Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Går du glip af penge? Fradrag, du garanteret har glemt

Af Annoncør

Annoncørbetalt indhold leveret af: Ingen Alger & AS Polering

Har du styr på din selvangivelse i årsopgørelsen? Hvert år går danskerne glip af milliarder af kroner i skattefradrag. Det vil sige, at mange danskere har betalt for noget, som de potentielt kunne have trukket fra i skat, hvis blot de havde indberettet det i deres selvangivelse. Måske er du selv gået glip af et par tusinde kroner og øre? Kender du ikke svaret på det, kan du læse videre, og måske er der penge at hente eller penge at spare!

Sådan fungerer det:

Nogle fradrag får du automatisk, mens andre kræver, at du selv indberetter dem i din selvangivelse på TastSelv på SKAT. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad du kan trække fra i fradrag. Det er nemlig blandt andet på baggrund af din selvangivelse, at SKAT beregner din årsopgørelse. Din årsopgørelse er afgørende for, om du får penge tilbage, hvis du har betalt for meget i skat i løbet af året – eller skattesmæk, hvis for lidt. Kørselsfradraget, der tilgodeser pendlere, der har mere end 24 km fra bopæl til arbejdsplads, kender de fleste – men hvad med vedligeholdelse af din bolig? 

Husk håndværkerfradraget og servicefradraget

Selv om corona har været tiden for gør-det-selv-projekter, så er det at lave tingene selv ikke nødvendigvis det billigste alternativ. Det er nemlig muligt at få fradrag for den regning, som du får stukket i hånden af en professionel håndværker. Det betyder, at du som privatperson kan få fradrag for op til 25.000 kroner af håndværkerens løn. Det samme beløb er at hente ved servicefradraget, der dækker over rengøring og havearbejde. Måske du skulle overveje at hyre en ekspert i fliserens næste gang, du står og knokler med at skrubbe algebelægning af din fliseterrasse. Du kan også kontakte en vinduespudser, hvis du tøver med at rengøre de fedtede rudder på egen hånd. Du kan for eksempel ringe efter AS Polering, der kører i de fleste byer på Sjælland og Fyn. Når du skal beregne, hvor meget du reelt sparer, skal du finde 27 % af det indberettede beløb.

Husk donationer til velgørenhed 

Har du været ekstra gavmild og sendt penge i retning af skattegodkendte og velgørende foreninger, fonde, stiftelser, institutioner og religiøse samfund? Man skulle tro det var karma, for du kan nemlig få en del af beløbet tilbage i fradrag, når du giver pengegaver til førnævnte. Du tænker sikkert, at det kun gælder store beløb, men det er ikke tilfældet. Der er ingen bagatelgrænse for, hvor stort beløbet skal være. De fleste donationer kræver, at du registrerer dig med dit CPR-nummer. Derfor vil de fleste donationer automatisk blive indskrevet i din selvangivelse – men tjek efter for en sikkerheds skyld.

Del artikel

Andre læser også