Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fjerde jul i træk: føtex donerer julemad til lokale hjælpeorganisationer

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: føtex
Foto: føtex

Trængte familier fortjener en hjælpende hånd i julen.

Det er tanken, når føtex-varehuse landet over for fjerde år i træk donerer overskuds-julemad til danskere med få midler.

Mens mange af os nyder julefreden sænke sig lillejuleaften, vil hundredvis af frivillige føtex-medarbejdere i stedet blive i butikken efter lukketid og indsamle overskudsmad.

Det skriver føtex i en pressemeddelelse.

Maden bliver doneret til danskere via udvalgte lokale hjælpeorganisationer.

Her i Odense drejer det sig om følgende:

føtex Bolbro og føtex Rosengårdscentret giver overskudsmaden til hjemløse i Odense.

føtex Vesterbro giver overskudsmaden til Stop Spild Lokalt.

Foto: føtex

Frivillige uddeler maden

For mange danskere betyder juleaften, at and, sovs og brunede kartofler snart rammer julebordet. Men ikke for alle. Hvert år har trængte familier svært ved at få enderne til at mødes – især juleaften, hvor midlerne til gaver og mad hurtigt slipper op.

Det har fået flere hundrede frivillige føtex-medarbejdere til igen at møde ind i butikkerne lillejuleaften for at samle julehandlens overskudsvarer fra kølediske og hylder.

Det er fjerde jul i træk, at føtex uddeler overskydende varer til trængte danskere over hele landet.

”Jeg bliver simpelthen så stolt af vores medarbejdere, når jer ser, hvor mange der tager en ekstra tørn i butikkerne for at gøre en betydelig forskel for andre,” siger administrerende direktør for føtex, Thor Jørgensen, og fortsætter:

”Det er dobbelt op på alt det gode. Vi får samlet den overskydende julemad ind, der ellers var endt som madspild. Og så kan vi samtidig give den videre til familier og personer, der slås med at få pengene til at række i juletiden, via organisationer i butikkernes lokalområde.”

Donationerne består både klassisk julemad og helt almindelige fødevarer – men fælles for dem alle er, at de ikke fejler andet, end at de ikke er blevet solgt, når føtex lukker den 23. december.

Foto: føtex

Fra Vanløse-ide til landsdækkende tradition på fire år

Initiativet startede som et lokalt initiativ hos føtex i Vanløse i København. Allerede året efter var mere end 50 butikker over hele landet med på ideen. Sidste år voksede initiativet sig så stort, at man nu samarbejder med lokale hjælpeorganisationer om at fordele maden.

De lokale varehuse har selv indgået aftaler med de lokale hjælpeorganisationer.

I føtex i Vanløse, hvor ideen startede, er varehuschef Casper Risom Østergaard både glad og imponeret, når han ser, hvordan ideen har spredt sig til hele landet.

”Jeg kunne både læse i avisen og se i vores lokalområde, at ikke alle har det lige let i julen. Og med tanke på al den julemad, vi var nødt til at smide ud, tænkte jeg, at vi måtte gøre noget.

Og så var der ikke langt fra tanke til handling. At min spæde idé er blevet en tradition for føtex, er bare helt vildt,” fortæller Casper Risom Østergaard.

Du kan finde mere info her.

Del artikel

Andre læser også