Forrygende start: International anerkendelse til ‘manden bag øllet’

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Den fynske ølbrygger Anders Coisbo har vundet mere end 100 priser på bare fem år, og blot tre uger efter frigivelsen af sit nye ølmærke, TheManBehind, har det høstet international anerkendelse. TheManBehind vandt nemlig både en bronzemedalje og to sølvmedaljer ved den nyligt overståede internationale ølfestival Dublin Craft Beer Cup. 

Udelukkende vurderet på smagsoplevelsen

TheManBehind består primært af tre dåseøl, som er opkaldt efter de tre storbyer Beijing, Berlin og Madrid, men Anders Coisbo har også brygget en økologisk pilsner med kamilleblomst og citrongræs sammen med stjernekokken Thomas Herman (den kan du læse om her) og en frisk, økologisk Pale Ale med hyldeblomst og ingefær i samarbejde med mesterkokken fra Falsled Kro, Per Hallundbæk, som du kan læse mere om her.

Ved Dublin Craft Beer Cup sender bryggerier fra hele verden øl ind, og så blindsmager en række internationale dommere på øllet. Øllet vurderes derfor udelukkende på smagsoplevelsen. I år blev det til en bronzemedalje til Anders Coisbos India Pale Ale Berlin samt to sølvmedaljer til hans Brown Ale Madrid og den økologiske Pale Ale TheManBehind & Hallundbæk.

Per Hallundbæk (tv) og Anders Coisbo har netop vundet en pris for deres økologiske Pale Ale.

Visionen bag TheManBehind

MigogOdense tog en snak med Anders Coisbo om det nye ølmærke og visionen bag det:

“Idéen med TheManBehind er at lave dansk specialøl i den fineste og bedste kvalitet og sikre, at det kommer ud til forbrugerne på den bedst mulige måde. Det sikrer jeg ved at opbevare øllet i dåser frem for flasker, for dåsen er en væsentlig bedre emballering for øllet. Det skyldes bl.a., at dåsen beskytter øllet bedre mod sollys, men dåsen er også mere tæt end en flaske. Dermed beskytter dåsen også øllet mod iltoptagelse,” siger Anders Coisbo, der nu selv har fået det sådan, at han helst vil drikke specialøl, som har været opbevaret på dåse.

Praktiske, økonomiske og miljømæssige fordele

Men dåsen har også en række praktiske, økonomiske og miljømæssige fordele:

“En dåseøl er lettere end en flaskeøl, den fylder mindre, og så er den lettere at håndtere. Det betyder bl.a., at transporten bliver billigere, og at CO2-udledningen ved transporten bliver mindre. Rent praktisk passer en dåseøl også bedre ind i nutidens samfund, hvor nydelsen ikke nødvendigvis foregår ved spisebordet derhjemme. En dåseøl er nemmere at have med sig i f.eks. Munke Mose og Friluftsbadet end en flaskeøl.”

En forrygende start

Med den internationale anerkendelse har TheManBehind fået en forrygende start, og det er noget, som Anders Coisbo er meget stolt over:

“Jeg er kommet rigtig godt fra start med TheManBehind, og jeg er meget stolt over den internationale anerkendelse, som jeg allerede har fået. Folk har simpelthen taget enormt positivt imod TheManBehind, og restauranter, caféer og barer sætter dåsen på bordet sammen med et flot glas. Det, tror jeg, især skyldes dåsens eksklusive og lækre design,” siger Anders Coisbo, der tilføjer, at også de eksportsmarkeder, han har kontakt med, har taget rigtig godt imod TheManBehind. De har taget både historien og tankerne bag samt designet og smagen til sig.

Tre dage i denne uge: Smag 10 vine fra Rhône for en 50’er i vinbutik

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Vinbutikken Bichel Vine har gang i en masse forskellige særarrangementer.

I tre dage i denne uge fra torsdag d. 23. maj frem til lørdag d. 25. maj kan du i deres butik i Nørregade smage 10 vine fra Rhône for 50 kr.

“Rhônedalens vine spiller en vigtig rolle både i Bichels historie og i vores sortiment, der er et af Danmarks bedste på Rhône!

Hvis du tror, at Rhônevin er tungt og kedeligt, eller hvis du lige som os elsker Rhônevine, så er begge dele en god grund til at kigge forbi butikken i Odense,” skriver Bichel Vine i en pressemeddelelse.

Smag diversiteten og dybden i Rhône – stilmæssigt og kvalitetsmæssigt – Rhône leverer både de enkle, friske hverdagsvine og de udødelige kultvine, der kan gemmes i 30 år.

Kan smages fra torsdag til lørdag

Vinene kan smages i butikken de tre dage – torsdag og fredag 15 -18 og lørdag 11-14.

