Festivals med lækkerier i foråret: Disse må du ikke gå glip af

Skrevet af: Simone Vestergaard
Rose Festival
Rose Festival

I dag er der præcis én uge til juleaften.

Dagen hvor vi spiser andesteg med hele pivtøjet, synger om juletræet og pakker julegaver op i spænding.

Men vi ved allesammen også, at når først juleferien er slut, så kan januar og februar måned kun gå for langsomt.

Straks længes vi efter forår, duften af blomster der springer ud og forhåbentligt endnu en varm sommer.

Her på MigogOdense vil vi lige slå et slag for, at årets første måneder ikke behøver være triste og intetsigende.

Vi har nemlig samlet et overblik over forårets bedste madfestivals samt to læskende festivaler, der smagsmæssigt går i hver sin retning.

Og én af festivalerne starter faktisk allerede i næste måned.

En uge med gastronomiske oplevelser

I januar og februar er der igen mulighed for at nyde ekstraordinære kulinariske oplevelser, når restaurantugen SPIS! Uge 5, der er en del af SPIS! Odense Food Festival, finder sted.

Fra d. 28. januar – 2. februar inviterer otte af byens bedste restauranter indenfor til en gastronomisk oplevelse, hvor kvalitet, smag og godt mad-håndværk er i fokus.

Man kan se frem til en hel uge med velsmagende retter og ekstraordinære spiseoplevelser hos Gringas, Olivia BrasserieDruen & BønnenRestaurant Fynboen, Restaurant MARV, Bryggeriet Flakhaven, Restaurant Under Lindetræet og Restaurant Grand – First Hotel Grand Odense.

Hos restauranterne er fællesnævneren madglæde, og som gæst skal man blot sætte sig afslappet til bords og nyde en eller flere menuer med fynske råvarer som centrale elementer.

Billetter kan købes her. 

Smørrebrødslækkerier hos Arkaden

Vort Daglige Smørrebrød med Smørrebrødsjomfruen Heidi Kronholm i spidsen, står bag Smørrebrødsfestivalen 2019 i Arkaden Food Market. 

Lørdag d. 2. februar kan man komme og mæske sig i otte forskellige slags smørrebrødslækkerier inkl. en valgfri sodavand eller fadøl.

Maden serveres anrettet på tallerkenerm og hvis den bliver tom, kan man genopfylde den ved midterbordet, hvor de står klar med flere smørrebrød.

Der vil være særlige priser på snaps i 3 cl. glas eller en helflaske til alle festivalgæster, der ønsker en bette en til maden.

Vort Daglige Brød åbnede i Arkaden Food Market d. 6. december og udover at afholde smørrebrødsfestival, består den nye bod til dagligt af fynsk smørrebrød – både madpakker to go, samt lækre, traditionelle stykker smørrebrød til at nyde i Arkaden.

En billet til smørrebrødsfestivalen koster 275 kr. for voksne og 150 kr. for børn (under 12 år).

Billetter til festivalen kan købes her. 

Foto: Vort Daglige Smørrebrød

Toprestauranter inviterer indenfor

I efterårsferien uge 42 fandt den populære restaurant-festival DinnerDays sted, hvor otte toprestauranter stod klar til at give gæsterne gode madoplevelser i og omkring Odense.

De seneste par år har restauranterne været propfyldte, og der har stort set været udsolgt alle steder.

Nu vender det eftertragtede koncept tilbage til Odense d. 8.- 17. februar.

Her vil en lang række af landets bedste restauranter invitere indenfor til en oplevelsesrig aften med tre-retters menu til en billig pris på kun 210 kroner.

Hvilke restauranter der er tale om, er endnu ikke afsløret.

Konceptet finder både sted i Aarhus, København og Odense, – og hvis man vil sikre sig en billet, skal man sidde klar når billetsalget starter d. 3. januar kl. 10.

Billetter kan købes her. 

En hyldest til smagen af lakrids

Odense rummer efterhånden både vin, brunsviger, mad- og vinfestival, men til marts kommer der en længe ventet lakridsfestival på restauranten Alfred & Kamilla.

Festivalen arrangeres i samarbejde med Grill Academy og finder sted søndag d. 3. marts.

Her kan man glæde sig til at se lakrids i forskellige udformninger og sammenhænge.

