Fyn er fin til camping: Men der kan være brug for at opbevare campingvognen

Skrevet af: Redaktionen
Den Fynske Landsby.
Den Fynske Landsby.

Mange har nok hørt vendingen ”Fyn er fin”, og det er så sandt, som det er sagt. Fyn er nemlig fin.

Det er godt sted at bo, da der sker mange ting, men samtidig er det også et godt sted, da der hverken er langt til Jylland eller Sjælland.

Og så har Fyn en smuk by, som befinder sig lige i hjertet af øen, hvor man udover smukke attraktioner også kan få sluppet sin indre shopper løs.

Derfor er Fyn også et godt sted at campere, da der virkelig sker mange ting overalt. Der er både smuk natur og byer, hvor der også kan opleves flere spændende ting.

Der er derfor mange grunde til at besøge eller blive på Fyn og udforske alt, hvad der er at byde på.

Det er også en god idé at vide, hvor man kan tage campingvognen hen, når man har brug for, at den bliver opbevaret.

Det er vigtigt, at det er en sikker opbevaring af campingvogn, da det er en betydningsfuld eje for mange mennesker. Og her er der heldigvis muligheder at hente.

Man kan blandt andet få campingvognen opbevaret i et opbevaringsrum.  

Opbevaringsrum i flere størrelser

Hvis man skal bruge et opbevaringsrum, er det smart at finde ud af, hvor stor rummet skal være.

Der kan nemlig findes mange forskellige opbevaringsrum i mange forskellige størrelser. Hvis man har brug for hjælp til at finde den rigtige størrelse, kan det være smart at kontakte stedet, så man kan blive guidet til den helt rigtige størrelse.

Til de forskellige størrelser hører også forskellige priser, hvilket man også kan tjekke.

Derudover er det også vigtigt, at der er adgangskontrol og videoovervågning, så man føler sig helt sikker, når man lægger sit kæreste eje i andres hænder.

Der er heldigvis folk, der ved, hvor meget en campingvogn betyder for et par, en familie eller bare én selv. Det er her, man holder ferie, slapper af og oplever både Danmark og resten af verden.

Derfor er det også så vigtigt, at man er tryg ved at lade campingvognen opbevares. Det er der heldigvis flere, der er villige til at sørge for.

Man skal tjekke flere ting, inden campingvognen skal opbevares

 

Uanset om det er en kort eller lang periode, man skal sætte campingvognen på pause, er det vigtigt at tjekke nogle ting.

Hvis man gør det, sikrer man en længere holdbarhed og en bedre campingvogn, når man skal bruge den igen.

Derfor er det altså værd at holde øje med, inden man opbevarer campingvognen. Tag først og fremmest hynder og madrasser ud, så det kan blive luftet. Hertil er det også vigtigt at give gardiner, tæpper og andet en god omgang rengøring.

I den forbindelse kan man gå videre til skuffer og skabe. Vandsystemet er også vigtigt at tjekke. Det er nemlig vigtigt, at hele systemet er tømt for vand. Hertil tømmes vandbeholderen. I det hele taget er det en god idé at give hele vognen en grundig rengøring.

 

Ny pop up-restaurant har indtaget Odense: Her får du asiatiske lækkerier til gode priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi skal helt tilbage til juli 2018, da vi første gang anmeldte Anarkist. Siden da er der sker ret meget på stedet – både i ølhanerne, i køkkenet og ikke mindst på eventfronten.

Anarkist virker meget mere etableret nu. Personalet virker imødekommende og til at være faldet til.

I det hele taget er det et meget uhøjtideligt sted, hvor man kan nyde en god øl og måske blive fristet af, hvad de laver i køkkenet.

Ikke den første pop-up hos Anarkist

Tilbage før nytår havde Guldgrillen en pop-up restaurant hos Anarkist med flæskestegssandwich, flæskevulkan og brun sovs i rigelige mængder.

Det varede så indtil januar, hvor et nyt koncept har fået lov til at have plads i Anarkists køkken – nemlig Red Tiger.

Læs også: Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Konceptet bag Red Tiger er asiatisk street(comfort)food, og i spidsen finder vi kokken Henrik Jyrk.

Synes du navnet virker bekendt, så er det nok fordi, han bl.a. har været i TV flere gange og er også manden bag københavnske Restaurant Ibu – hvor der i øvrigt også serveres asiatisk mad.

Den slags kompetencer forpligter jo, så selvom Henrik har forladt hovedstaden, så forventes der samme høje standard her i provinsen.

Fornuftige streetfoodpriser

Red Tiger har valgt et ret overskueligt menukort.

Der er ribs, friteret kylling, salat, en burger med kylling og et par vegetarretter.

Desuden er der forskellige sides, som også kan bestilles alene, hvis man bare skal snacke lidt.

Anarkist kommer med forslag til øl, som passer godt til maden, og følg gerne deres anbefalinger.

