Forlænget weekend i Odense: Fra dans, kunst og teater til morgenkoncert med Hjalmer

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Hjalmer.
Hjalmer.

Store Bededag i morgen betyder forlænget weekend for de fleste og en masse tid til sjove aktiviteter. Vi giver dig her inspiration til, hvad du kan bruge dine fridage på i Odense. Weekenden byder på alt lige fra Dansens Dag og yoga til kunst, teater og morgenkoncert med Hjalmer.

God weekend.

Events

Torsdag kl. 19-21: Torsdagsquiz i Arkaden
I aften er quizmaster Kristian Fjord klar til at fyre op under Arkadens ugentlige torsdagsquiz. Her kan du få trænet din paratviden og vinde lækre præmier.

Tilmelding koster 100 kr. (inkl. fire kolde øl eller sodavand), og der kan maks. være fire på et hold.
Meld dig og dit hold til ved at sende 100 kr. til 19284 med jeres holdnavn. Læs mere om torsdagsquizzen på Arkaden her.

Torsdag-lørdag: Hygge i Storms Pakhus
Start din forlængede weekend ud med argentinsk tango i Storms Pakhus.

I morgen er der desuden livemusik i Storms Pakhus fra klokken 19 til 22. Det er den lokale singer-songwriter, Peter Øhlers, som med guitaren i hånden vil præsentere sin egen akustiske fortolkning af en række kendte sange.

I anledning af kampagnen Danmark Spiser Sammen kan du desuden gå på gastro-safari i de lækre madboder på Storms lørdag. Det er fra klokken 18 til 20, hvor du får tildelt et værdikort på 150 kr. som du kan bruge i alle madboderne samt i de mange barer. Derudover får du en gratis øl eller sodavand.

Storms sørger for et fællesområde, hvor de garanterer de perfekterammer for gode grin, sjove samtaler og nye bekendtskaber. Læs mere om Danmark Spiser Sammen i Storms Pakhus her.

Hver lørdag fylder en DJ desuden hallerne med lækker lyd, der kan få danseskoene til at flytte sig.

Storms Pakhus.

Fredag kl. 16-17.30: Store Bededagsyoga i Café ODEON Social
Start weekenden med at forkæle dig selv med yoga og afspænding sammen med Tina fra Yin & Yoga i Café ODEON Social.

Du skal blot møde op i tøj, du kan bevæge dig i og medbringe yogamåtte/træningsmåtte og gerne et tæppe eller en trøje, så du ikke kommer til at fryse under afspændingen.

Læs mere om Store Bededagsyoga i Café ODEON Social her.

Fredag-søndag: Fødselsdagsweekend hos Papas Papbar
Papas Papbar har fødselsdag og fylder 2 år. Det fejrer de med fødselsdagsfest hele weekenden.

Hele weekenden er der fri adgang til alle spil på papbaren og en masse gode tilbud på mad og drikke.

Læs mere om fødselsdagsweekenden på Papas Papbar her.

Musik

Torsdag kl. 20: Klumpen & Raske Penge på Posten
I dag kan du opleve Klumpen & Raske Penge, som har samlet et nyt band.

Sammen har Klumben & Raske Penge spillet alt fra piratfester til Orange Scene og vundet intet mindre end en Steppeulv for årets bedste live navn. Deres hidtidige band 80erne er opløst, og nu har de samlet et nyt band med en håndplukket besætning, som må siges at være eliten af danskere med reggae erfaring.

Billetter koster 205 kr. i forsalg og 225 kr. i døren, og du finder dem her.

Fredag kl. 21: Koncert med EIRENE, Favor og PALA på Posten
I morgen aften spiller EIRENE, Favor og PALA på Posten. Fællesnævner for alle tre artister og bands er en ubeskrivelig kærlighed til musikken og ikke mindst at møde sit publikum ude på spillestederne.

Bandet EIRENE har imponeret publikum med deres fanden-i-voldske, højenergiske soul-pop. PALA er kendetegnet ved forsanger Søren Ulsigs smukke, mørke, dystre vokal, og sammen skaber PALA elegante popsange, som man ikke kan undgå at synge med på. Endelig leverer Favor en kæmpe fest med sine retro-80’er
popsange.

Billetter koster 95 kr. i forsalg og 115 kr. i døren, og du finder dem her.

