Fuld fart på fynsk iværksætteri: Nyt tiltag hjælper unge på vej

Skrevet af: Kasper Junge Wester
(Foto: fynskerhverv.dk)
(Foto: fynskerhverv.dk)

Fyn er fyldt med unge iværksættere, og med tilblivelsen af Fynsk Erhverv NEXT Generation har unge iværksættere fået endnu bedre betingelser for at sparre med både andre unge virksomhedsejere og garvede erhvervsfolk.

MigogOdense har taget en snak med Daniel Vous Pedersen, der er medlem af NEXT Generations nyvalgte bestyrelse, for at høre, hvad tiltaget kan hjælpe unge iværksættere med, når de har stiftet virksomhed, fået de første kunder og nu gerne vil ’ud over stepperne’ og blive en bedre virksomhedsejer.

Daniel er selv medstifter af tatoveringsmessen Prison Ink, der hvert år afholdes i det hedengangne Horsens Statsfængsel.

Han ved derfor af egen erfaring, hvor krævende iværksætteri kan være, og hvor meget det kan hjælpe at være omgivet af folk med erfaring og ideer.

Masser af erfaring at trække på

NEXT Generation har netop haft et-års jubilæum, så der er stadig tale om et forholdsvis nyt initiativ. Der er dog allerede rigeligt med erfaring at trække på, hvis man melder sig under fanerne i Fynsk Erhverv. Bestyrelsesmedlemmerne er nemlig alle selv iværksættere.

”Det er stadig start-up, med nogle entreprenører der ved, hvordan det hele fungerer. Det er ikke nødvendigvis nogle, som lige har startet virksomhed, der sidder i bestyrelsen, men nogle der har en lille smule erfaring med at have stiftet noget før eller lige har stiftet noget nyt,” forklarer Daniel Vous Pedersen.

Udover den interne sparring i NEXT Generation-segmentet, har man også mulighed for at få råd og vejledning af de etablerede virksomhedsejere i resten af Fynsk Erhverv.

Til gavn for både unge og ’gamle’

Det er imidlertid ikke meningen, at det kun er de unge, der skal drage nytte af samarbejdet, for unge iværksættere kan noget, som ældre måske har sværere ved:

”Den nye NEXT Generation-bestyrelse er lavet i forhold til at skulle give lidt indspark til den erfarne bestyrelse, der har siddet der rigtig lang tid og til nogle virksomheder, der har været i Fynsk Erhverv i rigtig mange år. De kalder os digitale rebeller. Vi er ’born digital’, så vi ved nogle forskellige ting om sociale medier, eksempelvis, som de ikke ved så meget om.”

Til gengæld kan de etablerede medlemmer af Fynsk Erhverv så bidrage med de mere klassiske dyder.

”De kan den anden vej dele ud af deres erfaring og fortælle, hvordan en forretning fungerer.”

Fynsk Erhverv bygger bro imellem iværksættersegmentet og det etablerede erhvervsliv, så det er ikke kun iværksættere, man møder hos Fynsk Erhverv, når man deltager i arrangementerne.

Nemt at blive medlem

NEXT Generation er til for unge erhvervsdrivende, og derfor er der også en øvre aldersgrænse på 35 år forbundet med medlemskab af netværket.

Virksomheden skal dog være etableret, have omsætning og oppe at køre for at kvalificere sig til medlemskab af NEXT Generation. Det er altså ikke nok at have en god idé.

Opfylder man kriterierne tilbyder Fynsk Erhverv til gengæld et års gratis partnerskab til nye medlemmer, i tillæg til alle de andre fordele og tilbud hos Fynsk Erhverv generelt.

Så har du for nylig startet virksomhed, og kunne du godt bruge hjælp og ideer til at få flere kunder eller til at få foden indenfor hos det etablerede erhvervsliv, er NEXT Generation måske noget for dig.

Læs mere om Fynsk Erhverv og NEXT Generation her, eller deltag i Fynsk Erhvervs intromøde d. 29. august.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her