Spiseguiden: 5 restaurant-oplevelser i Odense du sent vil glemme

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Restaurant Aro
Foto: Restaurant Aro

Odense har stadig sin første Michelin-stjerne tilgode, og det er vi nu egentlig mange, som undrer os over.

For der er masser af talent og top spiseoplevelser her i Danmarks tredjestørste by.

Selvom det ikke blev til stjerner i år, så kommer vi her med fem bud på de ypperste restaurantoplevelser i Odense.

Pasfall

Vi skal en del år tilbage, da jeg første gang var forbi Pasfall, og alle gangene jeg har været forbi, har de leveret topklasse gastronomi.

Vi er ikke ude i det eksperimenterende køkken men mere klassisk fransk krydret med fynske råvarer og idéer.

Den vinkel er ofte et match made in heaven og har nok også været medvirkende til, at Pasfall er blevet så etableret i toppen af den odenseanske restaurantscene.

Faktisk anmeldte jeg helt tilbage i 2013 Pasfall – det kan du læse om her.

Pasfall ligger som en lille gourmet-oase gemt i midten af centrum i Brandts Passage.

Om sommeren er den hyggelige udendørsterrasse også særlig dragende.

Indenfor kan man fra bordene ofte følge med i hvad, der sker i køkkenet, men der er sjældent meget larm derfra. Servicen er høflig, diskret og til stede på samme tid.

Der er stor viden inden for alt på menukortet inklusiv den i øvrigt fornuftige vinkælder.

Er du til eksklusive råvarer, som får lov til at spille på den helt rigtige måde, så er Pasfall et rigtig godt bud på en god oplevelse.

Priserne er i den lidt tungere ende (hvis du kører ala carte), men det er pengene værd.

Der har flere gange været snak omkring mulige Michelin-stjerner til Pasfall, men det er endnu ikke blevet til noget.

Umiddelbart undrer det mig lidt. Pasfall kunne godt have én stjerne. Hvis jeg skal sammenligne med internationale 1-stjernede restauranter kan Pasfall sagtens levere på samme niveau.

Sted: Restaurant Pasfall
Menu, kontakt m.m.: www.pasfall.dk

Sortebro Kro

Lidt uden for centrum, ved siden af Den Fynske Landsby, ligger Sortebro Kro.

Det er gennem årene blevet til flere besøg på Sortebro Kro – et af dem kan du læse om her.

Køkkenstilen er en blanding af dansk og fransk, og så bliver der også lånt lidt fra resten af europa.

Sortebro Kro har i al den tid jeg kan huske været et kendt ansigt på den odenseanske gourmetliste, og det er ofte også et sted, jeg sammenligner med, når jeg besøger andre steder – simpelthen fordi kvaliteten af alt, de laver, er tårnhøj.

 

View this post on Instagram

 

Red deer filet with petit chanterelles, glazed reed beets- sorrel flowers and truffles – just simple #sortebrokro

A post shared by John Kofod Pedersen 🍽 (@sortebrokro) on

Restauranten ligger i en gammel bindingsværksbygning, og indenfor er der ægte krostemning.

Servicen er særdeles kompetent og matcher niveauet af hver enkel servering. Retterne er sammensat, så de ikke alene er æstetisk smukke men også velsmagende.

Menuen skifter af og til, typisk afhængig af årstid og råvarer i sæson.

Skal du have den fulde Sortebro-oplevelse vil jeg anbefale at gå efter den store menu, og sætte god tid af.

Priserne er i den højere ende, men det er også forventeligt, når det er en helhedsoplevelse, man ender med at gå derfra med.

Man kan også overveje at tage deres brunch om foråret. Her holder køkkenet sig heller ikke tilbage med at trylle lækre retter frem.

Sted: Sortebro Kro
Menu, kontakt m.m.: www.sortebro.dk

The Balcony

En af de lidt mere nye på restaurantkortet er The Balcony. Åbnet tilbage i 2016 har The Balcony på rekordtid etableret sig som en af de tunge drenge i Odense.

Det er blevet til talrige gode anmeldelser, og det er ikke uden grund.

Overliggeren er sat højt her, og man fornemmer en tydelig passion for vin og gastronomi, når man er på besøg på The Balcony.

For mit eget vedkommende er det allerede blevet til flere besøg på The Balcony, og deres koncept vokser stille og roligt på mig.

Råvarer, tekniker og smage er både udfordrende og spændende. Servicen er nærværende og i de fleste tilfælde på et virkelig højt niveau vidensmæssigt.

Typisk kan du vælge mellem tre forskellige menuer.

En lille, en mellem og den helt store med pt. 15 serveringer.

Skal du have den fulde oplevelse, så skal du selvfølgelig tage den helt store, men mindre kan nu også gøre det.

Eksempelvis når restauranten deltager i Dinnerdays (typisk 3-4 retters særtilbud), så formår de stadig at levere varen, og så endda til en god pris.

Selvom The Balcony ikke har mange år i bagagen, så er det tydeligt, at de sigter efter Michelin-stjerner, og det er bestemt heller ikke utænkeligt, at de indenfor få år har den første stjerne hjemme.

