Fuld smæk på Odense: Så meget sker der i weekenden

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Life's a Fairytale i ODEON.
Life's a Fairytale i ODEON.

Der er fuld smæk på Odense i denne weekend med bl.a. Odense Blomsterfestival, gratis øl og cocktails i Storms Pakhus, Bingo, opera, comedy, dansefest, veterantog og eventyrlige arrangementer i forbindelse med starten af H.C. Andersen Festivals.

Musik

 

Fredag den 18. august kl. 17.30-2.00: Thailandsk koncert
På fredag kan du komme til koncert med den thailandske sangerinde Takkatan Chollada, som er på sin European Tour. Derudover kan du købe mad, drikke, tøj, udsmykninger og meget mere.
Koncerten foregår på adressen Windelsvej 138, 5000 Odense C, og du kan læse mere her.

Fredag den 18. august kl. 19-ca. 21: Vinsmagning på åen
Odense Aafart og H.J. Hansen Vin byder vi på en dejlig aften med skønne søde vine fra H.J. Hansen Vin.

Mød op ved Odense Aafarts hus kl.18.45.

Pris Selection-medlemmer kr. 245,- pr. person.
Pris for Ikke-medlemmer: kr. 295,- pr. person.

Du kan læse mere her.

Fredag den 18. august kl. 21: Metal A Day
Kom til en aften i Metal-genrens tegn, når Posten huser Narcosatanicos, Døde Blomster og Capital of Nowhere.
Bandet Narcosatanicos har bl.a. spillet anmelderroste koncerter på Roskilde Festival og Spot Festival. Derudover spiller de sammen med bandet Get Your Gun under navnet Døde Blomster. Sidst men ikke mindst er Capital of Nowhere et band, som med inspiration fra bl.a. Volbeat skaber deres helt egen lyd, der også indeholder aspekter af country, metal og punkrock.

Læs mere og køb billet her.

Lørdag den 19. august kl. 12.30: Lørdagsmusik i Vintapperstræde
På lørdag kan du for sidste gang denne sommer høre livemusik i det hyggelige Vintapperstræde. Musikken leveres af Jazz N´Evergreens med Mydtskov og Nordal, som spiller musik i virkelig mange genrer, og som er glade for opfordringer fra publikum.

Lørdag den 19. august kl. 14-17: Gratis lørdags-Jazz på Restaurant Carlslund
En af dansk Jazzs største sagerinder Birgitte Sojiin tager et fly fra en stor koncert i Oslo fredag aften, så hun kan nå at komme til Jazzlørdag på Restaurant Carlslund.

Hver lørdag kl. 14.30: Musik på Restaurant Nordatlantens terrasse
Hver lørdag til og med den 26. august kan du slappe af og høre Restaurant Nordatlantens husband Heim på restaurantens terrasse, imens du nyder udsigten til kanalerne i Odense.

Event

 

Torsdag den 17. august til søndag den 20. august: Odense Blomsterfestival
I torsdags åbnede Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary, Odense Blomsterfestival. Odenses bymidte er forvandlet til én stor Urban Garden, hvor du ganske gratis kan opleve fortryllende blomstermiljøer. Dette års tema er ’What A Wonderful World’, som skal omfavne den smukke, storslåede og inspirerende verden, vi lever i.

Kom f.eks. til kunst og musik i Nedergade på lørdag fra kl. 10-14, hvor forskellige kunstnere vil stå for workshops i hele Nedergade. Kunstnerne vil kreerer forskellige kunstværker i form af skulpturer, malerier og fotoseancer.

Se hele programmet for Odense Blomsterfestival her.

Hver dag kl. 18: Fællesspisning i Café ODEON Social
Hver aften kan du alle ugens dage komme til fællesspisning i Café ODEON Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret serveres på fade, som alle deler med hinanden.

Det koster fast 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn (2-10 år) at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord. Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

Hver fredag-lørdag kl. 15-18: Pil-selv-rejer og rosévin
Restaurant Nordatlanten byder i juni, juli og august på pil-selv-rejer med brød, aioli og et koldt glas rosé eller hvidvin. 4 timer a libitum – spis og drik det, du lyster for kr. 249,-

Det er alle tirsdage fra 18-21 samt fredage og lørdage fra 15-18.

Fredag og lørdag kl. 16: Generalprøve i Storms Pakhus
Storms Pakhus åbner først officielt den 1. september, men inden da afholder de i august en række generalprøver, hvor du kan afprøve madboderne og barerne.

På fredag prøveskænker Storms Pakhus i samarbejde med Albani øl og giver derfor 500 gratis øl fra kl. 16.

På lørdag tester cocktailbarerne opskrifter, og i den anledning giver de 500 gratis drinks fra kl. 16.

Fredag den 18. august kl. 18-21: Gratis Swing og Rock’n’Roll på Café Siesta
Foreningen Kom og Dans byder op til en omgang Swing and rock ‘n’ roll, hvor alle er velkomne. Rammerne er sat for en omgang sjov motion og socialt samvær.

Fredag den 18. august kl. 19.30: Gratis Bingo Bar
På fredag kan du komme til Bingo-Banko på Teater Momentum. Du skal dog ikke forvente den klassiske form for Bingo fra sportshaller og plejehjem; forvent i stedet farver, konfetti, fløjter, øl, glæde, lysshow og DJ, som kun spiller det bedste fra 90’erne. Og forvent lækre præmier. Bingo Bar passer ifølge arrangørerne perfekt som førfest men er også en helaften i sig selv.
Læs mere her.

Fredag den 18. august kl. 19-22: Poesiaften og Per Vers
Spoken Word Festival og Kunstner-Kolonien præsenterer Danmarks Bedste Digtarrangement efterfulgt af en koncert med Per Vers og band. De 32 dygtigste lyrikere i Danmark dyster om at blive udvalgt til at få sit bedste digt i Danmarks Bedste Digtsamling, og herefter giver Per Vers koncert.