Red Tiger x Anarkist
Muligheder er overskuelige.

Priserne bør ikke skræmme nogen væk, hvis vi sammenligner med prisniveauet hos f.eks. Storms Pakhus eller Arkaden.

Billigste servering koster 85 kr. (sides mellem 20-35 kr.) og dyreste servering er familiemenuen til 425 kr.

Du tænker måske, det er lidt pebret med de 425 kr., men der er ret meget mad, og man får lidt af det hele (undtagen burgeren). Ifølge menukortet er der nok til 2 voksne og 2 børn, og det passer nok meget godt.

Sweet, sticky n’ spicy

Som sagt er der en god størrelse på retterne, og den her “familieplatte” fungerer rigtig godt som delemad – så det bestiller vi.

Red Tiger x Anarkist
Masser af mad med en Familiemenu.

Det første, mit øje fanger på på den store bakke, er nogle skinnende ribs.

De dufter lækkert, og er desuden lavet med en hemmelig marinade med Kissmeyer Ebony Love (en øl). Vi går straks ombord. Kødet er saftigt og mørt. Marinaden er med til at give et fornuftigt smagspunch.

Red Tiger x Anarkist
Husk vådservietter, når du går igang med sådan en bandit.

Efter mine fingre alligevel er godt fedtet ind i barbecuemarinade, kan jeg ligeså godt smage på fritterne.

Nu har jeg prøvet at få gode og mindre gode pommes fritter lavet på sødekartofler, og dem her ligger helt klart i den gode ende.

De er sprøde, søde, fornuftigt krydret, og de fungerer virkeligt godt sammen med den medfølgende sojamayo.

Det er sådan en snack, jeg sagtens kunne sidde med sammen med et par øl – absolut lækkert.

Red Tiger x Anarkist
Koreansk sauerkraut også kaldet Kimchi.

Til at skære igennem de fede retter er der en lille skål med kimchi.

For sig selv nok ikke noget man gider sidde og plukke i, men sammen med de søde og fede smage fungerer det supergodt. Smagen er stærk spicy med en sur eftersmag – som skabt til barbecuemad.

Red Tiger x Anarkist
Friteret kylling – absolut en af favoritterne.

Den friterede kylling både dufter og smager lidt af brunsviger, og det lyder måske knap så appetitligt, men her spiller det virkelig godt sammen.

Desuden er det lykkes godt med tilberedningen. Dejen omkring kyllingen er sprød og kødet af saftigt.

Ligesom med de marinerede ribs er der brugt øl – bare i dejen i stedet.

Igen er vi ude i sådan en lækker hapser-servering, som jeg sagtens kunne finde på at købe for sig selv som en lille snack.

Som nævnt indeholder menukortet også vegetariske muligheder. Faktisk er der reelt set kun tre kødretter ud af de 8 forskellige ting, du kan købe.

Den første vi kaster os over er en karryret med kartofler og forskellige andre grøntsager. Smagen er ok og meget mild.

Men oppe i mod de andre retter med mere power, bliver karryretten dog hurtigt lidt kedelig.

Omvendt kan den glæde de gæster, som ikke er så vild med krydret mad. Dog vil jeg lige slå fast, at ingen af retterne var ekstremt stærke.

Red Tiger x Anarkist
Vegetarkarry. Den mildeste ret, dog stadig veltilberedt.

Den asiatiske salat kan fås med eller uden laks. Den vi får med familiemenuen er med laks.

Selve salatten er frisk og grøntsagerne sprøde og friske. Her er det dressingen, som samler retten (og den er god!), for ellers var salaten måske også hurtigt blevet lidt kedelig.

Laksen virker veltilberedt, let røget og passer i det hele taget godt til både salat og dressing.

Red Tiger x Anarkist
Salat med laks.

Skynd dig inden d. 29. februar

Selvom der var to retter på familiemenuen, som måske ikke fik mig helt op at ringe, så er der ingen tvivl om, at Red Tiger får en anbefaling herfra.

Sammenhængen mellem øl og asiatisk-inspireret barbecue er super spændende, og kan helt sikkert noget særligt. Derudover var maden, selvom den er relativ simpel, bare tilsmagt og tilberedt godt.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar til 29. februar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Red Tiger x Anarkist
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20

Sprøde præmier på højkant: Arkaden holder Chips Banko

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

“BANKO!”

Findes der nogen bedre fornemmelse end at lægge brikken på det sidste tal i en række og kunne løfte hænderne i triumf, mens man råber de forløsende ord?

Det tror vi ikke … ooooog så alligevel.

Fordi hvad hvis præmien var chips i lange baner?

Den er faktisk god nok, fordi Arkaden Street Food afholder Chips Banko på torsdag den 27. februar fra kl. 19.00 til 22.00, hvor du kan konkurrere om et udvalg af danskernes yndlingssnack.

