Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forrygende start: International anerkendelse til ‘manden bag øllet’

Af Betina Vestergård Jepsen

Den fynske ølbrygger Anders Coisbo har vundet mere end 100 priser på bare fem år, og blot tre uger efter frigivelsen af sit nye ølmærke, TheManBehind, har det høstet international anerkendelse. TheManBehind vandt nemlig både en bronzemedalje og to sølvmedaljer ved den nyligt overståede internationale ølfestival Dublin Craft Beer Cup. 

Udelukkende vurderet på smagsoplevelsen

TheManBehind består primært af tre dåseøl, som er opkaldt efter de tre storbyer Beijing, Berlin og Madrid, men Anders Coisbo har også brygget en økologisk pilsner med kamilleblomst og citrongræs sammen med stjernekokken Thomas Herman (den kan du læse om her) og en frisk, økologisk Pale Ale med hyldeblomst og ingefær i samarbejde med mesterkokken fra Falsled Kro, Per Hallundbæk, som du kan læse mere om her.

Ved Dublin Craft Beer Cup sender bryggerier fra hele verden øl ind, og så blindsmager en række internationale dommere på øllet. Øllet vurderes derfor udelukkende på smagsoplevelsen. I år blev det til en bronzemedalje til Anders Coisbos India Pale Ale Berlin samt to sølvmedaljer til hans Brown Ale Madrid og den økologiske Pale Ale TheManBehind & Hallundbæk.

Per Hallundbæk (tv) og Anders Coisbo har netop vundet en pris for deres økologiske Pale Ale.

Visionen bag TheManBehind

MigogOdense tog en snak med Anders Coisbo om det nye ølmærke og visionen bag det:

“Idéen med TheManBehind er at lave dansk specialøl i den fineste og bedste kvalitet og sikre, at det kommer ud til forbrugerne på den bedst mulige måde. Det sikrer jeg ved at opbevare øllet i dåser frem for flasker, for dåsen er en væsentlig bedre emballering for øllet. Det skyldes bl.a., at dåsen beskytter øllet bedre mod sollys, men dåsen er også mere tæt end en flaske. Dermed beskytter dåsen også øllet mod iltoptagelse,” siger Anders Coisbo, der nu selv har fået det sådan, at han helst vil drikke specialøl, som har været opbevaret på dåse.

Praktiske, økonomiske og miljømæssige fordele

Men dåsen har også en række praktiske, økonomiske og miljømæssige fordele:

“En dåseøl er lettere end en flaskeøl, den fylder mindre, og så er den lettere at håndtere. Det betyder bl.a., at transporten bliver billigere, og at CO2-udledningen ved transporten bliver mindre. Rent praktisk passer en dåseøl også bedre ind i nutidens samfund, hvor nydelsen ikke nødvendigvis foregår ved spisebordet derhjemme. En dåseøl er nemmere at have med sig i f.eks. Munke Mose og Friluftsbadet end en flaskeøl.”

En forrygende start

Med den internationale anerkendelse har TheManBehind fået en forrygende start, og det er noget, som Anders Coisbo er meget stolt over:

“Jeg er kommet rigtig godt fra start med TheManBehind, og jeg er meget stolt over den internationale anerkendelse, som jeg allerede har fået. Folk har simpelthen taget enormt positivt imod TheManBehind, og restauranter, caféer og barer sætter dåsen på bordet sammen med et flot glas. Det, tror jeg, især skyldes dåsens eksklusive og lækre design,” siger Anders Coisbo, der tilføjer, at også de eksportsmarkeder, han har kontakt med, har taget rigtig godt imod TheManBehind. De har taget både historien og tankerne bag samt designet og smagen til sig.

Del artikel

Andre læser også