Arrangementet koster fra 75-200 kr. Læs mere her.

Fredag den 18. august kl. 19: Odense Japan Day
Vær med til at fejre 150-året for det diplomatiske venskab mellem Japan og Danmark med et spændende program af gæsteoptrædener og workshops fra Japan. Du kan opleve traditionel dans, taiko-opvisninger, teceremoni og flotte kimonoer.
Entré koster 30 kr. og kan købes her. Pengene går ubeskåret til H.C. Andersen Børnehospital.

Fredag og lørdag: Den Fynske Opera: Silent Zone
En knugende tyst og intim affære venter, når Silent Zone – Louise Alenius’ friskkomponerede kammeropera – inviterer inden for i en dysfunktionel familie.
Forestillingen foregår i FAF-siloen på Byens Ø, Finlandsgade 6, 5000 Odense C, og den varer 70 minutter.

Forestilligen spilles fredag kl. 18 og 21 samt lørdag kl. 14 og 17.

Læs mere, og køb billet her.

Lørdag den 19. august kl. 10-15: Gratis L.P. Plademesse
På lørdag inviterer Kulturmaskinen indenfor til stor plademesse med masser af musik på LP, maxi, 7″, cd og dvd + meget andet musikrelateret. Der vil være professionelle og private sælgere fra Danmark Sverige og Tyskland, og Hi-Fi Klubben sørger for god musik hele dagen.

Lørdag den 19. august kl. 18-21: Gratis grillarrangement på The Old Irish Pub
Spis dig mæt i pølser, koteletter, brød og meget andet tilbehør, når Old Irish inviterer til grill på terrassen på lørdag. Derudover kan du drage nytte af deres tilbud om to cocktails for éns pris før kl. 22, eller nyde en kold øl.

Lørdag den 19. august kl. 20: Fem on tour: Zulu Comedy
Du er sikret en sjov aften med Dan Andersen, Daniel Lill, Rasmus Olsen, Heino Hansen og Morten Wichmann, når de optræder på Magasinet. Sammen vil de levere et stærkt show med masser af knivskarpt hylende morsomt indhold.
Læs mere her.

Billetterne koster 250 kr., som du kan købe her.

Lørdag den 19. august kl. 20-24: Dansefest på Kulturmaskinen
Elsker du at danse? Så kom til dansefest i Karmaklubben på Kulturmaskinen i Odense, hvor DJ’en leverer dansevenlig musik fra midt-80’erne til nu. Det koster 100 kr. at deltage, og alle voksne er velkomne.
Du kan læse mere om Karmaklubben her.

For familien

 

Hver mandag-lørdag: H.C. Andersen Paraden
Kom og se den fantastiske forestilling “24 eventyr på 24 minutter” med Torben Iversen og H.C. Andersen Paraden.
Forestillingen er gratis og finder sted i næsten al slags vejr.

På fredag spiller forestillingen kl. 15, på lørdag spiller den kl. 13, og på søndag spiller den kl. 11, 13 og 15.

OBS: Pga. byggerier kan det være en udfordring at finde ned i H.C. Andersen kvarteret. Det nemmeste p.t. er at gå over byggepladsen via broen i Hans Jensens Stæde mellem Haarders Boghandel og restaurant Den Grimme Ælling.

Lørdag den 19. august kl. 08.20: Kør med veterantog fra Odense til Struer
Kør med veterantog fra Odense Banegård til Struer.

Der fløjtes afgang fra Odense klokken 08.20, og efter stop i bl.a. Vejle, Herning og Holstebro ankommer toget til Struer klokken 11.22. Her vil der være mulighed for både at besøge det lokale jernbanemuseum og Struer museum, inden turen igen går hjem mod Odense.

Se priser, og læs mere her.

Lørdag den 19. august kl. 10-22: Skjaldefestival i Odins Odense
Tag til Skjaldefestival i Odins Have, og kom med tilbage til vikingetiden og middelalderen. Dagen står på myter, sagn, folkeeventyr og musikalske indslag. Se og hør blandt andet ‘Brages døtre’, der underholder med sang og ildshow. Du kan også lave snobrød og nyde din købte eller medbragte mad i grillområdet.

Entre: Voksne 80 kr. Børn 50 kr. Medlemmer fri entré.
Læs mere her.

Lørdag den 19. august kl. 10.30: Babusjka for de mindste
Overgade danner rammerne for en varieté for de mindste (2-8 år).
Babusjka er en stor optrækkelig dukke med et helt teater gemt under skørterne. Når Babusjka trækkes op, sker der ting og sager.

Forestillingen varer 40 minutter og er gratis. Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-12 og 13-15: Lav personlig eventyrbog
Mød to eksperter i både grafiske trykkemetoder og eventyr, som står klar til at hjælpe dig og de andre deltagere med at lave et stort fælles eventyrkort og en personlig eventyrbog, du kan tage med hjem efter workshoppen.

Workshoppen, som foregår i H.C. Andersens Hus, er gratis, og den anbefalede alder er 6-13 år.

OBS: Workshoppen er gratis men kræver tilmelding. Tilmelding foregår via Odense Bys Museer på tlf.: 65 51 46 01 eller e-mail: museum@odense.dk. Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-16: Byg et eventyr med LEGO Education
Slip fantasien løs med hundredetusindvis af hvide og gennemsigtige LEGO® klodser, og vær med til at bygge en eventyrlig vinterverden.

Arrangementet foregår i Kongensgade 15, og du kan læse mere her.

Søndag den 20. august kl. 10.36: Familietur på Fyn med det gamle Intercitytog
Få en tur i det gamle Intercitytog før IC3 og Storebæltsbroen mellem Odense og Nyborg med stop i Langeskov. Der køres to dobbeltture, og hvis I tager første afgang fra Odense og sidste afgang fra Nyborg, er der i Nyborg et ophold på ca 2½ time, hvor byen kan udforskes.

