MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fuld smæk på Odense: Så meget sker der i weekenden

Af Betina Vestergård Jepsen
Life's a Fairytale i ODEON.
Life's a Fairytale i ODEON.

Der er fuld smæk på Odense i denne weekend med bl.a. Odense Blomsterfestival, gratis øl og cocktails i Storms Pakhus, Bingo, opera, comedy, dansefest, veterantog og eventyrlige arrangementer i forbindelse med starten af H.C. Andersen Festivals.

Musik

 

Fredag den 18. august kl. 17.30-2.00: Thailandsk koncert
På fredag kan du komme til koncert med den thailandske sangerinde Takkatan Chollada, som er på sin European Tour. Derudover kan du købe mad, drikke, tøj, udsmykninger og meget mere.
Koncerten foregår på adressen Windelsvej 138, 5000 Odense C, og du kan læse mere her.

Fredag den 18. august kl. 19-ca. 21: Vinsmagning på åen
Odense Aafart og H.J. Hansen Vin byder vi på en dejlig aften med skønne søde vine fra H.J. Hansen Vin.

Mød op ved Odense Aafarts hus kl.18.45.

Pris Selection-medlemmer kr. 245,- pr. person.
Pris for Ikke-medlemmer: kr. 295,- pr. person.

Du kan læse mere her.

Fredag den 18. august kl. 21: Metal A Day
Kom til en aften i Metal-genrens tegn, når Posten huser Narcosatanicos, Døde Blomster og Capital of Nowhere.
Bandet Narcosatanicos har bl.a. spillet anmelderroste koncerter på Roskilde Festival og Spot Festival. Derudover spiller de sammen med bandet Get Your Gun under navnet Døde Blomster. Sidst men ikke mindst er Capital of Nowhere et band, som med inspiration fra bl.a. Volbeat skaber deres helt egen lyd, der også indeholder aspekter af country, metal og punkrock.

Læs mere og køb billet her.

Lørdag den 19. august kl. 12.30: Lørdagsmusik i Vintapperstræde
På lørdag kan du for sidste gang denne sommer høre livemusik i det hyggelige Vintapperstræde. Musikken leveres af Jazz N´Evergreens med Mydtskov og Nordal, som spiller musik i virkelig mange genrer, og som er glade for opfordringer fra publikum.

Lørdag den 19. august kl. 14-17: Gratis lørdags-Jazz på Restaurant Carlslund
En af dansk Jazzs største sagerinder Birgitte Sojiin tager et fly fra en stor koncert i Oslo fredag aften, så hun kan nå at komme til Jazzlørdag på Restaurant Carlslund.

Hver lørdag kl. 14.30: Musik på Restaurant Nordatlantens terrasse
Hver lørdag til og med den 26. august kan du slappe af og høre Restaurant Nordatlantens husband Heim på restaurantens terrasse, imens du nyder udsigten til kanalerne i Odense.

Event

 

Torsdag den 17. august til søndag den 20. august: Odense Blomsterfestival
I torsdags åbnede Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary, Odense Blomsterfestival. Odenses bymidte er forvandlet til én stor Urban Garden, hvor du ganske gratis kan opleve fortryllende blomstermiljøer. Dette års tema er ’What A Wonderful World’, som skal omfavne den smukke, storslåede og inspirerende verden, vi lever i.

Kom f.eks. til kunst og musik i Nedergade på lørdag fra kl. 10-14, hvor forskellige kunstnere vil stå for workshops i hele Nedergade. Kunstnerne vil kreerer forskellige kunstværker i form af skulpturer, malerier og fotoseancer.

Se hele programmet for Odense Blomsterfestival her.

Hver dag kl. 18: Fællesspisning i Café ODEON Social
Hver aften kan du alle ugens dage komme til fællesspisning i Café ODEON Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret serveres på fade, som alle deler med hinanden.

Det koster fast 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn (2-10 år) at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord. Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

Hver fredag-lørdag kl. 15-18: Pil-selv-rejer og rosévin
Restaurant Nordatlanten byder i juni, juli og august på pil-selv-rejer med brød, aioli og et koldt glas rosé eller hvidvin. 4 timer a libitum – spis og drik det, du lyster for kr. 249,-

Det er alle tirsdage fra 18-21 samt fredage og lørdage fra 15-18.

Fredag og lørdag kl. 16: Generalprøve i Storms Pakhus
Storms Pakhus åbner først officielt den 1. september, men inden da afholder de i august en række generalprøver, hvor du kan afprøve madboderne og barerne.

På fredag prøveskænker Storms Pakhus i samarbejde med Albani øl og giver derfor 500 gratis øl fra kl. 16.

På lørdag tester cocktailbarerne opskrifter, og i den anledning giver de 500 gratis drinks fra kl. 16.

Fredag den 18. august kl. 18-21: Gratis Swing og Rock’n’Roll på Café Siesta
Foreningen Kom og Dans byder op til en omgang Swing and rock ‘n’ roll, hvor alle er velkomne. Rammerne er sat for en omgang sjov motion og socialt samvær.