Hvidvin
Côtes du Rhône Blanc 2018, Guigal

Rosévin
Côtes du Rhône Rosé 2015, Guigal

Rødvine
IGP “Les Plans” 2016, Santa Duc
Côtes du Rhône “la Réméjeanne” 2018, Domaine la Remejeanne (DK’s bedste bag-in-box)
Côtes du Rhône 2017, Clos Romane
Cairanne “Réserve des Seigneurs” 2016, Domaine de l’Oratoire Saint Martin
Châteauneuf-du-Pâpe 2016, Château Fortia
Gigondas “Haut Garrigues” 2016, Domaine Santa Duc
Saint-Joseph 2016, Bernard Gripa
Côte Rôtie “Château d’Ampuis” 2015, Guigal

Hvad: Vin-event i Bichel Vine
Hvor: Nørregade 29
Hvornår:
Torsdag d. 23. maj
Fredag d. 24. maj
Lørdag d. 25. maj

Du kan købe din billet på 50 kr. her

Torsdagskoncerter: Fede navne spiller i Kongens Have

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Når kalenderen rammer juli er det ensbetydende med, at de populære og altid velbesøgte torsdagskoncerter i Kongens Have ruller ud.

I år er der igen store musikalske oplevelser i vente for os odenseanere.

Navnene er netop blevet offenliggjort, og her bliver to af dagene dedikeret en hyldest til henholdsvis Kim Larsen og Woodstock festivalen.

Derudover kan man glæde sig til at synge med, når Back to Back og Sandmen i løbet af juli optræder på scenen.

Hyldest til Kim Larsen

Årets torsdagskoncerter åbner 4. juli med en vaskeægte hyldest til den afdøde legende, Kim Larsen, der jo havde Odense i hjertet lige til det sidste.

Grassolin og Smukke Møller med solister sørger for fællessang på alle de gode klassikere.

Torsdagen efter er der blevet plads til en helt særlig Woodstock Festival aften. Her optræder navne som Kira Skov og Dicte blandt andet. Det skal nok blive festligt.

Torsdag d. 18. juli er Back to Back hovednavnet, mens Sandmen runder Torsdagskoncerterne af d. 25. juli.

Der er fri entré til alle fire torsdage.

Her er programmet

18.00-22.15 alle torsdage

4. juli: Hyldest til Kim Larsen med Grassolin og Smukke Møller med solister

11. juli: Ruby Port, Rambuk, Woodstock Tribute feat. Kira Skov, Bjørn Fjæstad, Dicte og Mika Vandborg

18. juli: Odense Klassik, Patina og Back to Back

25. juli: Papaya, Mawic og The Sandmen

Kæmpe fest tre dage på havnen: Så meget sker der til Havnekulturfestival 2019

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

Traditionen tro danner havneområdet i Odense ramme for en sand folkefest i maj.

Det sker, når Havnekulturfestival atter løber af stablen hen over tre dage fra fredag til søndag i den kommende weekend.

Startskuddet lyder på fredag 24. maj kl. 16, og det bliver en intensiv weekend med flere hundrede aktiviteter for både børn og voksne.

Havnekulturfestivalen har i mange år fungeret som en kulturel smeltedigel for musik, dans, gadeoptræden, børneaktiviteter, kunsthåndværk og meget andet, og det er blandt andet her, at de kulturelle vækstlag mødes med det mere professionelle kulturliv.

Det kan ses i det omfattende program, som festivalen har udsendt.

Mange aktiviteter fordelt på flere områder

Festivalen er gratis og de mange aktiviteter er fordelt på områderne Havnepladsen, Londongade, Promenadebyen, Byens Ø, Færøsk Regatta samt et kreativt område på Kunst kajen.

Derudover fortsætter man det gode samarbejde med Storms Pakhus. Her sker der noget alle tre dage i løbet af dagen, og der afholdes blandt andet afterparty, når dags- og aftenaktiviteterne på havnen er slut.

Her får du overblikket

Musik

Festivalen byder på et omfattende musikalsk program med oplevelser for enhver aldersgruppe. De store trækplastre i år er Katinka, Moses:Andreas, Love Shop og Ida Kudo.

Derudover spiller både lokale bands, og Odense Drengekor optræder også.

Dans

På Dansescenen leverer en række lokale foreninger og dansere en perlerække af spændende og fængende optrædener.

Her kan du opleve alt fra tyrkisk folkedans, mavedans og salsa til hiphop, streetdance.

For børn

Festivalen byder på mange oplevelser og aktiviteter for børn. Som et særligt højdepunkt er der Kristians store Ramasjang Quiz.

Der er faktisk designet Legeruten, så børnene får oplevet mest muligt.

Man kan blandt andet boltre sig på Legepladsen, tage på en sjov rejse i affaldsverdenen med Odense Renovation, prøve kostumer til Frøbjerg Festspil, lære at cykle slalom over vippebræt og prøve chaufførsædet hos Fynbus.

Vandaktiviteter

Odense Havnebad har åbent, så man kan tage en svømmetur. Man kan få en tur med en færge, man kan prøve et SUP board, waterbubbles, RIB-båd og Splash Jump.

Mad

Det er flere kendinge på Odenses madscene, der kan købes mad og drikke fra til Havnekulturfestival. Umashi, Cafe Kosmos og Gopa Club er blandt andet repræsenteret. I de mange madboder får man mad fra alle verdenshjørner og masser af lækkerier til dessert.

Her kan du se Havnekulturfestivalens fulde program