Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fliserens: Alt du skal vide

Af Annoncør

Vidste du, at det generelt er vigtigt med en dybdegående fliserens indimellem? Alt lige fra snavs til flisepest og alger kan få store konsekvenser for dine fliser og grund.

I sidste nede kan fliserne nemlig blive så beskadigede, at det kan være en udfordring i det hele taget at få dem rene igen. Derfor er det vigtigt, du reagerer på det i tide, så du slipper for at døje med grimme fliser.

Annoncørbetalt indhold leveret af: dlcs

Det er nemlig de færreste danskere, der ikke oplever grønne alger, flisepest, sort lav eller mos og ukrudt før eller siden. Fælles for de fire syndere her er nemlig, at de opstår i fugtige miljøer. Heldigvis findes der professionelle fliserensere i Danmark, som du kan læse meget mere om nedenfor. Du kan også blive klogere på, hvordan du selv renser dine fliser.

Derfor bør du overveje en professionel fliserenser

Der er generelt mange fordele ved at hyre en professionel fliserenser i stedet for at kaste dig ud en rensning af fliser selv. Det er specielt en god idé at hyre en professionel fliserenser første gang, du oplever grimme fliser. Her er der nemlig risiko for, at du ikke selv formår at rense fliserne på den rigtige måde, så al snavs fjernes.

Det kræver nemlig en forståelse for den belægning, der har ramt dine fliser. Du sparer derfor en god mængde tid, hvis du tyr til en professionel fliserens. Derudover er du også garanteret et godt og professionelt resultat, så du undgår skader på overfladen af fliserne.

Gør-det-selv-rensning af fliser

Hvis du gerne vil spare pengene og selv stå for en udførlig fliserens, findes der mange metoder, du kan ty til. Oplever du for eksempel problemer med, at dine fliser er ramt alger, er det vigtigt, du sætter dig ind i, hvordan du specifikt fjerner algerne. Alger er heldigvis forholdsvis nemme og kan enten fjernes med en stivkost og algefjerner eller højtryksrenser.

Det er dog vigtigt at være bekendt med, at algefjerne kan indeholde uønsket kemi. Forbrugerrådet Tænk har derfor delt fem tips til, hvordan du kan fjerne alger uden nogen former for kemi. Her kan du også læse mere om fliserens priser.

Sørger du nemlig ikke for at købe algefjerner uden kemi, risikerer du at forurene miljøet. For at undgå dette under en fliserens, kan du langt hen ad vejen faktisk komme langt med en god og stiv fejekost eller en højtryksrenser og godt med vand og sæbe. Hvis det er nødvendigt med algemidler, er det vigtigt at vælge dem, der er godkendte af Miljøstyrelsen.

Til en fliserens er det vigtigt, at du først bruger algefjerneren eller anden form for belægningsrens, når fliserne er renset i dybden. Behandlingen sørger for, at du renser fliserne i dybden, så du er sikker på at alger eller anden belægning er helt nedbrudt.

Uanset belægning kan du altid anvende en professionel fliserensermaskine, der er både effektiv og skånsom, så du undgår skader på dine fliser. Fliserens kan altså foretages på mange måder, men det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i både metoder og produkter, inden du går i gang. Husk også, at der ved rens af fliser altid er mulighed for at få en professionel fliserens, hvis du vil være sikker på, det bliver gjort rigtigt fra start.

Del artikel

Andre læser også