Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fuldt blus på gastronomien: Grand Hotel fejrer fødselsdag med uovertruffen menu

Af Christina Frederiksen

Om ikke så længe kan Grand Hotel fejre fødselsdag. I 125 år har det ikoniske hotel ligget i Odense. Det bliver blandt andet fejret ved at sætte fuldt blus på gastronomien.    

“Jeg ville gerne have noget historie med i fejringen, så jeg har derfor været en tur i gemmerne i hotellets arkiver og fundet den oprindelige menu fra den første middag, der blev serveret i restauranten,” udtaler en tydeligt begejstret Kenneth Hansen, der er food & beverage manager på Grand Hotel.

I samspil med hotellets køkkenchef og konditor har han nytænkt retterne til den moderne restaurantgæst anno 2022. Menuen, der har fået navnet, “Grand Ouverture”, kan opleves i weekenderne frem til 25. juni 2022. 

Den oprindelige menu, der bestod af otte retter, blev serveret 13. maj 1897 for 80 indbudte herrer fra byens bedre borgerskab. Det skete få dage før selve åbningen af Grand Hotel Odense. 

“Vi fejrer 125 års jubilæum. Det gør vi blandt andet ved at kigge tilbage på dengang det hele startede. Det er sindssygt spændende men også frygtindgydende at kigge tilbage på alt det vores hotel og restaurant har været igennem i årenes løb. Der er så meget håndværk, historie og tradition at lade sig inspirere af,” siger Kenneth Hansen.

Foto: Rico Feldfoss
Foto: Rico Feldfoss

Flammende isbombe

Selvom fundet af den historiske menu har vakt  stor begejstring, så har opgaven med at omsætte den til en moderne menu ikke været helt så let.

“Der var kun overskrifter på retterne, og “Suppe a la Grand Hotel”, ja, det kan jo være mange ting. Men det giver os mulighed for at sammensætte en moderne menu, der tipper med hatten til historien men, samtidig emmer af nytænkning og håndværk, og så gør det jo heller ikke noget, at de heller ikke dengang i 1897 holdt sig tilbage. Det giver os noget at lege med,” siger Kenneth Hansen.

Og han lover, at menuen bliver en storslået affære.

 “Som en del af menuen har vi blandt andet indsvøbt en syrlig rabarbersorbet i cremet vaniljeparfait, pakket den ind i chokoladeganache og pakket den yderligere ind i marengs. Inden servering får den en gang rom, før vi sætter ild til den. Hvem vil ikke have deres helt egen personlige, flammende isbombe,” siger en smilende Kenneth Hansen.

Foto: Rico Feldfoss

Menuen, “Grand Ouverture”, kan nydes de kommende fredage og lørdage i maj og juni og ser således ud:

Slikasparges

  •  Grillede hvide asparges og stegte grønne asparges samt crudité af grønne asparges serveret med smilende vagtelæg og en let sauce Nage. 

Suppe

  • Svampe consommé med julienne af porre og gulerod. Hertil stegte enoki og bøgehatte. 

Hummer & Mayonnaise

  • Tern af smørpocheret hummer i sprød tærteskal med stegte minikål, cremet estragonmayonnaise, saltede mandler og safran espuma. 

Gåselever

  • Stegt foie gras på smørristet brioche, hertil æblepuré og en rosmarin-æble sauce med æbletern samt ristede hasselnødder og sprød coral-tuile. 

Kylling

  • Braiseret velfærdskylling med tomat, champignon, skalotteløg, hvidvin og estragon serveret med kartofler vendt i persillesmør.

Lam

  • Lammekrone med parmesan-urte-crust. Serveret med ærter og bønner francaise samt en cremet kartoffelpuré med brunet smør, hertil smørstegte franske gulerødder og glace Espagnole.

Salat & kompot

  • Camembert frit på leje af bitre salater, hertil brombær kompot samt friske brombær.

Is-surprise 

  • Vaniljeparfait med syrligt indlæg af rabarbersorbet på sprød kiksebund med overtræk af mørk chokolade ganache. Toppet med luftig marengs, Romflamberes ved bordet.

Pris for 4 retter: 495 kr. 

Pris for 8 retter: 895 kr. 

“Og så må man ikke glemme, at vinen er halvdelen af oplevelsen. Derfor har vi sammensat en yderst lækker vinmenu,” siger Kenneth Hansen.

Pris for vinmenu til 4 retter: 350 kr. 

Pris for vinmenu til 8 retter: 800 kr.

Du kan bestille bord til den helt store gastronomiske oplevelse her: Grand Ouverture på Grand Hotel

Hvad: Grand Hotel Odense

Hvor: Jernbanegade 18, 5000 Odense C

Hvornår: Fredag/lørdag i maj og juni fra den 13. maj

 

Del artikel

Andre læser også