Se priser, og læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 15.30-16: H.C. Andersen optog i Odenses gader
H.C. Andersen Festivals trommes i gang med et kæmpe optog i Odenses gader!
100 børn og unge anført af stomp- og perfomancegruppen HeartBeat indtager Odense City med sang og musik – og alle må slutte sig til optoget!

Læs mere her.

Søndag den 20. august kl. 19-21: Åbningsforestilling af Life’s a Fairytale
H.C. Andersens verdenskendte eventyr vækkes til live på en helt ny og anderledes måde, når danseverdenens superstjerner, artister af høj international klasse, enestående digital videoscenografi og et stærkt soundtrack mødes i dette brag af et eventyrshow.
Med både klassiske og street-dansere på scenen, artister der gør det umulige, og musik, som indfanger drømmene og dramaet hos Andersen, venter en stor oplevelse for både store og små, unge og voksne. Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas lægger stemme til fortællingen, og sangene er bl.a. skrevet af Søren Huss og Coco.

Billetterne koster fra 80 kr. Læs mere her.

Shopping

 

Hver lørdag (og onsdag) kl. 8-13: Torvedag
Året rundt er der torvedag lørdag og onsdag formiddag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Tag på grønttorvet, og køb alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Hver søndag kl. 9-15: Loppemarked på havnen
Hver søndag indtil den 22. oktober kan du komme til loppemarked på Odense Havn, Londongade, og gå på opdagelse i de mange boder. Du kan også selv opstille en bod. Se mere her.

Søndag den 20. august kl. 10-17: Glasloppemarked
Det nystartede Odense Glasværk og “Fynske Glasvenner” arrangerer på søndag en dag for alle glasinteresserede. Du kan både købe forskellige former for glas, smage kryddersnaps, høre om Odense Glasværk og se glasmagerne blæse glas.

Glasdagen afholdes på glasværkets ejendom, Havnegade 13, 5000 Odense C, og det er ganske gratis. Læs mere her.

Kultur

 

Fredag og lørdag kl. 19.30: Teatret Slotsgården
Kom ind at se forestillingen ”Molière – on the rocks” ved Teatret Slotsgården, som ligger i den historiske slotsgård ved Odense Slot i Kongens Have. Stykket er skabt af en gruppe af unge, talentfulde skuespillere, som hver sommer siden 2012 har opført kreative og eksperimenterende teaterstykker med inspiration fra det klassiske teaterrepertoire.

Du kan læse mere om Teatret Slotsgården i vores artikel her, og du kan købe billetter her.

Fredag den 18. august kl. 16-17: Artist Talk ved Restaurant Nordatlanten
Restaurant Nordatlanten inviterer til Artist Talk med de grønlandske kunstnere Naja Abelsen og Rasmus Lybert. Hør om deres kunst, liv og inspiration.

Hver mandag-lørdag kl. 21: På tur med vægterne
Hver aften mandag-lørdag kan du frem til den 31. august komme med de historiske nattevægtere rundt i Odense. Turene starter ved Den Gamle Kro på Overgade 23. Du kan læse mere her.

Fed weekend i vente: Koncerter, restaurantfestivaler og gratis alkohol

Skrevet af: Redaktionen

Weekenden står for døren, og trods den noget isede morgen, har du masser at glæde dig til, for endnu en gang byder Odense på masser af spændende weekendoplevelser for alle aldre. Der er flere fede koncerter i forskellige genrer på byens spillesteder, delikat gastronomi for billige penge til restaurantfestivalerne DinnerDays og Dining Week, gratis ølsmagning og cocktails for de voksne og sjove oplevelser for børnefamilien. Weekenden byder også på interessante kulturtilbud og muligheder for powershopping i midtbyen og byens to shoppingcentre.

MigogOdense giver dig et overblik over de mange muligheder.

Musik

Fredag kl. 20.00: Dirt Forge, Konvent og Hadron på Studenterhus Odense
Studenterhus Odense er klar til at tage hul på årets første Metal Mekka-koncert og starter i den tunge, beskidte ende med Doom og Sludge metalbandsene Hadron, Konvent og Dirt Forge.

Hadron kom første gang på folks løber i 2017, hvor de udgav deres første demo, og i 2018 udkommer deres debutalbum, som de giver en forsmag på til koncerten. Du kan også høre Dirt Forge, der er klar til besudle publikum med beskidt sludge. De debuterede i 2013 og har allerede adskillige koncerter og gode anmeldelser bag sig. Konvert kommer også forbi og giver den gas med tunge riffs og en brutal forsanger, der kan synge, så hårene rejser sig.

Pris: 80 kr. for medlemmer / 100 kr. for ikke-medlemmer.

Du kan læse mere om de tre bands her.

Fredag kl. 20.00: Girls In Airports på Dexter
Girls In Airports er en ung, dansk jazzgruppe, der har brudt igennem lydmuren i ind- og udland. Bandet består af fem knivskarpe, musikalske multitalenter, som sammen formår at skabe ren mage. Siden de fandt sammen i 2009 har konstant søgt at udvide deres lydunivers ved at hente musikalsk inspiration på tværs af moderne jazz, global folklore, minimalisme og synthesizer-musik. Det giver dem en unik atmosfærisk lyd, der har fået anmelderne til at sammenligne bandet med så forskellige navne som Brian Eno, Radiohead, King Crimson, Jon Hassell, Sun Ra og Jan Garbarek.

Pris: 165 kr. i forsalg.

Læs mere på Dexters hjemmeside her.

Fredag kl. 21.00: Sea + Grusom på Musikhuset Posten
Kom og oplev de to anmelderroste og prisvindende heavy metal-bands Sea og Grusom, når de spiller op til et brag af en fest. Sea er Danmarks nye heavy rock-håb, og bandet kom godt fra start med deres debutplade, der lagde den danske og internationale rock- og metalbranche ned. Nu er de klar med deres længeventede anden plads ”The Grip of Time”.

