hvor den 26-årige sanger endnu engang viser, at uanset om det er pop, rock, rap eller country, så mestrer hun det som ingen anden.

Miley Cyrus har kun en gang tidligere spillet i Danmark, så det er lidt af en sensation, at den millionsælgende megastjerne har valgt at spille på Tinderbox som et ud af kun en håndfuld shows i Europa denne sommer.

“Vi er vanvittigt begejstrede over, at det er lykkedes at få så stort et navn med i sidste runde offentliggørelser. Der har været stor efterspørgsel på et stort popnavn, og med Miley Cyrus må man sige, at vi har leveret et af de største i verden lige nu.

Programmet i år er vanvittigt stærkt, og det har krævet et markant større musikbudget end tidligere. I år bruger vi ikke mindre end 58 millioner på musik, så prisreguleringen på billetten er geninvesteret i programmet,” siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Miley Cyrus får følgeskab af 23 andre spændende navne, hvor særligt legendariske Giorgio Moroder, og den stærke dancehall-rapper Stefflon Don er værd at fremhæve.

Derudover vil man kunne opleve Eric Prydz som hovednavn på Magicbox i år. Den populære svenske dj har haft internationale hits som ”Proper Education” og ”Pjanoo” og har stået bag remixes for verdensstjerner som Depeche Mode, Calvin Harris og Duran Duran.

Han ligger i top 20 på DJ Mags liste over verden største dj-navne, og lørdag aften står han som sidste navn på Magicbox.