MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forlænget weekend i Odense: Fra dans, kunst og teater til morgenkoncert med Hjalmer

Af Betina Vestergård Jepsen
Hjalmer.
Hjalmer.

Store Bededag i morgen betyder forlænget weekend for de fleste og en masse tid til sjove aktiviteter. Vi giver dig her inspiration til, hvad du kan bruge dine fridage på i Odense. Weekenden byder på alt lige fra Dansens Dag og yoga til kunst, teater og morgenkoncert med Hjalmer.

God weekend.

Events

Torsdag kl. 19-21: Torsdagsquiz i Arkaden
I aften er quizmaster Kristian Fjord klar til at fyre op under Arkadens ugentlige torsdagsquiz. Her kan du få trænet din paratviden og vinde lækre præmier.

Tilmelding koster 100 kr. (inkl. fire kolde øl eller sodavand), og der kan maks. være fire på et hold.
Meld dig og dit hold til ved at sende 100 kr. til 19284 med jeres holdnavn. Læs mere om torsdagsquizzen på Arkaden her.

Torsdag-lørdag: Hygge i Storms Pakhus
Start din forlængede weekend ud med argentinsk tango i Storms Pakhus.

I morgen er der desuden livemusik i Storms Pakhus fra klokken 19 til 22. Det er den lokale singer-songwriter, Peter Øhlers, som med guitaren i hånden vil præsentere sin egen akustiske fortolkning af en række kendte sange.

I anledning af kampagnen Danmark Spiser Sammen kan du desuden gå på gastro-safari i de lækre madboder på Storms lørdag. Det er fra klokken 18 til 20, hvor du får tildelt et værdikort på 150 kr. som du kan bruge i alle madboderne samt i de mange barer. Derudover får du en gratis øl eller sodavand.

Storms sørger for et fællesområde, hvor de garanterer de perfekterammer for gode grin, sjove samtaler og nye bekendtskaber. Læs mere om Danmark Spiser Sammen i Storms Pakhus her.

Hver lørdag fylder en DJ desuden hallerne med lækker lyd, der kan få danseskoene til at flytte sig.

Storms Pakhus.

Fredag kl. 16-17.30: Store Bededagsyoga i Café ODEON Social
Start weekenden med at forkæle dig selv med yoga og afspænding sammen med Tina fra Yin & Yoga i Café ODEON Social.

Du skal blot møde op i tøj, du kan bevæge dig i og medbringe yogamåtte/træningsmåtte og gerne et tæppe eller en trøje, så du ikke kommer til at fryse under afspændingen.

Læs mere om Store Bededagsyoga i Café ODEON Social her.

Fredag-søndag: Fødselsdagsweekend hos Papas Papbar
Papas Papbar har fødselsdag og fylder 2 år. Det fejrer de med fødselsdagsfest hele weekenden.

Hele weekenden er der fri adgang til alle spil på papbaren og en masse gode tilbud på mad og drikke.

Læs mere om fødselsdagsweekenden på Papas Papbar her.

Musik

Torsdag kl. 20: Klumpen & Raske Penge på Posten
I dag kan du opleve Klumpen & Raske Penge, som har samlet et nyt band.

Sammen har Klumben & Raske Penge spillet alt fra piratfester til Orange Scene og vundet intet mindre end en Steppeulv for årets bedste live navn. Deres hidtidige band 80erne er opløst, og nu har de samlet et nyt band med en håndplukket besætning, som må siges at være eliten af danskere med reggae erfaring.

Billetter koster 205 kr. i forsalg og 225 kr. i døren, og du finder dem her.

Fredag kl. 21: Koncert med EIRENE, Favor og PALA på Posten
I morgen aften spiller EIRENE, Favor og PALA på Posten. Fællesnævner for alle tre artister og bands er en ubeskrivelig kærlighed til musikken og ikke mindst at møde sit publikum ude på spillestederne.

Bandet EIRENE har imponeret publikum med deres fanden-i-voldske, højenergiske soul-pop. PALA er kendetegnet ved forsanger Søren Ulsigs smukke, mørke, dystre vokal, og sammen skaber PALA elegante popsange, som man ikke kan undgå at synge med på. Endelig leverer Favor en kæmpe fest med sine retro-80’er
popsange.

Billetter koster 95 kr. i forsalg og 115 kr. i døren, og du finder dem her.

Lørdag kl. 10: Morgenrock med Hjalmer på Dexter
Lørdag morgen kan du starte dagen i godt selskab til Morgenrock med Hjalmer. Der bliver serveret brunch fra klokken 10 til 11.30, og så starter koncerten med Hjalmer klokken 11.30.

Hjalmer debuterede i februar måned sidste år, og siden har der været fart over feltet. Den unge odenseaner, som er søn af Kim Larsen, har med sin karakteristiske stemme og folkelige melodier spillet sig ind i vores hjerter.

