MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

FynBus lancerer A-nettet: Flere busafgange i Odense og på Fyn

Af Christina Frederiksen
Pressefoto: Fynbus.
Pressefoto: Fynbus.

Søndag den 4. august 2024 markerer en stor dag for den kollektive trafik på Fyn og Langeland.

FynBus skifter køreplaner for både de regionale og lokale busruter, og introducerer et helt nyt busnet, A-nettet.

Det skriver FynBus i en pressemeddelelse.

A-nettet består af seks højfrekvente regionale ruter, der sikrer hyppige afgange og nem adgang til vigtige destinationer. 

Bussen mellem Otterup og Odense kommer f.eks. til at køre hver halve time på hverdage og i weekenden – og endda hvert kvarter i myldretiden på hverdage. Samme markante løft i antallet af afgange oplever du også, hvis du skal rejse med A-ruterne mellem Nyborg og Svendborg.

I Odense vil odenseanerne opleve, at de får adgang til markant flere busafgange ved de store indfaldsveje til byen som f.eks. Otterupvej, Bogensevej, Kertemindevej, Sdr. Boulevard med flere.

Hver A-rute er farvekodet for at gøre det lettere for passagererne at identificere deres busser både på FynBus’ hjemmeside, i Rejseplanen og ved stoppestederne langs ruterne.

”Vi vil gerne have endnu flere passagerer med i busserne, og det kræver hyppige afgange at få folk med ombord.

Derfor er det for mig at se visionært, at vi med de nye A-busser får et stærkt rutenet, der forbinder de største byer på Fyn og Langeland med busser, som kører oftere og kommer hurtigt frem”, udtaler Tim Vermund, formand for FynBus.

Store ændringer på de regionale ruter

Det nye A-net indebærer en række omprioriteringer, så de regionale busser fremover kører mest i de områder, hvor der er størst kundepotentiale.

Dette tiltag er også en del af en økonomisk balanceret strategi, der skal sikre, at driften af de regionale busser forbliver inden for den økonomiske ramme, som Region Syddanmark har afsat.

Mens de regionale ruter gennemgår betydelige ændringer, vil de lokale ruter på Fyn og Langeland kun blive påvirket af mindre justeringer. 

På FynBus’ hjemmeside kan du allerede nu finde mere information om, hvad der sker af ændringer på de enkelte ruter fra 4. august 2024.

Del artikel

Andre læser også