Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Formodet gerningsmand i voldsvideo anholdt: Nu kommer politet med klar opfordring

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Fyns Politi har tirsdag anholdt en 14-årig dreng fra Munkebo-området, der er mistænkt for at stå bag vold mod en 11-årig dreng fra samme område.

Da den anholdte er under den kriminelle lavalder, vil han efter endt afhøring blive overgivet til de sociale myndigheder.

Fyns Politi mangler fortsat at finde frem til den eller de personer, der filmede voldsepisoden mod den 11-årige dreng og derefter delte den på internettet.

Klar opfordring fra politiet

I den forbindelse har Fyns Politi en klar opfordring til alle om straks at stoppe den ulovlige deling af voldsvideoen.

”Vi må på det skarpeste opfordre til, at man omgående stoppe den ulovlige deling af videoen.

Det er helt urimeligt overfor ofret, der i forvejen er i en traumatisk situation, som risikerer at blive forstærket, når alle pludselig kan se med og ved, hvem der er tale om”, siger politikommissær Ulrik Lorentzen fra Fyns Politi.

Han understreger samtidigt, at det strafbart i medfør at straffelovens §264d at dele videoen.

”Vi opfordrer også til at stoppe heksejagt og selvtægt i forhold til gerningsmand/gerningsmænd i sagen. Politiet har erfaret, at der via Facebook er udlovet dusører, såfremt nogen kan skaffe adresse, telefonnumre etc. på formodede gerningsmænd. Vi ved også, at i hvert fald en af de formodede gerningsmand har modtaget henvendelse og trusler, der vurderes omfattet af straffelovens §266. Det skal stoppes nu, og vi gør opmærksom på, at det også er strafbart”, siger Ulrik Lorentzen.

Da den forurettede er meget ung, frygter politiet, at der også er helt unge – børn under den kriminelle lavalder – der er med til at dele videoen. Derfor vil politiet gerne opfordre alle forældre til at holde et ekstra godt øje med, hvad deres børn ser og måske også deler på de sociale medier.

”Forældre har et ansvar her for at være med til at sikre den ikke bliver delt – og at den bliver slettet, hvis det er sket”, siger Ulrik Lorentzen.

Del artikel

Andre læser også