Læs mere om Morgenrock med Hjalmer på Dexter her.

Hjalmer.

Lørdag kl. 19.30-01: Under Odense på Kulturmaskinen
Under Odense er et arrangement, hvor nogle af de mest fremtrædende og lovende lokale upcoming bands præsenteres – Alle med potentiale til at nå ud over Fyns grænser.

Line-uppet består af: Statisk, De Uanstændige, Excellence Enterprise, Summit og Keywords.

Der er gratis indgang, og du kan læse mere om Under Odense her.

Lørdag kl. 21: Metal Mekka på Posten
Oplev bandet Anubis Gate, som siden starten af årtusindet har lavet klassisk prog metal i international klasse. Efter en lang række anmelderroste studieudgivelser udgav Anubis Gate deres seneste mesterværk, Covered In Black. Bandet lover et lækkert miks af sange både fra Covered In Black og resten af deres bagkatalog.

Billetter koster 140 kr. i forsalg og 150 kr. i døren, og du finder dem her.

For familien

Fredag kl. 11-15: Familiedag i Den Fynske Landsby
Så er det tid til, at fårene i Den Fynske Landsby skal af med vinterpelsen, og det sker ved hjælp af en fåresaks. På denne dag kan du møde uldkonerne, der viser, hvad man skal gøre, når ulden er klippet af. Og i anledning af Store Bededag, serverer kokkepigerne også hjemmebagte hveder.

Læs mere om familiedag i Den Fynske Landsby her.

Den Fynske Landsby.

Fredag-søndag kl. 10-16: Tag på drømmerejse på Danmarks Jernbanemuseum
Frem til den 13. maj inviterer Jernbanemuseet på drømmerejser tilbage i tiden og giver dig og din familie mulighed for at udleve jeres rejsedrømme. Hver dag er det muligt at tage på fire drømmerejser med mange tilknyttede aktiviteter. Når I ankommer til museet, får I udleveret et pas. I vælger selv, om I vil til Harzen, Paris, Norge eller Athen. Undervejs løser I en række opgaver, og ved hver rejsestation får I et stempel i passet. Til slut udleveres en rejsebadge som præmie.

Når I er færdige, kan I rejse videre i Drømmenes Kupé, som er museets udstilling om danskernes togrejser til fremmede destinationer. I kan også tage flotte billeder fra jeres drømmerejser med jeres smartphones eller lave jeres helt egen scrapbog fra en Drømmerejse.

Læs mere om museets drømmerejser her.

Søndag: Dansens Dag i Odense
På søndag fejrer Odense Dansens Dag, og dagen byder blandt andet på salsa, swing, ballet, linedance, mavedans, akroyoga, battle og danseworkshop.

Dagen rundes af med en dansefest i Kulturmaskinen, hvor alle danseglade odenseanere inviteres til at danse med.

Find hele programmet til Dansens Dag 2018 i Odense her.

Kultur og sport

Fredag-søndag kl. 10-17: Hergé på Brands
Vi kender alle sammen Tintin – men kender du også hans far? Brandts nye udstilling Hergé byder på originale tegninger og skitser til Hergés verdensberømte album om Tintins oplevelser.

Som noget særligt præsenterer udstillingen en måske ukendt side af Hergé som kunstner og reklametegner med passion for samtidskunst.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Hergé.

Lørdag kl. 16: Forestillingen “Hændelsen” på Odense Teater
Forestillingen “Hændelsen” handler om korlederen Clara, som en dag byder en ung mand velkommen i kirken på den ugentlige kordag. Kort efter har den unge mand mejet hele koret ned med et maskingevær. Clara overlever, men det var som om hendes sjæl forsvandt den dag.

Læs mere om Odense Teaters forestilling “Hændelsen” her.

Shopping

Torsdag kl. 10-21: Open by night i Tarup Center
I dag holder Tarup Center Open by night til klokken 21, og du kan opleve Rasmus og Sigmund fra dette års X-factor. Læs mere her.

Lørdag kl. 8-13: Torvedag i Odense City
Alle lørdage året rundt er der torvedag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Her kan du købe alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Lørdag kl. 10-16: Åbent i Odense City
Butikkerne i Odense City holder åbent hver lørdag fra klokken 10 til klokken 16. Så tag familien, vennerne eller kæresten under armen til en god shoppetur i midtbyen og hold varmen med en dejlig kop varm kakao.

Lørdag kl. 10-16: Butikkerne i Tarup Center holder åbent
Tag på shopping i det hyggelige Tarup Center, der holder åbent lørdag klokken 10-16.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Hver lørdag og søndag holder Rosengårdcentret åbent fra klokken 10 til klokken 17. Enkelte butikker kan dog holde søndagslukket.

Del artikel