MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Findroommate hjælper: Platform skaffer tag over hovedet på mange i Odense

Af Redaktionen

Odense er en stor studieby.

Her i byen er manglen på ledige værelser steget i takt med efterspørgslen.

Ifølge platformen Findroommate.dk er Odense på listen over studiebyer i Danmark, hvor færrest vælger at udleje et værelse.

Det er på trods af, at de studerende, især tilflyttere, mangler tag over hovedet.

Tidligere har studerende været nødsaget til at bo på vandrehjem eller i ombyggede containere.

Findroommate.dk er med til at hjælpe odenseanerne med at dele boliger i større omfang, ikke blot pga. økonomiske og miljømæssige fordele, men også fordi det giver nye tilflyttere en bedre start.

Har ofte boligproblemer

SU’en bliver ædt op af huslejen, og er man tilflytter kan det være svært at finde et studiejob med det samme.

De studerende har derfor ofte boligproblemer ved ankomsten, og det er især her Findrommate.dk opfordrer odenseanerne til at gå ind og tage et ansvar.

Ifølge de nyeste 2018 statistikkerne fra Danmarks Statistik er der flere end 33.000, der bor alene i Odense Kommune og har et ekstra værelse.

Dette svarer til at 83% af beboere i Odense kommune har et ekstra værelse, samtidig med at der er flest som bor i 2- og 3 værelses lejligheder.

Altså har de fleste i Odense kommune masser af plads til en roommate.

Mange aktive boligsøgende kontra udlejere

Findroommate.dk har hjulpet danskerne med at finde en roommate de sidste 10 år, og kan se, at der kommer flere og flere i Odense, som søger et værelse:

“Vi kan se at forskellen mellem antallet af boligsøgende og udlejere hos os er stor.

Statistik fra de seneste 30 dage viser, at der på vores platform er over 500 aktive boligsøgende i Odense kommune, mens der kun er 57 aktive udlejere.

Vi opfordrer derfor stærkt til at man overvejer de mange fordele ved at udleje et værelse, så de mange boligsøgende kan få et sted at bo” fortæller Kristian Matthes, Stifter og Direktør for Findroommate.dk, til MigogOdense.

De studerende ønsker at spare på udgifterne og finder derfor ofte en roommate, men der er samtidig mange andre fordele ved at dele en bolig.

Studerende får ofte mere plads ved at dele en lejlighed, end de ville have haft råd til alene, samtidig får de også godt selskab og gode venskaber.

Bliver også matchet på personlige træk

Findroomate.dk har hjulpet utallige danskere og får i dag over 100.000 nye brugere hvert eneste år.

Det er dog ikke kun deleøkonomien Kristian Matthes og hans team forsøger at influere. Findroommate.dk lader boligsøgende matche med boligudlejere baseret på de kriterier begge parter har sat som krav.

Brugerne bliver derfor ikke bare matchet ud fra boligstørrelse og pris, men også ud fra personlige træk. Andre fordele er muligheden for at lære en ny kultur at kende.

“Vi har lejere fra hele verden, som for eksempel skal studere i Danmark, og her får du viden om en ny kultur, du gør en stor forskel for et menneske der flytter til et helt nyt land, og måske får du endda helt nye sprogkundskaber,” fortæller Kristian Matthes, som står bag Findroommate.dk

Kristian Matthes appellerer til at flere odenseanere overvejer at udleje et værelse, da manglen på værelser fortsat vil stige i takt med tilflytningen.

Men boligmanglen kan ligeledes reguleres ved, at flere studerende går sammen om at dele én lejlighed.

I 2018 fejrede virksomheden 10 års fødselsdag, som en af Danmarks første deleøkonomiske virksomheder.

Del artikel

Andre læser også