Fuld smæk på Odense: Så meget sker der i weekenden

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Life's a Fairytale i ODEON.
Life's a Fairytale i ODEON.

Der er fuld smæk på Odense i denne weekend med bl.a. Odense Blomsterfestival, gratis øl og cocktails i Storms Pakhus, Bingo, opera, comedy, dansefest, veterantog og eventyrlige arrangementer i forbindelse med starten af H.C. Andersen Festivals.

Musik

 

Fredag den 18. august kl. 17.30-2.00: Thailandsk koncert
På fredag kan du komme til koncert med den thailandske sangerinde Takkatan Chollada, som er på sin European Tour. Derudover kan du købe mad, drikke, tøj, udsmykninger og meget mere.
Koncerten foregår på adressen Windelsvej 138, 5000 Odense C, og du kan læse mere her.

Fredag den 18. august kl. 19-ca. 21: Vinsmagning på åen
Odense Aafart og H.J. Hansen Vin byder vi på en dejlig aften med skønne søde vine fra H.J. Hansen Vin.

Mød op ved Odense Aafarts hus kl.18.45.

Pris Selection-medlemmer kr. 245,- pr. person.
Pris for Ikke-medlemmer: kr. 295,- pr. person.

Du kan læse mere her.

Fredag den 18. august kl. 21: Metal A Day
Kom til en aften i Metal-genrens tegn, når Posten huser Narcosatanicos, Døde Blomster og Capital of Nowhere.
Bandet Narcosatanicos har bl.a. spillet anmelderroste koncerter på Roskilde Festival og Spot Festival. Derudover spiller de sammen med bandet Get Your Gun under navnet Døde Blomster. Sidst men ikke mindst er Capital of Nowhere et band, som med inspiration fra bl.a. Volbeat skaber deres helt egen lyd, der også indeholder aspekter af country, metal og punkrock.

Læs mere og køb billet her.

Lørdag den 19. august kl. 12.30: Lørdagsmusik i Vintapperstræde
På lørdag kan du for sidste gang denne sommer høre livemusik i det hyggelige Vintapperstræde. Musikken leveres af Jazz N´Evergreens med Mydtskov og Nordal, som spiller musik i virkelig mange genrer, og som er glade for opfordringer fra publikum.

Lørdag den 19. august kl. 14-17: Gratis lørdags-Jazz på Restaurant Carlslund
En af dansk Jazzs største sagerinder Birgitte Sojiin tager et fly fra en stor koncert i Oslo fredag aften, så hun kan nå at komme til Jazzlørdag på Restaurant Carlslund.

Hver lørdag kl. 14.30: Musik på Restaurant Nordatlantens terrasse
Hver lørdag til og med den 26. august kan du slappe af og høre Restaurant Nordatlantens husband Heim på restaurantens terrasse, imens du nyder udsigten til kanalerne i Odense.

Event

 

Torsdag den 17. august til søndag den 20. august: Odense Blomsterfestival
I torsdags åbnede Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary, Odense Blomsterfestival. Odenses bymidte er forvandlet til én stor Urban Garden, hvor du ganske gratis kan opleve fortryllende blomstermiljøer. Dette års tema er ’What A Wonderful World’, som skal omfavne den smukke, storslåede og inspirerende verden, vi lever i.

Kom f.eks. til kunst og musik i Nedergade på lørdag fra kl. 10-14, hvor forskellige kunstnere vil stå for workshops i hele Nedergade. Kunstnerne vil kreerer forskellige kunstværker i form af skulpturer, malerier og fotoseancer.

Se hele programmet for Odense Blomsterfestival her.

Hver dag kl. 18: Fællesspisning i Café ODEON Social
Hver aften kan du alle ugens dage komme til fællesspisning i Café ODEON Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret serveres på fade, som alle deler med hinanden.

Det koster fast 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn (2-10 år) at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord. Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

Hver fredag-lørdag kl. 15-18: Pil-selv-rejer og rosévin
Restaurant Nordatlanten byder i juni, juli og august på pil-selv-rejer med brød, aioli og et koldt glas rosé eller hvidvin. 4 timer a libitum – spis og drik det, du lyster for kr. 249,-

Det er alle tirsdage fra 18-21 samt fredage og lørdage fra 15-18.

Fredag og lørdag kl. 16: Generalprøve i Storms Pakhus
Storms Pakhus åbner først officielt den 1. september, men inden da afholder de i august en række generalprøver, hvor du kan afprøve madboderne og barerne.