Grusom er et sydfynsk heavy metal band, der på kort tid har gjort sig bemærket i både ind- og udland med deres opsigtsvækkende, selvgjorte demo, mørke lyrik og medrivende koncerter i 2015 og 2016.

Pris: 125 kr. i forsalg.

Læs mere her.

Lørdag kl. 21.00: Heimatt på Studenterhus Odense
Dansk-norske Heimatt kommer på sin første længerevarende headlinertour forbi Odense, hvor han er klar til at give den gas med sit 6-mand store band. Heimatt har siden sin debut i 2014 udgivet en EP og et debutalbum, som har sendt den unge musiker og hans band på flere turneer i ind- og udland og ført til næsten 100 koncerter. Den store succes skyldes Heimatts helt særlige, store organiske lyd, der gør sig exceptionelt godt på en livescene, og nu har du mulighed for at opleve de moderne indie/folk-rytmer med et tvist af pop og electronic.

Pris: 60 kr. i forsalg for studerende / 100 kr. for ikke-studerende.

Du kan læse mere her.

Lørdag kl. 21.00: Marvelous Mosell på Musikhuset Posten
Retrorapperen Marvelous Mosell udgav i oktober sit længe ventede debutalbum ’Magisk, Mytisk, Mageløs’ sammen med sin hus-DJ Tue Track. Albummet har høstet adskillige gode anmeldelser og kaldes bl.a. for ”en af årets mest skamløst underholdende rap-plader” af Berlingske. Nu gæster de Odense, hvor de er klar til at fyre op for forbudte dansetrin, kække rim og lækre rytmeflows.

Pris: 145 kr. i forsalg.

Du kan få flere detaljer her.

Søndag kl. 14.00: B. Rockmann på Dexter
Foreningen Rock Med Rynker inviterer til B. Rockmann matiné med Burtons, Spector Group og Langelands Allstars. Fælles for de tre bands er kærligheden for god rock, og en efter en vil de forkæle dine ører med rockende rytmer og toner og forvandle din eftermiddag til en sand rockfest.

Pris: 80 kr. for medlemmer med RMR-kort / 120 kr. for ikke-medlemmer.

Se mere her.

Søndag kl. 14.00: Vinterjazz på Studenterhus Odense
Denne søndag er det Michal Nienadowski Electric Essence, der gæster Studenterhus Odense til en formidabel vinterjazz-eftermiddag. Michal Nienadowski Electric Essence er en international gruppe, der spiller originale kompositioner skrevet af den polske komponist og bassist Michał Nienadowski. Musikkens vibe kombinerer moderne jazz, rock, hiphop og funk med elementer af elektronisk musik. Skiftende energi, sprødhed, harmoni, improvisation og groove er hovedelementerne i den unikke og friske musik.

Pris: PWYW (Pay What You Want)

Læs mere her.

Mad

Fredag kl. 16.00-22.00: FredagsSlatter i Café Odeon Social
Café ODEON Social inviterer indenfor til FredagsSlatter fredag eftermiddag og aften. Så kom og drik vin til billige penge og hjælp ODEON med at få drukket slatterne op, så de ikke går til spilde. Et glas vin koster 50 kr. uanset navn, alder og drue.

Læs mere her.

Fredag-søndag kl. 18.00: Fællesspisning i Café Odeon Social
Alle ugens dage kan du komme til fællesspisning i Café Odeon Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret bliver serveret på fade, som alle deler med hinanden.

Det koster 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord. Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

Fredag-søndag kl. 12.00-22.00: Sidste chance for at deltage i Dining Week
I weekenden har du sidste chance for at deltage i Dining Week på Fyn. Dining Week er den største restaurantfestival i hele Europa, og den løber af stablen fra søndag den 11. februar til søndag den 18. februar. Festivalen afholdes hvert år i uge 7, hvor der samles et udvalg af de bedste, mest interessante restauranter af forskellige køkkentyper i hele landet. Fælles for de udvalgte restauranter er, at de serverer en tre-retters menu for 215 kr. + 25 kr. i billetgebyr pr. person.

Du kan se, hvilke fynske restauranter der er med i festivalen her og evt. booke et bord.

Fredag-søndag kl. 18.00-22.00: DinnerDays runder af i weekenden
I hele uge 7 byder Odenses nye restaurantfestival DinnerDays på delikate tre-retters menuer for blot 200 kr. pr. person + billetgebyr. Med i festivalen er flere populære spisesteder som ARO, Nordatlanten, Noé Vinbar og The Balcony m.fl. Flere af stederne har oplevet stor efterspørgsel og melder udsolgt, så hvis du vil have en chance for at få et lækkert måltid til billige penge, er det ved at være sidste udkald.

Du kan læse mere om DinnerDays her og her.

Lørdag kl. 18.00: 5 retter 4 serveringer 300 kr. hos Druen & Bønnen
Hver lørdag fejrer Druen & Bønnen deres begejstring for velsmagende mad og drikke ved at tilbyde en fem-retters menu af fire serveringer for kun 500 kr. Indtil uge 10 lyder menuen på:

  • Rørt kartoffel og torsk med strejf af sort trøffel, hvidløg og olivenolie samt fin peberpaté med saltet okseinderlår, sherrysky og syltede løg
  • Coq au Vin; Unghane i rødvin med svampe, bacon og persillerod
  • 3 oste fra vogn med behørig garniture
  • Grape trifli hvid chokolade, grapecurd og gulerodscrumble

Læs mere her.

For familien

Fredag-søndag klokken 10.00-16.00: Retro Gaming på Mediemuseet
Er du, dine børn eller din partner vilde med gode, gamle spilklassikere? Så kig forbi Mediemuseets retro gaming-hule, hvor yngre og ældre gamere kan få lov at prøve kræfter med spilklassikere som Super Nintendo, Commodore 64, Sega Mega Drive, Mario m.fl.

