Fra klassisk til hipt: 10 gode bud på Odenses bedste frokoststed

Skrevet af: Rigeligtsmør.dk
Skt Gertrud
Skt Gertrud

Af Martin Villumsen, Rigeligtsmør.dk

Det er ikke mange år siden, at udvalget af frokoststeder i Odense var både kedeligt og ensformigt, men sammen med bølgen af nye restauranter i byen, er mulighederne for en lækker frokost i Odense heldigvis blevet meget bedre end hidtil.

Her får du 10 bud på en lækker frokost i Odense, hvad enten du er til en hurtig sandwich to-go eller en 3-retters menu.

Soup Stone Café

Nu er det efterhånden halvandet år siden, at Soup Stone Café serverede deres første skål suppe i de små lokaler på Store Gråbrødrestræde midt i Odense. Det gik hurtigt hen og blev en stor succes, som alle lige pludselig snakkede om – og det gør de stadig.

Konceptet er simpelt: lækker og sund fastfood, hvor alt bliver lavet fra bunden. Selvom navnet kunne antyde, at der kun serveres suppe, så er dette langt fra tilfældet.

Udover klassiske supper som goulash, indisk dal og tomatsuppe, finder man også diverse sandwich, salater og ikke mindst deres populære chicken curry og pad thai på menukortet.

Soup Stone Cafe
Store Gråbrødrestræde 11
5000 Odense C

Me – Mother’s Street Food

I starten af året slog Me – Mother’s Street Food dørene op i starten af Vestergade. Her står den på autentisk vietnamesisk street food “som mor lavede det”, og menukortet byder bl.a. på klassikere som bánh mì-sandwiches og pho-supper i forskellige afskygninger, og forskellige vietnamesiske drikke.

Der er både mulighed for at slå sig ned og nyde sin frokost på stedet eller tage den med, og så er der åbent alle ugens dage.

Me – Mother’s Street Food
Vestergade 1
5000 Odense C

Kong Volmer

Det er altid en fornøjelse at gå igennem Brandts Passage, der er blandt byens hyggeligste gader. Halvvejs igennem passagen ligger frokostrestauranten Kong Volmer, som efterhånden har ligget der en del år.

Her serveres der klassisk dansk smørrebrød samt andre traditionelle frokostretter som f.eks. tarteletter og pariserbøf. Der er dog ingen tvivl om, at det er deres smørrebrød, de er kendt for, og det skylles selvfølgelig ned med kolde øl og en velvoksen snaps.

Kong Volmer
Brandts Passage 13
5000 Odense C

Café Skt. Gertrud

Både indretningen og maden på Café Skt. Gertrud er inspireret af den klassiske franske brasseriekultur. På menukortet finder man både lækre salater og klassiske brasserieretter som chévre chaud og moules frites, men en helt klassisk veltilberedt burger i briochebolle med sprøde pommes frites og mayo er også at finde på kortet.

Der er en særlig stemning på Café Skt. Gertrud, der kan være svær at beskrive. Lidt ala en klassisk parisisk café. Hvorom alting er, så er både stemningen og maden på Café Skt. Gertrud værd at slå et smut forbi efter.

Café Skt. Gertrud
Jernbanegade 8
5000 Odense C

Den Gamle Kro

Bevæger man sig over i den gamle bydel af Odense, finder man Den Gamle Kro, der har til huse i et gammelt bindingsværkshus i Overgade. Bygningen er fra 1683, og er dermed blandt byens ældste, hvilket er med til at give en helt særlig stemning i restauranten.

Frokostkortet er klassisk og byder primært på smørrebrød, og hvad enten man er til stjerneskud, røget ål med røræg og purløg, lun leverpostej med svampe og bacon eller gammel ost med krydderfedt, mørk rom, sky, løg og hvad der ellers hører til, så kan Den Gamle Kro klare det.

Den Gamle Kro
Overgade 43
5000 Odense C

Sortebro Kro

Et lille stykke udenfor centrum finder man en anden smuk og gammel kro, navnligt Sortebro Kro. Kroens stuer er over 200 år gamle og er kun nænsomt restaureret, siden de blev bygget, hvilket gør det til en helt særlig oplevelse at spise på Sortebro Kro.

Om sommeren er der også åbent i kroens café, som ligger i den hyggelige have. På Sortebro Kro kan man både få sæsonbetonede specialiteter som f.eks. stenbiderrogn og fjordrejer, men der er også altid et flot udvalg af bl.a. forskellige hjemmelavede sild og mulighed for både 2- og 3-retters frokostmenuer.

Sortebro Kro
Sejerskovvej 20
5260 Odense S

Gastroteket

Midt i Nørregade ligger Gastroteket, der især er kendt for deres “bræt” med et udvalg af lækre røgvarer, pølser, skinker, patéer, oste osv. Derudover er der et udvalg af andre lækre frokostretter på menuen, der løbende tilpasses sæsonen.

Hos Gastroteket er der fokus på de gode råvarer, som er nøje udvalgt blandt dygtige producenter og håndværksslagtere med rødder på Fyn og i Frankrig, hvilket også kommer til udtryk i maden, der bliver serveret.

Gastroteket
Nørregade 39
5000 Odense C

Gastroteket på Tinderbox
Bar Snik Snak

Lige overfor det gamle Gråbrødre Kloster i Jernbanegade midt i Odense, ligger Bar Snik Snak. Her er menukortet fyldt med en masse forskellige og spændende tapasretter, der kan indtages i hyggelige og uhøjtidelige rammer.

Udover tapas finder man også både snacks, desserter og et par specialiteter på kortet. Der er åbent dagen lang, så uanset, hvad tid på dagen du har tapas cravings, så kan du slå et smut forbi Bar Snik Snak.

Og dertil er der også mulighed for at sidde udenfor, hvis vejret tillader det.

Bar Snik Snak
Jernbanegade 14
5000 Odense C

Olivia Brasserie

I midten af Vintapperstræde finder man Olivia Brasserie. Her finder man et udvalg af lækre café- og brasserieretter, der alle er tilberedt fra bunden med årstidens råvarer. Hvad enten man er til en cæsarsalat, en lækker burger med pommes frittes eller dagens brasserieret, så kan du få sulten stillet hos Olivia Brasserie.

Stemningen er uhøjtidelig, og der er en afslappet atmosfære i restauranten, som er indrettet med inspiration fra parisiske brasserier.

Olivia Brasserie
Vintapperstræde 37
5000 Odense C

Café Kosmos

I løbet af de seneste år har Økollektivet serveret vegansk street food til forskellige festivaler og events i Odense, og nu er det endelig lykkedes for dem at slå dørene op for en vegansk og økologisk café i Odense.

Lokationen er i Lottrups Gård, og caféen er hyggeligt indrettet med genbrugsmøbler. Fokus er på lokal og bæredygtig mad, og menukortet byder bl.a. på burgere, raw pasta, wraps og dagens ret, som kan være alt fra en lækker pastaret til en god salat.

Derudover kan man købe økologisk øl og sodavand og kaffe fra en lokal, bæredygtig leverandør.

Café Kosmos
Lottrups Gård 1
5000 Odense C

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.