Forlænget weekend i Odense: Fra dans, kunst og teater til morgenkoncert med Hjalmer

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Hjalmer.
Hjalmer.

Store Bededag i morgen betyder forlænget weekend for de fleste og en masse tid til sjove aktiviteter. Vi giver dig her inspiration til, hvad du kan bruge dine fridage på i Odense. Weekenden byder på alt lige fra Dansens Dag og yoga til kunst, teater og morgenkoncert med Hjalmer.

God weekend.

Events

Torsdag kl. 19-21: Torsdagsquiz i Arkaden
I aften er quizmaster Kristian Fjord klar til at fyre op under Arkadens ugentlige torsdagsquiz. Her kan du få trænet din paratviden og vinde lækre præmier.

Tilmelding koster 100 kr. (inkl. fire kolde øl eller sodavand), og der kan maks. være fire på et hold.
Meld dig og dit hold til ved at sende 100 kr. til 19284 med jeres holdnavn. Læs mere om torsdagsquizzen på Arkaden her.

Torsdag-lørdag: Hygge i Storms Pakhus
Start din forlængede weekend ud med argentinsk tango i Storms Pakhus.

I morgen er der desuden livemusik i Storms Pakhus fra klokken 19 til 22. Det er den lokale singer-songwriter, Peter Øhlers, som med guitaren i hånden vil præsentere sin egen akustiske fortolkning af en række kendte sange.

I anledning af kampagnen Danmark Spiser Sammen kan du desuden gå på gastro-safari i de lækre madboder på Storms lørdag. Det er fra klokken 18 til 20, hvor du får tildelt et værdikort på 150 kr. som du kan bruge i alle madboderne samt i de mange barer. Derudover får du en gratis øl eller sodavand.

Storms sørger for et fællesområde, hvor de garanterer de perfekterammer for gode grin, sjove samtaler og nye bekendtskaber. Læs mere om Danmark Spiser Sammen i Storms Pakhus her.

Hver lørdag fylder en DJ desuden hallerne med lækker lyd, der kan få danseskoene til at flytte sig.

Storms Pakhus.

Fredag kl. 16-17.30: Store Bededagsyoga i Café ODEON Social
Start weekenden med at forkæle dig selv med yoga og afspænding sammen med Tina fra Yin & Yoga i Café ODEON Social.

Du skal blot møde op i tøj, du kan bevæge dig i og medbringe yogamåtte/træningsmåtte og gerne et tæppe eller en trøje, så du ikke kommer til at fryse under afspændingen.

Læs mere om Store Bededagsyoga i Café ODEON Social her.

Fredag-søndag: Fødselsdagsweekend hos Papas Papbar
Papas Papbar har fødselsdag og fylder 2 år. Det fejrer de med fødselsdagsfest hele weekenden.

Hele weekenden er der fri adgang til alle spil på papbaren og en masse gode tilbud på mad og drikke.

Læs mere om fødselsdagsweekenden på Papas Papbar her.

Musik

Torsdag kl. 20: Klumpen & Raske Penge på Posten
I dag kan du opleve Klumpen & Raske Penge, som har samlet et nyt band.

Sammen har Klumben & Raske Penge spillet alt fra piratfester til Orange Scene og vundet intet mindre end en Steppeulv for årets bedste live navn. Deres hidtidige band 80erne er opløst, og nu har de samlet et nyt band med en håndplukket besætning, som må siges at være eliten af danskere med reggae erfaring.

Billetter koster 205 kr. i forsalg og 225 kr. i døren, og du finder dem her.

Fredag kl. 21: Koncert med EIRENE, Favor og PALA på Posten
I morgen aften spiller EIRENE, Favor og PALA på Posten. Fællesnævner for alle tre artister og bands er en ubeskrivelig kærlighed til musikken og ikke mindst at møde sit publikum ude på spillestederne.

