Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Første spadestik taget: Nyt kollegie klar i Odense om to år

Af Jens Erik Møller

Om mindre end to år kan godt 300 studerende glæde sig til at åbne døren til deres nye værelse på PFA-kollegiet i Odense.

Første spadestik blev taget fredag 8. juni med deltagelse af blandt andet borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Kollegiet er det første af fire PFA-kollegier i de fire største studiebyer i Danmark, pensionsselskabet PFA tog initiativ til at bygge i anledning af sit 100-års jubilæum i 2017.

Tilsammen får de fire kollegier plads til godt 1000 studerende, og de vil koste mere end en milliard kr. at opføre. I dag, fredag 8. juni, blev første spadestik taget til kollegiet i Odense.

Det bliver som det første færdigt i begyndelsen af 2020, og det får plads til omkring 300 studerende.

”Uddannelse spiller en afgørende rolle i det danske samfund, og med den stigende søgning mod mange uddannelser er der rift om boliger til et SU-budget i særligt de store uddannelsesbyer som Odense.

PFA vil gerne være med til at understøtte, at vi i Danmark udvikler os som videnssamfund, og at studerende kan få en solid base med trygge rammer og ro til fordybelse.

Her kommer de til at bo i et moderne bæredygtigt byggeri med fokus på fællesskab og læring, som vi ønsker skal blive et nyt samlingspunkt for studerende i Odense,” siger Allan Polack, Group CEO i PFA.

Ligger midt i City Campus-området

Kollegiet i Odense bliver på 12.659 kvadratmeter, og det kommer til at ligge centralt i Toldboldgade midt i City Campus-området ved havnen i Odense. Kollegiet opbygges i bæredygtige materialer som et kvadratisk 8-tal, hvor hjertet af bygningen bliver indrettet til læring og skal fungere som socialt samlingspunkt.

Det er tegnet af Arkitema Architects og entreprenøren er CASA A/S.

Det er her – på hjørnet af Næsbyvej og Toldbodgade – at det nye kollegie skal bygges. Illustration: PFA Pension

Investering i fremtiden

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ser ligeledes frem til, at 300 flere studerende kan få tag over hovedet i landets tredjestørste by, hvor omkring 15 procent af indbyggerne er studerende.

”Odense har på få år fået 10.000 flere studerende, som er med til at skabe liv og dynamik i byen og medvirker til Odenses udvikling.

Med PFA’s kollegie bliver der skabt endnu bedre rammer for de studerende, og det nye kollegie underbygger Odenses transformation og position som en attraktiv studieby,” siger Peter Rahbæk Juel.

Fakta: PFA-kollegiet i Odense

  • 298 værelser på 20 kvadratmeter. Samlet areal 12.659 kvadratmeter (inklusive fællesarealer).
  • Opskrivning begynder efter forventningen i midten 2019 og kan foretages på mitpfa.dk/boliger.
  • Værelserne har alle eget badeværelse og er opdelt i grupper (’bo-familier’) à 10-12 værelser, der deler fælleskøkken og fællesrum i et familielignende fællesskab. Altaner binder ’bo-familierne’ sammen og giver de studerende let adgang til grønne udearealer.
  • Der er rekreative fælles gårdrum på i alt 2.400 kvadratmeter samt store rekreative udendørsarealer.
  • Kollegierne kommer til at bestå af 3 og 4 etagers bygninger.
  • Der kommer fællesfaciliteter som lærings- og studierum, fælles vaskeri, fitnessrum, musikrum og værksted.
  • Bæredygtigt byggeri: Kollegiet i Odense bliver opført med delvis grønne facader, regnvandsopsamling og genanvendelige, robuste materialer. PFA går efter en DGNB-certificering af kollegiebyggerierne.
  • Arkitekten bag projektet er Arkitema Architects, og entreprenør er Casa.

Del artikel

Andre læser også