Fredag den 18. august kl. 19.30: Gratis Bingo Bar
På fredag kan du komme til Bingo-Banko på Teater Momentum. Du skal dog ikke forvente den klassiske form for Bingo fra sportshaller og plejehjem; forvent i stedet farver, konfetti, fløjter, øl, glæde, lysshow og DJ, som kun spiller det bedste fra 90’erne. Og forvent lækre præmier. Bingo Bar passer ifølge arrangørerne perfekt som førfest men er også en helaften i sig selv.
Læs mere her.

Fredag den 18. august kl. 19-22: Poesiaften og Per Vers
Spoken Word Festival og Kunstner-Kolonien præsenterer Danmarks Bedste Digtarrangement efterfulgt af en koncert med Per Vers og band. De 32 dygtigste lyrikere i Danmark dyster om at blive udvalgt til at få sit bedste digt i Danmarks Bedste Digtsamling, og herefter giver Per Vers koncert.

Arrangementet koster fra 75-200 kr. Læs mere her.

Fredag den 18. august kl. 19: Odense Japan Day
Vær med til at fejre 150-året for det diplomatiske venskab mellem Japan og Danmark med et spændende program af gæsteoptrædener og workshops fra Japan. Du kan opleve traditionel dans, taiko-opvisninger, teceremoni og flotte kimonoer.
Entré koster 30 kr. og kan købes her. Pengene går ubeskåret til H.C. Andersen Børnehospital.

Fredag og lørdag: Den Fynske Opera: Silent Zone
En knugende tyst og intim affære venter, når Silent Zone – Louise Alenius’ friskkomponerede kammeropera – inviterer inden for i en dysfunktionel familie.
Forestillingen foregår i FAF-siloen på Byens Ø, Finlandsgade 6, 5000 Odense C, og den varer 70 minutter.

Forestilligen spilles fredag kl. 18 og 21 samt lørdag kl. 14 og 17.

Læs mere, og køb billet her.

Lørdag den 19. august kl. 10-15: Gratis L.P. Plademesse
På lørdag inviterer Kulturmaskinen indenfor til stor plademesse med masser af musik på LP, maxi, 7″, cd og dvd + meget andet musikrelateret. Der vil være professionelle og private sælgere fra Danmark Sverige og Tyskland, og Hi-Fi Klubben sørger for god musik hele dagen.

Lørdag den 19. august kl. 18-21: Gratis grillarrangement på The Old Irish Pub
Spis dig mæt i pølser, koteletter, brød og meget andet tilbehør, når Old Irish inviterer til grill på terrassen på lørdag. Derudover kan du drage nytte af deres tilbud om to cocktails for éns pris før kl. 22, eller nyde en kold øl.

Lørdag den 19. august kl. 20: Fem on tour: Zulu Comedy
Du er sikret en sjov aften med Dan Andersen, Daniel Lill, Rasmus Olsen, Heino Hansen og Morten Wichmann, når de optræder på Magasinet. Sammen vil de levere et stærkt show med masser af knivskarpt hylende morsomt indhold.
Læs mere her.

Billetterne koster 250 kr., som du kan købe her.

Lørdag den 19. august kl. 20-24: Dansefest på Kulturmaskinen
Elsker du at danse? Så kom til dansefest i Karmaklubben på Kulturmaskinen i Odense, hvor DJ’en leverer dansevenlig musik fra midt-80’erne til nu. Det koster 100 kr. at deltage, og alle voksne er velkomne.
Du kan læse mere om Karmaklubben her.

For familien

 

Hver mandag-lørdag: H.C. Andersen Paraden
Kom og se den fantastiske forestilling “24 eventyr på 24 minutter” med Torben Iversen og H.C. Andersen Paraden.
Forestillingen er gratis og finder sted i næsten al slags vejr.

På fredag spiller forestillingen kl. 15, på lørdag spiller den kl. 13, og på søndag spiller den kl. 11, 13 og 15.

OBS: Pga. byggerier kan det være en udfordring at finde ned i H.C. Andersen kvarteret. Det nemmeste p.t. er at gå over byggepladsen via broen i Hans Jensens Stæde mellem Haarders Boghandel og restaurant Den Grimme Ælling.

Lørdag den 19. august kl. 08.20: Kør med veterantog fra Odense til Struer
Kør med veterantog fra Odense Banegård til Struer.

Der fløjtes afgang fra Odense klokken 08.20, og efter stop i bl.a. Vejle, Herning og Holstebro ankommer toget til Struer klokken 11.22. Her vil der være mulighed for både at besøge det lokale jernbanemuseum og Struer museum, inden turen igen går hjem mod Odense.

Se priser, og læs mere her.

Lørdag den 19. august kl. 10-22: Skjaldefestival i Odins Odense
Tag til Skjaldefestival i Odins Have, og kom med tilbage til vikingetiden og middelalderen. Dagen står på myter, sagn, folkeeventyr og musikalske indslag. Se og hør blandt andet ‘Brages døtre’, der underholder med sang og ildshow. Du kan også lave snobrød og nyde din købte eller medbragte mad i grillområdet.