Bandet EIRENE har imponeret publikum med deres fanden-i-voldske, højenergiske soul-pop. PALA er kendetegnet ved forsanger Søren Ulsigs smukke, mørke, dystre vokal, og sammen skaber PALA elegante popsange, som man ikke kan undgå at synge med på. Endelig leverer Favor en kæmpe fest med sine retro-80’er
popsange.

Billetter koster 95 kr. i forsalg og 115 kr. i døren, og du finder dem her.

Lørdag kl. 10: Morgenrock med Hjalmer på Dexter
Lørdag morgen kan du starte dagen i godt selskab til Morgenrock med Hjalmer. Der bliver serveret brunch fra klokken 10 til 11.30, og så starter koncerten med Hjalmer klokken 11.30.

Hjalmer debuterede i februar måned sidste år, og siden har der været fart over feltet. Den unge odenseaner, som er søn af Kim Larsen, har med sin karakteristiske stemme og folkelige melodier spillet sig ind i vores hjerter.

Læs mere om Morgenrock med Hjalmer på Dexter her.

Hjalmer.

Lørdag kl. 19.30-01: Under Odense på Kulturmaskinen
Under Odense er et arrangement, hvor nogle af de mest fremtrædende og lovende lokale upcoming bands præsenteres – Alle med potentiale til at nå ud over Fyns grænser.

Line-uppet består af: Statisk, De Uanstændige, Excellence Enterprise, Summit og Keywords.

Der er gratis indgang, og du kan læse mere om Under Odense her.

Lørdag kl. 21: Metal Mekka på Posten
Oplev bandet Anubis Gate, som siden starten af årtusindet har lavet klassisk prog metal i international klasse. Efter en lang række anmelderroste studieudgivelser udgav Anubis Gate deres seneste mesterværk, Covered In Black. Bandet lover et lækkert miks af sange både fra Covered In Black og resten af deres bagkatalog.

Billetter koster 140 kr. i forsalg og 150 kr. i døren, og du finder dem her.

For familien

Fredag kl. 11-15: Familiedag i Den Fynske Landsby
Så er det tid til, at fårene i Den Fynske Landsby skal af med vinterpelsen, og det sker ved hjælp af en fåresaks. På denne dag kan du møde uldkonerne, der viser, hvad man skal gøre, når ulden er klippet af. Og i anledning af Store Bededag, serverer kokkepigerne også hjemmebagte hveder.

Læs mere om familiedag i Den Fynske Landsby her.

Den Fynske Landsby.

Fredag-søndag kl. 10-16: Tag på drømmerejse på Danmarks Jernbanemuseum
Frem til den 13. maj inviterer Jernbanemuseet på drømmerejser tilbage i tiden og giver dig og din familie mulighed for at udleve jeres rejsedrømme. Hver dag er det muligt at tage på fire drømmerejser med mange tilknyttede aktiviteter. Når I ankommer til museet, får I udleveret et pas. I vælger selv, om I vil til Harzen, Paris, Norge eller Athen. Undervejs løser I en række opgaver, og ved hver rejsestation får I et stempel i passet. Til slut udleveres en rejsebadge som præmie.

Når I er færdige, kan I rejse videre i Drømmenes Kupé, som er museets udstilling om danskernes togrejser til fremmede destinationer. I kan også tage flotte billeder fra jeres drømmerejser med jeres smartphones eller lave jeres helt egen scrapbog fra en Drømmerejse.

Læs mere om museets drømmerejser her.

Søndag: Dansens Dag i Odense
På søndag fejrer Odense Dansens Dag, og dagen byder blandt andet på salsa, swing, ballet, linedance, mavedans, akroyoga, battle og danseworkshop.

Dagen rundes af med en dansefest i Kulturmaskinen, hvor alle danseglade odenseanere inviteres til at danse med.

Find hele programmet til Dansens Dag 2018 i Odense her.

Kultur og sport

Fredag-søndag kl. 10-17: Hergé på Brands
Vi kender alle sammen Tintin – men kender du også hans far? Brandts nye udstilling Hergé byder på originale tegninger og skitser til Hergés verdensberømte album om Tintins oplevelser.