På fredag prøveskænker Storms Pakhus i samarbejde med Albani øl og giver derfor 500 gratis øl fra kl. 16.

På lørdag tester cocktailbarerne opskrifter, og i den anledning giver de 500 gratis drinks fra kl. 16.

Fredag den 18. august kl. 18-21: Gratis Swing og Rock’n’Roll på Café Siesta
Foreningen Kom og Dans byder op til en omgang Swing and rock ‘n’ roll, hvor alle er velkomne. Rammerne er sat for en omgang sjov motion og socialt samvær.

Fredag den 18. august kl. 19.30: Gratis Bingo Bar
På fredag kan du komme til Bingo-Banko på Teater Momentum. Du skal dog ikke forvente den klassiske form for Bingo fra sportshaller og plejehjem; forvent i stedet farver, konfetti, fløjter, øl, glæde, lysshow og DJ, som kun spiller det bedste fra 90’erne. Og forvent lækre præmier. Bingo Bar passer ifølge arrangørerne perfekt som førfest men er også en helaften i sig selv.
Læs mere her.

Fredag den 18. august kl. 19-22: Poesiaften og Per Vers
Spoken Word Festival og Kunstner-Kolonien præsenterer Danmarks Bedste Digtarrangement efterfulgt af en koncert med Per Vers og band. De 32 dygtigste lyrikere i Danmark dyster om at blive udvalgt til at få sit bedste digt i Danmarks Bedste Digtsamling, og herefter giver Per Vers koncert.

Arrangementet koster fra 75-200 kr. Læs mere her.

Fredag den 18. august kl. 19: Odense Japan Day
Vær med til at fejre 150-året for det diplomatiske venskab mellem Japan og Danmark med et spændende program af gæsteoptrædener og workshops fra Japan. Du kan opleve traditionel dans, taiko-opvisninger, teceremoni og flotte kimonoer.
Entré koster 30 kr. og kan købes her. Pengene går ubeskåret til H.C. Andersen Børnehospital.

Fredag og lørdag: Den Fynske Opera: Silent Zone
En knugende tyst og intim affære venter, når Silent Zone – Louise Alenius’ friskkomponerede kammeropera – inviterer inden for i en dysfunktionel familie.
Forestillingen foregår i FAF-siloen på Byens Ø, Finlandsgade 6, 5000 Odense C, og den varer 70 minutter.

Forestilligen spilles fredag kl. 18 og 21 samt lørdag kl. 14 og 17.

Læs mere, og køb billet her.

Lørdag den 19. august kl. 10-15: Gratis L.P. Plademesse
På lørdag inviterer Kulturmaskinen indenfor til stor plademesse med masser af musik på LP, maxi, 7″, cd og dvd + meget andet musikrelateret. Der vil være professionelle og private sælgere fra Danmark Sverige og Tyskland, og Hi-Fi Klubben sørger for god musik hele dagen.

Lørdag den 19. august kl. 18-21: Gratis grillarrangement på The Old Irish Pub
Spis dig mæt i pølser, koteletter, brød og meget andet tilbehør, når Old Irish inviterer til grill på terrassen på lørdag. Derudover kan du drage nytte af deres tilbud om to cocktails for éns pris før kl. 22, eller nyde en kold øl.

Lørdag den 19. august kl. 20: Fem on tour: Zulu Comedy
Du er sikret en sjov aften med Dan Andersen, Daniel Lill, Rasmus Olsen, Heino Hansen og Morten Wichmann, når de optræder på Magasinet. Sammen vil de levere et stærkt show med masser af knivskarpt hylende morsomt indhold.
Læs mere her.

Billetterne koster 250 kr., som du kan købe her.

Lørdag den 19. august kl. 20-24: Dansefest på Kulturmaskinen
Elsker du at danse? Så kom til dansefest i Karmaklubben på Kulturmaskinen i Odense, hvor DJ’en leverer dansevenlig musik fra midt-80’erne til nu. Det koster 100 kr. at deltage, og alle voksne er velkomne.
Du kan læse mere om Karmaklubben her.

For familien

 

Hver mandag-lørdag: H.C. Andersen Paraden
Kom og se den fantastiske forestilling “24 eventyr på 24 minutter” med Torben Iversen og H.C. Andersen Paraden.
Forestillingen er gratis og finder sted i næsten al slags vejr.

På fredag spiller forestillingen kl. 15, på lørdag spiller den kl. 13, og på søndag spiller den kl. 11, 13 og 15.