Pris: Entré til Mediemuseet koster 45 kr. for voksne. Børn u. 18 år har gratis entré.

Læs mere her.

Fredag-søndag kl. 18.30-21.00: Magisk lysaften i ZOO
Hver aften i weekenden kan du og familien opleve zoologisk have omdannet til en lysende oase af farvestrålende lys. Legepladsen forvandles til et eventyr af lys og lyd, og opfordrer store som små til at slippe fantasien løs og udforske nye former for leg og bevægelse i takt til musikken. Du vil også kunne høre spændende fortællinger om dyr, lys og farver.

Du kan læse mere på Odense ZOOs hjemmeside.

Lørdag kl. 11.00-13.00: Mød Star Wars-karakterer på Hovedbiblioteket
Vær med, når Odense Hovedbibliotek får besøg af 501st Nordic Garrison, som er en velgørende Star Wars-forening. Her vil du kunne møde en ægte Jedi, og hvis heldet er med jer, kigger Darth Vader og prinsesse Leia måske forbi. En ting er sikkert, og det er, at stormtropperne vil være på plads. Hvis du har lyst, kan du få en snak med Star Wars-karaktererne, tage en selfie med dem og få deres autograf.

Arrangementet er gratis.

Lørdag-søndag kl. 10.00-15.00: Workshop om forurening i naturen i ZOO
Lørdag og søndag kan du komme til workshop i Odense ZOO om forurening i naturen. Her kan du blive klogere på menneskets påvirkning på naturen, når ZOO sætter fokus på skrald og forurening samt konsekvenserne for dyr og natur. Samtidig kan du lære, hvordan du giver dit affald nyt liv, og du kan prøve at skide til måls i et spil lortebasket.

Se mere her.

Lørdag-søndag kl. 10.00-16.00: Tag på drømmerejse på Jernbanemuseet
Jernbanemuseet inviterer på Drømmerejser tilbage i tiden og giver dig og din familie mulighed for at udleve jeres rejsedrømme. Hver dag i vinterferien er det muligt at tage på fire drømmerejser med mange tilknyttede aktiviteter. Når I ankommer til museet, får I udleveret et pas. I vælger selv, om I vil til Harzen, Paris, Norge eller Athen. Undervejs løser I en række opgaver, og ved hver rejsestation får I et stempel i passet. Til slut udleveres en rejsebadge som præmie.

Når I er færdige, kan I rejse videre i Drømmenes Kupé, som er museets udstilling om danskernes togrejser til fremmede destinationer. I kan også bygge jeres Drømmerejse med Duplo, tage flotte billeder fra jeres Drømmerejser med jeres smartphones eller lave jeres helt egen scrapbog fra en Drømmerejse. Der er også mulighed for at køre en tur med museets populære minitog.

Læs mere her.

Lørdag-søndag kl. 10.30-15.30: Tur med veterantog på Jernbanemuseet
Lørdag og søndag kører veterantoget Hs 415 på Jernbanemuseets egen strækning, og du kan køre med. Hs 415 er et rangerlokomotiv bygget i Maribo af Vulcan i 1901, og det kørte hele sin aktive periode på Sjælland. Nu hører det til på Jernbanemuseet, hvor det glæder store som små togentusiaster, der gerne vil prøve at køre i veterantog. Hver tur tager ca. 10 minutter, og der køres i tidsrummet 10.30-12.00 og 13.00-15.30.

Turene er gratis for museets gæster, når først entréen er betalt. Se mere på museets side.

Lørdag-søndag kl. 11.00-15.00: Tegnestue for børn i Odeon
Hver dag i uge 7 har dine børn mulighed for at slippe deres kreativitet løs i Odeons tegneværksted, der har åbent fra klokken 11 til 15. Her kan de forsvinde ind i deres egne fantasiuniverser og male de fineste billeder enten alene eller sammen med andre. Odeon udvælger de flotteste og udstiller dem i Børnenes Univers.

Odeon sørger for farver, pensler, papir, skitsetegninger til at farvelægge og meget andet. Alt I skal gøre er at møde op.

Læs mere her.

Lørdag-søndag kl. 15.15: Kom bag kulisserne i ZOO
I weekenden får du og familien mulighed for at opleve helt nye og interessante sider af zoologisk have. I selskab med en Zooguide kan I komme med bag de ellers lukkede døre og se, hvilket stof Odense ZOO er gjort af. På rundturen får I lov til at besøge chimpanserne i stalden, gå på jagt efter dovendyret i den tropiske regnskov, få et kig ind i et dyrepasserkøkken og deltage i fodringen af dværgsilkeaber. Turen afsluttes med en forfriskning i Darwins Hus.

Du kan se mere om turen her.

For voksne

Fredag-lørdag kl. 17.00-19.00: 3 Days of Beer i Arkaden
Torsdag til lørdag holder Arkaden Food Market 3 Days of Beer, hvor tre forskellige bryghuse kommer på besøg og deler ud af deres viden bag bryggerkunsten og giver smagsprøver på deres nye ølproduktioner. Fredag er det brygmester Peter Schrøder fra Bryggeriet Flakhaven & Coisbo, der gæster Arkaden. Han præsenterer bryghusets nye brown ale ”Brown Barley”, som pt er ved at tage form. Lørdag kommer Eddie fra Midtfyns Bryghus og præsenterer deres nye innovative øl-eksperiment, ”Midtfyns Surprise”.

Arrangementet er gratis.

Lørdag kl. 22.00-00.00: To timers gratis cocktails på Slagteriet
Lørdag aften holder Slagteriet launch på deres nye cocktailkort og giver derfor gratis cocktails til alle deres festende gæster mellem klokken 22 og midnat. Så er du en stor fan af cocktails, og kunne du tænke dig at være smagsdommer, er et besøg på Slagteriet en oplagt måde for dig at tilbringe din lørdag aften.