Som noget særligt præsenterer udstillingen en måske ukendt side af Hergé som kunstner og reklametegner med passion for samtidskunst.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Hergé.

Lørdag kl. 16: Forestillingen “Hændelsen” på Odense Teater
Forestillingen “Hændelsen” handler om korlederen Clara, som en dag byder en ung mand velkommen i kirken på den ugentlige kordag. Kort efter har den unge mand mejet hele koret ned med et maskingevær. Clara overlever, men det var som om hendes sjæl forsvandt den dag.

Læs mere om Odense Teaters forestilling “Hændelsen” her.

Shopping

Torsdag kl. 10-21: Open by night i Tarup Center
I dag holder Tarup Center Open by night til klokken 21, og du kan opleve Rasmus og Sigmund fra dette års X-factor. Læs mere her.

Lørdag kl. 8-13: Torvedag i Odense City
Alle lørdage året rundt er der torvedag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Her kan du købe alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Lørdag kl. 10-16: Åbent i Odense City
Butikkerne i Odense City holder åbent hver lørdag fra klokken 10 til klokken 16. Så tag familien, vennerne eller kæresten under armen til en god shoppetur i midtbyen og hold varmen med en dejlig kop varm kakao.

Lørdag kl. 10-16: Butikkerne i Tarup Center holder åbent
Tag på shopping i det hyggelige Tarup Center, der holder åbent lørdag klokken 10-16.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Hver lørdag og søndag holder Rosengårdcentret åbent fra klokken 10 til klokken 17. Enkelte butikker kan dog holde søndagslukket.

Café inviterer til Blomsterfestival og kagebord

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense Blomsterfestival skydes i gang her torsdag den 16. august.

Det bliver nogle fantastiske dage, hvor Odense udsmykkes med over 100.000 blomster, og der forventes op mod 240.000 besøgende.

Hos Franck A er man i den grad med på blomsterfestival-bølgen. De har nemlig lavet et syndigt tilbud, som gælder fra torsdag til søndag under blomsterfestivalen.

Fire varianter på en tallerken

De inviterer nemlig til Blomsterfestival og kagebord. Her serveres en tallerken med fire varianter af lækre kager til 75 kr.

“Efter en god travetur rundt i smukke blomsterdækkede Odense er det rart med en pause og lidt til den søde tand.

På Franck A får du dit eget kagebord med 4 kagevarianter på en samlet servering i en størrelse, som stadig giver plads til at smage dem alle. Er du mere til blot en enkelt variant, klarer vi også den,” skriver Franck A på sin Facebook-side.

Har også skaldyrsfad under HCA Festivals

Det er sjældent, at man siger nej tak til noget som helst med ordet kagebord, og Franck A lover også, at det er de helt lækre kager, man henter frem på menuen.

Franck A er i det hele taget i det innovative humør. Under H.C. Andersens Festival har vi tidligere skrevet om deres skaldyrsfad, som lyder helt vildt lækkert. Læs mere om det her

I det hele taget er der godt gang i byen under Odense Blomsterfestival. Du kan læse om de mange events i løbet af dagene her

Tre af de bedste restauranter på én aften: Tag på Restaurant Crawl i Odense

Skrevet af: Jens Erik Møller
Mmoks. Foto: Rico Feldfoss
Mmoks. Foto: Rico Feldfoss

Hvis du kan lide god mad og elsker at spise ude, men aldrig rigtig kan beslutte dig for, hvor du skal spise, så skal du sætte kryds i kalenderen ud for fredag 14. september.

Her kan du nemlig tage med på en helt særlig gastronomisk rejse i form af en restaurant crawl gennem de odenseanske gader.

Som ved en traditionel pub crawl, går du fra sted til sted og smager en enkelt ting hvert sted, hvorefter du fortsætter turen. Til denne særlige restaurant crawl kommer du forbi tre af Odenses bedste restauranter.

