MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra litterære eventyr til topmoderne mediefortællinger

Af Annoncør

Når man taler om fortælleteknik og historiefortælling i Odense, er det måske nok H.C. Andersens berømte eventyr, som er noget af det første, man kommer til  at tænke på. Danmarks tredjestørste by er verdenskendt for sit bidrag til kulturhistorien som fødeby for den folkekære forfatter, som har givet os nogle af verdens mest mindeværdige fortællinger. Men nu er mediebilledet et ganske andet – og nu har Odense markeret sig positivt gennem en ny type moderne fortællinger, nemlig professionelle fortællinger på video.

Et udtryk for et stigende behov for velproduceret video

Behovet for lokale kræfter, der kan producere video, er ikke helt tilfældigt. Med den stigende brug af computere og mobile enheder stiger intensiteten i kampen om brugerens og ikke mindst forbrugerens opmærksomhed. Derfor har alle kommercielle virksomheder, der har en vision om at vokse eller få deres budskab effektivt ud til målgruppen, behov for noget godt videomateriale.

Derfor er der hårdt brug for de faglige kræfter, som er i stand til at lave en professionel videoproduktion i Odense. Det findes heldigvis gennem universitetsmiljøet, som er et godt samlingssted for kreative og tekniske specialister, der i fællesskab kan skabe nogle af landets mest effektive videofortællinger. Det er miljøer, hvor det gode samarbejde dyrkes, og derfor er der også flere virksomheder, der har knækket koden til en god ydelse ved at kombinere deres unikke viden om teknik, æstetik og medieproduktion i Odense.

Kvalitet i den internationale klasse

Selvom interessen nok er startet lokalt, er der nogle af byens producenter, som efterhånden er så dygtige til deres arbejde, at de har gjort sig bemærket i resten af Danmark og i udlandet. Det gælder uanset, om der er behov for optagelse af film til kommercielle formål eller professionelle videoer til læring eller dokumentation. For videoproduktion dækker selvsagt over mange aspekter, der sætter sit krav til viden om genrer, målgrupper og virkemidler.

En af grundene til byens videografiske opblomstring er givetvis, at det er blevet væsentligt billigere at lave topprofessionelle resultater med udstyr, der ikke koster så meget som tidligere. Derfor er de kreative færdigheder det, der skal til for at holde sig konkurrencedygtig på markedet – og de synes at være til stede i stor stil, hvis man kigger sig lidt omkring og ser på nogle af de produktioner, der bliver lavet i byen lige nu.

Om det er den historiske kulturarv, uddannelsesinstitutionerne eller erhvervslivet, der udgør forskellen, er svær at svare på. Men det er i hvert fald en tid, hvor der sker noget på området i Odense, som er værd at holde øje med, hvis du står i en situation, hvor du har brug for at få produceret noget videomateriale i Odense. Der findes i hvert fald mange i byen, som kan hjælpe dig med at få lige nøjagtig det udtryk, du leder efter.

Del artikel

Andre læser også