OBS: Pga. byggerier kan det være en udfordring at finde ned i H.C. Andersen kvarteret. Det nemmeste p.t. er at gå over byggepladsen via broen i Hans Jensens Stæde mellem Haarders Boghandel og restaurant Den Grimme Ælling.

Lørdag den 19. august kl. 08.20: Kør med veterantog fra Odense til Struer
Kør med veterantog fra Odense Banegård til Struer.

Der fløjtes afgang fra Odense klokken 08.20, og efter stop i bl.a. Vejle, Herning og Holstebro ankommer toget til Struer klokken 11.22. Her vil der være mulighed for både at besøge det lokale jernbanemuseum og Struer museum, inden turen igen går hjem mod Odense.

Se priser, og læs mere her.

Lørdag den 19. august kl. 10-22: Skjaldefestival i Odins Odense
Tag til Skjaldefestival i Odins Have, og kom med tilbage til vikingetiden og middelalderen. Dagen står på myter, sagn, folkeeventyr og musikalske indslag. Se og hør blandt andet ‘Brages døtre’, der underholder med sang og ildshow. Du kan også lave snobrød og nyde din købte eller medbragte mad i grillområdet.

Entre: Voksne 80 kr. Børn 50 kr. Medlemmer fri entré.
Læs mere her.

Lørdag den 19. august kl. 10.30: Babusjka for de mindste
Overgade danner rammerne for en varieté for de mindste (2-8 år).
Babusjka er en stor optrækkelig dukke med et helt teater gemt under skørterne. Når Babusjka trækkes op, sker der ting og sager.

Forestillingen varer 40 minutter og er gratis. Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-12 og 13-15: Lav personlig eventyrbog
Mød to eksperter i både grafiske trykkemetoder og eventyr, som står klar til at hjælpe dig og de andre deltagere med at lave et stort fælles eventyrkort og en personlig eventyrbog, du kan tage med hjem efter workshoppen.

Workshoppen, som foregår i H.C. Andersens Hus, er gratis, og den anbefalede alder er 6-13 år.

OBS: Workshoppen er gratis men kræver tilmelding. Tilmelding foregår via Odense Bys Museer på tlf.: 65 51 46 01 eller e-mail: museum@odense.dk. Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-16: Byg et eventyr med LEGO Education
Slip fantasien løs med hundredetusindvis af hvide og gennemsigtige LEGO® klodser, og vær med til at bygge en eventyrlig vinterverden.

Arrangementet foregår i Kongensgade 15, og du kan læse mere her.

Søndag den 20. august kl. 10.36: Familietur på Fyn med det gamle Intercitytog
Få en tur i det gamle Intercitytog før IC3 og Storebæltsbroen mellem Odense og Nyborg med stop i Langeskov. Der køres to dobbeltture, og hvis I tager første afgang fra Odense og sidste afgang fra Nyborg, er der i Nyborg et ophold på ca 2½ time, hvor byen kan udforskes.

Se priser, og læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 15.30-16: H.C. Andersen optog i Odenses gader
H.C. Andersen Festivals trommes i gang med et kæmpe optog i Odenses gader!
100 børn og unge anført af stomp- og perfomancegruppen HeartBeat indtager Odense City med sang og musik – og alle må slutte sig til optoget!

Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 19-21: Åbningsforestilling af Life’s a Fairytale
H.C. Andersens verdenskendte eventyr vækkes til live på en helt ny og anderledes måde, når danseverdenens superstjerner, artister af høj international klasse, enestående digital videoscenografi og et stærkt soundtrack mødes i dette brag af et eventyrshow.
Med både klassiske og street-dansere på scenen, artister der gør det umulige, og musik, som indfanger drømmene og dramaet hos Andersen, venter en stor oplevelse for både store og små, unge og voksne. Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas lægger stemme til fortællingen, og sangene er bl.a. skrevet af Søren Huss og Coco.

Billetterne koster fra 80 kr. Læs mere her.

Shopping

 

Hver lørdag (og onsdag) kl. 8-13: Torvedag
Året rundt er der torvedag lørdag og onsdag formiddag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Tag på grønttorvet, og køb alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Hver søndag kl. 9-15: Loppemarked på havnen
Hver søndag indtil den 22. oktober kan du komme til loppemarked på Odense Havn, Londongade, og gå på opdagelse i de mange boder. Du kan også selv opstille en bod. Se mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-17: Glasloppemarked
Det nystartede Odense Glasværk og “Fynske Glasvenner” arrangerer på søndag en dag for alle glasinteresserede. Du kan både købe forskellige former for glas, smage kryddersnaps, høre om Odense Glasværk og se glasmagerne blæse glas.

