Fuld smæk på Odense: Så meget sker der i weekenden

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Life's a Fairytale i ODEON.
Life's a Fairytale i ODEON.

Der er fuld smæk på Odense i denne weekend med bl.a. Odense Blomsterfestival, gratis øl og cocktails i Storms Pakhus, Bingo, opera, comedy, dansefest, veterantog og eventyrlige arrangementer i forbindelse med starten af H.C. Andersen Festivals.

Musik

 

Fredag den 18. august kl. 17.30-2.00: Thailandsk koncert
På fredag kan du komme til koncert med den thailandske sangerinde Takkatan Chollada, som er på sin European Tour. Derudover kan du købe mad, drikke, tøj, udsmykninger og meget mere.
Koncerten foregår på adressen Windelsvej 138, 5000 Odense C, og du kan læse mere her.

Fredag den 18. august kl. 19-ca. 21: Vinsmagning på åen
Odense Aafart og H.J. Hansen Vin byder vi på en dejlig aften med skønne søde vine fra H.J. Hansen Vin.

Mød op ved Odense Aafarts hus kl.18.45.

Pris Selection-medlemmer kr. 245,- pr. person.
Pris for Ikke-medlemmer: kr. 295,- pr. person.

Du kan læse mere her.

Fredag den 18. august kl. 21: Metal A Day
Kom til en aften i Metal-genrens tegn, når Posten huser Narcosatanicos, Døde Blomster og Capital of Nowhere.
Bandet Narcosatanicos har bl.a. spillet anmelderroste koncerter på Roskilde Festival og Spot Festival. Derudover spiller de sammen med bandet Get Your Gun under navnet Døde Blomster. Sidst men ikke mindst er Capital of Nowhere et band, som med inspiration fra bl.a. Volbeat skaber deres helt egen lyd, der også indeholder aspekter af country, metal og punkrock.

Læs mere og køb billet her.

Lørdag den 19. august kl. 12.30: Lørdagsmusik i Vintapperstræde
På lørdag kan du for sidste gang denne sommer høre livemusik i det hyggelige Vintapperstræde. Musikken leveres af Jazz N´Evergreens med Mydtskov og Nordal, som spiller musik i virkelig mange genrer, og som er glade for opfordringer fra publikum.

Lørdag den 19. august kl. 14-17: Gratis lørdags-Jazz på Restaurant Carlslund
En af dansk Jazzs største sagerinder Birgitte Sojiin tager et fly fra en stor koncert i Oslo fredag aften, så hun kan nå at komme til Jazzlørdag på Restaurant Carlslund.

Hver lørdag kl. 14.30: Musik på Restaurant Nordatlantens terrasse
Hver lørdag til og med den 26. august kan du slappe af og høre Restaurant Nordatlantens husband Heim på restaurantens terrasse, imens du nyder udsigten til kanalerne i Odense.

Event

 

Torsdag den 17. august til søndag den 20. august: Odense Blomsterfestival
I torsdags åbnede Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary, Odense Blomsterfestival. Odenses bymidte er forvandlet til én stor Urban Garden, hvor du ganske gratis kan opleve fortryllende blomstermiljøer. Dette års tema er ’What A Wonderful World’, som skal omfavne den smukke, storslåede og inspirerende verden, vi lever i.

Kom f.eks. til kunst og musik i Nedergade på lørdag fra kl. 10-14, hvor forskellige kunstnere vil stå for workshops i hele Nedergade. Kunstnerne vil kreerer forskellige kunstværker i form af skulpturer, malerier og fotoseancer.

Se hele programmet for Odense Blomsterfestival her.

Hver dag kl. 18: Fællesspisning i Café ODEON Social
Hver aften kan du alle ugens dage komme til fællesspisning i Café ODEON Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret serveres på fade, som alle deler med hinanden.

Det koster fast 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn (2-10 år) at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord. Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

Hver fredag-lørdag kl. 15-18: Pil-selv-rejer og rosévin
Restaurant Nordatlanten byder i juni, juli og august på pil-selv-rejer med brød, aioli og et koldt glas rosé eller hvidvin. 4 timer a libitum – spis og drik det, du lyster for kr. 249,-

Det er alle tirsdage fra 18-21 samt fredage og lørdage fra 15-18.

Fredag og lørdag kl. 16: Generalprøve i Storms Pakhus
Storms Pakhus åbner først officielt den 1. september, men inden da afholder de i august en række generalprøver, hvor du kan afprøve madboderne og barerne.

På fredag prøveskænker Storms Pakhus i samarbejde med Albani øl og giver derfor 500 gratis øl fra kl. 16.

På lørdag tester cocktailbarerne opskrifter, og i den anledning giver de 500 gratis drinks fra kl. 16.

Fredag den 18. august kl. 18-21: Gratis Swing og Rock’n’Roll på Café Siesta
Foreningen Kom og Dans byder op til en omgang Swing and rock ‘n’ roll, hvor alle er velkomne. Rammerne er sat for en omgang sjov motion og socialt samvær.