Lørdag kl. 10: Morgenrock med Hjalmer på Dexter
Lørdag morgen kan du starte dagen i godt selskab til Morgenrock med Hjalmer. Der bliver serveret brunch fra klokken 10 til 11.30, og så starter koncerten med Hjalmer klokken 11.30.

Hjalmer debuterede i februar måned sidste år, og siden har der været fart over feltet. Den unge odenseaner, som er søn af Kim Larsen, har med sin karakteristiske stemme og folkelige melodier spillet sig ind i vores hjerter.

Læs mere om Morgenrock med Hjalmer på Dexter her.

Hjalmer.

Lørdag kl. 19.30-01: Under Odense på Kulturmaskinen
Under Odense er et arrangement, hvor nogle af de mest fremtrædende og lovende lokale upcoming bands præsenteres – Alle med potentiale til at nå ud over Fyns grænser.

Line-uppet består af: Statisk, De Uanstændige, Excellence Enterprise, Summit og Keywords.

Der er gratis indgang, og du kan læse mere om Under Odense her.

Lørdag kl. 21: Metal Mekka på Posten
Oplev bandet Anubis Gate, som siden starten af årtusindet har lavet klassisk prog metal i international klasse. Efter en lang række anmelderroste studieudgivelser udgav Anubis Gate deres seneste mesterværk, Covered In Black. Bandet lover et lækkert miks af sange både fra Covered In Black og resten af deres bagkatalog.

Billetter koster 140 kr. i forsalg og 150 kr. i døren, og du finder dem her.

For familien

Fredag kl. 11-15: Familiedag i Den Fynske Landsby
Så er det tid til, at fårene i Den Fynske Landsby skal af med vinterpelsen, og det sker ved hjælp af en fåresaks. På denne dag kan du møde uldkonerne, der viser, hvad man skal gøre, når ulden er klippet af. Og i anledning af Store Bededag, serverer kokkepigerne også hjemmebagte hveder.

Læs mere om familiedag i Den Fynske Landsby her.

Den Fynske Landsby.

Fredag-søndag kl. 10-16: Tag på drømmerejse på Danmarks Jernbanemuseum
Frem til den 13. maj inviterer Jernbanemuseet på drømmerejser tilbage i tiden og giver dig og din familie mulighed for at udleve jeres rejsedrømme. Hver dag er det muligt at tage på fire drømmerejser med mange tilknyttede aktiviteter. Når I ankommer til museet, får I udleveret et pas. I vælger selv, om I vil til Harzen, Paris, Norge eller Athen. Undervejs løser I en række opgaver, og ved hver rejsestation får I et stempel i passet. Til slut udleveres en rejsebadge som præmie.

Når I er færdige, kan I rejse videre i Drømmenes Kupé, som er museets udstilling om danskernes togrejser til fremmede destinationer. I kan også tage flotte billeder fra jeres drømmerejser med jeres smartphones eller lave jeres helt egen scrapbog fra en Drømmerejse.

Læs mere om museets drømmerejser her.

Søndag: Dansens Dag i Odense
På søndag fejrer Odense Dansens Dag, og dagen byder blandt andet på salsa, swing, ballet, linedance, mavedans, akroyoga, battle og danseworkshop.

Dagen rundes af med en dansefest i Kulturmaskinen, hvor alle danseglade odenseanere inviteres til at danse med.

Find hele programmet til Dansens Dag 2018 i Odense her.

Kultur og sport

Fredag-søndag kl. 10-17: Hergé på Brands
Vi kender alle sammen Tintin – men kender du også hans far? Brandts nye udstilling Hergé byder på originale tegninger og skitser til Hergés verdensberømte album om Tintins oplevelser.

Som noget særligt præsenterer udstillingen en måske ukendt side af Hergé som kunstner og reklametegner med passion for samtidskunst.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Hergé.

Lørdag kl. 16: Forestillingen “Hændelsen” på Odense Teater
Forestillingen “Hændelsen” handler om korlederen Clara, som en dag byder en ung mand velkommen i kirken på den ugentlige kordag. Kort efter har den unge mand mejet hele koret ned med et maskingevær. Clara overlever, men det var som om hendes sjæl forsvandt den dag.

Læs mere om Odense Teaters forestilling “Hændelsen” her.

Shopping

Torsdag kl. 10-21: Open by night i Tarup Center
I dag holder Tarup Center Open by night til klokken 21, og du kan opleve Rasmus og Sigmund fra dette års X-factor. Læs mere her.

