MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Politiet laver Top 10: Folk med disse navne svindles mest

Af Christina Frederiksen

De svindlere, der franarrer ældre mennesker deres penge, går målrettet efter de navne, der indikerer, at offeret er en del af den ældre generation.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politikredsen har lavet en liste over udsatte navne i det område, som kredsen dækker, og den viser tydeligt hvilke navn, svinderne orienterer sig mod. Og der er ingen grund til at tro, at samme tendens ikke skulle gøre sig gældende på Fyn og i resten af landet.

Top 10-navnene er følgende:

1. Else

2. Birthe

3. Kirsten

4. Jytte

5. Karen

6. Birgit

7. Jette

8. Bente

9. Ingelise

10. Lis

Også mandenavne som Ole, Jan og Hans optræder på listen over de pt. mest udsatte navne.

“Et godt råd til de ældre er, at de skal sørge for at få udeladt nummer, så man ikke kan slå deres navn og nummer op på Krak og lignende steder.

Og så skal de aldrig være bange for at lægge på, hvis de bliver ringet op uopfordret. Mange er alt for høflige, og det udnytter svindlerne”, siger politiinspektør Thomas Tarpgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

En opgørelse viser, at antallet af ældre, der udsættes for svindel, har været stigende de seneste år.

I 2023 blev i alt 787 personer over 60 år i Midt- og Vestsjællands Politis 10 kommuner udsat for svindel, viser en opgørelse, som politikredsen har udarbejdet.

“For mange ældre er det stadigt forbundet med stor skam at blive snydt på den måde. Men svindlerne er meget veltalende og kalkulerende.

Så man kan nemt blive forvirret og lokket til at udlevere sine kontooplysninger og sine hævekort, hvis man ikke passer på. Og man kan desværre miste store summer”, siger Thomas Tarpgaard.

Politiet opfordrer også pårørende, plejepersonale og andre, der har kontakt til ældre i den udsatte aldersgruppe, om at tage snakken med dem om, hvorfor det er vigtigt at de er på vagt over for uønskede telefonopkald.

Del artikel

Andre læser også