ANNONCE
Årets Ret med Gris 2022
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se alle de nominerede: Fynsk restaurant i fint selskab til stor kokkekonkurrence

Af Mathilde Mågård Hansen
Med sin unikke ret af krogmodnet grisenakke stegt og glaseret i grillet gris og citroner vandt Falsled Kro fra Millinge på Fyn Årets ret med Gris 2019. Foto PR
Med sin unikke ret af krogmodnet grisenakke stegt og glaseret i grillet gris og citroner vandt Falsled Kro fra Millinge på Fyn Årets ret med Gris 2019. Foto PR

En af Danmarks prestigefyldte kokkekonkurrencer, Årets Ret med Gris samt Årets Ret med Fisk og Skaldyr, har netop offentliggjort dette års nominerede restauranter.

Og her er Resumé i Svendborg altså kommet i fint selskab.

Derudover har konkurrencen i år fået et yderligere ben, hvor endnu en ret skal kåres.

Tænk ud af boksen

‘Årets Ret med Gris’ er en konkurrence for kokke, som formår at lave retter, der viser nye, anderledes og velsmagende sider af grisekød.

Det er ingen hemmelighed, at danskerne elsker gode retter med gris.

Flere af vores mest populære nationalretter kokkereres af grisekød, men Landbrug & Fødevarer vil også gerne være med til at hylde de kokke og restauranter, som kan vise nye og anderledes måder at bruge det velsmagende kød på.

Derfor har de siden 2011 stået bag den prestigefyldte konkurrence, ‘Årets Ret med Gris’, og det er i år et solidt felt, der hver især giver deres bud på Årets Ret med Gris.

I Odense krydser vi alt hvad vi har for Resumé i Svendborg, og mon ikke de kan hive sejren hjem til Fyn?

Nominerede: 

  1. Gemini, Kbh V 
  2. Resumé, Svendborg 
  3. ET, Aarhus  
  4. Treetop, Vejle  
  5. Polly, Frederiksberg
Alouette – Årets Ret med Fisk og Skaldyr 2021. Foto PR

Skal inspirere til mere fisk på menuen

På trods af de mange lokale fiske- og skaldyrsarter, spiser danskerne for lidt fisk set i forhold til kostrådene og de officielle anbefalinger.

Men der kan fremtrylles masser af smag med havets fristelser, og derfor lancerede Danmarks Fiskeriforening, Landbrug & Fødevarer og Partnerskabet for fisk og skaldyr sidste år Årets Ret med Fisk og Skaldyr, der skal vise, hvorfor fisk og skaldyr er noget af det ypperste, man kan servere.

Prisen gives til den kok og restaurant, som har formået at nytænke fisk og skaldyr på en måde, der skiller sig ud fra det ordinære og skaber en unik, velsmagende spiseoplevelse på højeste gastronomiske niveau.

Nominerede: 

  1. Svinkløv Badehotel, Fjerritslev  
  2. Formel B, Kbh V   
  3. Okê, Ruths Hotel, Skagen  

Årets nye konkurrence

Økologiske oste har et stort potentiale og er grundstenen i store smagsoplevelser. 

Den helt nye gastro-konkurrence, der har fået navnet Årets Ret med Økologisk Ost, fokuserer på det gule – og økologiske – guld. 

Konkurrencen stiller skarpt på ostens smagsegenskaber, og viser at osten gastronomisk set kan meget mere end at tage sig godt ud på et spækbræt pyntet med vindruer.

Årets ret med Gris. Foto PR

I konkurrencen Årets Ret med Økologisk Ost skal der derfor dystes om hvilken kok og restaurant, der har skabt den bedste ret, hvor økologisk ost viser sig fra sin bedste side. 

Her er det ostens smagsegenskaber får hovedrollen i sublime gastronomiske mesterværker. 

Årets Ret med Økologisk Ost arrangeres af Landbrug & Fødevarer med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug. Vinderen findes d. 28. november.

Nominerede: 

  1. Formel B, Kbh V  
  2. Restaurant Treetop, Vejle 
  3. Alimentum, Aalborg 

Del artikel

Seneste nyt