Glasdagen afholdes på glasværkets ejendom, Havnegade 13, 5000 Odense C, og det er ganske gratis. Læs mere her.

Kultur

 

Fredag og lørdag kl. 19.30: Teatret Slotsgården
Kom ind at se forestillingen ”Molière – on the rocks” ved Teatret Slotsgården, som ligger i den historiske slotsgård ved Odense Slot i Kongens Have. Stykket er skabt af en gruppe af unge, talentfulde skuespillere, som hver sommer siden 2012 har opført kreative og eksperimenterende teaterstykker med inspiration fra det klassiske teaterrepertoire.

Du kan læse mere om Teatret Slotsgården i vores artikel her, og du kan købe billetter her.

Fredag den 18. august kl. 16-17: Artist Talk ved Restaurant Nordatlanten
Restaurant Nordatlanten inviterer til Artist Talk med de grønlandske kunstnere Naja Abelsen og Rasmus Lybert. Hør om deres kunst, liv og inspiration.

Hver mandag-lørdag kl. 21: På tur med vægterne
Hver aften mandag-lørdag kan du frem til den 31. august komme med de historiske nattevægtere rundt i Odense. Turene starter ved Den Gamle Kro på Overgade 23. Du kan læse mere her.

Giga-nyhed: Ed Sheeran kommer til Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Til sommer 2019 giver verdensstjernen Ed Sheeran koncert i Danmark, og du kan møde ham lige her i Odense.

“Det er et scoop for Ed Sheeran-fans og et scoop for Odense, at Odense med et koncertområde som Tusindårsskoven kan tiltrække en musiker af Ed Sheerans kaliber.

Han er et etableret verdensnavn, og jeg er virkelig glad for, at dygtige folk har kunnet trække ham hertil.

Odense har udviklet sig til en rigtig stærk musikby med en etableret festival, store koncerter og en levende musikscene, og jeg har store forventninger til, at Ed Sheeran vil give os en fabelagtig oplevelse.”

Sådan lyder reaktionen fra Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel på, at Ed Sheeran den 28. juli 2019 giver koncert i Tusindårsskoven i Odense.

Står bag kæmpehits

Den 27-årige popmusiker og singer-songwriter er manden bag kæmpehits som Thinking Out Loud, Shape of You og The A Team fra hans tre plader, hvoraf den seneste ‘Divide’ fra 2017 høstede en Grammy-pris for bedste ‘Pop Vocal Album’.

“Det er unikt, at Odense med Tusindårsskoven har et sted, som kan lægge scene til så stor en enkeltkoncert, som Ed Sheerans med garanti bliver.

Tusindårsskoven er ved at udvikle sig til hele Danmarks koncertscene. Skoven har allerede bevist, at den på bedste vis kan huse Tinderbox, en af landets største musikfestivaler, og nu kobler vi i den grad en gedigen enkeltkoncert på.

Det lover rigtig godt for fremtidige koncerter i Odense og for odenseanernes musikoplevelser,” siger Peter Rahbæk Juel.

Eneste i Danmark

Koncerten i Tusindårsskoven bliver Ed Sheerans eneste i Danmark, Sverige, Norge og Nordtyskland næste år.

Koncerten er en del af en Europa-turné, som Ed Sheeran indleder til maj 2019. Det er koncertarrangøren Down the Drain, som arranger Ed Sheerans koncert i Tusindårsskoven.

“Da muligheden for at få at lov til at lave en dansk koncert med Ed Sheeran opstod, var det helt naturligt for os at foreslå Tusindårsskoven og Odense som hjem for hans største danske koncert nogensinde.

Vi har fra Tinderbox virkelig gode erfaringer med at præsentere verdensnavne som Rammstein og Depeche Mode i de flotte omgivelser i godt samarbejde med Odense Kommune.

Så når verdens største popstjerne til juli går på scenen i Odense, bliver det med garanti et show, der får skoven til at se flottere ud end nogensinde før,” siger talsmand John Fogde.

Her kan du tjekke for billetter

Bond på en helt ny måde: Casino Royale som filmkoncert i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

James Bond har mange fans over hele verden, og filmene trækker altid mange fans i biografen.

Til november har odenseanerne mulighed for at opleve filmlegenden på en helt ny måde, når Casino Royale vises onsdag d. 7 november kl 19.30 i ODEON.

