Flere store 80’er hits: Vi Elsker 80’erne afslører nye navne i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Alphaville får nu selskab af en række store 80’er-kunstnere, når Vi Elsker 80’erne kommer til Kongens Have i Odense 14. august.

Arrangørerne har netop offentliggjort fem store 80’er-navne, nemlig Johnny Hates Jazz, Howard Jones, F.R. David, Secret Service og ABC.

Kniber det med musikhukommelsen, hjælper det nok, hvis vi siger, at publikum kan opleve kæmpe hits som ”Words” (Don’t Come Easy) fra F.R. David, ”The Look Of Love” (ABC) og ”Oh Susie” (Secret Service).

F.R. David er den fransk/tunesiske singer-songwriter, der med sine uundværlige solbriller og sin guitar bringer tankerne helt tilbage til den første kæreste og sjælerne på 80’er-dansegulvet med monsterhittet ”Words”.

Tyske og britiske 80’er hits

ABC’s klassiske ”The Look Of Love” kender du selvfølgelig også allerede. ABC har et solidt bagkatalog med den helt rigtige 80’er-lyd, med f.eks. ”Poison Arrow” og ”The Night You Murdered Love”.

Bandet, der blev dannet i Sheffield i 1981, har den karismatiske Martin Fry i front. Debutalbummet ”The Lexicon Of Love” gik nummer 1 i Storbritannien og solgte flere end en million eksemplarer.

Siden kom yderligere otte albums – det seneste udgivet så sent som 2016 – blandt andet ”Beauty Stab” (1983) og ”How To Be A Zillionaire” (1985).

Britiske Johnny Hates Jazz er indbegrebet af lyden af 80’erne: ”I Don’t Want To Be A Hero”, ”Shattered Dreams” og ”Turn Back The Clock” hørte til både på ungdomsværelset og på dansegulvet. Johnny Hates Jazz havde helt sin egen lyd, og det er stadig Clark Datchler og Mike Nocito, der udgør bandet.

Engelske Howard Jones kender til livet på toppen af hitlisterne.

Han har opnået intet mindre end 40 britiske hitsingler i årene 1983-1986. “What Is Love” og “Things Can Only Get Better” er et par af dem.

Flere 80’er kunstnere i vente

Svenske Secret Service blev populære over hele Europa med deres pop/new wave-musik.

Bandet er stadig med Ola Håkansson i front. Ola, der tilmed i 80’erne sang duet med den nok så kendte Agnetha Fältskog (ABBA) på nummeret ”The Way You Are”.

“Vi har stadig flere 80’er-kunstnere at tilføje plakaten til Vi Elsker 80’erne i Odense, men jeg er simpelthen så stolt af det set up, vi har lagt ud med,” siger koncertarrangør Riffi Haddaoui, der udover alle ovennævnte kunstnere også allerede har annonceret de ikoniske danske kunstnere Jørgen Klubien, Back to Back og Dorte Michelsen og Maria Bramsen.

Billetter kan købes her

Og hvad er barnets navn?: Disse navne hitter i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På Fyn blev der i alt født 4.634 drenge og piger i 2019 – heraf 2.306 i Odense – og nu her et halvt år efter har alle de nye små fynboere fået sine navne.

Og er du blevet moster/faster/onkel eller andet til en lille nyfødt i 2019, så er der en vis chance for, at barnet hedder Noah eller Clara.

Det er i hvert fald de absolutte topfavoritter her i Odense blandt nybagte mødre og fædre, når man spørger Danmarks Statistik.

De har netop opgjort hvilke navne, der var de mest populære blandt nyfødte børn i Danmark i 2019.

På drengesiden er vi ikke så forskellige fra resten af landet, her ligger William helt i top, og det navn finder vi på den odenseanske andenplads sammen med navnet Arthur.

Det mest populære drengenavn i Odense – og hele Fyn – er dog Noah, når alle de forskellige stavemåder tælles sammen. På landsplan ligger Noah nummer fire.

De ti mest populære drengenavne i Odense:

1. Noah / Noa / Nóah (24)
2. William (23)
2. Arthur /Artur (23)
4. Valdemar / Waldemar (21)
4. Malthe / Malte (21)
6. Alfred (19)
7. Oscar / Oskar (16)
7. Carl / Karl (16)
9. Emil (15)
10. August (14)

De odenseanske piger er derimod ik’ som de andre pi’r.

Hos os er Clara (Klara) og Ellie (Elli, Elly) på en delt førsteplads over de mestpopulære navne til de små babypiger.

På landsplan er Clare nummer tre, mens vi skal helt ned til listens 17. plads for at finde navnet Ellie.

Ser vi på hele Danmark er Emma den store favorit blandt pigenavnene, men det er helt nede på en 14. plads i Odense Kommune. Ser man på hele Fyn, er Emma dog det tredje mest populære navn. Så vi må nok bare konkludere, at Emma ikke rigtig rimer på Odense.

De ti mest populære pigenavne i Odense:

1. Clara / Klara (23)
1. Ellie / Elli / Elly (23)
3. Agnes (21)
3. Ella (21
5. Ida (19)
6. Alberte (18)
6. Luna (18)
8. Alma (17)
8. Asta (17)
10. Lærke (15)
10. Olivia (15)

Kilde: Danmarks Statistik

Voldsomme skader på Odense Havn: Efterslukning er fortsat i gang

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Bredskab Fyn har hele natten og onsdag været i gang med omfattende slukningsarbejde på Odense Havn efter en voldsom brand i flere industribygninger på havneområdet.

En brand så voldsom, at det har været nødvendigt med assistance fra beredskabsstyrelsen Sydjylland.

14 brandmænd herfra har blandt andet hjulpet med efterslukning, vandforsyning samt væltning af mure samt bidraget med ekstra slukningsudstyr.

Hvad årsagen til branden er, er forsat ukendt, da arbejdet med at efterslukke branden, ifølge vagtchefen ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist, stadig er i fuld gang onsdag eftermiddag.

”Og før det sidste træ er dampet af, kan politiet ikke gå i gang med efterforskningen af brandårsagen,” udtaler han til MigogOdense.

Industribygningerne, der tidligere har været anvendt til opbevaring af foderstoffer, har taget voldsom skade, men ingen mennesker er kommet til skade i forbindelse med den omfattende brand.

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.