Fredag på Arkaden: Start weekenden med fadølstårn og jordbær med chokoladeovertræk

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du i tvivl om, hvordan weekenden skal sparkes i gang i verdens bedste by?

Frygt ej.

Arkaden er klar med “Fredag på Arkaden”, hvor der sker en masse ting i løbet af dagen.

Først og fremmest er der Grand Opening af Love Butler, der bliver hele Odenses nye fristende dessertbod, hvorfra de sælger danske jordbær overtrukket med belgisk gourmetchokolade.

Og i anledningen af åbningen er der endda 50 procent rabat på hele menuen, og til ære for de mindste vil der også være et kæmpe ballonshow.

Stifteren af virksomheden, Samer Matarieh, har store ambitioner og er overbevist om, at hans dessert kommer til at være et stort hit denne sommer.

“Vi bruger udelukkende danske jordbær og belgisk chokolade. Efter at have talt med flere konditorer, og andre fagfolk, brugt utallige timer i køkkenet, faldt valget på den belgiske chokolade.

Den giver præcis det knæk som jeg ønsker at kunderne skal opleve,” fortæller Samer Matarieh.

Men de gode fredagsnyheder stopper ikke der.

Lækre toner og fristende kolde drikkevarer

Fra klokken 18.30 er der latin-italienske musik fra Den Lille Scene, inden husets DJ skruer op for lækreste lounge-toner indtil klokken 23.59.

I baren frister bartenderne med 2 stk Martini Fieros til 100 kr., Gin Hass til 29 kr. eller et fadølstårn med 3 liter fadøl (Pilsner eller classic) til 289 kr.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her