Mens filmen vises på det store lærred, leverer Odense Symfoniorkester, synkront med filmens scener, den legendariske Bond-musik af David Arnold.

Dagen før optræder Odense Symfoniorkester i Aalborg med Casino Royale opsætningen, så det er særdeles eftertragtet.

Den mest sete film i rækken

Det er Daniel Craig, der indtager rollen som agent 007 i Casino Royale, og faktisk var det hans første Bond-rolle i rækken, der vakte stor begejstring blandt fans og anmeldere.

Ud over Daniel Craig tæller rollelisten også de kendte skuespillere Eva Green, Judi Dench, Westworld-aktuelle Jeffrey Wright og ikke mindst de to danske stjerner Jesper Christensen som Mr. White og Mads Mikkelsen i rollen som Le Chiffre.

Dermed kan publikum glæde sig til at opleve en ægte Bond-klassiker i en storslået musikalsk atmosfære.

James Bond – Casino Royale er den 21. i rækken af den populære James Bond-serie, og var den mest sete film i de danske biografer i 2006 med 700.000 solgte billetter.

Det er Film Concerts Live!, der i samarbejde med EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM), Christopher Entertainment og ODEON præsenterer Casino Royale in Concert, der udgør første del i James Bond Concert Series.

Du kan læse mere om filmkoncerten her.

Møbelbutik åbner: Stor Happening i weekenden midt i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På lørdag den 22. september vil 70 designerstole pryde Gråbrødre Plads i Odense, hvor forbipasserende kan sætte sig ned, nyde en gratis kop kaffe og stoppe tiden for en stund.

Det sker i forbindelse med, at FDB Møbler åbner deres første butik med tidløst design i Odense – og stolene doneres efterfølgende til Frivilligcenter Odense.

Stop op, sæt dig ned og nyd nuet. Det er budskabet på lørdag.

Her vil 70 designerstole fra FDB Møbler blive opstillet fra 10-17, og forbipasserende blive opfordret til at sætte sig ned, stoppe tiden og nyde en gratis kop kaffe.

Det sker i forbindelse med, at FDB Møbler i næste uge slår dørene op til deres første butik i Odense med tidløst design af store danske designere som Børge Mogensen, Poul M. Volther og Jørgen Bækmark mfl. – og ikke mindst alle de nye danske designskud, som FDB Møbler samarbejder med.

Foto: FDB Møbler

Det tidløse danske design kan opleves i FDB Møblers nye flagship store i Odense, der åbner fredag den 28. september i Kongensgade 37.

På åbningsdagen vil der være forfriskninger og gode tilbud, ligesom FDB Møbler på dagen vil fremvise et spændende kunstsamarbejde med billedkunstner Anders Bonnesen, der har fortolket én af de helt store designklassikere.

”Vi har et ønske om at “ignorere” tiden med vores design, der skal kunne holde i flere generationer; og på alle måder være tidløst.

På lørdag på Gråbrødre Plads opfordrer vi derfor folk til at ignorere tiden for en stund sammen med os og opleve nuet på én af vores stole – og få en forsmag på, hvad vores første butik i Odense byder på,” fortæller Ole Kiel, der er direktør for FDB Møbler.

Stolene doneres til Frivilligcenter Odense

Happeningen skal sætte fokus på, hvor vigtigt det er at stoppe op, nyde nuet og derved gøre øjeblikke i hverdagen tidløse.

Derfor er der på dagen også sørget for gratis kaffe, som kan nydes i eget selskab eller med den, der har slået sig ned på nabostolen.

Du kan blandt andet finde denne ikoniske Børge Mogensen-stol i den nye FDB Møbelbutik. Foto: FDB Møbler

Når dagen er slut vil de 70 stole fra FDB Møbler blive doneret til Frivilligcenter Odense, som er knudepunkt for frivillige sociale foreninger i Odense – foreninger der med omtanke, erfaring og gåpåmod støtter socialt udsatte borgere i at stoppe op i deres liv for at lade det tage en ny drejning.

“Det betyder meget for os, at Frivilligcenter Odense har haft lyst til at modtage stolene efter vores arrangement på Gråbrødre Plads, hvor de forhåbentligvis i mange generationer fremover vil kunne bidrage til at hjælpe socialt udsatte borgere i Odense” fortsætter Ole Kiel.

