Forvent det uventede: I dag starter filmfestivalen

Skrevet af: Morten Hopballe
Festivalleder Birgitte Weinberger glæder sig over årets program til Odense Internationale Film Festival, der løber i hele ugen (foto: Malene Nelting).
Festivalleder Birgitte Weinberger glæder sig over årets program til Odense Internationale Film Festival, der løber i hele ugen (foto: Malene Nelting).

“En kortfilm er sådan set bare en film, der ikke er lang.”

Sådan siger Birgitte Weinberger, festivalleder for Odense International Film Festival, når hun skal koge forskellen på kortfilm og almindelige spillefilm ned til en linje.

“Der er stadig en fortælling, og man skal stadig nå at blive pirret, rørt, berørt og overrasket – måske provokeret – men det sker bare på meget kortere tid. På Odense International Film Festival siger vi, at en kortfilm maks må vare 30 minutter, men den kan også vare to eller ti,” siger Birgitte Weinberger.

Oscarkvalificerende konkurrence

I dag starter 2017-udgaven af Odense International Film Festival – eller OFF, som filmfestivalen også er kendt som – og så varer den i en uge. Her bydes blandt andet på 104 kortfilm, der er en del af festivalens konkurrence – hvor de tre vindere kommer et skridt tættere på en Oscar-nominering – talks, en masse for børn, film under åben himmel på Amfiscenen og meget, meget mere for filmelskere og modige odenseanere.

“Jeg synes, vi har det modigste publikum, for de skal turde investere det dyrebareste – nemlig tid – i noget, de ikke ved, hvad er. De skal tage en dyb indånding og tro på, at det er tiden værd, men til gengæld kan de vælge mellem 104 kondenserede fortællinger, hvor de ser verden fra nye vinkler og igennem andres øjne,” siger Birgitte Weinberger og tilføjer:

Kortfilm er rock’n’roll

“Kortfilmformatet er meget eksperimenterende og enormt kraftfuldt. Der er tit, synes jeg, en fantastisk umiddelbarhed i fortællingerne, og instruktørerne har virkelig noget på hjertet, fordi de bare kan gå ud og lave filmene uden kæmpestore budgetter og dermed krav til indtjeningen. Det er meget rock’n’roll.”

Hun har været festivalleder siden 2009 og kalder kortfilm for mental gymnastik:

“Selv om det er korte film, kan man både blive klogere, ramt, udfordret og frastødt, men så er det jo godt, at det går hurtigt over,” siger Birgitte Weinberger, der er enormt stolt over årets festivalprogram.

Film under åben himmel hver aften kl. 21.00

Hvis man ikke lige vil starte med kortfilmene, kan man starte med film under åben himmel. Fra tirsdag til lørdag vises hver aften en film kl. 21.00 på Amfiscenen, hvor man kan hygge sig med sin medbragte mad og drikke og få serveret “Saturday Night Fever”, Flaskepost fra P”, Skyfall”, “La La Land” og “Lost in Translation”.

Der er også talks med blandt andre Rasmus Botoft, Erik Clausen, Lisbeth Wulff, Ellen Hillingsøe og kvinden bag den Oscarnominerede “Min far Toni Erdmann”, Janine Jackowski, og så kan man glæde sig til “Erik og Else The Movie”, Bodil Jørgensen live som monstermor. Og meget meget mere.

Du kan se hele programmet for Odense Internationale Film Festival her, hvor du også kan booke billetter for at være sikker på en plads til de populære arrangementer.

Fejrer 160 års fødselsdag: Albani inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl

Skrevet af: Redaktionen
De to nye øl fra Albani
De to nye øl fra Albani

Er der noget, vi er stolte af her i Odense, så er det OB, Albani og brunsvigeren.

Så det giver sig selv, at Albani skal fejres, når man officielt fejrer 160 års fødselsdag om små tre uger.

Den 7. november 1859 satte Theodor Schiøtz den første bryg over på Albani og grundlagde dermed det der skulle blive fynboernes foretrukne bryggeri i generationer.

Det fejres selvfølgelig på nøjagtig samme dato, her 160 år senere, hvor Albani Bryggerierne inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl.