De forskellige udstillere på Lakridsfestivalen er producenter af lakrids og producenter, importører og forhandlere af højkvalitets fødevarer hvor smagen af lakrids er i fokus.

Man kan også lære mere om, hvordan lakrids kan bruges i madlavningen.

festivalen kan man opleve smagsuniverset hvor aktørerne præsenterer deres signaturprodukter.

I det åbne køkken inviteres der på sanseoplevelser med smagen af lakrids – der vil også være smagsprøver på det salte og søde køkken med lakrids.

Her er nogle af de lakrids-boder man kan opleve:

”Lakridslaboratoriet” v. Scagro
”Konfektkageværkstedet” v. Hattesens Konfektfabrik
”Bolcheværkstedet” v. Møn Bolcher
”Tærte med oksekød og lakrids” v. Weber Grill Academy
”Lakridssnegle med oliventapenade” v. Weber Grill Academy

Du kan læse nærmere om billetpriser her

Kæmpe ølfestival i Odense

Selvom der er længe til, kan man godt glæde sig til forårets mange begivenheder.

Én af dem er Odense Beer Festival der finder sted lørdag d. 6. april ved Marienlyst Center.

Ølfestivalen er himlen for garvede øl-entusiaster – her kan man, i otte timer, gå på opdagelse i øllens mange nyancer og smage.

Der er også mulighed for at købe og nyde både nye og spændende øl, fra mere end 20 forskellige bryggerier, samt se tidens trends i øl-universet.

Man kan blandt andet møde Munkebo Brewery, Mikkeller Bar & Bottle Shop Odense, Det lille Bryggeri og Viborg Bryghus.

Men som man siger: Uden mad og drikke, dur helten ikke.

Derfor står Hungry Dane klar til at fylde de mange sultne maver med deres lækre andegourmetburgers.

Ligeledes serverer Crazy-Chips fish’n’chips med friskfanget og MSC-certificeret fisk vendt i øl-dej og vodka, med hjemmelavet tatarsovs on the side.

Billetter til Odense Beer Festival kan købes her. 

Roséfestivalen er kommet for at blive

I maj måned fik Odense deres helt egen Rosé Festival i Brandts Klædefabrik, hvor over 1200 rosédrikkende gæster indløste billet.

Festivalen gik udover al forventning, og grundet den store interesse gentager Rosé Festival Odense succesen, og fylder igen Brandts Klædefabrik med lyserøde bobler og feststemte gæster i 2019.

Og datoen er allerede fastsat.

Lørdag d. 11. maj fra kl. 12-18 kan odenseanerne igen nyde godt af rosé i forskellige afskygninger til tonerne af afslappet loungemusik.

Den almindelige billet og Premium-billetten koster henholdsvis 299 kr. og 499 kr. i forsalg.

Premium-billetten vil næste år indeholde 15 smagninger, ligesom den almindelige billet, og herudover får man adgang til VIP området ved Restaurant Pasfall.

Her serveres Pasfalls fynske tapasanretning med et glas rosébobler.

Billetter til næste års Rosé Festival kan købes her. 

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.

Gode øl og grin: Kom til Comedy Night på Anarkist for 150 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er tre stærke navne, som det kombinerede bryggeri og restaurant Anarkist Beer & Food Lab præsenterer til deres Comedy Night i starten af marts.

Her har de blandt andet formået at få fingrene i Tobias Dybvad, der er blandt landets hotteste komikere.

Anarkist Comedy Night – består af tre dygtige stand-up komikere, der med hver deres stil vil skabe en fantastisk aften med god stemning og utallige grin.

Start med en god middag og gode øl

Lørdag d. 9. marts har de især hentet tre stærke comedy-navne, som nok skal fuldende en rigtig god aften.

Billetterne koster 150 kr., og det bør være pengene værd for, hvad der helt sikkert bliver en hylende morsom aften.

Man kan starte aftenen med en god middag og øl på Anarkist Beer & Food Lab for at slutte af med Comedy Night.

De kommer til Comedy Night på Anarkist

Tobias Dybvad

Tobias indtager altid selskabet med en sprudlende, charmerende, glad energi og en komisk timing i særklasse.

Uanset emnevalg går han altid uden om de værste klichéer, og strammer sig an for at levere et show på et joketeknisk højt niveau.

Han er ikke bange for at tage nogle chancer og sætte sig selv på spil – det er altid meget tilladt at grine både med og af ham.

