Fra klassisk til hipt: 10 gode bud på Odenses bedste frokoststed

Skrevet af: Rigeligtsmør.dk
Skt Gertrud
Skt Gertrud

Af Martin Villumsen, Rigeligtsmør.dk

Det er ikke mange år siden, at udvalget af frokoststeder i Odense var både kedeligt og ensformigt, men sammen med bølgen af nye restauranter i byen, er mulighederne for en lækker frokost i Odense heldigvis blevet meget bedre end hidtil.

Her får du 10 bud på en lækker frokost i Odense, hvad enten du er til en hurtig sandwich to-go eller en 3-retters menu.

Soup Stone Café

Nu er det efterhånden halvandet år siden, at Soup Stone Café serverede deres første skål suppe i de små lokaler på Store Gråbrødrestræde midt i Odense. Det gik hurtigt hen og blev en stor succes, som alle lige pludselig snakkede om – og det gør de stadig.

Konceptet er simpelt: lækker og sund fastfood, hvor alt bliver lavet fra bunden. Selvom navnet kunne antyde, at der kun serveres suppe, så er dette langt fra tilfældet.

Udover klassiske supper som goulash, indisk dal og tomatsuppe, finder man også diverse sandwich, salater og ikke mindst deres populære chicken curry og pad thai på menukortet.

Soup Stone Cafe
Store Gråbrødrestræde 11
5000 Odense C

Me – Mother’s Street Food

I starten af året slog Me – Mother’s Street Food dørene op i starten af Vestergade. Her står den på autentisk vietnamesisk street food “som mor lavede det”, og menukortet byder bl.a. på klassikere som bánh mì-sandwiches og pho-supper i forskellige afskygninger, og forskellige vietnamesiske drikke.

Der er både mulighed for at slå sig ned og nyde sin frokost på stedet eller tage den med, og så er der åbent alle ugens dage.

Me – Mother’s Street Food
Vestergade 1
5000 Odense C

Kong Volmer

Det er altid en fornøjelse at gå igennem Brandts Passage, der er blandt byens hyggeligste gader. Halvvejs igennem passagen ligger frokostrestauranten Kong Volmer, som efterhånden har ligget der en del år.

Her serveres der klassisk dansk smørrebrød samt andre traditionelle frokostretter som f.eks. tarteletter og pariserbøf. Der er dog ingen tvivl om, at det er deres smørrebrød, de er kendt for, og det skylles selvfølgelig ned med kolde øl og en velvoksen snaps.

Kong Volmer
Brandts Passage 13
5000 Odense C

Café Skt. Gertrud

Både indretningen og maden på Café Skt. Gertrud er inspireret af den klassiske franske brasseriekultur. På menukortet finder man både lækre salater og klassiske brasserieretter som chévre chaud og moules frites, men en helt klassisk veltilberedt burger i briochebolle med sprøde pommes frites og mayo er også at finde på kortet.

Der er en særlig stemning på Café Skt. Gertrud, der kan være svær at beskrive. Lidt ala en klassisk parisisk café. Hvorom alting er, så er både stemningen og maden på Café Skt. Gertrud værd at slå et smut forbi efter.

Café Skt. Gertrud
Jernbanegade 8
5000 Odense C

Den Gamle Kro

Bevæger man sig over i den gamle bydel af Odense, finder man Den Gamle Kro, der har til huse i et gammelt bindingsværkshus i Overgade. Bygningen er fra 1683, og er dermed blandt byens ældste, hvilket er med til at give en helt særlig stemning i restauranten.

Frokostkortet er klassisk og byder primært på smørrebrød, og hvad enten man er til stjerneskud, røget ål med røræg og purløg, lun leverpostej med svampe og bacon eller gammel ost med krydderfedt, mørk rom, sky, løg og hvad der ellers hører til, så kan Den Gamle Kro klare det.

