Forlænget weekend i Odense: Fra dans, kunst og teater til morgenkoncert med Hjalmer

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Hjalmer.
Hjalmer.

Store Bededag i morgen betyder forlænget weekend for de fleste og en masse tid til sjove aktiviteter. Vi giver dig her inspiration til, hvad du kan bruge dine fridage på i Odense. Weekenden byder på alt lige fra Dansens Dag og yoga til kunst, teater og morgenkoncert med Hjalmer.

God weekend.

Events

Torsdag kl. 19-21: Torsdagsquiz i Arkaden
I aften er quizmaster Kristian Fjord klar til at fyre op under Arkadens ugentlige torsdagsquiz. Her kan du få trænet din paratviden og vinde lækre præmier.

Tilmelding koster 100 kr. (inkl. fire kolde øl eller sodavand), og der kan maks. være fire på et hold.
Meld dig og dit hold til ved at sende 100 kr. til 19284 med jeres holdnavn. Læs mere om torsdagsquizzen på Arkaden her.

Torsdag-lørdag: Hygge i Storms Pakhus
Start din forlængede weekend ud med argentinsk tango i Storms Pakhus.

I morgen er der desuden livemusik i Storms Pakhus fra klokken 19 til 22. Det er den lokale singer-songwriter, Peter Øhlers, som med guitaren i hånden vil præsentere sin egen akustiske fortolkning af en række kendte sange.

I anledning af kampagnen Danmark Spiser Sammen kan du desuden gå på gastro-safari i de lækre madboder på Storms lørdag. Det er fra klokken 18 til 20, hvor du får tildelt et værdikort på 150 kr. som du kan bruge i alle madboderne samt i de mange barer. Derudover får du en gratis øl eller sodavand.

Storms sørger for et fællesområde, hvor de garanterer de perfekterammer for gode grin, sjove samtaler og nye bekendtskaber. Læs mere om Danmark Spiser Sammen i Storms Pakhus her.

Hver lørdag fylder en DJ desuden hallerne med lækker lyd, der kan få danseskoene til at flytte sig.

Storms Pakhus.

Fredag kl. 16-17.30: Store Bededagsyoga i Café ODEON Social
Start weekenden med at forkæle dig selv med yoga og afspænding sammen med Tina fra Yin & Yoga i Café ODEON Social.

Du skal blot møde op i tøj, du kan bevæge dig i og medbringe yogamåtte/træningsmåtte og gerne et tæppe eller en trøje, så du ikke kommer til at fryse under afspændingen.

Læs mere om Store Bededagsyoga i Café ODEON Social her.

Fredag-søndag: Fødselsdagsweekend hos Papas Papbar
Papas Papbar har fødselsdag og fylder 2 år. Det fejrer de med fødselsdagsfest hele weekenden.

Hele weekenden er der fri adgang til alle spil på papbaren og en masse gode tilbud på mad og drikke.

Læs mere om fødselsdagsweekenden på Papas Papbar her.

Musik

Torsdag kl. 20: Klumpen & Raske Penge på Posten
I dag kan du opleve Klumpen & Raske Penge, som har samlet et nyt band.

Sammen har Klumben & Raske Penge spillet alt fra piratfester til Orange Scene og vundet intet mindre end en Steppeulv for årets bedste live navn. Deres hidtidige band 80erne er opløst, og nu har de samlet et nyt band med en håndplukket besætning, som må siges at være eliten af danskere med reggae erfaring.

Billetter koster 205 kr. i forsalg og 225 kr. i døren, og du finder dem her.

Fredag kl. 21: Koncert med EIRENE, Favor og PALA på Posten
I morgen aften spiller EIRENE, Favor og PALA på Posten. Fællesnævner for alle tre artister og bands er en ubeskrivelig kærlighed til musikken og ikke mindst at møde sit publikum ude på spillestederne.