Tobias har 16 år på bagen, men er i dag mest kendt for TV2 Zulus største succes til dato, tv-programmet Dybvaaaaad som kører på niende sæson.

Derudover har han tre succesfulde one man shows i ryggen – senest “Fasser Partner” som turnerede rundt i landet i 2018 og endte på noget nær 100 shows.

Mikkel Rask

Mikkel Rask er én af de skarpeste komikere i branchen.

Mikkel slog sit navn fast, da han vandt titlen som Danmarksmester i stand-up, og han har optrådt med stor succes til Comedy Aid og Zulu Comedy Galla, hvor han også har været nomineret til Talentprisen.

I 2018 lavede han sit anmelderroste første onemanshow, Hvad Fatter Gør, som blev vist på TV2 Zulu og kan ses på TV2 Play og fbi.tv.

Kasper Porsdal

I 2013 så du måske Kasper Porsdal for første gang, da han blev udvalgt som en af De Nye Håb ved Zulu Comedy Galla og høstede mange roser for sin optræden.

Siden er det blevet til et par enkelte tv-optrædener, men ellers har Kasper mest udfoldet sit talent på de små og store scener rundt om i landet, hvor han hele tiden forsøger at dygtiggøre sig.

I 2014 blev han nomineret til årets upcoming komiker af Euroman, og samme år lancerede han i samarbejde med Red Barnet sit anti-mobning show, som han sammen med freestylerapperen Klaskefar, har turneret rundt med på landets folke- og efterskoler.

Man kan købe billetter via dette link

Nu sker der noget: Første kig til den nye forplads ved Banegården

Skrevet af: Redaktionen

Det har været let at skælde ud på Letbanen de seneste mange måneder.

Konstant graves der veje op og spærres af i forbindelse med anlægsarbejdet af Letbanen.

Men der er faktisk også positive ting at tage fat på i forbindelse med Letbanens indtog af Odense.

Eksempelvis bliver stationspladserne rigtig smukke, og nu kan man få første kig til, hvordan det kommer til at se ud foran Odense Banegård Center.

Hvis du har været forbi banegården i den sidste måneds tid, har du formentlig bemærket et stort, hvidt telt, der er rejst foran Odense Banegård Center og Borgernes Hus.

Måske har du undret dig over, hvad det præcis er, der foregår.

Teltet giver ly for vintervejret for de brolæggere, der er i fuld gang med at skabe den nye busbane på banegårdens nye forplads i forbindelse med Letbanen.

Busbanen bliver nemlig anlagt på en måde, hvor fugt og frost helst skal holdes ude.

Del af telt er fjernet

Regn og frost er ikke optimale betingelser, når klinkerne skal fuges – for det kan medføre, at fugerne sprænger, når vandet udvider sig i frostvejr.

Teltet er med til at sikre, at arbejdet kan fortsætte tørt og frostfrit frem til foråret.

Nu er den del af teltet fjernet, der er tættet på banegårdsbygningens hovedindgang – og forbipasserende kan opleve en flig af det færdige resultat.

Sådan skulle resultatet gerne blive

Fodgængerfelt allerede taget i brug

Arbejdet med at brolægge fodgængerfeltet og det første stykke vejbane er nemlig afsluttet.

Fodgængerfeltet er allerede taget i brug, så tog- og buspassagerer ikke længere er henvist til den midlertidige smalle passage.

Det nye fodgængerfelt er ligesom den nye busbane anlagt i grå granit. Med ’striber’ af lysegrå granit. De bidrager til at skabe det nye visuelle udtryk, som banegårdspladsen får.

Odense er en ’klinke-by’. Store dele af midtbyen er belagt med klinker i én eller anden form.

Det kommer også til at gælde for den nye banegårdsplads, som på dén måde kommer til at fungere som en slags ny port til Odense for folk, der kommer til byen med tog eller bus.

Grundstenen er den såkaldte OBC-klinke i gule og brune nuancer, som de fleste besøgende på banegården nok allerede har stiftet bekendtskab med. Det er nemlig den, der lagt umiddelbart foran banegårdsbygningens facade.

Den går igen i belægningen på forpladsen, men fordelingen mellem de forskellige farvetoner ændrer sig efter funktionen, så der – i samspil med tydelige kantstene – opstår tydelige kontraster mellem for eksempel cykelsti og fortov. Busbanen bliver lagt med grålige klinker.