Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det Fynske Dyrskue fylder noget hele året: Odenses borgmester indviede ny attraktion

Af Redaktionen

I dag indviede Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel sammen med Fonden For Fynske Bank en helt ny helårsattraktion i Odense.

Fra i dag får fynske børn en unik mulighed for at komme endnu tættere på dyrene og naturen.

Dyr’skuret bliver et hus, hvor dagplejere og børnehaver kan tage madpakkerne med hen.

Indenfor vil der være læringsmateriale. For eksempel bliver væggen beklædt med billeder, illustrationer og beskrivelser af de dyr, man hvert år i juni kan opleve på dyrskuet.

Der vil også være insektnet og loop til, at børnene kan iagttage de forskellige insekter og dyr på pladsen.

“Dyr’skuret bliver en base for børnene, der kan være med til at give dem nogle gode oplevelser hele året rundt. Ideen er, at de samtidig bliver lidt klogere på dyrene, naturen og landbruget. Det er gratis at komme ind i Dyrskuret,” siger Sara Ekknud Windell, der er dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

Godt vejr til åbningen

Hun fortæller om åbnings-seancen som gav den nye attraktion en flyvende start.

“Det har på alle måder været en fantastisk formiddag, hvor vejret har været med os i forbindelse med indvielsen af Dyr´skuret.

Børnene fra den lokale børnehave kastede sig hurtigt over alle redskaberne i Dyr´skuret og gik på insektjagt.

Fra borgmester, Peter Rahbæk Juel fik vi også stor ros for at dyrke biodiversiteten og naturen med plads til leg og læring for de mindste.

Nu håber vi, at en masse børn vil komme ud og bruge Dyr´skuret, som vil skabe mere liv året rundt på dyrskuepladsen,” forklarer Sara Ekknud Windell.

Dyrskuepladsen skal bruges året rundt

Det Fynske Dyrskue er en begivenhed, der normalt varer tre dage i juni med deltagelse af godt 40.000 gæster deltager.

Sådan skal det også være fremover, men nu har folkene bag Det Fynske Dyrskue kastet sig ud i arbejdet med at gøre Det Fynske Dyrskue til en helårsbegivenhed.

“Vi har en fantastisk dyrskueplads i Odense, der meget af året står og venter på at blive brugt. Det skal vi udnytte. Derfor er vi nu på vej med flere initiativer, der i højere grad skal få Det Fynske Dyrskue og dyrskuepladsen til at ose af liv hele året,” siger Sara Ekknud Windell.

Frem mod Det Fynske Dyrskue i juni er det planen, at arrangørerne vil rulle flere nye initiativer ud, der skal skabe liv omkring dyrskuet hele året rundt.

Blandt andet er der allerede etableret et grønt område, hvor utallige æbletræer og insekthoteller skal få dyrskuepladsen til at summe af liv i månederne, hvor der ikke er dyrskue.

På sigt vil større tiltag også blive afsløret.

Del artikel

Andre læser også