Fra klassisk til hipt: 10 gode bud på Odenses bedste frokoststed

Skrevet af: Rigeligtsmør.dk
Skt Gertrud
Skt Gertrud

Af Martin Villumsen, Rigeligtsmør.dk

Det er ikke mange år siden, at udvalget af frokoststeder i Odense var både kedeligt og ensformigt, men sammen med bølgen af nye restauranter i byen, er mulighederne for en lækker frokost i Odense heldigvis blevet meget bedre end hidtil.

Her får du 10 bud på en lækker frokost i Odense, hvad enten du er til en hurtig sandwich to-go eller en 3-retters menu.

Soup Stone Café

Nu er det efterhånden halvandet år siden, at Soup Stone Café serverede deres første skål suppe i de små lokaler på Store Gråbrødrestræde midt i Odense. Det gik hurtigt hen og blev en stor succes, som alle lige pludselig snakkede om – og det gør de stadig.

Konceptet er simpelt: lækker og sund fastfood, hvor alt bliver lavet fra bunden. Selvom navnet kunne antyde, at der kun serveres suppe, så er dette langt fra tilfældet.

Udover klassiske supper som goulash, indisk dal og tomatsuppe, finder man også diverse sandwich, salater og ikke mindst deres populære chicken curry og pad thai på menukortet.

Soup Stone Cafe
Store Gråbrødrestræde 11
5000 Odense C

Me – Mother’s Street Food

I starten af året slog Me – Mother’s Street Food dørene op i starten af Vestergade. Her står den på autentisk vietnamesisk street food “som mor lavede det”, og menukortet byder bl.a. på klassikere som bánh mì-sandwiches og pho-supper i forskellige afskygninger, og forskellige vietnamesiske drikke.

Der er både mulighed for at slå sig ned og nyde sin frokost på stedet eller tage den med, og så er der åbent alle ugens dage.

Me – Mother’s Street Food
Vestergade 1
5000 Odense C

Kong Volmer

Det er altid en fornøjelse at gå igennem Brandts Passage, der er blandt byens hyggeligste gader. Halvvejs igennem passagen ligger frokostrestauranten Kong Volmer, som efterhånden har ligget der en del år.

Her serveres der klassisk dansk smørrebrød samt andre traditionelle frokostretter som f.eks. tarteletter og pariserbøf. Der er dog ingen tvivl om, at det er deres smørrebrød, de er kendt for, og det skylles selvfølgelig ned med kolde øl og en velvoksen snaps.

Kong Volmer
Brandts Passage 13
5000 Odense C

Café Skt. Gertrud

Både indretningen og maden på Café Skt. Gertrud er inspireret af den klassiske franske brasseriekultur. På menukortet finder man både lækre salater og klassiske brasserieretter som chévre chaud og moules frites, men en helt klassisk veltilberedt burger i briochebolle med sprøde pommes frites og mayo er også at finde på kortet.

Der er en særlig stemning på Café Skt. Gertrud, der kan være svær at beskrive. Lidt ala en klassisk parisisk café. Hvorom alting er, så er både stemningen og maden på Café Skt. Gertrud værd at slå et smut forbi efter.

Café Skt. Gertrud
Jernbanegade 8
5000 Odense C

Den Gamle Kro

Bevæger man sig over i den gamle bydel af Odense, finder man Den Gamle Kro, der har til huse i et gammelt bindingsværkshus i Overgade. Bygningen er fra 1683, og er dermed blandt byens ældste, hvilket er med til at give en helt særlig stemning i restauranten.

Frokostkortet er klassisk og byder primært på smørrebrød, og hvad enten man er til stjerneskud, røget ål med røræg og purløg, lun leverpostej med svampe og bacon eller gammel ost med krydderfedt, mørk rom, sky, løg og hvad der ellers hører til, så kan Den Gamle Kro klare det.

Den Gamle Kro
Overgade 43
5000 Odense C

Sortebro Kro

Et lille stykke udenfor centrum finder man en anden smuk og gammel kro, navnligt Sortebro Kro. Kroens stuer er over 200 år gamle og er kun nænsomt restaureret, siden de blev bygget, hvilket gør det til en helt særlig oplevelse at spise på Sortebro Kro.

Om sommeren er der også åbent i kroens café, som ligger i den hyggelige have. På Sortebro Kro kan man både få sæsonbetonede specialiteter som f.eks. stenbiderrogn og fjordrejer, men der er også altid et flot udvalg af bl.a. forskellige hjemmelavede sild og mulighed for både 2- og 3-retters frokostmenuer.

Sortebro Kro
Sejerskovvej 20
5260 Odense S

Gastroteket

Midt i Nørregade ligger Gastroteket, der især er kendt for deres “bræt” med et udvalg af lækre røgvarer, pølser, skinker, patéer, oste osv. Derudover er der et udvalg af andre lækre frokostretter på menuen, der løbende tilpasses sæsonen.

Hos Gastroteket er der fokus på de gode råvarer, som er nøje udvalgt blandt dygtige producenter og håndværksslagtere med rødder på Fyn og i Frankrig, hvilket også kommer til udtryk i maden, der bliver serveret.

Gastroteket
Nørregade 39
5000 Odense C

Gastroteket på Tinderbox
Bar Snik Snak

Lige overfor det gamle Gråbrødre Kloster i Jernbanegade midt i Odense, ligger Bar Snik Snak. Her er menukortet fyldt med en masse forskellige og spændende tapasretter, der kan indtages i hyggelige og uhøjtidelige rammer.

Udover tapas finder man også både snacks, desserter og et par specialiteter på kortet. Der er åbent dagen lang, så uanset, hvad tid på dagen du har tapas cravings, så kan du slå et smut forbi Bar Snik Snak.

Og dertil er der også mulighed for at sidde udenfor, hvis vejret tillader det.

Bar Snik Snak
Jernbanegade 14
5000 Odense C

Olivia Brasserie

I midten af Vintapperstræde finder man Olivia Brasserie. Her finder man et udvalg af lækre café- og brasserieretter, der alle er tilberedt fra bunden med årstidens råvarer. Hvad enten man er til en cæsarsalat, en lækker burger med pommes frittes eller dagens brasserieret, så kan du få sulten stillet hos Olivia Brasserie.

Stemningen er uhøjtidelig, og der er en afslappet atmosfære i restauranten, som er indrettet med inspiration fra parisiske brasserier.

Olivia Brasserie
Vintapperstræde 37
5000 Odense C

Café Kosmos

I løbet af de seneste år har Økollektivet serveret vegansk street food til forskellige festivaler og events i Odense, og nu er det endelig lykkedes for dem at slå dørene op for en vegansk og økologisk café i Odense.

Lokationen er i Lottrups Gård, og caféen er hyggeligt indrettet med genbrugsmøbler. Fokus er på lokal og bæredygtig mad, og menukortet byder bl.a. på burgere, raw pasta, wraps og dagens ret, som kan være alt fra en lækker pastaret til en god salat.

Derudover kan man købe økologisk øl og sodavand og kaffe fra en lokal, bæredygtig leverandør.

Café Kosmos
Lottrups Gård 1
5000 Odense C

Gælder også Odense: Gastromand og Mads Cortsen leverer vild nytårsmenu til døren

Skrevet af: Michael Qureshi

Mads Cortsen og Gastromand går sammen om at levere den ultimative nytårsmenu – til døren

Er du typen der ikke kan få det vildt nok på årets sidste aften, ja så er det måske nu du skal spidse ører.

For hvordan lyder kaviar, trøffel, hummer og bladguld måske?

Det er det unge stjernefrø Mads Cortsen, der dagligt lever af at servere menuer i 3-4000 kroners klassen, der er gået sammen med folkene bag Danmarks måske mest populære madblog Gastromand.dk, om at lave deres svar på den ultimative nytårsmenu.

Mads Cortsen har desuden opnået en andenplads i tv-programmet Masterchef.

Her på MigogOdense redaktionen tør vi godt at lægge hovedet på blokken og hævde, at det ikke blive

Menuen indeholder 3 snacks og 4 retter.

Med andre ord: Alt hvad man behøver for en nytårsaften i særklasse!

Læs også: Guide: De her fede juleting SKAL du opleve i København

Ingen detalje er for lille

Ifølge de ambitiøse herrer er intet overladt til tilfældighederne.

“Det er bare ikke nytårsaften, du ønsker at stå med en overtilberedt mørbrad eller en skilt sauce!” 

Derfor kommer menuen i 3 kasser – 1 til fryseren, 1 til køleskabet og 1 til køkkenbordet.

Samtlige råvarer er pakket i passende bøtter, poser og flasker, mærket med en farvekode for henholdsvis snacks, forret osv.

En farvekode der går igen i opskrifterne, så det er nemt at afkode og finde de rigtige råvarer – også når alkoholen går ind.

Sidst men ikke mindst er tilberedningen minimal og vejledningerne er overskuelige og nemt forståelige.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Leverer til døren

Som de eneste i landet leveres menuen til døren af professionelle kokke, som personligt gennemgår menuen, så alle forudsætninger er på plads for en perfekt aften.

“For os er det rigtig vigtigt, at alt står helt skarpt og lever fuldt ud op til jeres forventinger.

Derfor kører vores kokke selv ud og leverer alle nytårmenuerne personligt og gennemgår ved leveringen menuen med gæsterne,” forklarer Mads Cortsen til MigogOdense.

Omkring samarbejdet mellem en af Danmarks største madblogs og et uovertruffent kokke-talent lyder det;

“Mads er kompromisløs og det vildeste kokketalent.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Hans nytårsmenu anno 2017 var med afstand den bedste jeg har prøvet.

Menuen er skræddersyet til den kræsne nytårsvært/gæst, der vil have det bedste af det bedste på årets sidste dag! Hvor mange andre nytårsmenuer får du eksempelvis en hel dåse luksuskaviar pr. mand?,” spørger Anders Damm fra Gastromand retorisk.

Omkring menuen tilføjer;

“Der er lagt så mange timer og så meget energi i at levere det ultimative produkt. Vi kan stå inde for hvert et gram,” afslutter Mads Cortsen.

Menuen kommer i stærkt begrænset antal, koster 995,- pr. kuvert og kan bestilles på cortsendining.dk og der leveres direkte til hoveddøren i hele Danmark (brofaste øer).

Snedronningen opføres i Rådhushallen: Gratis entré til eventyrlig forestilling

Skrevet af: Redaktionen

Julen nærmer sig med hastige skridt.

Det er nu, at december-hyggen for alvor træder i karakter.

I weekenden er der lagt op til et arrangement, der i den grad kan frembringe hyggen og ikke mindst fascinationen af dygtige unge mennesker.

Det er efterhånden blevet en tradition, at Det Kongelige Teater Balletskolen Odense afholder en fortryllende forestilling i hjertet af Odense hvert år i december.

Nærmere betegnet Rådhushallen på Flakhaven. I år bliver ingen undtagelse.

Opfører Snedronningen i år

Eleverne fra Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og Danse Grunduddannelsen DGU – professionelt dansegymnasium vil i 2018 fortolke H.C. Andersens eventyr Snedronningen.

Der er gratis entré til alle forestillinger. For børn og voksne i alle aldre!

Skoleforestillingerne er allerede totalt forhåndsreserveret, men i weekenden afvikles der seks forestillinger over to dage ud over selve premieren på fredag.

For dem som ikke helt kender historien om Snedronningen, så følger her et meget kort oprids;

“Djævlen har skabt et spejl, der har den egenskab, at alt godt og smukt, som spejler sig deri, svinder til næsten ingenting.

Smukke mennesker og gode gerninger forvrænges og ser ækle ud. Og alt dårligt synes endnu værre.

Men da Djævelens troldskolelever vil spejle Vorherre og englene i spejlet, splintrer det og går i mange tusind stykker.

