Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter storm af klager: Føtex og Bilka fjerner igen særlige overvågningskameraer

Af Michael Qureshi

Hvis du har handlet i Føtex’ eller Bilka’s selvbetjenings-kasser her i Odense, så har du sikkert også bemærket, at dit ansigt dukker op på skærmen.

Men efter flere medier heriblandt TV 2 Østjylland har sat fokus på de særlige kameraer, så har det medført en storm af klager fra utilfredse kunder.

Hvorfor bliver ens ansigt filmet, når man blot står og scanner sine varer ind? Hvad bliver optagelsen brugt til? Er der tale om ansigtsgenkendelse? Kan ens ansigt blive koblet sammen med kortoplysninger og hvilke køb, man foretager sig?

Det er nogle af de spørgsmål, som ifølge TV 2 er blevet stillet til Salling Group, der ejer dagligvarekæderne.

Forstår undren og forvirring

Nu har Salling Group så valgt at sløjfe de her overvågningskameraer på selvbetjeningskasserne.

“Vi ønsker kun, at vores kunder er glade og tilfredse, og da nogle af vores loyale kunder har følt sig generet af den test, vi har kørt med det lille kamera, stopper vi det.

Vi forstår den undren og beklager den forvirring, det har givet anledning til.

Baggrunden har været et ønske om at begrænse butikstyveri, hvor vi hvert år oplever tyveri for et stort millionbeløb i vores butikker og varehuse.

Men vi lytter til vores kunder og vil i stedet arbejde med andre måder at begrænse tyverierne,” oplyser kommunikationskonsulent ved Salling Group Jacob Krogsgaard Nielsen til TV 2 Østjylland.

Salling Group oplyser, at de hvert år oplever butikstyveri for et trecifret millionbeløb, og deres normale overvågningskameraer stadig vil være der.

De har ikke ønsket at fortælle, hvornår de særlige kameraer i kasserne fjernes. Tirsdag morgen var de stadig i brug i blandt andet Føtex i Odense.

Del artikel

Andre læser også