MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forvent det uventede: I dag starter filmfestivalen

Af Morten Hopballe
Festivalleder Birgitte Weinberger glæder sig over årets program til Odense Internationale Film Festival, der løber i hele ugen (foto: Malene Nelting).
Festivalleder Birgitte Weinberger glæder sig over årets program til Odense Internationale Film Festival, der løber i hele ugen (foto: Malene Nelting).

“En kortfilm er sådan set bare en film, der ikke er lang.”

Sådan siger Birgitte Weinberger, festivalleder for Odense International Film Festival, når hun skal koge forskellen på kortfilm og almindelige spillefilm ned til en linje.

“Der er stadig en fortælling, og man skal stadig nå at blive pirret, rørt, berørt og overrasket – måske provokeret – men det sker bare på meget kortere tid. På Odense International Film Festival siger vi, at en kortfilm maks må vare 30 minutter, men den kan også vare to eller ti,” siger Birgitte Weinberger.

Oscarkvalificerende konkurrence

I dag starter 2017-udgaven af Odense International Film Festival – eller OFF, som filmfestivalen også er kendt som – og så varer den i en uge. Her bydes blandt andet på 104 kortfilm, der er en del af festivalens konkurrence – hvor de tre vindere kommer et skridt tættere på en Oscar-nominering – talks, en masse for børn, film under åben himmel på Amfiscenen og meget, meget mere for filmelskere og modige odenseanere.

“Jeg synes, vi har det modigste publikum, for de skal turde investere det dyrebareste – nemlig tid – i noget, de ikke ved, hvad er. De skal tage en dyb indånding og tro på, at det er tiden værd, men til gengæld kan de vælge mellem 104 kondenserede fortællinger, hvor de ser verden fra nye vinkler og igennem andres øjne,” siger Birgitte Weinberger og tilføjer:

Kortfilm er rock’n’roll

“Kortfilmformatet er meget eksperimenterende og enormt kraftfuldt. Der er tit, synes jeg, en fantastisk umiddelbarhed i fortællingerne, og instruktørerne har virkelig noget på hjertet, fordi de bare kan gå ud og lave filmene uden kæmpestore budgetter og dermed krav til indtjeningen. Det er meget rock’n’roll.”

Hun har været festivalleder siden 2009 og kalder kortfilm for mental gymnastik:

“Selv om det er korte film, kan man både blive klogere, ramt, udfordret og frastødt, men så er det jo godt, at det går hurtigt over,” siger Birgitte Weinberger, der er enormt stolt over årets festivalprogram.

Film under åben himmel hver aften kl. 21.00

Hvis man ikke lige vil starte med kortfilmene, kan man starte med film under åben himmel. Fra tirsdag til lørdag vises hver aften en film kl. 21.00 på Amfiscenen, hvor man kan hygge sig med sin medbragte mad og drikke og få serveret “Saturday Night Fever”, Flaskepost fra P”, Skyfall”, “La La Land” og “Lost in Translation”.

Der er også talks med blandt andre Rasmus Botoft, Erik Clausen, Lisbeth Wulff, Ellen Hillingsøe og kvinden bag den Oscarnominerede “Min far Toni Erdmann”, Janine Jackowski, og så kan man glæde sig til “Erik og Else The Movie”, Bodil Jørgensen live som monstermor. Og meget meget mere.

Du kan se hele programmet for Odense Internationale Film Festival her, hvor du også kan booke billetter for at være sikker på en plads til de populære arrangementer.

Del artikel

Seneste nyt