Aldersgrænse: min. 20 år.

Pris: 40 kr. i entré.

Se mere her.

Events

Lørdag kl. 10.00-18.00 og søndag kl. 10.00-17.00: Helse- og sundhedsmesse i OCC
Lørdag og søndag er der Aktiva Helse- og Sundhedsmesse i Odense Congress Center, hvor der sættes fokus på helse og sundhed på ydre og indre planer samt på moderne menneskers måde at skabe indhold og kvalitet i deres liv. På messen vil der være 100 behandlerstande og 50 løbende foredrag med kendte personer fra ind- og udland. Du kan bl.a. komme til foredrag med læge Charlotte Beck, medium og håndlæser Ingeborg Hjortsballe fra Den 6. Sans og mental coach Moorggan Gersdorff.

Pris: 80 kr. pr. dag eller 110 kr. for begge dage. Se mere her.

Kultur

Lørdag kl. 11.00 og 13.00: Mariehønen Evigglad på Nørregaards Teater
Det lille storbyteater i Odense, Nørregaards Teater, har strikket en elegant, sjov og interessant børneforestilling sammen om den lille søde mariehøne Mariehønen Evigglad og den slimede snegl Søren fra Halfdan Rasmussens sang af samme navn.

Se mere på teaterets side her.

Lørdag kl. 12.00-15.00: Kunstruten på Odeon
Camilla Hedenhoff lægger vejen forbi Odeon og fortæller om sit værk ’I, C, U’, som er en del af Kunstruten Forår 2018. Hedenhoff er glaskunsthåndværker, og værket er hendes største til dato. Du kan stille spørgsmål og høre om tankerne bag værket og arbejdsprocessen.

Læs mere om kunstruten her.

Lørdag kl. 15.00-19.00: The You! Signal på Teater Momentum
The YOU! Signal er en interaktiv science-faction gåtur, hvor publikum inviteres til at sende personlige beskeder ud i rummet via radiobølger. I 1977 modtog Jorden et signal fra et andet stjernesystem, senere kendt som “The WOW! Signal”, og den dag i dag forbliver signalet et mysterie. Hvem sendte det? Hvad betyder det? Og er det et bevis for, at vi ikke er alene?

The YOU! Signal er et rumcenter, hvor publikum får mulighed for at reflektere over større eksistentielle spørgsmål: Over etikken i at efterlade sig spor; over at udtrykke sig i det offentlige rum; og over mødet mellem det grænseløse univers og ens begrænsede selv.

Du kan læse mere på teaterets hjemmeside.

Lørdag kl. 16.00: Escape The Universe på Teater Momentum
Escape The Universe undersøger, om en galaktisk flugt kan afføde refleksioner over, hvorfor vi på Jorden er endt med at leve netop, som vi gør. by Proxy inviterer publikum med på en fejring af universets ubegribelighed. Uden sikkerhedsnet, men med kold punch i glassene, prøver vi at kigge både op på stjernerne, ind i os selv, på fremtiden og på fortiden – på én gang. I Escape the Universe er vi sammen, drømmer sammen, mindes sammen – og sammen prøver vi at stille de svære spørgsmål, mens vi flygter fra virkeligheden.

Du kan læse mere på teaterets hjemmeside.

Shopping

Lørdag kl. 10.00-16.00: Åbent i Odense City
Butikkerne i Odense City holder åbent hver lørdag fra klokken 10 til klokken 16. Så tag familien, vennerne eller kæresten under armen til en god shoppetur i midtbyen og hold varmen med en dejlig kop varm kakao.

Lørdag kl. 10.00-16.00: Butikkerne i Tarup Center holder åbent
Tag på shopping i det hyggelige Tarup Center, der holder åbent lørdag klokken 10-16.

Lørdag kl. 08.00-13.00: Torvedag
Alle lørdage året rundt er der torvedag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Her kan du købe alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget frisk og friskrøget rygeost.

Lørdag-søndag kl. 10.00-17.00: Åbent i Rosengårdcentret
Hver lørdag og søndag holder Rosengårdcentret åbent fra klokken 10 til klokken 17. Enkelte butikker kan dog holde søndagslukket.

Ny Just Eat-konkurrent indtager Odense: Wolt er kommet til byen

Skrevet af: Redaktionen
Wolt.
Wolt.

For Just-Eat er det en konkurrent!

For odenseanerne er det et alternativ eller bare en anden måde at få leveret mad lige til døren.

Den finske start-up Wolt, der åbnede i København i april 2017, tilbyder nemlig nu også sin service i Odense, så du nu kan få leveret mad fra byens restauranter til din dør.

“Vi har virkelig set frem til at åbne i Odense, efter at vi har fået en rigtig god modtagelse i København. Odense er en utrolig spændende by, hvor madscenen bare vokser dag for dag. Det er dog ikke alle steder, der tilbyder levering til deres kunder, og det vil vi gerne ændre på, så de kan nå ud til endnu flere kunder,” siger Patrick Dümer, General Manager for Wolt Danmark.

Wolt.

Og lige nu, hvor den ene restaurant efter den anden skyder op i Odense, kunne man sagtens forestille sig, at der er plads til endnu et firma, der bringer mad ud.

En ny konkurrent med fokus på høj kvalitet

Wolt ønsker også at udfordre madleveringssiden Just Eat, hvor Wolt udvælger restauranterne i Odense med fokus på høj kvalitet for kunderne.

“Det er afgørende for os, at vi kan stå inde for alle stederne, og efterhånden som der kommer flere steder på, vil vores system komme med relevante og personlige forslag til lige netop din smag,” siger Patrick Dümer og fortsætter:

“Vi håber meget på, at odenseanerne vil tage godt imod os, og vi håber, at vi sammen kan bidrage med at sætte endnu mere fokus på den blomstrende madscene i Odense.”

