MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Festen er truet: Et af Danmarks største Sankthans bål i fare

Af Jens Erik Møller
(Foto: Kristian Bang)
(Foto: Kristian Bang)

Normalt plejer 15.000 odenseanere at samles for at fejre sankthansaften på Engen med et af Danmarks største sankthansbål.

Men i år risikerer den store sankthansfejring at blive lidt af en fuser. Den nuværende sommervarme og tørke har nemlig medført et afbrændingsforbud på hele Fyn, og da der ikke umiddelbart er tegn i vejrudsigten på regn de kommende dage, er årets sankthansbål på Engen i alvorlig fare.

“Vi vil rigtig gerne tænde vores bål, men lige nu afventer vi Beredskabsstyrelsen,” fortæller Kristina Sjögreen, kulturkonsulent ved Odense Kommune.

En endelig beslutning skal tages senest på fredag 15. juni, og selvom håbet lever endnu, så er man fra kommunens side gået i gang med en plan b.

“Vi har nogle ting, vi undersøger, men det kræver et ret stort benarbejde at lave noget, der rykker ligeså meget hos publikum, som et bål. Men vi arbejder på en form for visuel happening,” forklarer Kristina Sjögreen.

Båltalen holdes under alle omstændigheder

Bålfesten ved Fruens Bøge er efterhåden en gammel tradition i Odense, og skulle bålet blive droppet, er festen langt fra aflyst.

Resten af det omfattende sankthansprogram bliver gennemført som vanligt trods vejret. Det inkluderer blandt andet en række børneaktiviteter i form af trylleri, sæbebobler leg og gøgl samt musik for de voksne med Lasse & Mathilde.

Den traditionelle båltale vil også under alle omstændigheder blive holdt – i år ved by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Foto: Odense Kommune

Selvom den endelige afgørelse ikke er truffet endnu med hensyn til sankthansbål på Engen, så har sommervarmen allerede haft konsekvenser for en anden af de traditionsrige sankthansfejringer i Odense.

Det drejer sig om sankthansbålet i Åløkkekvarteret, hvor man i mere end 30 år har sunget med på “Midsommervisen” i Åløkkeskoven. Omkring 2000 odenseanere fejrer hvert år sankthans i Åløkkeskoven, men i år er denne fest på grund af tørken aflyst.

Del artikel