Fredag den 18. august kl. 19.30: Gratis Bingo Bar
På fredag kan du komme til Bingo-Banko på Teater Momentum. Du skal dog ikke forvente den klassiske form for Bingo fra sportshaller og plejehjem; forvent i stedet farver, konfetti, fløjter, øl, glæde, lysshow og DJ, som kun spiller det bedste fra 90’erne. Og forvent lækre præmier. Bingo Bar passer ifølge arrangørerne perfekt som førfest men er også en helaften i sig selv.
Læs mere her.

Fredag den 18. august kl. 19-22: Poesiaften og Per Vers
Spoken Word Festival og Kunstner-Kolonien præsenterer Danmarks Bedste Digtarrangement efterfulgt af en koncert med Per Vers og band. De 32 dygtigste lyrikere i Danmark dyster om at blive udvalgt til at få sit bedste digt i Danmarks Bedste Digtsamling, og herefter giver Per Vers koncert.

Arrangementet koster fra 75-200 kr. Læs mere her.

Fredag den 18. august kl. 19: Odense Japan Day
Vær med til at fejre 150-året for det diplomatiske venskab mellem Japan og Danmark med et spændende program af gæsteoptrædener og workshops fra Japan. Du kan opleve traditionel dans, taiko-opvisninger, teceremoni og flotte kimonoer.
Entré koster 30 kr. og kan købes her. Pengene går ubeskåret til H.C. Andersen Børnehospital.

Fredag og lørdag: Den Fynske Opera: Silent Zone
En knugende tyst og intim affære venter, når Silent Zone – Louise Alenius’ friskkomponerede kammeropera – inviterer inden for i en dysfunktionel familie.
Forestillingen foregår i FAF-siloen på Byens Ø, Finlandsgade 6, 5000 Odense C, og den varer 70 minutter.

Forestilligen spilles fredag kl. 18 og 21 samt lørdag kl. 14 og 17.

Læs mere, og køb billet her.

Lørdag den 19. august kl. 10-15: Gratis L.P. Plademesse
På lørdag inviterer Kulturmaskinen indenfor til stor plademesse med masser af musik på LP, maxi, 7″, cd og dvd + meget andet musikrelateret. Der vil være professionelle og private sælgere fra Danmark Sverige og Tyskland, og Hi-Fi Klubben sørger for god musik hele dagen.

Lørdag den 19. august kl. 18-21: Gratis grillarrangement på The Old Irish Pub
Spis dig mæt i pølser, koteletter, brød og meget andet tilbehør, når Old Irish inviterer til grill på terrassen på lørdag. Derudover kan du drage nytte af deres tilbud om to cocktails for éns pris før kl. 22, eller nyde en kold øl.

Lørdag den 19. august kl. 20: Fem on tour: Zulu Comedy
Du er sikret en sjov aften med Dan Andersen, Daniel Lill, Rasmus Olsen, Heino Hansen og Morten Wichmann, når de optræder på Magasinet. Sammen vil de levere et stærkt show med masser af knivskarpt hylende morsomt indhold.
Læs mere her.

Billetterne koster 250 kr., som du kan købe her.

Lørdag den 19. august kl. 20-24: Dansefest på Kulturmaskinen
Elsker du at danse? Så kom til dansefest i Karmaklubben på Kulturmaskinen i Odense, hvor DJ’en leverer dansevenlig musik fra midt-80’erne til nu. Det koster 100 kr. at deltage, og alle voksne er velkomne.
Du kan læse mere om Karmaklubben her.

For familien

 

Hver mandag-lørdag: H.C. Andersen Paraden
Kom og se den fantastiske forestilling “24 eventyr på 24 minutter” med Torben Iversen og H.C. Andersen Paraden.
Forestillingen er gratis og finder sted i næsten al slags vejr.

På fredag spiller forestillingen kl. 15, på lørdag spiller den kl. 13, og på søndag spiller den kl. 11, 13 og 15.

OBS: Pga. byggerier kan det være en udfordring at finde ned i H.C. Andersen kvarteret. Det nemmeste p.t. er at gå over byggepladsen via broen i Hans Jensens Stæde mellem Haarders Boghandel og restaurant Den Grimme Ælling.

Lørdag den 19. august kl. 08.20: Kør med veterantog fra Odense til Struer
Kør med veterantog fra Odense Banegård til Struer.

Der fløjtes afgang fra Odense klokken 08.20, og efter stop i bl.a. Vejle, Herning og Holstebro ankommer toget til Struer klokken 11.22. Her vil der være mulighed for både at besøge det lokale jernbanemuseum og Struer museum, inden turen igen går hjem mod Odense.

Se priser, og læs mere her.