Små stykker flyver ud i verden, hvor de sætter sig i mennesker. Og rammes et hjerte af en sådan splint, så er det ganske grueligt, for det hjerte bliver ligesom en klump is…”

Hvad: Snedronningen
Hvor: Rådhushallen på Flakhaven
Hvornår: Fredag den 14. december kl. 17.00 Premiere (primært for inviterede gæster).
Lørdag den 15. december kl. 13.00, 15.00, 17.00
Søndag den 16. december kl. 13.00, 15.00, 17.00

Der er gratis entré til alle forestillinger.

Base i Odense: Fynbo overtager hele home Erhverv-kæden

Skrevet af: Michael Qureshi
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane

Home a/s sælger nu sin erhvervskæde home Erhverv fra mæglervirksomheden.

Køberne er Mikkel Søby og fynboen Henrik Bendix Poulsen-Svane. Begge har været franchisetagere i home Erhverv i en årrække.

De otte erhvervscentre fordelt rundt i landet fortsætter deres drift og virke under navnet indtil 2020.

home a/s er en del af Danske Bank-koncernen, som et datterselskab ejet af Realkredit Danmark.

”Vi sælger home Erhverv-kæden, fordi vi vil fokusere endnu mere på de 167 private boligforretninger, der er inde i en god udvikling med stigende markedsandele,” siger adm. direktør Uffe Drejer i home a/s.

Den nye indehaver forklarer, at det nuværende navn fortsætter mindst et år endnu.

”home Erhverv kæden fortsætter til 2020 under samme navn, og der er ikke taget stilling til et nyt navn endnu,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

To velkendte profiler som nye ejere

Henrik Bendix Poulsen-Svane har været indehaver af home Erhverv Fyn, med base i Odense og home Erhverv Jylland Syd, der har base i Kolding, siden 2015.

Henrik har i det daglige arbejde primært fokus på salg af investerings- og projektejendomme og har opbygget et bredt og stærkt netværk blandt nationale såvel som internationale investorer.

Mikkel Søby har været indehaver i home Erhverv siden 2010 og driver i forvejen tre home Erhvervscentre i København, Hillerød og Helsingør – ligesom han er bestyrelsesformand for erhvervsmæglernes ejendomsportal, Ejendomstorvet.dk, der er Danmarks største portal for erhvervslokaler.

Med det nye ejerselskab kommer home Erhverv endnu tættere på markedet, og det vil komme kunderne til gode.

”Vi er glade for, at vi har indgået en aftale med Mikkel Søby og Henrik Bendix Poulsen-Svane. De er velkendte, dygtige, og de har kompetencerne til at udvikle en erhvervskæde yderligere,” udtaler Uffe Drejer.

Navnet består altså, og det samme gør samarbejdet mellem home og home Erhverv.

Fortsat samarbejde med Danske Bank-koncernen

Et frasalg er ikke et farvel til mange års samarbejde mellem bolig og erhverv – eller samarbejdet med Danske Bank-koncernen.

”Vi vil fortsætte samarbejdet med det ”nye” home Erhverv på kommercielle vilkår,” siger Uffe Drejer.

”Vi har traditionelt og historisk altid haft et godt samarbejde med Danske Bank-koncernen, og det falder derfor naturligt for os at bibeholde dette. Samtidig skal vi videreudvikle home Erhverv og vores interne samarbejde,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane

home Erhverv vil særligt fokusere på det voksende projektmarked i provinsen i samarbejde med homes boligforretninger.

”Tanken er at fokusere på provinsen bl.a. med projektsamarbejdet med de eksisterende home bolig-butikker. Det kan vi gøre endnu bedre i den nye konstruktion,” siger Mikkel Søby.

De nye ejere kalder det en force i det marked, som vi har nu, og som vi ser ind i, at home Erhverv har en meget slank struktur.

”Vi er pt. ikke blandt de største, men vi vil etablere os yderligere med bund i faglige kompetencer og en struktur, som er mindre omkostningssårbar, fordi vi outsourcer nogle interne opgaver.

Eksempelvis laver vi analysearbejde med ekstern samarbejdspartner,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.