Bandet EIRENE har imponeret publikum med deres fanden-i-voldske, højenergiske soul-pop. PALA er kendetegnet ved forsanger Søren Ulsigs smukke, mørke, dystre vokal, og sammen skaber PALA elegante popsange, som man ikke kan undgå at synge med på. Endelig leverer Favor en kæmpe fest med sine retro-80’er
popsange.

Billetter koster 95 kr. i forsalg og 115 kr. i døren, og du finder dem her.

Lørdag kl. 10: Morgenrock med Hjalmer på Dexter
Lørdag morgen kan du starte dagen i godt selskab til Morgenrock med Hjalmer. Der bliver serveret brunch fra klokken 10 til 11.30, og så starter koncerten med Hjalmer klokken 11.30.

Hjalmer debuterede i februar måned sidste år, og siden har der været fart over feltet. Den unge odenseaner, som er søn af Kim Larsen, har med sin karakteristiske stemme og folkelige melodier spillet sig ind i vores hjerter.

Læs mere om Morgenrock med Hjalmer på Dexter her.

Hjalmer.

Lørdag kl. 19.30-01: Under Odense på Kulturmaskinen
Under Odense er et arrangement, hvor nogle af de mest fremtrædende og lovende lokale upcoming bands præsenteres – Alle med potentiale til at nå ud over Fyns grænser.

Line-uppet består af: Statisk, De Uanstændige, Excellence Enterprise, Summit og Keywords.

Der er gratis indgang, og du kan læse mere om Under Odense her.

Lørdag kl. 21: Metal Mekka på Posten
Oplev bandet Anubis Gate, som siden starten af årtusindet har lavet klassisk prog metal i international klasse. Efter en lang række anmelderroste studieudgivelser udgav Anubis Gate deres seneste mesterværk, Covered In Black. Bandet lover et lækkert miks af sange både fra Covered In Black og resten af deres bagkatalog.

Billetter koster 140 kr. i forsalg og 150 kr. i døren, og du finder dem her.

For familien

Fredag kl. 11-15: Familiedag i Den Fynske Landsby
Så er det tid til, at fårene i Den Fynske Landsby skal af med vinterpelsen, og det sker ved hjælp af en fåresaks. På denne dag kan du møde uldkonerne, der viser, hvad man skal gøre, når ulden er klippet af. Og i anledning af Store Bededag, serverer kokkepigerne også hjemmebagte hveder.

Læs mere om familiedag i Den Fynske Landsby her.

Den Fynske Landsby.

Fredag-søndag kl. 10-16: Tag på drømmerejse på Danmarks Jernbanemuseum
Frem til den 13. maj inviterer Jernbanemuseet på drømmerejser tilbage i tiden og giver dig og din familie mulighed for at udleve jeres rejsedrømme. Hver dag er det muligt at tage på fire drømmerejser med mange tilknyttede aktiviteter. Når I ankommer til museet, får I udleveret et pas. I vælger selv, om I vil til Harzen, Paris, Norge eller Athen. Undervejs løser I en række opgaver, og ved hver rejsestation får I et stempel i passet. Til slut udleveres en rejsebadge som præmie.

Når I er færdige, kan I rejse videre i Drømmenes Kupé, som er museets udstilling om danskernes togrejser til fremmede destinationer. I kan også tage flotte billeder fra jeres drømmerejser med jeres smartphones eller lave jeres helt egen scrapbog fra en Drømmerejse.

Læs mere om museets drømmerejser her.

Søndag: Dansens Dag i Odense
På søndag fejrer Odense Dansens Dag, og dagen byder blandt andet på salsa, swing, ballet, linedance, mavedans, akroyoga, battle og danseworkshop.

Dagen rundes af med en dansefest i Kulturmaskinen, hvor alle danseglade odenseanere inviteres til at danse med.

Find hele programmet til Dansens Dag 2018 i Odense her.

