Spiseguiden: 5 restaurant-oplevelser i Odense du sent vil glemme

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Restaurant Aro
Foto: Restaurant Aro

Odense har stadig sin første Michelin-stjerne tilgode, og det er vi nu egentlig mange, som undrer os over.

For der er masser af talent og top spiseoplevelser her i Danmarks tredjestørste by.

Selvom det ikke blev til stjerner i år, så kommer vi her med fem bud på de ypperste restaurantoplevelser i Odense.

Pasfall

Vi skal en del år tilbage, da jeg første gang var forbi Pasfall, og alle gangene jeg har været forbi, har de leveret topklasse gastronomi.

Vi er ikke ude i det eksperimenterende køkken men mere klassisk fransk krydret med fynske råvarer og idéer.

Den vinkel er ofte et match made in heaven og har nok også været medvirkende til, at Pasfall er blevet så etableret i toppen af den odenseanske restaurantscene.

Faktisk anmeldte jeg helt tilbage i 2013 Pasfall – det kan du læse om her.

Pasfall ligger som en lille gourmet-oase gemt i midten af centrum i Brandts Passage.

Om sommeren er den hyggelige udendørsterrasse også særlig dragende.

Indenfor kan man fra bordene ofte følge med i hvad, der sker i køkkenet, men der er sjældent meget larm derfra. Servicen er høflig, diskret og til stede på samme tid.

Der er stor viden inden for alt på menukortet inklusiv den i øvrigt fornuftige vinkælder.

Er du til eksklusive råvarer, som får lov til at spille på den helt rigtige måde, så er Pasfall et rigtig godt bud på en god oplevelse.

Priserne er i den lidt tungere ende (hvis du kører ala carte), men det er pengene værd.

Der har flere gange været snak omkring mulige Michelin-stjerner til Pasfall, men det er endnu ikke blevet til noget.

Umiddelbart undrer det mig lidt. Pasfall kunne godt have én stjerne. Hvis jeg skal sammenligne med internationale 1-stjernede restauranter kan Pasfall sagtens levere på samme niveau.

Sted: Restaurant Pasfall
Menu, kontakt m.m.: www.pasfall.dk

Sortebro Kro

Lidt uden for centrum, ved siden af Den Fynske Landsby, ligger Sortebro Kro.

Det er gennem årene blevet til flere besøg på Sortebro Kro – et af dem kan du læse om her.

Køkkenstilen er en blanding af dansk og fransk, og så bliver der også lånt lidt fra resten af europa.

Sortebro Kro har i al den tid jeg kan huske været et kendt ansigt på den odenseanske gourmetliste, og det er ofte også et sted, jeg sammenligner med, når jeg besøger andre steder – simpelthen fordi kvaliteten af alt, de laver, er tårnhøj.

Restauranten ligger i en gammel bindingsværksbygning, og indenfor er der ægte krostemning.

Servicen er særdeles kompetent og matcher niveauet af hver enkel servering. Retterne er sammensat, så de ikke alene er æstetisk smukke men også velsmagende.

Menuen skifter af og til, typisk afhængig af årstid og råvarer i sæson.

Skal du have den fulde Sortebro-oplevelse vil jeg anbefale at gå efter den store menu, og sætte god tid af.

Priserne er i den højere ende, men det er også forventeligt, når det er en helhedsoplevelse, man ender med at gå derfra med.

Man kan også overveje at tage deres brunch om foråret. Her holder køkkenet sig heller ikke tilbage med at trylle lækre retter frem.

Sted: Sortebro Kro
Menu, kontakt m.m.: www.sortebro.dk

The Balcony

En af de lidt mere nye på restaurantkortet er The Balcony. Åbnet tilbage i 2016 har The Balcony på rekordtid etableret sig som en af de tunge drenge i Odense.

Det er blevet til talrige gode anmeldelser, og det er ikke uden grund.

Overliggeren er sat højt her, og man fornemmer en tydelig passion for vin og gastronomi, når man er på besøg på The Balcony.

For mit eget vedkommende er det allerede blevet til flere besøg på The Balcony, og deres koncept vokser stille og roligt på mig.

Råvarer, tekniker og smage er både udfordrende og spændende. Servicen er nærværende og i de fleste tilfælde på et virkelig højt niveau vidensmæssigt.

Typisk kan du vælge mellem tre forskellige menuer.

En lille, en mellem og den helt store med pt. 15 serveringer.

Skal du have den fulde oplevelse, så skal du selvfølgelig tage den helt store, men mindre kan nu også gøre det.

Eksempelvis når restauranten deltager i Dinnerdays (typisk 3-4 retters særtilbud), så formår de stadig at levere varen, og så endda til en god pris.