Lørdag kl. 8-13: Torvedag i Odense City
Alle lørdage året rundt er der torvedag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Her kan du købe alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Lørdag kl. 10-16: Åbent i Odense City
Butikkerne i Odense City holder åbent hver lørdag fra klokken 10 til klokken 16. Så tag familien, vennerne eller kæresten under armen til en god shoppetur i midtbyen og hold varmen med en dejlig kop varm kakao.

Lørdag kl. 10-16: Butikkerne i Tarup Center holder åbent
Tag på shopping i det hyggelige Tarup Center, der holder åbent lørdag klokken 10-16.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Hver lørdag og søndag holder Rosengårdcentret åbent fra klokken 10 til klokken 17. Enkelte butikker kan dog holde søndagslukket.

Kendt restaurant: Vin og pil-selv rejer ad libitum kører hele sommeren

Skrevet af: Michael Qureshi

Sidste år var det en bragende succes.

Nu gentager den kendte Restaurant Nordatlanten genistregen. De kører med et sommerkoncept, som de kalder rejer og vin ad libitum.

Vi danskere elsker konceptet med, at man må spise lige så meget man vil for en fast pris. Oftest er det fantasien om at spise løs af alskens lækkerier og drikke sig vissen i god vin der er det bedste.

Virkeligheden er langt hyppigere, at man hurtigt er mæt og tilpas.

Pil-selv rejer frisk fra fangst

Men konceptet på Restaurant Nordatlanten er genialt. Det er pil-selv rejer frisk fra fangst.

På deres Facebook-side skriver de følgende;

“Vores populære sommerkoncept med grønlandske pil-selv rejer og vin & bobler ad libitum er på kortet igen!

Det er ægte sommer i Danmark, og det skal nydes til fulde. Vi har opgraderet vores udendørsområde med større terrasse, der er oplagt til kolde drikke og varme sommerdage.

Spis og drik alt hvad hjertet og maven begærer for 269 kr.”

Tilbuddet gælder dog i lidt begrænsede tidsrum. Tirsdage mellem 18-21 og fredag samt lørdag 15-18.

Sommer tilbuddet starter på næste fredag den 1. juni og går hen over sommeren, så der bliver rigeligt tid til at nå at prøve konceptet.

Dyre biler: Jesper Buch kommer til Odense i et lyn af en Audi

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR Presse
Foto: DR Presse

Just Eat-stifteren Jesper Buch er med sin deltagelse i Løvens Hule blevet en ret så populær og kendt skikkelse i hele landet.

Han er også kendt for sin passion for lækre superbiler, og han har blandt andet ejet en Lamborghini. På lørdag den 26. maj kan du hilse på Jesper Buch, når en række af Danmarks dyreste superbiler gæster Brandts Klædefabrik.

Jesper Buch er i år med i kørerfeltet til Velgørenhedsløbet Cool Car Race, der hvert år indsamler penge til børn, som trænger til en ekstra håndsrækning.

“Kom til Odense på lørdag 9.00-10.30 ved Brandts Klædefabrik og se 40 superbiler og spark lidt dæk,” skriver Jesper Buch på sin Facebook-side.

Han afslører, at han selv kommer i et lyn af en Audi.

“I finder mig ved en sort Audi RS6 med 02 på siden,” skriver Buch.

Sådan ser en AudiRS6 ud

Den er hurtigere end en Lamborghini

I kommentarsporet på Facebook-opslaget drilles Jesper Buch dog med, at en Audi 6’er model er en familiebil. Men den rige erhvervsprofil er ikke sen til at komme med en respons på den påstand.

“Skal vi ud og kigge? Selvom superbil og AudiRs6 i samme sætning er lidt…Tja. Men han har måske solgt sin Lamborghini,” skriver Per Bendiksen i en kommentar.

Jesper Buch svarer hurtigt;

“Det har jeg ikke (solgt) – den er bare langsommere end RS6 (730HP), og jeg orker ikke 1500 km i en italiensk 2 pers.,” skriver Jesper Buch.

Der er i skrivende stund 78, der har liket den kommentar.

Eneste Ferrari i verden indpakket på denne måde

I år kan bilentusiaster i Odense også glæde sig over verdens eneste Ferrari California indpakket i et unika-kunstværk af den danske Los Angeles-baserede kunstner Mikael B.

Cool Car Race kører i år gennem Sverige, Danmark og Tyskland den 25.-27. maj 2018.

