Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Første weekend med nye åbningstider: Fyns Politi håber på færre støj-klager

Af Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Værtshuse og andre serveringssteder kan nu holde åbent til kl. 02.00, hvis der ikke lukkes nye kunder ind på stedet efter kl. 23.00.

Fyns Politi følger udviklingen nøje og vil være til stede i nattelivet for at hjælpe serveringsstederne med de nye regler, men forventer også at restauratører og gæster fortsat selv tager ansvar.

“Min besked til restauratørerne og de festglade fynboer er klar: Kom nu – det her kan vi godt klare, og vi klarer det på en forsvarlig og god måde,” siger politidirektør i Fyns Politi Arne Gram om de nye regler.
Han fortsætter;

“Vi er selvfølgelig til stede i bylivet for at sikre, at reglerne bliver fulgt, men vi forventer også, at restauratørerne og gæsterne tager de nye regler alvorligt og følger dem.”

Det siger reglerne:

De nye regler betyder, at et serveringssted må holde åbent til kl 02, hvis de ikke lukker nye gæster ind efter kl 23. Hvis et serveringssted lukker nye gæster ind efter kl 23.00, så skal de derimod lukke kl 24.00.

“Det er vigtigt at huske, at reglerne er blevet indført for at understøtte den langsomme og forsvarlige genåbning af samfundet. Vi skal fortsat være forsigtige, og derfor vil vi også holde øje med, om reglerne bliver overholdt.

Ellers kan der vanke bøder,” siger politidirektør Arne Gram.

Færre anmeldelser om musik til ulempe

Fyns Politis håber, at de nye regler vil føre til færre anmeldelser om musik til ulempe.

I juli og august har der nemlig været en eksplosiv stigning i antallet af anmeldelser af musikgener på Fyn, på hhv. 334 anmeldelser i juli og 320 anmeldelser  i august – indtil videre.

“Vi håber selvfølgelig, at de nye regler kan sætte en dæmper de mange anmeldelser om høj musik, og være med til at flytter festen væk fra villakvarterne og tilbage til nattelivet, hvor det trods alt hører mere hjemme.

Men vi følger udviklingen tæt og er tilstede der, hvor der er brug for os – hvad enten det er i nattelivet eller i villakvartererne,” afslutter Arne Gram.

Udviklingen i anmeldelser om musik til ulempe:

Juli 2019: 125 anmeldelser
Juli 2020: 334 anmeldelser

August 2019: 101 anmeldelser
August 2020: 320 anmeldelser

Del artikel

Andre læser også