Lækre præmier fra KiMs Chips

De sprøde præmier stammer fra chips-imperiet KiMs, som i januar åbnede et stort outlet i Odense, hvor du kan finde tilbud på chips, snacks, nødder, chokolade og dip, der f.eks. har kort holdbarhedsdato eller skønhedsfejl i emballagen.

Det bliver dermed en aften med traditionel banko og et usædvanligt udvalg af præmier.

Læs mere om Chips Banko her.

Hvad: Chips Banko
Hvor: Arkaden Street Food, Vestergade 68, 5000 Odense
Hvornår: 27. februar, kl. 19.00-22.00

Succesen gentages: Kom på heldagskursus hos Mortens Chokolade

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Findes der noget bedre end et stykke chokolade?

Det skulle da lige være en hel dag dedikeret til den geniale spise.

Mortens Chokolade gentager succesen og inviterer søndag den 19. april igen til heldagskursus i hans famøse chokoladebutik.

Her kan du for det første blive klogere på chokoladevidenskaben, få en grundig indføring i chokoladen og ikke mindst blive guidet gennem arbejdet med den og samtidigt høre om, hvorfor det er vigtigt at temperere chokoladen.

Chokolademageren Morten Aagaard, der er indehaver af chokoladebutikken, er dagens lærer, og han vil undervise dig i alt fra tempereringsmetoder, hvordan man laver fyld, flødeboller, dekoration af fuldt chokolade og meget, meget andet.

Lav din egen chokolade

Formålet med kurset er, at deltagerne selv vil opnå de nødvendige færdigheder til at kunne arbejde med chokolade hjemme i deres eget køkken – og efter kurset må du selvfølgelig også tage din egen produktion med hjem.

Undervejs er der ligeledes mulighed for at smage forskellige af Mortens Aagaards signaturchokolader sammen med en kop kaffe eller te.

Kurset tager 7 timer og koster 1050 kr. + råvarer.

Aldersgrænsen er 15 år, og niveauet er tilpasset både begyndere og øvede.

Du kan læse mere om chokoladekurset her

Gratis levering: Få bragt en skøn 7-retters vintermenu lige til døren

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Smageriet
Foto: Smageriet

Forkæl dine gæster med en lækker vintermenu, der rummer alle de bedste råvarer denne sæson har at byde på – og helt uden du skal røre en finger.

Udnyt de kolde og mørke vinteraftener til at invitere dine bedste venner eller dine kære til middag hjemme i hyggelige rammer. Er du dog ikke typen, der synes 3-4 timer i køkkenet er den rette måde at bruge tiden, så findes der heldigvis gode råd for det.

Smageriets dygtige kokke har nemlig sammensat en smagfuld 7-retters menu, der bl.a. byder på helstegt rosa oksemørbrad, hvidløgsstegt kyllingebryst, porchetta speziata, flødebagte kartofler og raffinerede vintersalater.

Menuen leveres færdigtilberedt og anrettet på hvidt porcelæn – lige til at sætte på bordet.

Foto: Smageriet

Bestil forret for 39 kr. og få desserten med for kun 1 kr.

Det er ingen hemmelighed, at Smageriet vil dig det godt, men i øjeblikket vil de dig det altså rigtig godt.

Alle ved, at intet fuldender den perfekte middag som en indbydende forret og en lækker dessert, og det har kokkene altså også taget højde for.

Foto: Smageriet

Kom godt fra start og sæt rammerne for en delikat aften med røget laks med rapsoliemayo, agurk, karse og rugbrødscroutoner og rund af med æblekage med kanel og sprød crumble serveret med vaniljecremefraiche. Med sådan en afslutning på en dejlig aften kan dine gæster næsten ikke gå andet end meget glade og tilfredsstillede hjem.

Brug rabatkoden og få gratis levering

Smageriet har mange års erfaring med at levere mad til både små og store arrangementer rundt omkring i landet, og faktisk er intet arrangement for stort til, at de vil påtage sig ansvaret og stå for at kokkerere en lækker menu til dit selskab.

Foto: Smageriet

Smageriet står til rådighed for personlig vejledning alle ugens dage og du kan tilpasse din bestilling indtil 8 dage før levering.

Lige nu kan du som MigogOdense-læser få gratis levering, når du bestiller din vintermenu hos Smageriet ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april. Brug blot denne rabatkode: FEB20-O.

Se hele menuen og bestil din vintermenu her.

Hvad: Vintermenu fra Smageriet
Hvor: Kan leveres i hele landet (dog kun brofaste øer)
Hvornår: Leveres frem til d. 1. april 2020
Hvor meget: 7 retter for 145 kr. per kuvert (ekskl. miljøtillæg). Bestil forret for 39 kr. og få dessert med for kun 1 kr. per kuvert. Min. 10 kuverter.

Gratis levering med rabatkoden FEB20-O. Rabatkoden gælder ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.