MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hold til højre: Nyt Corona-tiltag i Odenses gågader

Af Michael Qureshi

I den kommende tid bliver der malet på Kongensgade og Vestergade.

City Odense og kommunen er gået sammen for at sørge for en tryg og sikker afvikling af julehandlen, og derfor bliver der malet en rød stribe gennem gaderne.

Dermed bliver Kongensgade og Vestergade opdelt i ”vognbaner”, så folk skal holde til højre, når de bevæger sig mellem butikker og caféer for at handle og hygge.

“Det er utrolig vigtigt, at vi tager Covid19 alvorligt, så vi begrænser antallet af smittede.

Derfor skal vi passe på hinanden og holde afstand. Men vi skal også have en levende by, og Odense er fyldt med spændende forretninger og fantastiske caféer og restauranter, som tager hensyn til sikkerheden”, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) og fortsætter:

Laver en tydelig fysisk markering

“Nu nærmer vi os julen, og der skal købes gaver og hygges.

Det er vigtigt – det har vi også brug for. Vi må bare ikke glemme retningslinjerne, og jeg tror, at vi gør det nemmere at huske dem, når vi laver en tydelig fysisk markering. Så det er mit råd – brug byen, støt vores handelsliv, pas på hinanden.”

I alt bliver der opstribet en kilometer gågade med rød, miljøvenlig maling.

Striben forsvinder af sig efter et par måneder.

Hos City Odense er direktør Peter Bøgholm glad for, at striben bliver lavet.

Mange mennesker i gågaderne

Idéen blev bragt i spil på et møde med Fyns Politik omkring den kommende tid, hvor der vil være mange mennesker i gågaderne.

“I Odense City gør vi os umage for at sikre, at det er så trygt som muligt at handle og besøge byens caféer og restauranter.

Derfor gør vi mest muligt for at friholde byrummet for udstyr, således der er bedst mulig plads for byens borgere og gæster i gaderne.

For at sikre at den gående trafik i gågaderne bevæger sig på sikreste vis, har vi foreslået, at der bliver malet en midterlinje på gågadens belægning samt en tekst om at holde til højre – derved sikrer vi at den gående trafik bevæger sig så problemfrit som muligt.

Vi er glade for, at Odense kommune har valgt at udføre arbejdet med opstribning,” siger Peter Bøgholm.

Det er naturligvis helt i orden at krydse linjen for at komme ind i en forretning – og bagefter er det blot tilbage i den rette side.

Del artikel

Andre læser også