Kultur og sport

Fredag-søndag kl. 10-17: Hergé på Brands
Vi kender alle sammen Tintin – men kender du også hans far? Brandts nye udstilling Hergé byder på originale tegninger og skitser til Hergés verdensberømte album om Tintins oplevelser.

Som noget særligt præsenterer udstillingen en måske ukendt side af Hergé som kunstner og reklametegner med passion for samtidskunst.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Hergé.

Lørdag kl. 16: Forestillingen “Hændelsen” på Odense Teater
Forestillingen “Hændelsen” handler om korlederen Clara, som en dag byder en ung mand velkommen i kirken på den ugentlige kordag. Kort efter har den unge mand mejet hele koret ned med et maskingevær. Clara overlever, men det var som om hendes sjæl forsvandt den dag.

Læs mere om Odense Teaters forestilling “Hændelsen” her.

Shopping

Torsdag kl. 10-21: Open by night i Tarup Center
I dag holder Tarup Center Open by night til klokken 21, og du kan opleve Rasmus og Sigmund fra dette års X-factor. Læs mere her.

Lørdag kl. 8-13: Torvedag i Odense City
Alle lørdage året rundt er der torvedag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Her kan du købe alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Lørdag kl. 10-16: Åbent i Odense City
Butikkerne i Odense City holder åbent hver lørdag fra klokken 10 til klokken 16. Så tag familien, vennerne eller kæresten under armen til en god shoppetur i midtbyen og hold varmen med en dejlig kop varm kakao.

Lørdag kl. 10-16: Butikkerne i Tarup Center holder åbent
Tag på shopping i det hyggelige Tarup Center, der holder åbent lørdag klokken 10-16.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Hver lørdag og søndag holder Rosengårdcentret åbent fra klokken 10 til klokken 17. Enkelte butikker kan dog holde søndagslukket.

Streamet over 300 mio. gange: Odense-natklub henter verdenskendt DJ til byen

Skrevet af: Redaktionen

Allerede for fem år siden, da MK (Mark Kinchen) senest spillede på Slagteriet i Odense, var han en verdensstjerne, som sikrede Slagteriet en nominering for bedste internationale dj-booking til Danish DJ Awards.

Han vender nu tilbage til Odense.

Stadig som verdensstjerne og med mange flere hits i bagagen.

MK var bl.a. på plakaten til den første Tinderbox og var dermed med til at sparke gang i den store dj-scene på Tinderbox, Magicbox.

Står bag mange succesfulde remix

Magisk bliver det, når han endnu engang spiller op til fest på Slagteriet med sine originale kæmpehits som “Piece of Me”, “Back and Forth” samt “17”.

Sidstnævnte hit har alene i skrivende stund over 115 millioner streaminger på Spotify.

Ud over sine egne originale numre har MK stået bag en lang række succesfulde remixes for Sam Smith, Pharrell, Paloma Faith, Ellie Goulding, Disclosure, Haim, Mary J. Blige, Diplo, Rudimental, Justin Bieber, Tove Lo, Rihanna og ikke mindst Odenses egen Karen Marie Ørsted bedre kendt som MØ på hendes single “Nostalgia (MK Remix)”.

Vilde navne til Odense

Man bør forvente intet mindre end et brag af en fest, når MK spiller på Slagteriet igen lørdag 20. april.

“Siden MK besøgte klubben første gang i 2014 har vi hvert år arbejdet på at finde en ny dato, hvor han kunne komme igen.

Bookingen var sådan set en gave til byens natklubpublikum i forbindelse med Slagteriets femårs-fødselsdag,” udtaler Julian Leker, ejer og booker på Slagteriet.

Han fortsætter;

“Vi har fokuseret på at bringe nogle navne til som byen, som man aldrig har oplevet før i Odense og sjældent set i København.

Vi har i flere år kaldt det: “At lave kant i provinsen”.

Vi er siden blevet nomineret til at være blandt de bedste natklubber i Danmark to år i træk samt bedste internationale dj- booking i kategori med Roskilde og Smukfest for MK.

