Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe overraskelse: Første søløveunge i 10 år i Odense ZOO

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Odense ZOO
Foto: Odense ZOO

Det var noget af en overraskelse, der mødte dyrepasserne i Odense ZOO, da de lørdag morgen kom forbi søløveanlægget. Her var tre søløver nemlig pludselig blevet til fire.

“Min kollega ringede til mig og sagde, at der var kommet en ekstra søløve. Jeg svarede, at det altså ikke var 1. april,” siger Sandie Hedegård Munck, der er dyrepasser og ansvarlig for søløverne.

Hendes umiddelbare mistro skyldes, at det egentlig ikke burde kunne lade sig gøre med en unge allerede nu.

Mens de to søløvehunner er kønsmodne, burde havens unge han, Pedro på tre år, først blive kønsmoden om et år eller to. Hannen må dog siges at have været tidligt ude, for den var altså god nok – der var kommet en fin, lille unge til verden.

“Jeg kørte herud og kunne med glæde konstatere, at vores yngste hun, Maggie, havde fået en unge,” fortæller Sandie Hedegård Munck.

Den første siden 2011

Ungen, som det endnu ikke har været muligt at kønsbestemme med sikkerhed, er den første i Odense ZOO siden 2011, hvor de senest havde en avlshan. Siden har haven kun haft hunner, indtil vi de januar sidste år hentede hannen Pedro i Stuttgart.

Selvom det er første gang, at hunnen Maggie får en unge, klarer hun det over al forventning, fortæller Sandie Hedegård Munck:

“Jeg har nærmest aldrig set hende så rolig. Hun er meget omsorgsfuld og tager sig af ungen præcis, som hun skal. Så indtil videre går det rigtig, rigtig godt.”

Søløveungen kan opleves i anlægget af gæster allerede nu.

Del artikel

Andre læser også