Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere elbiler på vejene: Fyn får ny stor ladepark

Af Christina Frederiksen

Antallet af elbiler i Danmark stiger, og det samme gør antallet af offentligt tilgængelige ladepladser.

Ifølge Transportministeriet er antallet af hurtig- og lynladere mangedoblet i 2023.

Den udvikling fortsætter nu ind i 2024, hvor Vejdirektoratet blandt andet åbner en ny stor ladepark i Langeskov på Fyn.

”Antallet af grønne biler på vejene stiger, og omkring halvdelen af alle nyregistrerede biler er i dag elbiler.

Det stiller krav til vores ladeinfrastruktur, og det er derfor en glædelig nyhed for elbilejerne, hver gang Vejdirektoratet eller andre aktører på markedet sætter en ny ladestander op.

Det gør det endnu lettere at krydse landet på en grøn og bæredygtig måde. Jeg ser frem til, at ladeparken ved Langeskov åbner og giver elbilisterne bedre muligheder for at lade på Fyn,” siger transportminister Thomas Danielsen.

Nemt og hurtigt videre

Den nye ladepark bliver bygget ved samkørselpladsen ved afkørsel <47> langs Fynske Motorvej.

Her kommer der 30 lynladepladser, hvoraf fire pladser er til biler med trailer, campingvogn og lignende samt handicapkøretøjer. Lynladerne får en effekt på op til 300 kW og skal af hensyn til priskonkurrencen drives af to forskellige ladeoperatører nemlig Fastned og EDF Danmark.

Vejdirektoratet har stort fokus på indretning og tilgængelighed af ladeparken.

”De travle bilister skal kunne komme nemt og hurtigt videre.

Så udover en placering tæt på motorvejen indretter vi ladeparken, så bilisterne kan cirkulere rundt om ladestanderne og nemt finde en ledig stander.

Derudover øger vi tilgængeligheden for personer med handicap, hvor nogle af ladepladserne er gjort særligt brede, ligesom ladestanderne er placeret i niveau med kørebanen,” siger projektleder i Vejdirektoratet Charlotte Veiss-Pedersen.

Ladeparken overdækkes, så bilisterne kan stå i læ for sol og regn, og på taget etableres solceller, der skal bidrage til den grønne omstilling. Samkørselpladsen udvides til 38 p-pladser.

Under byggeriet flyttes samkørselpladsen ned for enden af Ejvind Høyer Nielsens Allé, og Vejdirektoratet forventer, at åbne den nye plads og ladepark i tredje kvartal 2024.

En hyggelig opladning

I Kerteminde Kommune glæder man sig over, at arealet i Langeskov nu bliver taget i brug, og at de mange bilister snart kan holde ind og lade elbilen op.

Med planer om alt fra burgerrestaurant og streetfood til vaskehal, transportcenter og måske endda et hotel, forventes området at blive attraktivt for de mange pendlere, der kører på tværs af Danmark.

Læs mere på hinnerskovejendomme.dk

”Ladeparken bliver et nyt trafikalt knudepunkt med dens placering klos op ad både Langeskov by og et erhvervsområde i hastig udvikling, så den både bliver et aktiv lokalt og nationalt,” siger Kasper Ejsing Olesen (S), borgmester i Kerteminde Kommune

Fra den nye ladepark etablerer Vejdirektoratet desuden en trappe ned til en lille sø, hvor der opsættes borde og bænke. Her vil de besøgende kunne nyde naturen, mens bilen lader op.

Del artikel

Andre læser også