Cool Car Race begyndte i 2012 som et løb for velhavende erhvervsfolk, der gerne ville støtte børn med behov for en ekstra håndsrækning. I 2017 blev der indsamlet 911.484 kr., og i løbet af de seks år, Cool Car Race har eksisteret, har 150 deltagere indsamlet mere end to mio. kroner til velgørenhed.

Fra 2018 går de indsamlede penge til CoolUnite-fonden, som derefter sender pengene videre til børn i Danmark.

I år kører manden bag løbet, marketingdirektør i Coolshop Jacob Risgaard, i en Ferrari, som er indpakket i et unika-kunstværk malet af den nationalt og internationalt anerkendte kunstner Mikael B, der til daglig bor i Los Angeles.

Det kan du læse meget mere om her

Kæmpe havnefest i weekenden: Så mange fede ting sker der

Skrevet af: Jens Erik Møller
Pressefoto
Pressefoto

Sidste weekend i maj danner havneområdet i Odense traditionen tro rammerne for en sand folkefest.

Det sker, når Havnekulturfestivalen løber af stablen for 14. gang. Startskuddet lyder på fredag 25. maj kl. 16, og det bliver en intensiv weekend med flere hundrede aktiviteter for både børn og voksne.

Havnekulturfestivalen har i mange år fungeret som en kulturel smeltedigel for musik, dans, gadeoptræden, børneaktiviteter, kunsthåndværk og meget andet, og det er blandt andet her, at de kulturelle vækstlag mødes med det mere professionelle kulturliv.

Det kan ses i det omfattende program, som festivalen har udsendt.

Mange aktiviteter fordelt på flere områder

Festivalen er gratis og de mange aktiviteter er fordelt på områderne Havnepladsen, Det Grønne Område, Siloøen, Byens Ø, Vandaktiviteter samt et helt nyt kreativt område på Kulturkajen.

Derudover kan festivalen præsentere et nyt samarbejde med naboerne i Storms Pakhus. Her afholdes der blandt andet afterparty, når dags- og aftenaktiviteterne på havnen er slut.

Her får du overblikket

Musik

Festivalen byder på et omfattende musikalsk program med oplevelser for enhver aldersgruppe – lige fra rap og hiphop til metalaften på Kranscenen lørdag aften. De store trækplastre er The Sandmen, Moody og Aura, der spiller på Musikscenen på Havnepladsen hhv. fredag og lørdag aften.

Dans

På Dansescenen leverer en række lokale foreninger og dansere en perlerække af spændende og fængende optrædener. Her kan du opleve alt fra tyrkisk folkedans, mavedans og salsa til hiphop, streetdance og opvisning med Viking Cheerleaders og Odense Tamburkorps.

For børn

Festivalen byder på mange oplevelser og aktiviteter for børn. Man kan blandt andet prøve en sjov cykel, sejle på de syv verdenshave i sandkassens sørøverskib, blive malet i ansigtet som en løve på Kunstkajen eller tage på skattejagt med LegeRuten. Og som et særligt højdepunkt optræder Motor Mille søndag eftermiddag kl. 12.30.

Mad

Uden mad og drikke går den ikke, og festivalens forskellige områder byder på et overflødighedshorn af gastronomiske oplevelser. Spis i Ungdomshusets pølsevogn eller prøv smørrebrød og frikadeller i Gyda’s Have. Eller vegansk guf hos Venchi i form af lækon-burgere og sandwiches med kikærtemousse.

Til dessert er der blandt andet hjemmelavet italiensk is hos Il Gusto – for blot at nævne nogle af de mange madtilbud i festivalområdet. Og så må man ikke glemme Gourmetteltet, der serverer tre-retters gourmetmiddag og brunch deluxe. Det er placeret på terrassen ved Ungdomshusets Café med udsigt over havnebadet.

Pressefoto

Det må du ikke misse

  • Female festival fredag og lørdag, hvor du blandt andet kan få lavet din egen Boob t-shirt.
  • Retrogaming, hvor du kan prøve Tekken, Mario og andre af de gamle computerspil fra 80’erne.
  • Åben cirkustræning med Dynamo på Byens Ø.
  • Parkouropvisning lørdag eftermiddag kl. 16 på Byens Ø
  • Vandaktiviteter – fx Water balls på vandet ved Byens Ø eller en tur på vandscooter ved Gl. Havnekaj
  • Oplevelseshave for børn med “Teater Transportable” og modighedstest, hvor børn får et modighedsdiplom og en lille gave.
  • Det internationale hjørne med blandt andet folkemusik og kædedans fra Anatolien.
  • Arbejdende kunstnere og kunsthåndværkere, streetperformere og gademusikanter på Kunstkajen.
  • Gourmettelt med tre-retters menu og brunch de-luxe.