Restauranterne har frie tøjler

Rundturen begynder på Gråbrødre Plads kl. 17.30 med en læskende Schiøtzøl fra Albani. Hefter fortsætter aftenen med besøg på mmoks, Bryggeriet Flakhaven og Restaurant Grand.

Hver af de tre restauranter har frie tøjler til at sætte deres helt specielle aftryk på crawl-menuen, men du kan se frem til en smagsoplevelse af de store alle tre steder. Hertil serveres naturligvis fynske øl.

Menuen er ikke fastlagt helt endnu, men forretten består af fisk, hovedretten er med okse og svin, mens desserten er lavet på sæsonens frugt og grønt.

Efter aftenens kulinariske færd med lækker mad fra mmoks, Bryggeriet Flakhaven og Restaurant Grand går turen til Arkaden Food Market, hvor aftenen afsluttes med forfriskende drikkevarer.

Arrangementet er en del af SPIS! Odense Food Festival, som løber af stablen i uge 37.

Du kan læse mere om restaurant crawlen og bestille billet her

Fede events over hele byen: Spoken Word Festival indtager Odense

Skrevet af: Jens Erik Møller

Festivalerne falder tæt i disse dage her i Odense, og hvis du ikke er så meget til blomster, som også har sin egen festival i disse dage, så byder Spoken Word Festival byder på fantastiske arrangementer dage med det talte ord i centrum.

Fra onsdag 15. august og helt frem til 28. august risikerer du derfor at blive bjergtaget af historiefortælling, rap, sang, talekunst, poetry slam, poesi, musik og rytme – altså ord i alle dets mange afskygninger.

Spoken Word Festival er en festival med noget på hjertet og vil meget gerne inspirere, udfordre og underholde dens gæster, og der er masser af arrangementer med en bred vifte af forskellige kunstnere fordelt over festivalens dage.

Comedy, ord-salon og unik koncertmatch

Festivalen byder på et ret omfattende program, og det bliver umuligt, at nå det hele.

Der er musikalsk spoken word i form af Musokes Odyssé, der giver gratis koncert på Storms Pakhus 18. august. Der er ord-salon flere af festivalens dage i blandt andet Kulturmaskinen og på Studenterhus Odense med forfattere som Martin Hall, Leonora Christina Skov og Claus HøxBroe.

Du kan også opleve et helt unikt og anderledes koncertmatch, når barokmusik fra Via Artis Konsort møder rapperen Pelle Møllers stærke tekster og rytmiske frasering. Det sker på Teater 95b onsdag 22. august.

Der er Late Night Comedy Open Mic på Studenterhus Odense 23., 24. og 25. august, hvor komikerne Jacob Schnohr, Heino Hansen og Jacob Wilson kan opleves på slap line hver sin aften.

Eller også kan du tage til midnatskoncert 25. august på Kulturmaskinen og opleve en ny og original stemme på den dansksprogede rockscene. Her optræder Verdens Sidste Idé med deres viltre tekster og ørehængende melodier, som præsenterer lytteren for et finurligt og eftertænksomt univers.

De er tidligere blevet sammenlignet med etablerede navne som The Minds of 99, Peter Sommer og Benal og befinder sig musikalsk og sprogligt et sted mellem dem – samtidig med de naturligvis er helt sin egen.

Men der er mange flere ord fordelt over mere end 10 forskellige lokationer. Du kan få det fulde overblik over det omfattende program på festivalens hjemmeside, hvor du også kan købe billetter.

Store biografdag nu på søndag: Kom i biffen for en 50’er

Skrevet af: Jens Erik Møller

Går du også ind for, at film skal ses i biografen, så er nu på søndag d. 19. august en helt særlig dag.

For her kan du se de nyeste film for en flad 50’er. Det gælder hele dagen for alle gæster og for alle slags til film i Nordisk Film Biografen i Odense Banegård Center.

