Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fynbus lancerer ny CO2-måler: Se dit klimaaftryk, når du lader bilen stå

Af Christina Frederiksen
Odense: Fynbus - klima venlig og med rejsekort logo i Odenses gader.
Her er den i krydset Rismarksvej/Bogensevej Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus - klima venlig og med rejsekort logo i Odenses gader. Her er den i krydset Rismarksvej/Bogensevej Foto: Robert Wengler

Der er mange gode grunde til at tage bussen.

For det første er det rigtig godt for klimaet. For det andet og tredje, er det tilmed godt for din pengepung og trængslen på vejene.

Med FynBus’ nye digitale tjeneste kan du med få klik se, hvor meget CO2 du rent faktisk sparer, når du lader bilen stå.

I dag gør vi allerede meget for at sænke vores klimaaftryk. Vi sorterer affald som aldrig før. Vi køber brugt i stedet for nyt. Vi følger med i strømpriserne og bruger strøm, når der er rigeligt af den. Men mange af os glemmer, at vores transportvaner har en meget stor betydning for det klimaaftryk, vi hver især sætter. 

På klimatjek.fynbus.dk kan du med få klik se, hvor meget CO2 du sparer, når du lader bilen blive i carporten og i stedet stiger på bussen.

Det er nemt og giver dig et godt overblik over, hvordan du kan mindske dit klimatryk ved at ændre transportvaner.

Tag bussen når det giver mening for dig

Hverdagen kan være hektisk og travl, men vigtigst af alt skal hverdagen fungere og hænge sammen.  

Hamsterhjulet byder for mange på børn, der skal hentes, fritidsaktiviteter der skal passes, indkøb til madpakken og aftensmaden og meget mere. Til alle de gøremål og aktiviteter er bilen ofte det nemme valg, men det kommer med en pris – en negativ effekt på ens klimaaftryk. 

Hos FynBus opfordrer man fynboerne til at benytte offentlig transport, når det giver mening for den enkelte. Det er måske ikke alle dage, hvor bussen er det oplagte transportvalg, men der er helt sikkert også dage, hvor man kan ofre lidt fleksibilitet, og gøre noget godt for ens klimaaftryk.

Selv få ture med bussen i stedet for bilen har en positiv effekt på klimaet, og man er samtidig med til at mindske trængslen på vejene.

Bussen er billig transport 

En ting er, at bussen er klimavenlig transport. En anden ting er, at bussen også er billig måde at transportere sig på. 

Er du fx mellem 16-25 år, kan du købe UngOdense-billetten, der giver dig fri transport med bus og letbane i Odense i en time for kun 10 kroner.

Er I en familie på minimum tre, der skal på tur, kan I købe en gruppebillet, hvor I får 50 procent rabat i forhold til prisen for en enkeltbillet. Det betyder fx, at to voksne og et barn kan rejse med bus og letbane i Odense i en time for kun 30 kroner.  

Nu ved du, at bussen er billig transport. Så nu mangler du kun at blive klogere på, hvor meget CO2, du sparer, når du lader bilen stå og i stedet stiger på bussen. Find ud af det på klimatjek.fynbus.dk.

Del artikel

Andre læser også