Den Gamle Kro
Overgade 43
5000 Odense C

Sortebro Kro

Et lille stykke udenfor centrum finder man en anden smuk og gammel kro, navnligt Sortebro Kro. Kroens stuer er over 200 år gamle og er kun nænsomt restaureret, siden de blev bygget, hvilket gør det til en helt særlig oplevelse at spise på Sortebro Kro.

Om sommeren er der også åbent i kroens café, som ligger i den hyggelige have. På Sortebro Kro kan man både få sæsonbetonede specialiteter som f.eks. stenbiderrogn og fjordrejer, men der er også altid et flot udvalg af bl.a. forskellige hjemmelavede sild og mulighed for både 2- og 3-retters frokostmenuer.

Sortebro Kro
Sejerskovvej 20
5260 Odense S

Gastroteket

Midt i Nørregade ligger Gastroteket, der især er kendt for deres “bræt” med et udvalg af lækre røgvarer, pølser, skinker, patéer, oste osv. Derudover er der et udvalg af andre lækre frokostretter på menuen, der løbende tilpasses sæsonen.

Hos Gastroteket er der fokus på de gode råvarer, som er nøje udvalgt blandt dygtige producenter og håndværksslagtere med rødder på Fyn og i Frankrig, hvilket også kommer til udtryk i maden, der bliver serveret.

Gastroteket
Nørregade 39
5000 Odense C

Gastroteket på Tinderbox
Bar Snik Snak

Lige overfor det gamle Gråbrødre Kloster i Jernbanegade midt i Odense, ligger Bar Snik Snak. Her er menukortet fyldt med en masse forskellige og spændende tapasretter, der kan indtages i hyggelige og uhøjtidelige rammer.

Udover tapas finder man også både snacks, desserter og et par specialiteter på kortet. Der er åbent dagen lang, så uanset, hvad tid på dagen du har tapas cravings, så kan du slå et smut forbi Bar Snik Snak.

Og dertil er der også mulighed for at sidde udenfor, hvis vejret tillader det.

Bar Snik Snak
Jernbanegade 14
5000 Odense C

Olivia Brasserie

I midten af Vintapperstræde finder man Olivia Brasserie. Her finder man et udvalg af lækre café- og brasserieretter, der alle er tilberedt fra bunden med årstidens råvarer. Hvad enten man er til en cæsarsalat, en lækker burger med pommes frittes eller dagens brasserieret, så kan du få sulten stillet hos Olivia Brasserie.

Stemningen er uhøjtidelig, og der er en afslappet atmosfære i restauranten, som er indrettet med inspiration fra parisiske brasserier.

Olivia Brasserie
Vintapperstræde 37
5000 Odense C

Café Kosmos

I løbet af de seneste år har Økollektivet serveret vegansk street food til forskellige festivaler og events i Odense, og nu er det endelig lykkedes for dem at slå dørene op for en vegansk og økologisk café i Odense.

Lokationen er i Lottrups Gård, og caféen er hyggeligt indrettet med genbrugsmøbler. Fokus er på lokal og bæredygtig mad, og menukortet byder bl.a. på burgere, raw pasta, wraps og dagens ret, som kan være alt fra en lækker pastaret til en god salat.

Derudover kan man købe økologisk øl og sodavand og kaffe fra en lokal, bæredygtig leverandør.

Café Kosmos
Lottrups Gård 1
5000 Odense C

Priser fra 29 kr.: Lykkeposer hver dag fra 7-Eleven på Too Good to Go

Skrevet af: Michael Qureshi

Mens Corona satte det meste af landet i stå, var der været godt gang i hjulene hos både Too Good To Go og 7-Eleven.

De to parter har brugt de seneste uger på at oprette samtlige 7-Eleven-butikker i Too Good To Go-appen, og dermed kan man nu købe lykkeposer med overskudsvarer i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Hvad betyder det så rent praktisk?

For at bekæmpe madspild laver 7-Eleven butikkerne i Odense dagligt “lykkeposer” med overskydende mad.