Følg din mad

Når du bestiller din mad hos Wolt, kan du følge din bestilling, fra restauranten går i gang med maden, og til du modtager maden på din adresse. På den måde har du hele tiden mulighed for at tjekke, hvornår du kan forvente, at maden kommer frem.

“Det unikke ved os er, at du kan følge din ordre igennem hele processen, og vores tekniske løsninger hjælper os til at levere mad hurtigere, nemmere og mere effektivt til de sultne danskere,” forklarer Patrick Dümer.

Du kan både bestille din mad gennem Wolts egen hjemmeside eller via virksomhedens app, hvor du lige nu kan bestille din mad fra 15 restauranter i Odense – blandt andet: Hungry Dane Arkaden, Snik Snak, Soup Stone, Bluefin, Ammi Jees og mange flere.

Og der er endda gratis levering på alle ordrer i deres introduktionsperiode.

Helse- & Sundhedsmesse i OCC: Clairvoyance, skytsengle og stjernetegn

Skrevet af: Redaktionen

Kend dit stjernetegn, hør om din fremtid, bliv klog på hypno-terapi, skytsengle og jordstråler eller bliv helbredt gennem musik, krystaller og naturens egen medicin.

I den kommende weekend, 17.-18. februar, er du inviteret til Helse- & Sundhedsmesse i Odense Congress Center, hvor du kan opleve masser af spændende udstillere, behandlerstalde og løbende foredrag med personer fra ind- og udland. Messen sætter fokus på, hvordan det moderne menneske skaber indhold og kvalitet i sit liv.

Foredrag og musik

Til messen kan du høre masser af foredrag om, hvordan man holder sig mentalt og fysisk sund ved hjælp af nogle meget alternative metoder. Foredragene handler blandt andet om terapi med duftolier, anderledes slanketips, clairvoyance, sten- og krystalterapi, åndsvidenskab, skytsengle, naturens egen medicin, stjernetegn, klangbad og klangmeditation, jordstråler, hypno-terapi, rejse i tid og rum og meget mere. Lørdag kan du for eksempel opleve John Braad, som holder et foredrag med sjove anekdoter fra sin tid som synsk brevkasseredaktør for ugebladet Hjemmets brevkasse, ’John ser alt’.

Derudover kan du også høre Poul Vinter spille healende musik. Han spiller begge dage mellem 12.00 og 14.00.

Se programmet for foredragene og hvem der udstiller her og husk at bestille plads til foredragene i god tid.

Åbningstider:
Lørdag 10:00 – 18:00
Søndag 10:00 – 17:00

Pris:
80 kroner pr. dag
110 kroner for begge dage

Odenseaner spreder god karma: Vil skabe bedre arbejdspladser

Skrevet af: Redaktionen

Til april står Danmarks første certificerede Good Karma Officers på spring til at skabe arbejdsglæde og bedre arbejdsmiljøer på deres respektive arbejdspladser.

Det gør de, fordi Pia Kodal Tasior, der var en af de bærende kræfter, da Daxiomatic i 2016 blev kåret til Danmarks bedste arbejdsplads, har startet sin egen virksomhed, Good Karma Officer Aps, med en klar mission; hun vil uddanne Good Karma Officers, som skal sikre gladere medarbejdere, gladere kunder og bedre arbejdspladser landet over.

Medarbejderne er virksomhedens vigtigste kunde

Pia Kodal Tasior har en fortid som HR & kommunikationschef i Daxiomatic. Hun kan i år fejre 20 års jubilæum i IT-branchen og har i mere end 10 år arbejdet fokuseret med virksomhedskultur og organisationsudvikling, og det er den indsigt, der bliver hjørnestenen i Good Karma Officer.

De nye officerer skal skabe bedre virksomhedskultur på arbejdspladserne i et samarbejde med ledere og medarbejdere et samarbejde med fokus på en fælleskultur og formålstankegang. De stærkeste arbejdspladser og de mest fremtidssikrede virksomheder er nemlig dem, der har de gladeste medarbejdere. Og morgendagens medarbejdere stiller langt større krav til arbejdsgiverne end i dag, lyder det fra Pia Kodal Tasior.

“Virksomhedernes vigtigste kunde er dens medarbejdere. Og Good Karma Officer bygger på, at virksomhederne skal investere i deres ansatte som kulturambassadører, så vi kan få formidlet alle de gode tanker ledelsen producerer, og få dem videre ned igennem lagene i virksomhederne. Alle undersøgelser i dag viser, at mennesker godt kan lide at gå på arbejde, hvis de kan se en mening med det, de gør,” siger Pia Kodal Tasior og fortsætter:

“I dag har de fleste virksomheder en klar strategi og økonomisk vækstmål, og det er godt, men det har medarbejderne tit meget svært ved at identificere sig med. Det giver mere mening for den ansatte at arbejde med et konkret formål, i stedet for at forholde sig til profit og strategi hele tiden.

Ved at uddanne medarbejderne til såkaldte GKO’er, Good Karma Officers, giver vi medarbejderne og virksomhederne flere redskaber til at skabe en formålsdrevet og kulturledet arbejdsplads. Samtidig forbereder det virksomhederne til næste generation af medarbejdere, der stiller andre og helt nye krav til en arbejdsplads,” siger Pia Kodal Tasior.

Danmarks bedste arbejdsplads

I sin tid hos Daxiomatic var Pia Kodal Tasior ankerkvinde, sammen med resten af holdet på Daxiomatic, for den filosofi, der sikrede IT-virksomheden titlen som Danmarks bedste arbejdsplads, kåret af Great Place To Work.

Ledelseslaget i virksomheden blev helt fjernet, og alle ansatte fik i stedet medledelse, frihed og ansvar til at opfylde formålet for Daxiomatic.