Det sker, når Nordisk Film Biografer over hele landet fejrer filmens verden.

På Nordisk Films Store Biografdag bydes danskerne tilbage fra ferie og ind i de kølige biografsale, hvor sommerferiens oplevelser afløses af eventyr på det store lærred.

Over 70.000 danskere i biffen på samme dag

For mange danskere begynder hverdagen igen, men det skal ikke betyde et farvel til de store og nære begivenheder, som mange har haft med familien i ferien.

Biografen danner en oplagt ramme for fælles oplevelser med familien, venner eller måske kollegerne.

“I biografen er vi sammen om en oplevelse. Ikke bare med dem, vi er fulgtes med i biografen, men også med de andre gæster, som man ikke kender. Det at få en fælles oplevelse sammen – at grine, græde eller gyse sammen – er noget, som danskerne stadig sætter stor pris på.

Det kunne vi se ved vores Store Biografdag sidste år, hvor over 70.000 danskere besøgte os i løbet af en enkelt søndag rundt omkring i vores 22 biografer i Danmark,” siger Vibeke Pallisgaard Wolfsberg, der er kommerciel direktør i Nordisk Film Biografer.

Pressefoto Nordisk Film Biografer

“Mission: Impossible 6”, “Mamma Mia 2” og børnefilm for de mindste

Biografdagen byder på film til både store og små. Helt ude på kanten af biografsædet er der højspændt action i den nyeste “Mission: Impossible 6 – Fallout” med Tom Cruise, der for sjette gang spiller rollen som IMF-agenten Ethan Hunt. Også Denzel Washington gør comeback i rollen som McCall i actionthrilleren “The Equalizer 2”.

For familierne er Lille Per på spil i “Far til Fire i Solen”, og der er elskelige vampyrer og søde bier i “Hotel Transylvania 3” og “Bien Maja”. Til de lidt større børn vises den danske fantasy-film “Landet af Glas” med MGP-vinderen Clara Ofelia i hovedrollen.

Gysermusklerne kan røres til “The Meg”, hvor en monsterhaj lurer i havets dyb, og i den mere muntre afdeling kan ABBA-fans synge med på de populære hits i “Mamma Mia: Here We Go Again!”, hvor Meryl Streep er på vej til at blive bedstemor og fortidens forviklinger måske bliver opklaret.

Hvad der ellers er på filmplakaten søndag 19. august kan ses på Nordisk Films Biografs hjemmeside.

Forventer op mod 240.000 besøgende: Blomsterfestival starter i denne uge

Skrevet af: Jens Erik Møller

Siden 1999 har vi hvert år haft en særlig blomsterfestival her i Odense, hvor bymidten forvandles til én stor urban have med fortryllende blomstermiljøer.

I år afvikles den populære festival fra på torsdag d. 16. august og fire dage frem.

Odense Blomsterfestival har efterhånden udviklet sig til at være en af byens helt store begivenheder i sensommeren.

Op mod 240.000 gæster ventes at komme fra nær og fjern for at beundre de mange blomsterudsmykninger i byen. Man estimerer, at der i alt bruges omkring 100.000 blomster under festivalen.

Traditionen tro samles festivalen hvert år om et tema, som hjælper til med at give et blomsterparadis spækket med kunst, kultur og underholdning for hele familien.

Årets tema med afsæt i bæredygtighed

I år er temaet Cycling-Recycling, som er opstået med afsæt i tanker om bæredygtighed, grønt fokus og genbrug. Under festivalen vil du således opleve Danmarks Cykelby Odense og natur og blomster smukt smeltet sammen.

Byen kommer under festivalen til at stå på den anden ende med forskellige blomsteraktiviteter og udstillinger, der alle er gratis.

Du kan opleve 43 unikke udstillinger, og herunder giver vi et samlet overblik over nogle af de mange forskellige aktiviteter. Du kan blandt andet deltage i en planteworkshop, blive bedre til blomsterbinding, ”skide til måls” i miljøteltet, vinde krydderurter, få gode råd fra gartneren – og meget, meget andet.

