MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Banedanmark varsler: Forvent togkaos hele sommeren

Af Ane Johanne Damgaard

Du kan godt begynde at forberede dig på en lidt mere bøvlet “togtur” end normalt.

I hvert fald hvis du skal med DSB fra Odense til Middelfart.

I en pressemeddelelse varsler Banedanmark, at de skal udvikle og fremtidssikre jernbanen, og det vil i løbet af sommerferien påvirke togtrafikken.

De er allerede i fuld gang med at forny og hastigshedsopgradere jernbanen på tværs af Sjælland, Fyn og Jylland.

Værst i uge 30

På Fyn handler det om strækningen mellem Odense og Middelfart, hvor der skal udskiftes en gammel vandløbsbro ved Skalbjerg. Hele sporet og den gamle bro skal fjernes, og der skal etableres en ny. Derudover skal der opbygges en ny sporkasse, sveller, skinner og ballast på den nye bro.

Togtrafikken vil især blive påvirket i en af de største sommerferieuger – nemlig uge 30. Dermed håber Banedanmark, at arbejdet går udover så få som muligt, da færre benytter togene i denne periode. Her vil nogle af sporene blive totalspærret flere steder på samme tid.

”Uanset hvordan vi vender og drejer det, så kommer vi ikke udenom, at arbejdet vil påvirke nogle togpassagerers rejse. Det er vi selvfølgelig kede af – ikke mindst fordi, det jo rent faktisk er for passagerernes skyld, at vi fornyer og udvikler jernbanen. Vi håber derfor på lidt ekstra tålmodighed, mens arbejdet står på,” siger Peter Svendsen. 

Banedanmark skriver også, at det er en nødvendig fornyelse, de er i gang med. Det vil resultere i færre fejl i både spor og sporskifter og dermed større driftssikkerhed på jernbanen. Derudover vil passagererne opleve mindre støj og øget komfort.

Indsætter togbusser

De mange fornyelsesprojekter vil påvirke togtrafikken på tværs af landsdelene frem til slutningen af september.

Banedanmark vil så vidt muligt arbejde i et spor ad gangen, men i kortere perioder, bliver det nødvendigt at spærre begge spor og indsætte togbusser i stedet.

Trafikdirektør Peter Svendsen en klar opfordring til togpassagererne:

”Som altid er det en rigtig god idé at planlægge togrejsen på Rejseplanen. Køreplanerne ændrer sig i takt med at sporarbejdet skrider frem, og alle ændringerne bliver lagt ind i Rejseplanen, hvor man kan få overblik over sin rejse.”

DSB indsætter togbusser i de perioder, hvor der ikke kan køre tog. Det er muligt at finde mere information om togbusser på DSB’s hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også