Lørdag den 19. august kl. 10-22: Skjaldefestival i Odins Odense
Tag til Skjaldefestival i Odins Have, og kom med tilbage til vikingetiden og middelalderen. Dagen står på myter, sagn, folkeeventyr og musikalske indslag. Se og hør blandt andet ‘Brages døtre’, der underholder med sang og ildshow. Du kan også lave snobrød og nyde din købte eller medbragte mad i grillområdet.

Entre: Voksne 80 kr. Børn 50 kr. Medlemmer fri entré.
Læs mere her.

Lørdag den 19. august kl. 10.30: Babusjka for de mindste
Overgade danner rammerne for en varieté for de mindste (2-8 år).
Babusjka er en stor optrækkelig dukke med et helt teater gemt under skørterne. Når Babusjka trækkes op, sker der ting og sager.

Forestillingen varer 40 minutter og er gratis. Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-12 og 13-15: Lav personlig eventyrbog
Mød to eksperter i både grafiske trykkemetoder og eventyr, som står klar til at hjælpe dig og de andre deltagere med at lave et stort fælles eventyrkort og en personlig eventyrbog, du kan tage med hjem efter workshoppen.

Workshoppen, som foregår i H.C. Andersens Hus, er gratis, og den anbefalede alder er 6-13 år.

OBS: Workshoppen er gratis men kræver tilmelding. Tilmelding foregår via Odense Bys Museer på tlf.: 65 51 46 01 eller e-mail: museum@odense.dk. Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-16: Byg et eventyr med LEGO Education
Slip fantasien løs med hundredetusindvis af hvide og gennemsigtige LEGO® klodser, og vær med til at bygge en eventyrlig vinterverden.

Arrangementet foregår i Kongensgade 15, og du kan læse mere her.

Søndag den 20. august kl. 10.36: Familietur på Fyn med det gamle Intercitytog
Få en tur i det gamle Intercitytog før IC3 og Storebæltsbroen mellem Odense og Nyborg med stop i Langeskov. Der køres to dobbeltture, og hvis I tager første afgang fra Odense og sidste afgang fra Nyborg, er der i Nyborg et ophold på ca 2½ time, hvor byen kan udforskes.

Se priser, og læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 15.30-16: H.C. Andersen optog i Odenses gader
H.C. Andersen Festivals trommes i gang med et kæmpe optog i Odenses gader!
100 børn og unge anført af stomp- og perfomancegruppen HeartBeat indtager Odense City med sang og musik – og alle må slutte sig til optoget!

Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 19-21: Åbningsforestilling af Life’s a Fairytale
H.C. Andersens verdenskendte eventyr vækkes til live på en helt ny og anderledes måde, når danseverdenens superstjerner, artister af høj international klasse, enestående digital videoscenografi og et stærkt soundtrack mødes i dette brag af et eventyrshow.
Med både klassiske og street-dansere på scenen, artister der gør det umulige, og musik, som indfanger drømmene og dramaet hos Andersen, venter en stor oplevelse for både store og små, unge og voksne. Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas lægger stemme til fortællingen, og sangene er bl.a. skrevet af Søren Huss og Coco.

Billetterne koster fra 80 kr. Læs mere her.

Shopping

 

Hver lørdag (og onsdag) kl. 8-13: Torvedag
Året rundt er der torvedag lørdag og onsdag formiddag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Tag på grønttorvet, og køb alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Hver søndag kl. 9-15: Loppemarked på havnen
Hver søndag indtil den 22. oktober kan du komme til loppemarked på Odense Havn, Londongade, og gå på opdagelse i de mange boder. Du kan også selv opstille en bod. Se mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-17: Glasloppemarked
Det nystartede Odense Glasværk og “Fynske Glasvenner” arrangerer på søndag en dag for alle glasinteresserede. Du kan både købe forskellige former for glas, smage kryddersnaps, høre om Odense Glasværk og se glasmagerne blæse glas.

Glasdagen afholdes på glasværkets ejendom, Havnegade 13, 5000 Odense C, og det er ganske gratis. Læs mere her.

Kultur

 

Fredag og lørdag kl. 19.30: Teatret Slotsgården
Kom ind at se forestillingen ”Molière – on the rocks” ved Teatret Slotsgården, som ligger i den historiske slotsgård ved Odense Slot i Kongens Have. Stykket er skabt af en gruppe af unge, talentfulde skuespillere, som hver sommer siden 2012 har opført kreative og eksperimenterende teaterstykker med inspiration fra det klassiske teaterrepertoire.

Du kan læse mere om Teatret Slotsgården i vores artikel her, og du kan købe billetter her.

Fredag den 18. august kl. 16-17: Artist Talk ved Restaurant Nordatlanten
Restaurant Nordatlanten inviterer til Artist Talk med de grønlandske kunstnere Naja Abelsen og Rasmus Lybert. Hør om deres kunst, liv og inspiration.

Hver mandag-lørdag kl. 21: På tur med vægterne
Hver aften mandag-lørdag kan du frem til den 31. august komme med de historiske nattevægtere rundt i Odense. Turene starter ved Den Gamle Kro på Overgade 23. Du kan læse mere her.

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.