Det er vi ret stolte af,” udtaler Julian Leker.

Hvad: MK spiller
Hvor: Slagteriet
Hvornår: Lørdag d. 20. april

Var på gaden i Odense: Youtube-stjerne spottede god stil i byen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Frederik Heller
Foto: Frederik Heller

Youtuberen Astrid Olsen lagde denne uge vejen forbi Odense for at besøge byens skjulte steder og spotte hotte odenseanere med god stil ved en street style happening i byens gader.

Odenses bedst klædte indbygger får chancen for at vinde et gavekort på 10.000 kr. til Magasin.

20-årige Astrid Olsen er en af Danmarks største youtubere, og med sine mere end 150.000 abonnenter på Youtube og knap 190.000 følgere på Instagram lever hun af at fortælle om alt fra tøj og makeup til de mere personlige beretninger til sine mange følgere.

I denne uge sendte Magasin Astrid Olsen på gaden i Odense, hvor hun gik på opdagelse i byen og standsede forbipasserende odenseanere for at spotte de bedst klædte drenge, piger, kvinder og mænd, som får mulighed for at vinde et gavekort på 10.000 kr. til Magasin.

MigogOdense fulgte med i hælene på den kendte Youtuber, som blev genkendt af en hel del i løbet af dagen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

I får lige et ægte hygge-billede fra færgen i morges 🤪 kaffe, store hoops og min pelsjakke – så har jeg det godt

Et opslag delt af Astrid Olsen, Youtube (@astridaeroe) den

City Guide skal hylde Odense

Det sker i anledning af, at Magasin udgiver en City Guide til Odense, der skal hylde byens fedeste steder, og derfor lagde Astrid Olsen ud med morgenmad på populære The Food Stall.

Derefter var det tid til at udforske byen, hvor hun bl.a. var forbi kunstmuseet BRANDTS.

Det er vigtigt for os at skabe liv med events og happenings i de byer, hvor vi har stormagasiner, for at give noget tilbage til de dejlige byer, vi er en del af.

Vores cityguides til Danmarks storbyer er tænkt som en inspiration til, at man også besøger sit lands øvrige skønne byer og oplever alt det fede, som byerne har at byde på.

Odense er måske mest kendt som H.C. Andersens hjemby, men er på én gang både en historisk og en trendsættende by, hvor der er masser at gå på opdagelse i,” siger Britta Luplau, der er Brand Manager i Magasin.

Foto: Frederik Heller

Spotter fede street styles

Målet med Astrid Olsens Odense-besøg var altså også at spotte byens bedste street styles i samarbejde med Magasin og bureauerne SMAC Agency og Hippo Talent Management.

Og modebilledet i Odenses gader skuffede bestemt ikke den unge youtube-stjerne:

“Særligt blandt de unge er der virkelig gang i farverne, og det har inspireret mig rigtig meget, så jeg er meget imponeret over niveauet i Odense,” fortæller Astrid Olsen.

Foto: Frederik Heller

Astrid Olsen besøger i denne uge alle landets fire største byer sammen med Magasin og kårer en vinder i hver by, som kommer til at optræde i en video på Magasins youtube-kanal.

Her kan alle stemme på deres personlige favorit, som altså vinder et gavekort på 10.000 kr. til Magasin.

Så hold øje med kanalen, hvis du blev spottet i Odense, og husk at stemme på din bys bedst klædte street styler!

Vil skille sig ud: Sushikok med 12 års erfaring åbner KOI sushi i Odense

Skrevet af: Stine Schmidt Jørgensen

Der er stadig plastik for ruderne og tusinde ting, der skal gøres før åbningen på mandag.

Plasten skal fjernes, mens de unikke bambuslamper tændes i loftet og gæster rykker ind omkring træbordene i den lille sushirestaurant på Vestergade 83 overfor 7-Eleven.

Restauranten er opkaldt efter den japanske karpe og hedder KOI sushi.