Åbningsceremoni på Flakhaven

Blomsterfestivalen skydes officielt i gang med en åbningscermoni på Flakhaven torsdag 16. august kl. 17.

Her åbnes festivalen af Energi, klima- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholdt, og der navngives traditionen tro en ny blomst. For at bevare spændingen om, hvad eller hvem, der lægger navn til den nye blomst, holdes kortene tæt ind til kroppen af festivalarrangørerne.

Tidligere er den lyseblå klokkeblomst i campanula-familien navngivet “Kronprinsessens klokkeblomst” efter protektor, Kronprinsesse Mary.

Pladsen på Flakhaven udgør samtidig stedet for den største udstilling under festivalen, og den er derfor absolut et besøg værd alle festivalens fire dage.

Blomster-cykeloptog gennem byens gader

Fredag fra kl. 11 til 13 kan du opleve et blomster-cykeloptog fra Falkhaven gennem Vestergade og ned til Amfiscenen ved Brandts Passage.

Her vil skoleelever og foreningen “Cykling uden alder” gå i et festligt blomsteroptog, hvor cykelkurvene og cyklerne er pyntet med danske potteplanter.

I front finder man Cykelmyggen Egon i form af cykelartisten Jimmy Enoch. Efter selve optoget vil der være forskellig underholdning på Amfiscenen med blandt andre Cykelmyggen Egon.

Spiselige blomster i Arkaden

Det ser spændende ud, når kendte kokke pynter deres mad med farvestrålende blomster. For de fleste er det stadig en fremmed ingrediens i køkkenet, men i haven er man omgivet af alverdens spiselige blomster, bladgrønt og urter, som man med fordel kan tage med ind i køkkenet.

Nu kan du blive klogere på de spiselige blomster, når Arkaden Food Market lørdag 18. august kl. 13 inviterer til foredrag indehaveren af Naturplanteskolen og forfatter Aiah Noack.

Hun har blandt andet skrevet bogen “Fantasilater – eventyrlige blomstersalater”, som fortæller om havens mange spiselige blomster og hvilke smagsnuancer, de kan tilføre maden.

Arkaden Food Market er desuden vært for en planteworkshop med blomsterblogger Stine Sjødahl. Det er også lørdag, og fra kl. 10 viser hun blandt andet, hvordan du kan lave sin egen planteskjuler af genbrugsmaterialer.

Blomsterbindings-konkurrence

Antik Blå er vært for en amatør-blomsterbindingskonkurrece

Kom med på guidet rundtur

Vil du være sikker på at se alle de mange farvstrålende blomsterudsmykninger i byen, kan du komme med en guidet og gratis rundtur både fredag og lørdag.

Rundturen begynder kl. 14 ved Odense Glasværks udstilling og stand ved Klosterbakken/Domkirken, og den varer cirka halvanden time. Den er som resten af festivalen gratis, og tilmeldning er ikke nødvendig, du skal blot møde op 15 minutter før afgang.

Du kan læse mere om blomsterfestivalen, udstillinger og aktiviteter på festivalens egen hjemmeside.

Husk det populære plantesalg efter festivalen

Er du ikke fra Odense, men gerne vil se blomsterne alligevel, kan du købe en særlig eventbillet til Blomsterfestivalen.

Billetten koster 59 kr., og den giver dig ret til at rejse tur/retur med både FynBus og DSB på hele Fyn og Langeland til en særlig event, og det uanset hvor på Fyn, du rejser fra.

Husk også det populære plantesalg, når festivalen er slut.

Mandag 20. august fra kl. 14 sælges alle planterne fra festivalens mange blomsterdekorationer således ved DOK5000.

Den første time er der VIP adgang, der kræver en særlig adgangsbillet, der koster 50 kr., men kl. 15 åbnes plantesalget for alle. Indtægterne fra plantesalget går til at dække festivalens mange udgifter.