Entre: Voksne 80 kr. Børn 50 kr. Medlemmer fri entré.
Læs mere her.

Lørdag den 19. august kl. 10.30: Babusjka for de mindste
Overgade danner rammerne for en varieté for de mindste (2-8 år).
Babusjka er en stor optrækkelig dukke med et helt teater gemt under skørterne. Når Babusjka trækkes op, sker der ting og sager.

Forestillingen varer 40 minutter og er gratis. Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-12 og 13-15: Lav personlig eventyrbog
Mød to eksperter i både grafiske trykkemetoder og eventyr, som står klar til at hjælpe dig og de andre deltagere med at lave et stort fælles eventyrkort og en personlig eventyrbog, du kan tage med hjem efter workshoppen.

Workshoppen, som foregår i H.C. Andersens Hus, er gratis, og den anbefalede alder er 6-13 år.

OBS: Workshoppen er gratis men kræver tilmelding. Tilmelding foregår via Odense Bys Museer på tlf.: 65 51 46 01 eller e-mail: museum@odense.dk. Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-16: Byg et eventyr med LEGO Education
Slip fantasien løs med hundredetusindvis af hvide og gennemsigtige LEGO® klodser, og vær med til at bygge en eventyrlig vinterverden.

Arrangementet foregår i Kongensgade 15, og du kan læse mere her.

Søndag den 20. august kl. 10.36: Familietur på Fyn med det gamle Intercitytog
Få en tur i det gamle Intercitytog før IC3 og Storebæltsbroen mellem Odense og Nyborg med stop i Langeskov. Der køres to dobbeltture, og hvis I tager første afgang fra Odense og sidste afgang fra Nyborg, er der i Nyborg et ophold på ca 2½ time, hvor byen kan udforskes.

Se priser, og læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 15.30-16: H.C. Andersen optog i Odenses gader
H.C. Andersen Festivals trommes i gang med et kæmpe optog i Odenses gader!
100 børn og unge anført af stomp- og perfomancegruppen HeartBeat indtager Odense City med sang og musik – og alle må slutte sig til optoget!

Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 19-21: Åbningsforestilling af Life’s a Fairytale
H.C. Andersens verdenskendte eventyr vækkes til live på en helt ny og anderledes måde, når danseverdenens superstjerner, artister af høj international klasse, enestående digital videoscenografi og et stærkt soundtrack mødes i dette brag af et eventyrshow.
Med både klassiske og street-dansere på scenen, artister der gør det umulige, og musik, som indfanger drømmene og dramaet hos Andersen, venter en stor oplevelse for både store og små, unge og voksne. Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas lægger stemme til fortællingen, og sangene er bl.a. skrevet af Søren Huss og Coco.

Billetterne koster fra 80 kr. Læs mere her.

Shopping

 

Hver lørdag (og onsdag) kl. 8-13: Torvedag
Året rundt er der torvedag lørdag og onsdag formiddag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Tag på grønttorvet, og køb alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Hver søndag kl. 9-15: Loppemarked på havnen
Hver søndag indtil den 22. oktober kan du komme til loppemarked på Odense Havn, Londongade, og gå på opdagelse i de mange boder. Du kan også selv opstille en bod. Se mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-17: Glasloppemarked
Det nystartede Odense Glasværk og “Fynske Glasvenner” arrangerer på søndag en dag for alle glasinteresserede. Du kan både købe forskellige former for glas, smage kryddersnaps, høre om Odense Glasværk og se glasmagerne blæse glas.

Glasdagen afholdes på glasværkets ejendom, Havnegade 13, 5000 Odense C, og det er ganske gratis. Læs mere her.

Kultur

 

Fredag og lørdag kl. 19.30: Teatret Slotsgården
Kom ind at se forestillingen ”Molière – on the rocks” ved Teatret Slotsgården, som ligger i den historiske slotsgård ved Odense Slot i Kongens Have. Stykket er skabt af en gruppe af unge, talentfulde skuespillere, som hver sommer siden 2012 har opført kreative og eksperimenterende teaterstykker med inspiration fra det klassiske teaterrepertoire.

Du kan læse mere om Teatret Slotsgården i vores artikel her, og du kan købe billetter her.

Fredag den 18. august kl. 16-17: Artist Talk ved Restaurant Nordatlanten
Restaurant Nordatlanten inviterer til Artist Talk med de grønlandske kunstnere Naja Abelsen og Rasmus Lybert. Hør om deres kunst, liv og inspiration.

Hver mandag-lørdag kl. 21: På tur med vægterne
Hver aften mandag-lørdag kan du frem til den 31. august komme med de historiske nattevægtere rundt i Odense. Turene starter ved Den Gamle Kro på Overgade 23. Du kan læse mere her.

Del artikel

Seneste nyt