Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fuld fart på fynsk iværksætteri: Nyt tiltag hjælper unge på vej

Af Kasper Junge Wester
(Foto: fynskerhverv.dk)
(Foto: fynskerhverv.dk)

Fyn er fyldt med unge iværksættere, og med tilblivelsen af Fynsk Erhverv NEXT Generation har unge iværksættere fået endnu bedre betingelser for at sparre med både andre unge virksomhedsejere og garvede erhvervsfolk.

MigogOdense har taget en snak med Daniel Vous Pedersen, der er medlem af NEXT Generations nyvalgte bestyrelse, for at høre, hvad tiltaget kan hjælpe unge iværksættere med, når de har stiftet virksomhed, fået de første kunder og nu gerne vil ’ud over stepperne’ og blive en bedre virksomhedsejer.

Daniel er selv medstifter af tatoveringsmessen Prison Ink, der hvert år afholdes i det hedengangne Horsens Statsfængsel.

Han ved derfor af egen erfaring, hvor krævende iværksætteri kan være, og hvor meget det kan hjælpe at være omgivet af folk med erfaring og ideer.

Masser af erfaring at trække på

NEXT Generation har netop haft et-års jubilæum, så der er stadig tale om et forholdsvis nyt initiativ. Der er dog allerede rigeligt med erfaring at trække på, hvis man melder sig under fanerne i Fynsk Erhverv. Bestyrelsesmedlemmerne er nemlig alle selv iværksættere.

”Det er stadig start-up, med nogle entreprenører der ved, hvordan det hele fungerer. Det er ikke nødvendigvis nogle, som lige har startet virksomhed, der sidder i bestyrelsen, men nogle der har en lille smule erfaring med at have stiftet noget før eller lige har stiftet noget nyt,” forklarer Daniel Vous Pedersen.

Udover den interne sparring i NEXT Generation-segmentet, har man også mulighed for at få råd og vejledning af de etablerede virksomhedsejere i resten af Fynsk Erhverv.

Til gavn for både unge og ’gamle’

Det er imidlertid ikke meningen, at det kun er de unge, der skal drage nytte af samarbejdet, for unge iværksættere kan noget, som ældre måske har sværere ved:

”Den nye NEXT Generation-bestyrelse er lavet i forhold til at skulle give lidt indspark til den erfarne bestyrelse, der har siddet der rigtig lang tid og til nogle virksomheder, der har været i Fynsk Erhverv i rigtig mange år. De kalder os digitale rebeller. Vi er ’born digital’, så vi ved nogle forskellige ting om sociale medier, eksempelvis, som de ikke ved så meget om.”

Til gengæld kan de etablerede medlemmer af Fynsk Erhverv så bidrage med de mere klassiske dyder.

”De kan den anden vej dele ud af deres erfaring og fortælle, hvordan en forretning fungerer.”

Fynsk Erhverv bygger bro imellem iværksættersegmentet og det etablerede erhvervsliv, så det er ikke kun iværksættere, man møder hos Fynsk Erhverv, når man deltager i arrangementerne.

Nemt at blive medlem

NEXT Generation er til for unge erhvervsdrivende, og derfor er der også en øvre aldersgrænse på 35 år forbundet med medlemskab af netværket.

Virksomheden skal dog være etableret, have omsætning og oppe at køre for at kvalificere sig til medlemskab af NEXT Generation. Det er altså ikke nok at have en god idé.

Opfylder man kriterierne tilbyder Fynsk Erhverv til gengæld et års gratis partnerskab til nye medlemmer, i tillæg til alle de andre fordele og tilbud hos Fynsk Erhverv generelt.

Så har du for nylig startet virksomhed, og kunne du godt bruge hjælp og ideer til at få flere kunder eller til at få foden indenfor hos det etablerede erhvervsliv, er NEXT Generation måske noget for dig.

Læs mere om Fynsk Erhverv og NEXT Generation her, eller deltag i Fynsk Erhvervs intromøde d. 29. august.

Del artikel

Andre læser også