Indenfor er en stor japansk karpe grafisk afbilledet på væggen.

Man får nærmest fornemmelsen af, at den svømmer fra den hvide væg hen over det sorte træværk, der skaber en afdæmpet stemning i restauranten.

De små træborde, der snart bliver underlag for fade med sushi, har et rustikt look, og de sorte stole med armlæn giver eksklusive fornemmelser, alt imens de indbyder til hyggetid.

Sushikok med 12 års erfaring

Det er polske Jacek Lubinski, der er sushikokken bag åbningen af KOI sushi i Odense centrum.

Han har de sidste fem år arbejdet som sushikok i Odense, og før det arbejdede han med faget i hans hjemland.

I alt har han 12 års erfaring som sushikok på bagen.

”Det har været drømmen siden dag ét at åbne min egen sushirestaurant”, fortæller Jacek.

Alle de andre er en kopi af hinanden

Han mener nemlig, at Odense mangler et sushisted, der skiller sig ud fra de resterende i byen.

”Alle sushistederne i byen er en kopi af hinanden.

Det er den samme slags sushi, man kan bestille eller det samme koncept, der føres.

Det er kun markedsføringen, der er forskellig fra hinanden”, forklarer han.

Jacek oplevede, at han ikke havde mulighed for at bruge sine evner optimalt på de andre restauranter, han arbejdede på som sushikok.

Vil servere sushi på et højere niveau

På KOI sushi vil han servere sushi på et højere niveau.

Det vil han gøre, ved at bevæge sig væk fra den menu de øvrige sushirestauranter har.

Blandt andet vil der også være sushi med grillet fisk at finde på menuen sammen med japansk omelet, teriaki ål, marineret hvid fisk og en dybstegt rulle i tempura med laksetatar på.

Menuen vil ændre sig efterhånden, så der hele tiden er noget nyt at prøve på KOI sushi.

Noget der især er vigtig for Jacek er den perfektion og grundighed, der bliver lagt i retterne.

”De fleste steder har tempurarejer. Det vil vi også have. Men vores kommer ikke fra frost, som de gør de fleste steder.

Vi lægger selv rejen i tempuradej og dybsteger den”, siger Jacek.

Tættere på japansk tradition

Målet med KOI sushi er at komme lidt tættere på japansk sushi, som står i modsætning til den sushi, de fleste af danskerne er vant til.

”Det vil være svært at gøre det helt autentisk. Sushi i Japan er noget helt andet, end vi kender det i Danmark”, forklarer Jacek og fortsætter

”jeg ville være bange for at skræmme folk væk. I Japan er laks for eksempel ikke del af sushien, fordi den ikke er i farvandene. Men den hører til her”, siger han med et smil.

Jacek vil også bruge lokalområdet på en anden måde. Alle grøntsager vil nemlig være lokale fra Fyn, og den hvide fisk vil variere alt efter fangst.

”Vi vil lave frisk og unik sushi, men uden at prisen bliver højere”, fortæller Jacek.

De øvrige sushikokke i restauranten har også høj erfaring i faget, og dette har været en høj prioritet for Jacek.

”Alle kan lære at rulle sushi. Det er vigtigt, at vi kan andet end det”, siger han.

Vil give en oplevelse

Hvis man vil have anderledes sushi på samme prisniveau, som man er vant til, kan man fra på mandag dreje fra Vestergade ned ad Pantheonsgade, hvor restauranten åbner.

”Man skal komme, hvis man vil have en oplevelse. Man vil gerne have god mad, hvis man skal ud at hygge sig sammen”, siger Jacek.

KOI sushi åbner klokken 12.00 på mandag og efterfølgende vil åbningstiderne være 12.00-21.00 mandag til lørdag og 15.00-21.00 om søndagen.

Du kan tjekke deres Facebook-side her

Hvad: KOI Sushi
Hvor: Vestergade 83, Odense C
Hvornår: Åbner mandag d. 25. marts