MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fem hyggelige juleoplevelser i Jylland

Af Annoncør

Jylland er fuld af sjove og hyggelige juleoplevelser, som man kan nyde sammen med venner og familie. I kan besøge nogle af de mange julemarkeder eller få lov at opleve julen anno 1918. Her får du fem forslag til hyggelige juleoplevelser i Jylland i december måned.

Juletiden er fuld af hygge og gode oplevelser. Det er tiden, hvor man bruger tid med familien, drikker gløgg, spiser julekager og lytter til alle juleklassikerne. Udover at være derhjemme med venner og familie, så er der også noget helt særligt ved at tage ud og opleve nogle af de mange juleoplevelser, som man kan finde i Jylland. Inden vi glæder os til at springe ind i det nye år, holde nytårsfest og se den danske dronnings tale, så er det med at få det meste ud af de fantastiske juleoplevelser, som man kun kan opleve denne ene gang om året. Her kan du læse mere om fem udvalgte juleoplevelser i Jylland.

1. Udforsk de mange julemarkeder

En af de hyggeligste ting, man kan lave i julen, er at besøge de mange julemarkeder. Dem er der heldigvis rigeligt af rundt i det jyske. Du finder julemarkeder i de store byer som Aarhus og Aalborg, men også i mange af de mindre byer rundt omkring. Her kan du drikke gløgg, mens du kigger på det smukkeste kunsthåndværk og delikatesser. Du kan finde alle markeder i Jylland på markedskalenderen.dk. En af de største og hyggeligste er det årlige marked i Ridehuset i Aarhus.

2. Tag i Den Gamle By i Aarhus

I Aarhus finder du også det fantastiske open-air museum Den Gamle By. Hvert år til jul kan du opleve julen igennem tiden. Du kan lære mere om juletraditionerne igennem de seneste 400 år, opleve den på egen krop og smage klassiske juledelikatesser og juleslik igennem tiden.

3. Besøg nissernes by Varde

Hvert år i december flytter hundredevis af nisser ind i gaderne i Varde. Det er en tradition, som stammer helt tilbage fra 1959. Du kan møde alle mulige slags nisser rundt i hele byen. Du finder dem på facaderne, tagene, skorstene og andre steder, du måske ikke lige regner med. Hvis du er vild med nisser, så tag til Varde og se, om du kan finde dem.

4. Besøg herregården Gammel Estrup

Endnu en historisk juleoplevelse kan du få på herregården Gammel Estrup. Her kan du nemlig få lov at opleve julen, som den blev holdt for mere end hundrede år siden i 1918. Her er der fuld gang i juleforberedelserne, og du kan endda få lov at være med i køkkenet. Her kan du både koge klejner og bage kager, som levede du i 1918.

5. Oplev julehygge på Gammeltorv i Aalborg

Hvis du finder dig selv i det nordjyske, så er det klart en anbefaling at besøge Gammeltorv i Aalborg i december måned. Her er der masser af julestemning med juletræer, brændte mandler, æbleskiver, nisser og julemarked. Du har sågar mulighed for at møde julemanden hver eftermiddag på det gamle, aalborgensiske torv.

Del artikel

Andre læser også