Selvom The Balcony ikke har mange år i bagagen, så er det tydeligt, at de sigter efter Michelin-stjerner, og det er bestemt heller ikke utænkeligt, at de indenfor få år har den første stjerne hjemme.

Sted: The Balcony
Menu, kontakt m.m.: www.thebalcony.dk

Under Lindetræet

I 2017 anmeldte vi Under Lindetræet og var rigtig tilfredse med oplevelsen.

Under Lindetræet er nærmest en institution i Odense, og erfaringen skinner igennem, når man besøger stedet.

Beliggende i Odenses gamle H.C. Andersen-bydel oser stedet bare af nostalgi og hygge.

Stilen er klassisk fransk gourmet. Råvarerne er eksklusive, og der er i særdeleshed styr på teknikkerne og håndværket.

Det er derfor ikke en billig oplevelse, men kvalitet koster, og sætter du pris på det, så går du ikke forgæves her.

Menuen er typisk bestemt på forhånd, og du kan med fordel også tilvælge vinmenu, som ofte er ret veludrustet med nøje udvalgte flasker.

Betjeningen er professionel og nærværende, og som nævnt emmer den af erfaring.

Er du typen, som sætter pris på kvalitet, og det helt klassiske franske fin-gourmet, så må du ikke snyde dig selv for oplevelsen.

Som jeg også skrev i anmeldelsen, så kan man også tage den lille menu, hvis man ikke vil brænde hele formuen af.

Sted: Restaurant Under Lindetræet
Menu, kontakt m.m.: www.underlindetraet.dk

Aro

Tilbage i 2017 anmeldte vores gode ven Madsvin med stor begejstring Restaurant Aro for MigogOdense.

Siden da er det også blevet til mange rosende ord fra andre medier, og Aro har på rekordtid gjort sig positivt bemærket som et topklasse sted.

Beliggende i et nedlagt autoværksted tryller de velsmagende retter frem og formår stadig at gøre det med begge ben på jorden og sikre at gæsten er i centrum.

Betjeningen er nærværende, uanset hvem der serverer.

Stilen i køkkenet er legesyg og kreativ.

Anretningerne er smukke og flotte. Menuen og retterne som serveres, udvikler sig hele tiden, og derfor kan det være en god idé at holde sig opdateret på deres Facebookside.

Vinkortet er primært fransk men nøje udvalgt.

Overvej deres “Store Aro”, hvor du får snack, hele 7 retter inkl. vin, bobler og kaffe og sødt.

 

View this post on Instagram

 

Ananas, rom, ingefær og creme fraiche. Enkelt og godt 💪🏻🍍🏴‍☠️ God weekend 🍷 #arobravo #østerbro32 #odense

A post shared by ARO (@restaurant.aro) on

Der er ingen tvivl om, at hvis de fortsætter udviklingen, kan de nå rigtig langt og skabe noget helt unikt for Odenses restaurantscene.

Sted: Restaurant Aro
Menu, kontakt m.m.: www.restaurant-aro.dk

Tre dage i denne uge: Smag 10 vine fra Rhône for en 50’er i vinbutik

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Vinbutikken Bichel Vine har gang i en masse forskellige særarrangementer.

I tre dage i denne uge fra torsdag d. 23. maj frem til lørdag d. 25. maj kan du i deres butik i Nørregade smage 10 vine fra Rhône for 50 kr.

“Rhônedalens vine spiller en vigtig rolle både i Bichels historie og i vores sortiment, der er et af Danmarks bedste på Rhône!

Hvis du tror, at Rhônevin er tungt og kedeligt, eller hvis du lige som os elsker Rhônevine, så er begge dele en god grund til at kigge forbi butikken i Odense,” skriver Bichel Vine i en pressemeddelelse.

Smag diversiteten og dybden i Rhône – stilmæssigt og kvalitetsmæssigt – Rhône leverer både de enkle, friske hverdagsvine og de udødelige kultvine, der kan gemmes i 30 år.

Kan smages fra torsdag til lørdag

Vinene kan smages i butikken de tre dage – torsdag og fredag 15 -18 og lørdag 11-14.

Hvidvin
Côtes du Rhône Blanc 2018, Guigal

Rosévin
Côtes du Rhône Rosé 2015, Guigal

Rødvine
IGP “Les Plans” 2016, Santa Duc
Côtes du Rhône “la Réméjeanne” 2018, Domaine la Remejeanne (DK’s bedste bag-in-box)
Côtes du Rhône 2017, Clos Romane
Cairanne “Réserve des Seigneurs” 2016, Domaine de l’Oratoire Saint Martin
Châteauneuf-du-Pâpe 2016, Château Fortia
Gigondas “Haut Garrigues” 2016, Domaine Santa Duc
Saint-Joseph 2016, Bernard Gripa
Côte Rôtie “Château d’Ampuis” 2015, Guigal

Hvad: Vin-event i Bichel Vine
Hvor: Nørregade 29
Hvornår:
Torsdag d. 23. maj
Fredag d. 24. maj
Lørdag d. 25. maj

Du kan købe din billet på 50 kr. her

Torsdagskoncerter: Fede navne spiller i Kongens Have

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Når kalenderen rammer juli er det ensbetydende med, at de populære og altid velbesøgte torsdagskoncerter i Kongens Have ruller ud.

