Find basarmen frem: Kæmpe fest med Cascada og ItalioBrothers

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: PR Cascada.
Foto: PR Cascada.

Fredag den 6. april kan du få luftet basarmen, når Cascada, ItalioBrothers og Evi Goffin fyrer op under Odense til kæmpe fest i DOK5000.

Basarm og ‘dakkedak’

Bag festen står Basarm on tour, som er et ny koncept, der kommer rundt i Danmark og præsenterer fester og livemusik inden for genrerne eurodance, electronica og electronic pop.

Det er første gang, konceptet kommer til Odense, men der har tidligere været et lignende arrangement i Aarhus. Denne gang er der dog skruet gevaldigt op for alle parametre for at sikre den fedeste fest.

Mesut Dursun, som er en af arrangørerne, fik idéen til Basarm on tour på sin gamle arbejdsplads, hvor deres personalefester blev kaldt “basarm-fester”, og navnet skal læses med en vis ironisk distance.

Det samme gør sig gældende med opvarmningsbandet Randers Cowboys, som i virkeligheden slet ikke er fra Randers. Det er to københavnerdrenge, som laver lidt sjov med hele basarm- og “dakkedak”-konceptet.

Autentisk fest med anderledes musikprofil

Men selvom navnet og opvarmningen laver lidt sjov, slår arrangør Mesut Dursun fast, at der er tale om en autentisk fest med en anderledes musikprofil:

“Idéen med Basarm on tour er at lave et koncept, der rammer de 25-35-årige, som ikke går i byen hver weekend længere, men som gerne vil have en fed aften med god musik, der bringer minder frem,” siger arrangør Mesut Dursun.

Og der er da også lagt op til en aften i nostalgiens tegn, hvis du er en af dem, som har festet til Cascada, ItalioBrothers og Evi Goffin (tidligere en del af Lasgo) igennem tiden. Der er garanti for en aften, hvor du kan synge med på mange af sangene. Tænk bare på Cascadas “Everytime We Touch”, ItalioBrothers’ “Stamp on the Ground” og Evi Goffins og Lasgos “Something”.

ItalioBrothers.

International interesse for kunstner-comeback

Basarm on tour har oplevet international interesse fra bl.a. Brasilien, der ønsker at få arrangementet livestreamet, og folk fra Tyskland og Sverige har allerede meldt deres ankomst. Det skyldes i høj grad, at Evi Goffin – den tidligere forsanger i den belgiske, elektroniske musikgruppe Lasgo – gør comeback til festen:

“De ægte Lasgo-fans vil vide, at det er kæmpestort. Evi Goffin forlod bandet i 2008 og har ikke lavet nogle officielle optrædener siden. Så det bliver hendes officielle comeback i DOK5000 den 6. april,” siger arrangør Mesut Dursun.

Foto: PR. Evi Goffin.

Vil du med?

Festen, som starter klokken 20.00 og slutter klokken 02.00, kommer til at forløbe som én stor fest, hvor du selv kan bestemme, om du vil kigge mod scenen eller nyde musikken fra dansegulvet, baren eller et af loungeområderne. Du kan frit gå frem og tilbage.

Fra klokken 20.00 til 21.00 er der desuden Happy Hour.

Billetter koster 150 kr., hvis du køber dem her, og 200 kr., hvis du køber dem i døren.

Aldersgrænse: +21.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00