Udvalget variere fra dag til dag, så man skal lade sig overraske af indholdet. I posen kan der f.eks. være salater, sandwiches, kager, bagværk, mellemmåltider og drikkevarer.

Priserne varierer også fra 29 kr. og op – men en hurtig gennemgang af Too Good to Go app’en viser en gennemsnitlig pris på 39 kr.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer.

 

Kunderne får en god deal og hjælper miljøet

En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

“Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven.

Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode.

Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd.

Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem,” siger Maria Gervig.

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

Lykkeposer fra 7-Eleven er populære

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er derfor meget begejstret over, at samarbejdet nu fortsætter på fuld styrke.

“7-Elevens lykkeposer har været særdeles populære blandt vores brugere i de butikker, hvor vi har testet konceptet.

Så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give hele landet mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov måde.

Når så mange butikker går sammen, flytter det virkelig noget i det store madspildsregnskab, så 7-Eleven kan være super stolte af indsatsen,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Lykkeposerne vil være tilgængelige i 7-Eleven-butikker i Odense, på tankstationer og på togstationer.

Det gælder om at være hurtigt ude i løbet af dagen, når lykkeposerne sættes i salg. Så bestiller og betaler man i Too Good to Go app’en.

Du kan hente app’en, hvor du normalt henter apps.

Pita-favorit udvider: Yazzy’s Pita åbner midt i centrum på onsdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du har været et smut forbi Storms Pakhus, så har du nok også duftet eller endda smagt pitabrød fra Yazzy’s Pita.

Et populært koncept som man nok ikke fornærmer mange ved at kalde for Odenses bedste pita’er.

Nu udvider pita-favoritten med de billige priser, og åbner på onsdag d. 27. maj et sted midt i Odense C.

De beholder samtidig deres bod i Storms Pakhus.

“Vi har været på Storms fra dag et, og det bliver vi ved med, men vi har altid haft lyst til at have en lokation, hvor vi kunne have frie tøjler.

Her virkede det kun rigtigt, at det skulle være i Odense, hvor det hele startede,” fortæller Yasser Rahim Naz.

Fik pitabrød hos bedstemor i Iran

Yasser er manden bag Yazzy’s Pita og er uddannet kok sammen sin makker Martin fra restaurant Kvægtorvet her i Odense.

De blev enige om at kaste sig ud i et pita-eventyr sammen, da de mente, at man godt kunne øge kvaliteten på pitabrøds-fronten i Odense og øvrige storbyer i Danmark.

“Jeg har altid elsket Pita, lige siden jeg var lille, når jeg fik dem hos min bedstemor i Iran.

Det var på en helt anden måde  end i Danmark. Her lavede man dem på åben ild, og man fik dem til morgenmad.

Som årene gik, synes jeg det var lidt trist at alt udviklede sig i Danmark, men pitabrødet var stadigvæk den samme. Den klassiske med tomat, agurk og købe dressinger. Jeg tænkte det kan gøres bedre,” forklarer Yasser.

Været fantastisk rejse

Han fortsætter;

“Så jeg gik og legede lidt med tanken om, hvor vildt det vil være, hvis jeg kunne genskabe den følelse, jeg havde hos min bedstemor, og kombinerede det med den erfaring og viden, jeg har fra den gastronomiske verden.

Det resulterede i, at jeg sagde, nu er det nu og tog udfordring op. Det har været en fantastisk rejse indtil videre.”

Målet er ret simpelt med det nye sted i centrum.

“Vi vil give vores gæster noget for deres penge både i kvalitet og smag. Men som samtidig også er et sundere alternativ til andet fastfood i Odense midtby,” forklarer Yasser.

De slår dørene op onsdag d. 27. maj kl 17:00 i Slotsgade 26 og i samarbejde med “vandretur for kritisk syge børn” , så donerer de dagens omsætning til kritisk syge børn.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her