MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fynsk restaurant vinder fornem pris: Her er alle vinderne af årets ret med

Af Redaktionen

Vinderne af Årets Ret med Gris, Fisk & Skaldyr og Økologisk Ost er fundet! 

I løbet af efteråret har i alt 11 restauranter dystet i konkurrencerne Årets Ret med Gris, Årets ret med Fisk & Skaldyr og Årets ret med Økologisk Ost, og nu er vinderne fundet. De blev afsløret i forbindelse med lanceringen af dette års udgave af restaurantguiden White Guide, og hvem vinderne er, kan du læse lige her.

I forbindelse med lanceringen af dette års udgave af White Guide blev vinderne af nogle af Danmarks mest prestigefulde kokkekonkurrencer afsløret. Det drejer sig om Landbrug & Fødevarers tre konkurrencer Årets Ret med Gris, Årets ret med Fisk & Skaldyr og Årets ret med Økologisk Ost. Førstnævnte har eksisteret i efterhånden en del år og har manifesteret sig som en af de mest eftertragtede priser blandt landets kokke. I fjor kom udgaven med fisk og skaldyr til, og i år er konkurrencen med økologisk ost som omdrejningspunkt også kommet til.

Grise-trofæ til Sydfyn

Vi begynder med moderkonkurrencen, Årets ret med gris. Her dystede fem restauranter om trofæet: Restaurant Resumé i Svendborg, TreeTop i Vejle, Gemini og Polly i København samt Restaurant ET i Aarhus; et uhyre skarpt felt, hvor konkurrencen var utrolig tæt. Det blev dog Restaurant Resumé, der i sidste ende løb med dommerpanelets gunst takket være sin flotte ret med ”cote de øf”, og ikke overraskende vakte det stor glæde hos vinderne.

”Det betyder alt at få sådan en pris for os. Vi er lige flyttet i nye lokale og har hævet ambitionsniveauet, så det er vigtigt at komme godt fra land. Vi har samlet et virkelig stærkt team, og i mine øjne er det også vores stærke sammenhold, der har ført os til sejren,” fortæller Kim Gubi Lundvaldt, ejer af Restaurant Resumé, som er kommet flyvende fra start med fulde huse hver aften i Svendborg.  

Bedste fiske- og skaldyrsret findes i Fjerritslev

Vi dykker en tur ned under havets overflade, hvor råvarerne til Årets ret med fisk & skaldyr er plukket. I denne konkurrence dystede Svinkløv Badehotel ved Fjerritslev, Okê på Ruths Hotel i Skagen og Formel B i København om titlen. Her var det Svinkløv Badehotel, der løb med flest point fra dommerpanelet og dermed den samlede sejr. Folkene bag, kokkene Emil Kirkegård og Oliver Bendi, var svært begejstrede i minutterne efter afsløringen og har selv et beskedent bud på, hvorfor de løb med sejren.


”Vi tilskriver først og fremmest råvarerne æren. Det er pivfrisk fisk direkte fra auktionen, som vi så har forsøgt at sætte i det bedste lys,” siger kokkene i kor. Selv var de spændte på, om retten med jomfruhummer blev for eksotisk med sine indslag fra blandt Argentina, Japan og Thailand på tallerkenen.

”Vi var både spændte på og nervøse for, om det blev for vildt, for det er jo lidt af en jordomrejse, den ret har været på, så vi er virkelig glade for, at det faldt i dommernes smag, og det er bestemt ikke usandsynligt, at gæsterne får den at se på Svinkløv Badehotel,” siger de.

Kunne I finde på at stille op næste år?

”Det kan bestemt ikke afvises. Der var jo også gris på vores ret, så det kunne da være, at vi skulle give det er forsøg i Årets Ret med Gris næste år,” siger Bendi og Kirkegård til hinanden, mens de nikker enstemmigt.

Blanding af ged og ko gav ostesejr

I den senest tilkomne konkurrence, Årets ret med Økologisk Ost, skortede det heller ikke på dygtige restauranter. Treetop var endnu en gang at finde i feltet, hvor de havde selskab af Alimentum fra Aalborg og en anden genganger i form af Formel B. De skarpe osteretter kunne alle have løbet med titlen, men i sidste ende blev det Formel B, som kunne strække armene over hovedet.

”Det er stort for os at vinde denne pris. Det er en ret, vi har kørt i et stykke tid, så det er fedt, at den nu også bliver anerkendt her. Michael (Nørtoft, red.) laver bare vildt smuk mad, som samtidig smager fantastisk,” fortæller Formel B’s souschef, Mads Madsen, som i udtalte sig på restaurantens vegne på grund af fraværet fra køkkenchef Michael Nørtoft, som i skrivende stund forsvarer de danske farver til VM for kokkelandshold.

Stort tillykke til de tre vindere fra hele redaktionen!

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien