Festivals med lækkerier i foråret: Disse må du ikke gå glip af

Af Simone Vestergaard
Rose Festival
Rose Festival

I dag er der præcis én uge til juleaften.

Dagen hvor vi spiser andesteg med hele pivtøjet, synger om juletræet og pakker julegaver op i spænding.

Men vi ved allesammen også, at når først juleferien er slut, så kan januar og februar måned kun gå for langsomt.

Straks længes vi efter forår, duften af blomster der springer ud og forhåbentligt endnu en varm sommer.

Her på MigogOdense vil vi lige slå et slag for, at årets første måneder ikke behøver være triste og intetsigende.

Vi har nemlig samlet et overblik over forårets bedste madfestivals samt to læskende festivaler, der smagsmæssigt går i hver sin retning.

Og én af festivalerne starter faktisk allerede i næste måned.

En uge med gastronomiske oplevelser

I januar og februar er der igen mulighed for at nyde ekstraordinære kulinariske oplevelser, når restaurantugen SPIS! Uge 5, der er en del af SPIS! Odense Food Festival, finder sted.

Fra d. 28. januar – 2. februar inviterer otte af byens bedste restauranter indenfor til en gastronomisk oplevelse, hvor kvalitet, smag og godt mad-håndværk er i fokus.

Man kan se frem til en hel uge med velsmagende retter og ekstraordinære spiseoplevelser hos Gringas, Olivia BrasserieDruen & BønnenRestaurant Fynboen, Restaurant MARV, Bryggeriet Flakhaven, Restaurant Under Lindetræet og Restaurant Grand – First Hotel Grand Odense.

Hos restauranterne er fællesnævneren madglæde, og som gæst skal man blot sætte sig afslappet til bords og nyde en eller flere menuer med fynske råvarer som centrale elementer.

Billetter kan købes her. 

Smørrebrødslækkerier hos Arkaden

Vort Daglige Smørrebrød med Smørrebrødsjomfruen Heidi Kronholm i spidsen, står bag Smørrebrødsfestivalen 2019 i Arkaden Food Market. 

Lørdag d. 2. februar kan man komme og mæske sig i otte forskellige slags smørrebrødslækkerier inkl. en valgfri sodavand eller fadøl.

Maden serveres anrettet på tallerkenerm og hvis den bliver tom, kan man genopfylde den ved midterbordet, hvor de står klar med flere smørrebrød.

Der vil være særlige priser på snaps i 3 cl. glas eller en helflaske til alle festivalgæster, der ønsker en bette en til maden.

Vort Daglige Brød åbnede i Arkaden Food Market d. 6. december og udover at afholde smørrebrødsfestival, består den nye bod til dagligt af fynsk smørrebrød – både madpakker to go, samt lækre, traditionelle stykker smørrebrød til at nyde i Arkaden.

En billet til smørrebrødsfestivalen koster 275 kr. for voksne og 150 kr. for børn (under 12 år).

Billetter til festivalen kan købes her. 

Foto: Vort Daglige Smørrebrød

Toprestauranter inviterer indenfor

I efterårsferien uge 42 fandt den populære restaurant-festival DinnerDays sted, hvor otte toprestauranter stod klar til at give gæsterne gode madoplevelser i og omkring Odense.

De seneste par år har restauranterne været propfyldte, og der har stort set været udsolgt alle steder.

Nu vender det eftertragtede koncept tilbage til Odense d. 8.- 17. februar.

Her vil en lang række af landets bedste restauranter invitere indenfor til en oplevelsesrig aften med tre-retters menu til en billig pris på kun 210 kroner.

Hvilke restauranter der er tale om, er endnu ikke afsløret.

Konceptet finder både sted i Aarhus, København og Odense, – og hvis man vil sikre sig en billet, skal man sidde klar når billetsalget starter d. 3. januar kl. 10.

Billetter kan købes her. 

En hyldest til smagen af lakrids

Odense rummer efterhånden både vin, brunsviger, mad- og vinfestival, men til marts kommer der en længe ventet lakridsfestival på restauranten Alfred & Kamilla.

Festivalen arrangeres i samarbejde med Grill Academy og finder sted søndag d. 3. marts.

Her kan man glæde sig til at se lakrids i forskellige udformninger og sammenhænge.

De forskellige udstillere på Lakridsfestivalen er producenter af lakrids og producenter, importører og forhandlere af højkvalitets fødevarer hvor smagen af lakrids er i fokus.

Man kan også lære mere om, hvordan lakrids kan bruges i madlavningen.

festivalen kan man opleve smagsuniverset hvor aktørerne præsenterer deres signaturprodukter.

I det åbne køkken inviteres der på sanseoplevelser med smagen af lakrids – der vil også være smagsprøver på det salte og søde køkken med lakrids.

Her er nogle af de lakrids-boder man kan opleve:

”Lakridslaboratoriet” v. Scagro
”Konfektkageværkstedet” v. Hattesens Konfektfabrik
”Bolcheværkstedet” v. Møn Bolcher
”Tærte med oksekød og lakrids” v. Weber Grill Academy
”Lakridssnegle med oliventapenade” v. Weber Grill Academy

Du kan læse nærmere om billetpriser her

Kæmpe ølfestival i Odense

Selvom der er længe til, kan man godt glæde sig til forårets mange begivenheder.

Én af dem er Odense Beer Festival der finder sted lørdag d. 6. april ved Marienlyst Center.

Ølfestivalen er himlen for garvede øl-entusiaster – her kan man, i otte timer, gå på opdagelse i øllens mange nyancer og smage.

Der er også mulighed for at købe og nyde både nye og spændende øl, fra mere end 20 forskellige bryggerier, samt se tidens trends i øl-universet.

Man kan blandt andet møde Munkebo Brewery, Mikkeller Bar & Bottle Shop Odense, Det lille Bryggeri og Viborg Bryghus.

Men som man siger: Uden mad og drikke, dur helten ikke.

Derfor står Hungry Dane klar til at fylde de mange sultne maver med deres lækre andegourmetburgers.

Ligeledes serverer Crazy-Chips fish’n’chips med friskfanget og MSC-certificeret fisk vendt i øl-dej og vodka, med hjemmelavet tatarsovs on the side.

Billetter til Odense Beer Festival kan købes her. 

Roséfestivalen er kommet for at blive

I maj måned fik Odense deres helt egen Rosé Festival i Brandts Klædefabrik, hvor over 1200 rosédrikkende gæster indløste billet.

Festivalen gik udover al forventning, og grundet den store interesse gentager Rosé Festival Odense succesen, og fylder igen Brandts Klædefabrik med lyserøde bobler og feststemte gæster i 2019.

Og datoen er allerede fastsat.

Lørdag d. 11. maj fra kl. 12-18 kan odenseanerne igen nyde godt af rosé i forskellige afskygninger til tonerne af afslappet loungemusik.

Den almindelige billet og Premium-billetten koster henholdsvis 299 kr. og 499 kr. i forsalg.

Premium-billetten vil næste år indeholde 15 smagninger, ligesom den almindelige billet, og herudover får man adgang til VIP området ved Restaurant Pasfall.

Her serveres Pasfalls fynske tapasanretning med et glas rosébobler.

Billetter til næste års Rosé Festival kan købes her.