I år er der igen store musikalske oplevelser i vente for os odenseanere.

Navnene er netop blevet offenliggjort, og her bliver to af dagene dedikeret en hyldest til henholdsvis Kim Larsen og Woodstock festivalen.

Derudover kan man glæde sig til at synge med, når Back to Back og Sandmen i løbet af juli optræder på scenen.

Hyldest til Kim Larsen

Årets torsdagskoncerter åbner 4. juli med en vaskeægte hyldest til den afdøde legende, Kim Larsen, der jo havde Odense i hjertet lige til det sidste.

Grassolin og Smukke Møller med solister sørger for fællessang på alle de gode klassikere.

Torsdagen efter er der blevet plads til en helt særlig Woodstock Festival aften. Her optræder navne som Kira Skov og Dicte blandt andet. Det skal nok blive festligt.

Torsdag d. 18. juli er Back to Back hovednavnet, mens Sandmen runder Torsdagskoncerterne af d. 25. juli.

Der er fri entré til alle fire torsdage.

Her er programmet

18.00-22.15 alle torsdage

4. juli: Hyldest til Kim Larsen med Grassolin og Smukke Møller med solister

11. juli: Ruby Port, Rambuk, Woodstock Tribute feat. Kira Skov, Bjørn Fjæstad, Dicte og Mika Vandborg

18. juli: Odense Klassik, Patina og Back to Back

25. juli: Papaya, Mawic og The Sandmen

Kæmpe fest tre dage på havnen: Så meget sker der til Havnekulturfestival 2019

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

Traditionen tro danner havneområdet i Odense ramme for en sand folkefest i maj.

Det sker, når Havnekulturfestival atter løber af stablen hen over tre dage fra fredag til søndag i den kommende weekend.

Startskuddet lyder på fredag 24. maj kl. 16, og det bliver en intensiv weekend med flere hundrede aktiviteter for både børn og voksne.

Havnekulturfestivalen har i mange år fungeret som en kulturel smeltedigel for musik, dans, gadeoptræden, børneaktiviteter, kunsthåndværk og meget andet, og det er blandt andet her, at de kulturelle vækstlag mødes med det mere professionelle kulturliv.

Det kan ses i det omfattende program, som festivalen har udsendt.

Mange aktiviteter fordelt på flere områder

Festivalen er gratis og de mange aktiviteter er fordelt på områderne Havnepladsen, Londongade, Promenadebyen, Byens Ø, Færøsk Regatta samt et kreativt område på Kunst kajen.

Derudover fortsætter man det gode samarbejde med Storms Pakhus. Her sker der noget alle tre dage i løbet af dagen, og der afholdes blandt andet afterparty, når dags- og aftenaktiviteterne på havnen er slut.

Her får du overblikket

Musik

Festivalen byder på et omfattende musikalsk program med oplevelser for enhver aldersgruppe. De store trækplastre i år er Katinka, Moses:Andreas, Love Shop og Ida Kudo.

Derudover spiller både lokale bands, og Odense Drengekor optræder også.

Dans

På Dansescenen leverer en række lokale foreninger og dansere en perlerække af spændende og fængende optrædener.

Her kan du opleve alt fra tyrkisk folkedans, mavedans og salsa til hiphop, streetdance.

For børn

Festivalen byder på mange oplevelser og aktiviteter for børn. Som et særligt højdepunkt er der Kristians store Ramasjang Quiz.

Der er faktisk designet Legeruten, så børnene får oplevet mest muligt.

Man kan blandt andet boltre sig på Legepladsen, tage på en sjov rejse i affaldsverdenen med Odense Renovation, prøve kostumer til Frøbjerg Festspil, lære at cykle slalom over vippebræt og prøve chaufførsædet hos Fynbus.

Vandaktiviteter

Odense Havnebad har åbent, så man kan tage en svømmetur. Man kan få en tur med en færge, man kan prøve et SUP board, waterbubbles, RIB-båd og Splash Jump.

Mad

Det er flere kendinge på Odenses madscene, der kan købes mad og drikke fra til Havnekulturfestival. Umashi, Cafe Kosmos og Gopa Club er blandt andet repræsenteret. I de mange madboder får man mad fra alle verdenshjørner og masser af lækkerier til dessert.

Her kan du se Havnekulturfestivalens fulde program