De 70 stole vil blive brugt til at opgradere rammerne for de frivillige sociale organisationer i Odense, der benytter Borgernes Hus til at hjælpe udsatte i byen.

Byens største ædedolke: Hvem kan slå rekord på sushi-restaurant i Odense?

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kings Running Sushi
Foto: Kings Running Sushi

Kender du det med, at man oppe i hovedet kan spise mere, end maven reelt kan overkomme?

Buffet og mad ad libitum klinger godt i ørerne, men oftest må man kapitulere, når man har været oppe et par gange.

Men på sushi-restauranten Kings Running Sushi & Buffet i Albanigade i Odense C er der gået sport i at slå rekorder.

Især grupper af fyre er ellevilde for at kalde sig for Odenses største ædedolke. På Kings Running Sushi kan man hapse forskellige sushi-ruller ad libitum, mens de kører rundt om disken.

Nye rekordindehavere

Hvor de fleste nok nyder at kunne vælge lidt af hvert, når det kommer rullende, så går andre lidt anderledes helt vildt op i at slå rekorder. Faktisk er det på daglig basis, at rekorden for flest tallerkener på to og en halv time bliver forsøgt slået.

Forleden kunne man så se på Kings Running Sushi, at 4 personers rekorden blev slået af fire unge gutter. De kom igennem hele 231 tallerkener i tidsrummet, og dermed er de indehavere af den nuværende rekord.

Blot 11 dage forinden havde fire andre gutter kørt igennem 204 tallerkener, men deres rekord blev altså kortvarig.

Man kan også kæmpe om 2- og 3 personers rekorden, hvis man ikke lige kan samle et hold på fire. Tre drenge klarede forleden sig igennem 160 tallerkener.

Det store spørgsmål er så blot, hvornår rekorden overtages igen af nye ædedolke?

Smag på 300 forskellige portvine: Ny stor portvinsfestival i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker vin, og vi elsker meget vin.

Således bliver mange hede drømme opfyldt, når Odense Portvinsfestival slår dørene op for første gang den 3. november.

20 stande med mere end 40 forskellige portvinsmærker og 200-300 forskellige portvine.

Det er, hvad der venter i Odeon.

Bag festivalen står de to odenseanske portvinsentusiaster Thomas K. Nielsen og Niels Strøjer, som begge har mange års erfaring med portvin.

Niels Strøjer blev således i juni i år optaget i portvinsbroderskabet Confraria do Vinho do Porto.

”Portvin er populært som aldrig før herhjemme – og det gælder blandt folk i alle aldre og begge køn.

Derfor synes vi, at Odense fortjener en stor messe med et bredt udbud af portvin, hvor man kan smage portvin i forskellige genrer og fra forskellige huse,” forklarer Niels Strøjer.

De to stiftere af Odense Portvinsmesse

Plads til flere portvinsfestivaler

At Odense allerede har en anden portvinsfestival, som finder sted i september i Vintapperstræde, vidner blot om portvinens popularitet.

De to arrangører er ikke i tvivl om, at der er plads til begge initiativer.

”Det er to meget forskellige koncepter, så vi er overbeviste om, at de to festivaler fint supplerer hinanden. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at interessen er stor nok til os begge,” siger Niels Strøjer.

På Odense Portvinsfestival er konceptet, at man køber adgangsbillet til en smagning af to timers varighed – enten i tidsrummet kl. 13-15 eller kl. 16-18.

Herefter vil gæsterne frit kunne få smagsprøver fra de 20 forskellige stande, som alle har et stort udvalg af portvin.

Producenter fra Portugal kommer også til Odense

Gæsterne bestemmer altså selv, hvilke typer og hvilke portvinsmærker, de vil smage – alt efter, hvad hjertet begærer.

Enkelte meget eksklusive portvine vil desuden kunne tilkøbes. Bag en del af standene vil ikke kun står importører fra hele landet, men også producenter fra Portugal.

Arrangørerne har allerede fået tilsagn fra adskillige repræsentanter fra portvinshusene, som vil være til stede og selv skænke ud til gæsterne.

Det gælder f.eks. mærket Blackett.

”Jeg glæder mig at komme til Odense og møde de danske portvinsentusiaster.

Vi mærker en stor interesse for portvin i Danmark, og det vil jeg gerne kvittere for ved selv at være til stede, så jeg kan snakke med gæsterne,” udtaler Pedro Carneiro fra Blackett.

Billetter til Odense Portvinsfestival kan købes gennem Odeons billetsystem eller på www.odenseportvinsfestival.dk