Sted: The Balcony
Menu, kontakt m.m.: www.thebalcony.dk

Under Lindetræet

I 2017 anmeldte vi Under Lindetræet og var rigtig tilfredse med oplevelsen.

Under Lindetræet er nærmest en institution i Odense, og erfaringen skinner igennem, når man besøger stedet.

Beliggende i Odenses gamle H.C. Andersen-bydel oser stedet bare af nostalgi og hygge.

Stilen er klassisk fransk gourmet. Råvarerne er eksklusive, og der er i særdeleshed styr på teknikkerne og håndværket.

Det er derfor ikke en billig oplevelse, men kvalitet koster, og sætter du pris på det, så går du ikke forgæves her.

Menuen er typisk bestemt på forhånd, og du kan med fordel også tilvælge vinmenu, som ofte er ret veludrustet med nøje udvalgte flasker.

Betjeningen er professionel og nærværende, og som nævnt emmer den af erfaring.

Er du typen, som sætter pris på kvalitet, og det helt klassiske franske fin-gourmet, så må du ikke snyde dig selv for oplevelsen.

Som jeg også skrev i anmeldelsen, så kan man også tage den lille menu, hvis man ikke vil brænde hele formuen af.

Sted: Restaurant Under Lindetræet
Menu, kontakt m.m.: www.underlindetraet.dk

Aro

Tilbage i 2017 anmeldte vores gode ven Madsvin med stor begejstring Restaurant Aro for MigogOdense.

Siden da er det også blevet til mange rosende ord fra andre medier, og Aro har på rekordtid gjort sig positivt bemærket som et topklasse sted.

Beliggende i et nedlagt autoværksted tryller de velsmagende retter frem og formår stadig at gøre det med begge ben på jorden og sikre at gæsten er i centrum.

Betjeningen er nærværende, uanset hvem der serverer.

Stilen i køkkenet er legesyg og kreativ.

Anretningerne er smukke og flotte. Menuen og retterne som serveres, udvikler sig hele tiden, og derfor kan det være en god idé at holde sig opdateret på deres Facebookside.

Vinkortet er primært fransk men nøje udvalgt.

Overvej deres “Store Aro”, hvor du får snack, hele 7 retter inkl. vin, bobler og kaffe og sødt.

 

View this post on Instagram

 

Ananas, rom, ingefær og creme fraiche. Enkelt og godt 💪🏻🍍🏴‍☠️ God weekend 🍷 #arobravo #østerbro32 #odense

A post shared by ARO (@restaurant.aro) on

Der er ingen tvivl om, at hvis de fortsætter udviklingen, kan de nå rigtig langt og skabe noget helt unikt for Odenses restaurantscene.

Sted: Restaurant Aro
Menu, kontakt m.m.: www.restaurant-aro.dk

Kendt for deres panini: Zult åbner som café midt i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Hvis man skulle have en lækker panini eller en burger der var kælet for, så vidste man, at Zult i Arkaden Food Market var et besøg værd.

I dag er det nye Arkaden uden Zult, men det er heldigvis ikke ensbetydende med, at man må se langt efter deres specialiteter.

Parret bag Zult, Sigrun Prægel Mouritsen og Martin Prægel Pedersen, har nemlig fundet nye lokaler, hvorfra de igen vil serveres deres lækre mad med fokus på at lave det meste fra bunden.

De åbner nemlig i Albanigade nummer 54 i det centrale Odense.

Vil gerne åbne i næste uge

Planen er, at de åbner i næste uge, når Odense i forvejen summer af liv.

Der var muligheder for at starte op igen med resten af boderne, da Arkaden Food Market blev genoplivet med nye ejere efter det oprindelige selskab gik konkurs.

Men tiden var inde til, at Zult står på egne ben, og der er ingen tvivl om, at det bliver et populært sted med siddepladser og masser af lækkert på menukortet.

Åbner om få uger: Danmarks hyggeligste julemarked byder på flere nyheder

Skrevet af: Michael Qureshi

Bor man her i Odense kan der ikke være nogen tvivl.

H.C. Andersen julemarkedet i det gamle Odense er Danmarks hyggeligste julemarked.

50.000 kommer hvert år forbi og oplever den gode, gammeldags julestemning, når julemarkedet inviterer til jul i det gamle Odense. I år sker det fredag, lørdag og søndag i uge 48 og 49.

Åbningsdatoen er nu på plads, og julemarkedet slår dørene op første gang i år fredag d. 29. november.

Årets julemarked har flere nyheder.

Erling Hjernø og Rasmus Skovmand er klar til at præsentere det elskede Lykkehjul for julemarkedets gæster.

De præsenterer det i en en ny version, som aldrig er oplevet før på H.C. Andersen Julemarkedet. Kom og vær med, du kan være heldig at gå derfra med gode gevinster, eller i hvert fald med et godt grin på læben.

Desuden kan vi glæde os til at opleve et magisk lysoptog baseret på eventyret om Ole Lukøje.

