MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere store 80’er hits: Vi Elsker 80’erne afslører nye navne i Odense

Af Michael Qureshi

Alphaville får nu selskab af en række store 80’er-kunstnere, når Vi Elsker 80’erne kommer til Kongens Have i Odense 14. august.

Arrangørerne har netop offentliggjort fem store 80’er-navne, nemlig Johnny Hates Jazz, Howard Jones, F.R. David, Secret Service og ABC.

Kniber det med musikhukommelsen, hjælper det nok, hvis vi siger, at publikum kan opleve kæmpe hits som ”Words” (Don’t Come Easy) fra F.R. David, ”The Look Of Love” (ABC) og ”Oh Susie” (Secret Service).

F.R. David er den fransk/tunesiske singer-songwriter, der med sine uundværlige solbriller og sin guitar bringer tankerne helt tilbage til den første kæreste og sjælerne på 80’er-dansegulvet med monsterhittet ”Words”.

Tyske og britiske 80’er hits

ABC’s klassiske ”The Look Of Love” kender du selvfølgelig også allerede. ABC har et solidt bagkatalog med den helt rigtige 80’er-lyd, med f.eks. ”Poison Arrow” og ”The Night You Murdered Love”.

Bandet, der blev dannet i Sheffield i 1981, har den karismatiske Martin Fry i front. Debutalbummet ”The Lexicon Of Love” gik nummer 1 i Storbritannien og solgte flere end en million eksemplarer.

Siden kom yderligere otte albums – det seneste udgivet så sent som 2016 – blandt andet ”Beauty Stab” (1983) og ”How To Be A Zillionaire” (1985).

Britiske Johnny Hates Jazz er indbegrebet af lyden af 80’erne: ”I Don’t Want To Be A Hero”, ”Shattered Dreams” og ”Turn Back The Clock” hørte til både på ungdomsværelset og på dansegulvet. Johnny Hates Jazz havde helt sin egen lyd, og det er stadig Clark Datchler og Mike Nocito, der udgør bandet.

Engelske Howard Jones kender til livet på toppen af hitlisterne.

Han har opnået intet mindre end 40 britiske hitsingler i årene 1983-1986. “What Is Love” og “Things Can Only Get Better” er et par af dem.

Flere 80’er kunstnere i vente

Svenske Secret Service blev populære over hele Europa med deres pop/new wave-musik.

Bandet er stadig med Ola Håkansson i front. Ola, der tilmed i 80’erne sang duet med den nok så kendte Agnetha Fältskog (ABBA) på nummeret ”The Way You Are”.

“Vi har stadig flere 80’er-kunstnere at tilføje plakaten til Vi Elsker 80’erne i Odense, men jeg er simpelthen så stolt af det set up, vi har lagt ud med,” siger koncertarrangør Riffi Haddaoui, der udover alle ovennævnte kunstnere også allerede har annonceret de ikoniske danske kunstnere Jørgen Klubien, Back to Back og Dorte Michelsen og Maria Bramsen.

Billetter kan købes her