Det gav stor arbejdsglæde, men samtidig også en virksomhed, som blev kåret som landets bedste ERP-leverandør og en kernesund økonomisk forretning.

“Tankegangen, omkring en ledet kultur, gjorde min tidligere arbejdsplads til Danmarks bedste. Nu skal vi have spredt budskaberne og disciplinerne ud til resten af Danmark, så vi kan få gjort virksomhederne til et endnu bedre sted at være, med et skarpt fokus på at lede en kultur helt oppe fra toppen, hvor ledelsen sidder.

Med Good Karma Officer vil jeg skabe stærke kulturambassadører, der kan passe ekstra godt på virksomhedens kultur, formål, kunder og selvfølgelig kollegaerne,” siger Pia Kodal Tasior.

“Hvis man som virksomhedsleder eller medarbejder tror på, at kultur har bare en smule effekt og spiller en væsentlig rolle på arbejdspladsen, så er der i mine øjne ingen vej uden om den her uddannelse,” siger Pia Kodal Tasior.

De første hold til Good Karma Officer-uddannelsen forventes at starte op 1. april. Der forventes 15 personer på holdene, som bliver afviklet i både Odense, København og Århus.

Det spirer på Rugårdsvej: To centre og hundredvis af nye lejligheder

Skrevet af: Redaktionen

Umiddelbart er Rugårdsvej ikke Odense mest spændende gade, men flere byggeplaner tyder på, at området snart blomstrer op og bliver markant mere attraktivt.

Masser af nye, lækre lejlighedsbyggerier, et center med blandt andet Danmarks største Rema 1000, en Fitness DK, Lagkagehuset, en café og et steak house og så som kronen på værket – hvis planerne ender med at blive ført ud i livet – Danmarks største citycenter.

Alle byggerierne kommer til at skyde op på strækningen fra hjørnet ved Vestre Stationsvej og ned til Åløkke Allé. Og her spiller det naturligvis positivt ind, at den nye letbane får et stop lige der, hvor Rugårdsvej starter – altså ved Vestre Stationsvej.

Op mod 800 lejligheder på vej

Antallet af nye lejligheder i pipelinen er nærmest overvældende. Helt præcist er der løftet sløret for fem byggerier på Rugårdsvej, som samlet set øger kapaciteten af boliger med 793.

På hjørnet af Rugårdsvej og Fjordgade, der hvor der indtil for nylig lå en Falck-station, investerer Pensionskassen PKA 250 millioner kroner i et lejlighedskompleks med 140 lejligheder. Lejlighederne bliver på mellem 60 og 110 kvadratmeter og forventes at stå klar i 2020 samtidig med Letbanen.

Slutdatoen er den samme lige overfor – på hjørnet af Rugårdsvej og Jarlsberggade – hvor planerne for den tidligere AOF-bygning blev præsenteret. Bygningen skal rives ned for at give plads til en fire etagers bygning med 75 nye lejligheder.

Lejlighederne bliver mellem 65 og 105 kvadratmeter og bliver bygget med det formål, at den lidt ældre del af byens borgere kan komme tæt på centrum, når for eksempel børnene flytter hjemmefra.

320 nye lejligheder i 20 etager

På det modsatte hjørne – det andet hjørne af Jarlsberggade og Rugårdsvej – er der endnu større byggeplaner. Her har Lillebæltgruppen planer om at opføre projektet “Karré 4”, der kommer til at rumme intet mindre end 320 lejligheder fordelt i to bygninger. De to bygninger kommer til at have henholdsvis syv og 20 etager og bindes sammen af en øst-vestgående hovedfærdselsåre.

Sådan ser tegningerne til Karré 4 ud.

Den største af bygningerne forventes at blive omkring 60 meter høj, hvilket vil kræve en ændring af kommuneplanen, som Lillebæltgruppen foreløbig venter på.

Til sammenligning bliver TBT Tower på Thomas B. Thriges Gade 66 meter højt, mens højhuset på Fisketorvet rager 42 meter op i luften.

Endelig har Odense Kommune planer om at opføre omkring 90 almene boliger i krydset, hvor Rugårdsvej møder Åløkke Allé – der, hvor der på nuværende tidspunkt ligger en offentlig parkeringsplads og en pølsevogn. Boligbyggeriet skal efter planen opføres i tre-fire etager, hvortil der kommer en parkeringskælder.

Lagkagehuset og Danmarks største Rema 1000

Hvis vi bevæger os tilbage til starten af Rugårdsvej og det hjørne, der tidligere husede Cinemaxx-biografen – og efterfølgende i mange år har stået tomt og udviklet sig til lidt af et spøgelseshus – er et nyt center tæt på at tage form.

Centeret kommer til at indeholde en Fitness DK, en café, et steak house, et styks Lagkagehuset og Danmarks største Rema 1000. Desuden vil centeret komme til at bestå af 105 lejligheder og 63 ungdomsboliger, som bliver bygget ovenpå Rema 1000.

Centeret åbner formentlig i løbet af efteråret 2018.

Danmarks største citycenter

Til gengæld er det mere uvist, hvornår Danmarks største citycenter åbner på den gamle slagterigrund på højre side af Rugårdsvej. VIVA, som centeret skal hedde, skulle have åbnet i 2015, men byggeriet er blevet udsat af flere omgange og forventes nu at være færdig i 2020 sammen med Letbanen, der kommer til at skabe den nødvendige infrastruktur og masser af trafik til det nye citycenter.

VIVA bliver det første shoppingcenter i Skandinavien, hvor butikkerne grupperes branchevis. Branchegrupperne bliver mode, livstil, sport, media, børn og mad, og denne gruppering skulle give en helt unik shoppeoplevelse.

Derudover kommer VIVA til at ligge i umiddelbar forlængelse af gågaden, og dermed bliver VIVA til en naturlig forlængelse af din shoppetur på samme måde som Bruuns Galleri i Aarhus.

Læs mere om VIVA-ålanerne her.