Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Status på stormen: Fyns Politi klar med ny udmelding

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Stormen Malik er ved at få godt fat i Fyn nu, og derfor har Fyns Politi udsendt en pressemeddelelse, hvor de giver en statusopdatering på stormen og dens indvirkning.

De skriver, at Fyns Politi, Beredskab Fyn, Trekantens Brand, kommunerne, Region Syddanmark, Beredskabsstyrelsen og det øvrige beredskab har lørdag morgen afholdt et nyt koordineringsmøde om den forestående situation med kraftige vindstød og forhøjet vandstand, som stormens Malik ventes at kunne forårsage på Fyn og øerne.

Ud over koordinering af beredskabsmæssig karakter har myndighederne også fokus på den tryghedsskabende indsats.

Borgere kan melde udfordringer

De nuværende meldinger er, at der kan forventes forhøjet vandstand i Assens Havn, Svendborg Havn, Odense Fjord Stige Ø, Faaborg, Bagenkop, Bogense og Kerteminde Havn. Kraftig blæst med vindstød af orkanstyrke kan ventes i hele politikredsen.

Der henvises til de respektive kommuners hjemmesider for information om evt. udlevering af sandsække. På Beredskab Fyns hjemmeside, beredskabfyn.dk kan man også finde information om hvor, der udleveres sandsække.

Man kan som borger oplever væltede træer eller andre udfordringer, kan man kontakte følgende:
Beredskab Fyn: telefon 65511801 og  65511802
Middelfart Kommune Driftvagt: telefon 21239815

Borgere samt beredskab i hhv. Seden Strandby og Skibhus kvarteret i Odense, har bl.a. allerede været i gang med at forberede sig mod vandmasserne med sandsække og sikringer, som set på billederne.

Foto: presse-fotos.dk

Trafikken kan blive påvirket

Myndighederne mødes flere gange i løbet af weekenden med henblik på at drøfte den aktuelle situation og de nyeste prognoser.

Fyns Politi vil løbende og efter behov sende meddelelser ud på beredskabets vegne, så alle kan følge med i udviklingen i de lokale medier.

Skulle stormen få betydning for trafikken vil det blive meldt ud i de lokale medier, men det anbefales også, at man tjekker status på trafikinfo.dk, der altid er opdateret med seneste nyt – herunder også om evt. lukning af en eller flere af de broer, der er forbundet med Fyn og Langeland.

Det er allerede meldt ud, at der er risiko for, at Storebæltsbroen lukker i aften.

Som altid skal man ringe 1-1-2, hvis man befinder sig i en akut farlig situation eller observerer andre i en akut farlig situation.

Del artikel

Andre læser også