Her kan du se Havnekulturfestivalens fulde program.

 

Gigantisk projekt i Odense: Byggeri for halv milliard sættes i gang

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: www.barfoedgroup.dk
Foto: www.barfoedgroup.dk

Ejendomskoncernen Barfoed Group har netop offentliggjort byggeplaner for Munkebjerg Park i Odense M.

Der er i den grad store planer for den nye Odense-bydel. Det skriver nyhedsitet Byens Ejendom.

Barfoed Group opførte allerede i 2010 de første 188 lejeboliger på Munkebjerg Park, der har været fuldt udlejet, siden de stod færdige. Nu har Odense Kommune vedtaget en ny lokalplan for området, der samlet set giver Barfoed Group mulighed for at opføre yderligere 75.000 kvadratmeter byggeri.

700-800 nye boliger opføres

Den nye lokalplan vil, ifølge Byens Ejendom, tilføre Munkebjerg Park 700-800 nye boliger i op til 10 etagers højde samt lejemål til forskelligt erhvervsformål.

Byggeriet forventes, ifølge Byens Ejendom, at blive opført etapevis i de kommende fire til fem år, og det samlede byggeri vil have en værdi på mellem 1,6 og 1,7 milliarder kr. Både bolig- og erhvervsdelen tegnes af arkitektfirmaet Juul & Frost.

Byggeriet starter til august

Første etape af byggeriet går i gang til august. Det drejer sig om 20.000 kvadratmeter bolig- og erhvervslejemål til en værdi af op mod 500 millioner kr. Ifølge planerne kommer det nye byggeri til at indeholde 145 lejeboliger i forskellige størrelser samt erhverv i form af blandt andet kontor, dagligvarebutikker, fitness, detail, hotel og daginstitutioner.

Munkebjerg Park er blandt andet nabo til Syddansk Universitet, Forskerparken, EUC Lillebælt, Syddansk Erhvervsskole og det nye supersygehus (OUH).

Området har ifølge koncerndirektør Frederik Barfoed et stort behov for alle typer af lejeboliger, da mere end 60.000 mennesker kommer til at bo og arbejde i området til daglig.

Det er desuden vigtigt for Barfoed Group, at hele området får et parklignende præg, så boligerne bliver opført i et miljø med nem adgang til fredskov og egne fritidsarealer.

Torsdagskoncerter: Her er navnene

Skrevet af: Jens Erik Møller
Go Go Berlin spiller 26. juli og afslutter dermed de populære torsdagskoncerter i Kongens Have. Pressefoto: Morten Rygaard
Go Go Berlin spiller 26. juli og afslutter dermed de populære torsdagskoncerter i Kongens Have. Pressefoto: Morten Rygaard

Nu er navnene klar til de populære torsdagskoncerter i Kongens Have i juli måned. Næsten i hvert fald, for det sidste hovednavn mangler endnu. Men allerede nu står det klart, at det bliver fire torsdage fyldt med musikalske godbider.

Det hele skydes i gang 5. juli med den vestjyske sværvægter, Johnny Madsen. Som opvarmning kan odensianerne opleve dancehall-gruppen Holmens Hustlers, så hvis man ikke er til den vestjyske folk-rocklegende, er der alligevel guf for øregangene i Kongens Have denne torsdag. Samme dag er der også åbning af ITU Multisport World Championships Festival i Kongens Have, hvilket medfører, at haven er indrettet lidt anderledes, end den plejer. Men scenen er der ikke rykket ved. Den står samme sted som altid.

Ugen efter, den 12. juli, er det Shaka Loveless’ tur til at indtage scenen. Han får følgeskab af Par-Don og elektro-duoen Rest in Beats.

Og der er i sandhed noget for enhver smag, for torsdag 19. juli bliver Kongens Have en skøn blanding af metal, dansktop og disco. Det sker, når scenen indtages af Divided by X, Katrine på toppen og ABBAtizers.

Det hele sluttes af 26. juli, hvor Go Go Berlin og Caliber Mecs samt et endnu ikke offentliggjort hovednavn står for underholdningen.

Der er fri entré til de fire torsdagskoncerter.