Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flot kåring: Odense-museum vinder særlig pris

Af Stine Kjølby Christensen

Nummer 1 ud af 45 museer: Carl Nielsen Museet er Årets mest overraskende museumsbesøg

Det nye Carl Nielsen Museet er netop blevet udpeget som ”Årets mest overraskende museumsbesøg” af det klassiske P2-program Aftryk.

Vinderne blev annonceret i forbindelse med en særudgave af programmet, der sendes på DR-kanalen P2. Udnævnelsen sker blandt de 45 danske museer, programmets værter har nået at besøge i løbet af 2023.

I motivationen for prisen hedder det:

”Med lys- og lydeffekter bliver vi ført gennem Carl Nielsens virke, og selv om vi kender musikken og historien, ved vi aldrig, hvad der venter bag næste hjørne på Carl Nielsen Museet.

Rejsen føles konstant relevant, fordi museet med en perfekt balance mellem konkrete genstande og digitale virkemidler pirrer vores nysgerrighed, fantasi og musikglæde”.

Stor ros til museet

Carl Nielsen Museets museumsinspektør Ida-Marie Vorre siger om udnævnelsen:

”Carl Nielsen formåede selv hele livet igennem at fortsætte med at overraske og forny sig musikalsk, og derfor har netop det overraskende element været et væsentligt kriterie for udformningen af det nye museum, og det er fantastisk, at det lige netop er det overraskende og uforudsigelige, vi får opmærksomhed for.

Carl Nielsen insisterede på at gå sine egne sansende og eksperimenterende veje og han havde stort mod og en dynamisk energi. Af den grund kan hans musik ikke puttes i bås, den bryder genrer og forundrer.

Det er netop med afsæt i Carl Nielsens musik, vi gerne vil vække gæsternes nysgerrighed for ham og hans virke, men også for musik og musiks virkning i det hele taget”.

P2 Aftryk uddeler tre priser: ”Årets mest overraskende museumsbesøg”, ”Årets smukkeste museumsbesøg” og ”Årets mest tankevækkende museumsbesøg”.

Det er anden gang, prisen uddeles. Sidste år fik Copenhagen Contemperary, der udstiller samtidskunst på Refshaleøen, prisen som mest overraskende museumsbesøg.

Del artikel

Andre læser også