Det hele foregår torsdag den 7. november 2019 kl. 16.00 – 21.00 på Anarkist – Beer & Food Lab.

Gratis brunsviger, rundvisning og ølsmagning

Her er der gratis fødselsdagsbrunsviger til de 300 første gæster samt en jubilæumsøl. Derudover kan man for en 50’er komme med på en eksklusiv rundvisning på Albani, hvor billetten naturligvis også inkluderer en valgfri øl.

Fødselsdagen rundes af en med en spændende ølsmagning, som man også kan deltage i for en rund 50’er.

Ølsmagning med brygmester Daniel Bjørk fra kl. 19.00 – 21.00: Daniel tager jer med på en smagfuld rejse ud i nørderi om øl, når han dykker ned i Albanis jubilæumsbryg, Anarkists og øllets historie samtidig med, at der smages på et udvalg af spændende øl brygget på bryggeriet i Odense.

Arrangørerne melder om begrænsede antal pladser.

Du kan booke plads til rundvisning via dette link

Du kan booke plads til ølsmagning via dette link

Udsolgt i flere byer: Lars Hjortshøj kommer til Odense med nyt one-man show

Skrevet af: Michael Qureshi

Lars Hjortshøj har rundet de 50 år, og er ikke længere tv-vært i bedste sendetid.

Men han har stadig et brandvarmt navn, hvilket man kan se på billetsalget til hans nuværende Danmarksturné.

Hjortshøj er rundt i hele landet med sit nye One-man show “Plan B”, hvor der er udsolgt i byer som Aalborg, Esbjerg og i København.

I november kommer den erfarne komiker så til Odense over to dage på Magasinet. Det sker fredag d. 19. november og lørdag d. 20. november, og der er stadig billetter i salg til showet.

Har solgt huset og købt sportsvogn

Hjortshøj er de seneste år især kendt for sin rolle i Klovn-serien samt filmene af samme titel.

Lars Hjortshøj har en Plan B. Et show der handler om alt det, man finder, når man leder efter noget andet.

Siden dengang har Lars rundet de 50, børnene er gamle nok til at forlade reden, han har solgt huset, aflivet katten, købt sportsvogn og natklub – og er helt klar til et storbyliv i sus og dus.

Nu skal han bare lige have forklaret børnene, at de er gamle nok til at flytte hjemmefra! Hvis ikke det lykkes, så har Lars Plan B klar.

“Livet går sjældent som planlagt. Heldigvis.

Jeg har lagt mange planer. Forsøgt at tilrettelægge og kontrollere. Men hver gang, jeg tror, jeg har styr på tilværelsen, sker der altid noget andet.

Som regel er det andre mennesker, som ødelægger det hele for mig. De griber forstyrrende ind og minder mig om de vigtige ting i livet,” siger Lars Hjortshøj om hele temaet for showet.

Hvad: Lars Hjortshøj – Plan B
Hvornår: Fredag d. 22. november og lørdag d. 23. november
Hvor: Magasinet
Billetter her

Scor billige bøger: To dage med kæmpe bogsalg på Hovedbiblioteket

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nu hvor mørket er begyndt at sænke sig og temperaturen har vendt sig til den køligere side, er der ikke noget bedre end at putte sig godt ned i sofaen med en god bog og en kop te.

Eller måske har du brug for studiebøger, men SU’en trækker altid tænder ud hver måned. Så kan du snart score billige bøger her i Odense.

For mangler du lidt udvalg i bogreolen, er det med at komme afsted til Odense Hovedbiblioteks store bogsalg i i Borgernes Hus fra fredag den 8. november til lørdag den 9. november.

Kæmpe udvalg i vente

Der vil både være bøger, CD’er og tidsskrifter at vælge mellem til ekstremt lave priser:

  • Bog: 5 kr. pr. stk.
  • CD: 5 kr. pr. stk.
  • Tidsskrifter: 1 kr. pr. stk.

Odense Hovedbibliotek gør opmærksom på, at betaling skal ske via MobilePay eller med kontanter.

Hvad: Bogsalg
Hvor: 1. sal på Hovedbiblioteket i Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag 8. november, 14.00-20.45, og lørdag 9. november, 10.00-15.45