Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lyntest-centre forventer stor travlhed: Her er de gode tidspunkter at komme på

Af Michael Qureshi
Foto: Falck
Foto: Falck

Frisører, massører, tatovører og en del andre liberale erhverv genåbner tirsdag d. 6. april efter adskillige måneder med nedlukning.

Et af kravene for at komme til eksempelvis frisøren er en negativ Corona-test, der er maksimalt 72 timer gammel.

Her i Påsken har mange valgt at holde helt fri uden at bruge tid på at stå i kø til at få taget en Corona-test, og derfor forventer de private udbydere af lyntest en voldsom travlhed fra mandag og så de kommende dage frem.

Har indkaldt ekstra personale

Private udbydere som Falck, Carelink og Copenhagen Medical har alle kaldt ekstra personale ind 2. påskedag for at gardere sig mod alt for lange køer.

Men de råder også til at man blandt andet her i Odense-området forsøger at ramme tidspunkter på dagen, hvor der ikke er spidsbelastning.

Man skal helst undgå morgen og aften og forsøge at ramme et tidspunkt i løbet af formiddagen og eftermiddagen.

“Vi forventer, at der i morgen vil være knald på, og vi vil gerne opfordre til, at danskerne fordeler sig ud over hele dagen. Morgen og aften er de tidspunkter, hvor der er mest travlt,” siger Trine Baadsgaard, der er presseansvarlig i Copenhagen Medical, til TV 2.

Ifølge regeringens plan for den gradvise genåbning af Danmark bliver forsamlingsforbuddet fra mandag hævet til 10 udenfor.

Samtidig kan blandt andet skoleelever fra 5. klasse og studerende på ungdomsuddannelser fra tirsdag igen møde i skole hver anden uge.

Retningslinjer fra liberale erhverv blev også meldt ud i weekenden.

Retningslinjerne er som følger:

  • Der må maksimalt tillades adgang for 1 kunde eller besøgende eller deltager pr. 4 m2 gulvareal, hvortil der er offentlig adgang. Dog er indført et særligt kvadratmeterkrav på 2 m2 gulvareal pr. kunde, besøgende eller deltager i lokaler, hvor disse i det væsentlige sidder eller ligger ned.
  • Kunder, besøgende og lignende skal kunne fremvise et coronapas til personalet i form af enten en negativ covid-19 test, der er maks 72 timer gammel, en positiv covid-19 test, der er mindst 14 dage gammel og højst 12 uger gammel eller et gennemført vaccinationsforløb med covid-19
  • Det anbefales, at personalet hos de liberale erhverv bliver testet mindst en gang om ugen
  • Kravet om coronapas gælder ikke ved ankomst til ubemandede solarier jf. afsnittet herom

Del artikel

Andre læser også