Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mød Drabschefen og anklageren: Få et helt unikt indblik i Ubådssagen

Af Michael Qureshi
Her fra tv-serien Efterforskningen, hvor drabschefen spilles af Søren Malling 
Pressefoto: TV 2
Her fra tv-serien Efterforskningen, hvor drabschefen spilles af Søren Malling Pressefoto: TV 2

Senere i år kan du få et helt unikt indblik i drabssagen, som hele verden fulgte tæt tilbage i 2017.

Tikko har netop åbnet op for et foredrag, hvor du kan opleve de to centrale nøglepersoner fra sagen.

Tidligere drabschef Jens Møller Jensen og advokat og anklager Jakob Buch-Jepsen giver dig på aftenen et detaljeret billede af forløbet.

Netop de to blev også portrætteret i den populære TV-serie Efterforskningen, men nu har du altså mulighed for at møde de virkelige personer bag.

De kommer til Odense med foredraget d. 13. september 2021.

En af karrierens største sager

Hør om den storstilede efterforskning til lands, til vands og i luften

To personer sejlede ud i en ubåd – kun én kom tilbage. Peter Madsen blev siden fængslet og dømt for mordet på journalisten Kim Wahl.

For drabschef Jens Møller Jensen blev det fra august 2017 en af karrierens største sager.

En sag, der krævede mange timers arbejde, en god portion kreativ tænkning og store beslutninger – både i forhold til efterforskningen og det juridiske spor sagen.

Hør de to garvede mænd fortælle om det unikke samarbejde og alsidige teamwork, og om hvordan der blev arbejdet målrettet på, at nå hele vejen rundt i den komplekse sag for at få den opklaret.

Dom og retfærdighed

Du kommer som publikum både med ind i de indledende retsmøder, hvor gerningsmanden flere gange fik forlænget varetægtsfængslingen, inden den afsluttende retssag, og hvor den mistænkte igen og igen kom med skiftende historier og nye forklaringer.

De to herrer fortæller også om, hvordan det er at arbejde med en sag, der følges så intenst tæt af medierne, og hvordan det er at tale med de pårørende i den slags sager.

Det er en grusom historie, som alligevel giver håb om, at selv den mest bestialske forbrydelse ikke betaler sig. Retfærdigheden sker til sidst fyldest.

Både Jens Møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen fik undervejs et godt og nært forhold til den afdødes forældre, som også var til stede under retssagen.

Drabschef Jens Møller Jensen

I over 37 år har tidligere drabschef Jens Møller Jensen været med til at efterforske nogle af nyere tids største kriminalsager og har både arbejdet med efterforskning af drab, røverier, vold, seksualkrænkelser, brand, terror og narko.

Udover ubådssagen stod Jens Møller Jensen også i spidsen for efterforskningen under terrorangrebene i København ved Krudttønden og Synagogen, og han har været med til at efterforske drabet på revisoren på Østerbro, bomben på Hotel Jørgensen og sagen, som pressen kaldte “morfarmorderen”.

I 2018 udgav han sine erindringer skrevet i samarbejde med Stine Bolther “Opklaret – drabschefens erindringer”.

Advokat Jakob Buch-Jepsen er især kendt for sit arbejde som specialanklager ved anklagemyndigheden hos Københavns Politi.

Sagerne er mange, men blandt de mest kendte er triple-drabet på Frederiksberg, grov voldtægt på havnen i København og ikke mindst ubådssagen.

Jakob Buch-Jepsen arbejder i dag som advokat ved Koch / Christensen Advokatfirma og udgav i fjor bogen “Jeg som anklager” skrevet i samarbejde med Stine Bolther.

Både Jens Møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen har hjulpet filmselskabet Miso Film med udarbejdelsen af fiktionsserien ’Efterforskningen’ om netop ubådssagen. En serie, der havde premiere på TV2 i efteråret 2020.

Hvad: Fra Anholdelse til Dom – Ubådssagen helt tæt på
Hvor: Magasinet, Odense
Hvornår: 13. september 2021
Køb billetter her

Del artikel

Andre læser også