Flyv direkte til sydens sol fra Odense: Flere flight only-billetter

Skrevet af: Morten Hopballe

Drømmer du om solen, maden, vinen og temperamentet i Italien, og er du typen, der helst selv vil planlægge ferie, så er der godt nyt for dig. Gislev Rejser har nemlig øget antallet af flight only-billetter fra HCA Airport til Pisa, Napoli og Verona.

“Vi oplever, at efterspørgslen på flight only-billetter fra Odense er stigende. Det er selvfølgelig først og fremmest muligheden for selv at planlægge sin ferie, som mange er tiltrukket af. Derudover er HCA Airport attraktiv at rejse fra, da den er let tilgængelig med gratis parkering og let og nærværende service, som vores gæster sætter pris på,” siger Niels Ravn Eriksen, Kommerciel Chef hos Gislev Rejser, der har øget kapaciteten af flight only-billetter på deres charterafgange under konceptet Gislev Connect.

Nemt og hurtigt fra A til B

Gislev Connect er et tilbud til dem, som bare vil hurtigt, effektivt og sikkert fra A til B, og som ikke har brug for øvrige ydelser ude på destinationerne. Der er altså ikke tale om en egentlig ruteflyvning, som er regelmæssig flyvning med passagerfly på en fast rute, men derimod et tilbud om større fleksibilitet, når man selv kan planlægge sin rejse.

Med Gislev Connect kan man fra begyndelsen af april og helt indtil slutningen af oktober købe en flybilet på den i perioder ugentlige afgang til enten Pisa, Napoli eller Verona. Gislev Rejser regner med at sende i alt 7.000 -7.500 passagerer på ferie fra HCA Airport i denne sæson. Heraf forventer Gislev, at omkring 400-600 billetter vil blive solgt som Gislev Connect.

Håb om ruteflyvning fra Beldringe

I HCA Airport glæder man sig over initiativet med Gislev Connect og håber at se flere af den slags tilbud i fremtiden, så man på et tidspunkt kan have egentlig ruteflyvning fra Beldringe.

“Det er meget positivt, at efterspørgslen på flight only er stigende, og derfor er det fortsat vores ambition at tiltrække rutefly til HCA Airport og gerne i et samarbejde med charter- og rejsearrangører. Vi er meget glade for, at Gislev Rejser tilbyder de rejsende denne mulighed,” siger den nyudnævnte direktør i HCA Airport, Hans Okholm Vejrup, der officielt tiltræder stillingen den 1. august 2017.

Der vil være omkring 10-30 flight only-billetter til salg på afgangene til Pisa, Napoli og Verona.  Læs mere om Gislev Connect og book din rejse her: http://www.gislev-rejser.dk/flybilletter

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019