Gruppen Det andet Scenarie fortryller med smuk lysperformance i skumringen. Deres performance er specielt skabt til H.C. Andersen Julemarkedet, og vi glæder os til at se, hvordan de har tryllet med historien om Ole Lukøje.

H. C. Andersen Paraden vil traditionen tro optræder med deres stemningsfulde forestilling bygget op omkring H.C. Andersens eventyr. Derudover kan I opleve de eventyrlige figurer helt tæt på, når de går rundt i gader og stræder på julemarkedet.

Træhytte og juleværksted

Som altid venter mere end 50 boder på gæsterne, og her er der mulighed for at handle store og små julegaver eller forkæle sig selv med smukke og unikke ting.

I nogle boder tilbydes der også klejner, julekager friskbagte boller og i andre kan man forsyne sig med varm kakao, gløgg og andre varmende juledrikke.

Fru Lunds Bager Kogte klejner på stedet. Masser af julelækkerier. Og en konditor med som vil stå og skrive navne med glasur på honningkagehjerter i løbet af både lørdag og søndag.

Laluna har brændte mandler, brændte Hasselnødder og dadler og andet tørret frugt

Der er altså rig lejlighed til at smage på julen – og tage lidt af den med hjem. De populære Koffi Boys er der selvfølgelig med deres lækre kaffe og Eventyrpandekager laver varme pandekager med lækkert fyld.

Således er alt, som det plejer på H.C. Andersen Julemarkedet, men der er også nye hyggelige tiltag at glæde sig til.

Spejlteltet bliver i år erstattet af en stor træhytte med siddepladser samt et udendørs areal med flis, gran, overdækkede borde og bænke.

Der er også indgået et samarbejde med Happy X-mas Trees, som vil lave en “julecamino” med store kunst-juletræer gennem byen, og på selve markedet afholder de et juleværksted, hvor alle kan pynte små udgaver af kunsttræerne.

De store kunsttræer, som bl.a. byens skoler har været med til at udsmykke, bliver efterfølgende aktioneret bort og pengene går til at plante træer i verden.

Ud over “julecaminoen” vil de også have et kreativt værksted med.

Børneaktiviteter

Der er altså lagt op til oplevelser for børn og voksne i alle aldre, men børnene får dog i år deres helt eget område på pladsen ved Odeon og Koncertsalen.

Her vil der være mini-pariserhjul og mini-karrusel, sjove tombolaer og tivoli-leg, H.C. Andersen-fortællinger i en nyetableret hule samt masser af mulighed for leg og hygge blandt grantræer, julelys og træstubbe.

Cirkus Flik Flak og musikgruppen ÆSKEN sørger for underholdningen på børnejulemarkedet.

De forskellige kunstværker, som er med til at gøre H.C. Andersen Julemarkedet endnu mere magisk, er skabt i samarbejde med gruppen Fletværket.

Møntergården har naturligvis også en stor rolle på julemarkedet, og museet er klar med en masse spændende aktiviteter for børn og familier.

H.C. Andersen Julemarkedet 2019 bliver afholdt på følgende dage

  • Fredag den 29. nov. kl.15-19
  • Lørdag den 30. nov. kl.10-18
  • Søndag den 1. dec. kl.10-17
  • Fredag den 6. dec. kl.15-19
  • Lørdag den 7. dec. kl.10-18
  • Søndag den 8. dec. kl.10-17

Fik du læst alt det der sker i weekenden med tænding af årets juletræk på Flakhaven og julelys i Brandts? Læs mere her

Kinesisk fænomen indtager landet: Magasin fejrer Singles Day med massevis af tilbud

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I dag går Kina helt salgs-amok, og resten af verden rider med på bølgen, som det også er set med Black Friday.

Konceptet Singles’ Day opstod i 1993 i Kina, hvor en gruppe studerende på Nanjing Universitet ønskede at fejre og hylde singler som et modsvar til Valentines Day.

Singles’ Day falder hvert år 11. november, da datoen kan skrives ene og alene af 1-taller (11/11).

Sætter fokus på forkælelse og gode tilbud

Magasin i Odense er selvfølgelig med på trenden og har taget mærkedagen Singles Day til sig. Her vil Magasin sætte fokus på forkælelse og fylde forretningen med gode tilbud.

“Singles Day er en rigtig hyggelig tradition, hvor der sættes særligt fokus på dem, der har valgt at være alene, og som gerne vil gøre noget godt for sig selv. Det vil vi gerne være med til at fejre i Magasin, og derfor har vi dedikeret weekenden og mandag d. 11.11 til at forkæle sig selv,” siger Store Manager i Magasin Odense Sofie Andreassen.

Alle besøgende kan forkæle sig selv med luksuriøse skønhedsbehandlinger, duftkonsultationer eller en tid hos Magasins personlige shopper.

Der vil også være mulighed for at nyde lækre desserter, et godt glas vin eller kvalitetskaffe. Derudover vil der være 20 procent på blandt andet bolig, beauty, lingeri og meget mere.

“Det er jo helt oplagt at kigge forbi og forkæle sig selv med et nyt outfit, en lækker skønhedsbehandling eller en tur forbi vores personlige shopper,” siger Sofie Andreassen.